Doğru bir karar mı aldım?

Mesajla geri dönmeli miyim?

• Kesinlikle hayır. Bittiyse, bitmiştir.

OY: 10 47,6%
  • Neden bir şans vermeyesin ki?

OY: 11 52,4%

• Ankete Katılan
    21

epimelides

Profiterol Üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2016
109
221
31
Öncelikle merhaba :)
Yeni üye değilim, yani uzaktan takip edip üye olmamışgillerdenim, bu güne kadar... Konuya hemen geçiş yapıyorum.

Yaklaşık iki hafta önce biriyle konuşmaya başladım. Hoşlandığım bir çocuktu. Aracı olanlar oldu ve biz iletişime geçtik. Güzel başladı, fakat nedense tanımadan önce çocukta farklı bir hava sezerken; yani daha olgun, daha üsturuplu ve daha cool bekliyordum. Cool'un eş anlamlısını bulamadım şuan :)

Neyse, tanıdıktan sonra tabirimi mazur görün ama neredeyse bir "kıro" çıkınca içim soğudu. (Sadece mesajlaştık bu süreçte) Yine de devam ettirdim. En nihayetinde buluştuk ve görüştük. Konuşması, mesajlaşması kadar kötü değildi. Yani kullandığı kelimeler daha iyiydi mi demeliyim... Fazlasıyla Türkçe takıntım var (yazarlık da yapıyorum.) Ve resmen sesli harfleri kullanmadığı için soğumuştum

Buluşmada ise elektrik aldım ama sonra çocuk İstanbul'a geri dönünce, biz tekrar mesajlaşma ve aramaya geçince işler yine tersine döndü. Yüz yüzeyken o kadar iyiydi ki, yani tamam dedim. Bu iş olsun istedim. Fakat mesaja falan geçince ben bir yine soğudum.

En sonunda 3 gün önce konuşmayalım dedim ve bitirdik. Fakat o buluşma anı aklıma geldikçe, ne bileyim özlüyorum sanki... Tamam, aşık falan değilim ya da yanıp tutuşmuyorum ama sanki diyorum, zaman verseydin keşke...Bu arada o hala istekli. Bitiren bendim ama mesajlarda üzgün olduğunu söyledi ve daha da fazlası...

Bazen içim içimi kemiriyor, tekrar bir mesajla dönsem mi diye? Size sorum bu, bunu yapmalı mıyım? Ama gurur da yaptım. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Doğru bir karar mıydı, emin olamıyorum. Bu arada konuşmamızın amacı, olursa eğer evlilikti. Bir nevi görücü usulü gibi ama birbirimizi daha önceden tanıyorduk.

Bence iyi yapmışsın. Mesajsa yazdıkları kendi düşünceleri sonuçta. Uymamis sana. Uzatsan sadece vakit kaybı olacak senin için.

Yüz yüzeyken gayet iyiymişsiniz. Mesaj atarken de uyarın yazım kurallarına takığım lütfen düzeltir misin diyin bu çok zor bir şey değil. Benim de bir konuştuğum sesli harf hiç kullanmazdı hep ''w,q'' harflerini kullanırdı en sonunda uyardım ve dikkat etmeye başladı. Belki gerçekten anlaşabileceksiniz ortada gurur yapmayı gerektiren bir şey yok. O zaten mesaj atıyorsa daha ılımlı mesaj atabilirsiniz. Mesajlaşmalarınız bittiyse ilk ''Naber?'' mesajını siz atabilirsiniz sonrasında kendiliğinden gelir zaten. Karşınızdaki kişiye biraz daha zaman tanıyabilirsiniz bence hemen kestirip atmayın derim.

Papatya falı yapın dönsem mi dönmesem mi
Ben her zaman ilk izlenme guvenirim
Ben olsaydım bitirmiş isem bitmiştir

Ya yazım yanlışları ileri boyuttaysa ben çok soğuyorum. Kıroluk vs. zaten onları hiç söylemiyorum ama harfleri yutan, yanlış yazan biriyle olmaz.
Ben olsam geri dönmezdim. Ki bir kere olmaz deyip döndüğünde, tavırla karşılanabilirsin bir de.

Valla ne yalan söyleyeyim ben de çok takılırım yazım kurallarına. Sonuçta mesajı yazan kendisi. Eğitim-kültür açısından uyuşmuyorsunuz sanırım.
İyi yapmışsınız bence

Bence bir şans daha ver ve mesajlaşmayi sevmediğini söyle. Mesajlarındaki yazı dili seni soğutuyor madem, sadece yuzyuze buluşun ve telefonla arayıp konusun , mesajlaşmaya minimuma indirin.

sesli harfleri yazmaması gibi şeyler mi kıro olduğunu düşündürdü yoksa tarzı ve konuşmaları mı.
birincisiyse devam et, ikincisiyse uzak dur.

Eğer yüz yüze görüştüğünüzde bir sorun görmediyseniz ve iyi anlaşabildiyseniz, hayat tarzı vs size uyuyorsa bir şans verin derim. Bu tarz yazım problemleri vs bence konuşularak halledebilecek şeyler.Eğer sizin düşüncelerinize önem veriyorsa zaten uyum sağlamaya çalışacaktır diye düşünüyorum.Sonuçta bir yola çıkacaksınız ve bir sorun olduğunda birbirinize dürüst davranmalisiniz. Umarım yapacağınız seçim sizin için hayırlısı olur :)

Onemli olan yuz yuze gorusmedir. Olmaz diye , erken kestirip atmissin. Bi sans daha verebilirsin. En azindan duygularindan emin olursun.

Ama inanın ki; kullandığı kelimeler ve harfleri yutması bende resmen buz etkisi yaptı. Çok fazla takılıyorum. Benim kadar özenli mesajlar atmayışı beni ciddi anlamda soğuttu.

Yüzyüzeyken biberbir daha iyi diyorsun , keşke hemen kestirip atmasaydın , acele etmişsin ve şimdi pişman gibisin , ucunda ölüm yok ya bir şans daha verebilirsin .

Ucunda ölüm yok elbette ama geri dönüş için geç mi diyorum. 3 gün geçti. Ve nasıl dönmem gerektiğini de bilmiyorum.

Bence iyi yapmışsın. Mesajsa yazdıkları kendi düşünceleri sonuçta. Uymamis sana. Uzatsan sadece vakit kaybı olacak senin için.

İşte sorun bu! O mesajları yazanla, yüz yüze konuştuğum adam aynı insan ama aradaki uçurum fazlasıyla boğucu...

Sorun sesli harflerden de öte; atıyorum o "Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm?" kafasında Bense onun yanında neredeyse yabancı dil konuşan biri gibi hissediyorum. Yani mesajlarının düzelme ihtimali yok ve bu bende aşırı takıntılı bir durum.
Yüz yüze de sık sık görüşemeyiz. İstanbul'dan fazlasıyla uzağım :/

Ay işte bende de bu var. Yazım yanlışından tut, kullandığı kelimeler bile beni soğuttu. Kıro ya bariz, ama bu durum sadece mesajda böyle... Yüz yüze gayet iyiydi. Off fena kararsızım.

Sizin yerinizde olsam sizi ondan soğutan nedenleri ona söyler ve kendisine bir şans daha verirdim.

Öyle mi diyorsunuz? Bir düşüneceğim sanırım bunu da...

Valla ne yalan söyleyeyim ben de çok takılırım yazım kurallarına. Sonuçta mesajı yazan kendisi. Eğitim-kültür açısından uyuşmuyorsunuz sanırım.
İyi yapmışsınız bence

Eğitim açısından denklik var ama sorun kültür... Toplumuzun apaçi diye adlandırdığı gençler gibi mesajlar atınca fena soğudum. Fakat yüz yüze bu durum yoktu.

Yine msj atarsa sen de yaz .

Mesaj atma tarzını çok merak. Örnek verir misiniz sakıncası yoksa. Eğitim açısından sıkıntı yokmuş, yüzyüzeyken de öyle değilmiş. Siz mi abartıyorsunuz acaba? Merak ettim doğrusu.

Haha allah aşkına sesli harflerle yazmıyor diye mi triplere girdiniz

Buraya yazıyorum bu kadar seçici detaycı olursanız evde kaldiniz hanımlar

Hele ben... Evde kalmakla sorunum yok da, evlilik delisi değilim zaten ama detaycılıkta zirve yaşıyorum

Bence bir şans daha ver ve mesajlaşmayi sevmediğini söyle. Mesajlarındaki yazı dili seni soğutuyor madem, sadece yuzyuze buluşun ve telefonla arayıp konusun , mesajlaşmaya minimuma indirin.

Yüz yüze görüşme fırsatımız çok olamaz. Yani İstanbul bana uzak, ben ona... Bu süreçte illaki telefon ve mesajlaşacağız ama ben resmen kullandığı dilden soğudum. Fakat yine gelse ve yine buluşsak, bu defa yine etkilenirim. Öyle karmaşık bir durum yani...

Off, off... İşte bu! Kesinlikle sorun bu! Kullandığı kelimeler ve o kelimelerden çekip aldığı sesli harfler... Ben sürekli bu adamla buluşacak değilim. İllaki mesajlaşma olacak ama böyle yazdıkça da içim almıyor. Yine de buluşma güzeldi diyorum kendime. Bu kararsızlığımın sebebi buluşmadaki adamdan etkilenmem.

sesli harfleri yazmaması gibi şeyler mi kıro olduğunu düşündürdü yoksa tarzı ve konuşmaları mı.
birincisiyse devam et, ikincisiyse uzak dur.

Kullandığı kelimeler de öyle... Hani atıyorum "Gülüm, güzelim," diyen bir tip. Ama buluşmada daha nazik, daha kibar ve daha özenliydi. Mesajda ise tam tersi resmen.

Teşekkür ederim :)

İnanın aklım bulanık... Buluşmadaki adamı getirsinler, evet diyeyim hemen. Ama mesajlaştığım adam, cıks o ayrı biri sanki. Sanki el değiştiriyor da mesajı başkası yazıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…