- 24 Eylül 2016
- 109
- 221
- 31
-
- Konu Sahibi epimelides
Onemli olan yuz yuze gorusmedir. Olmaz diye , erken kestirip atmissin. Bi sans daha verebilirsin. En azindan duygularindan emin olursun.
Yüzyüzeyken biberbir daha iyi diyorsun , keşke hemen kestirip atmasaydın , acele etmişsin ve şimdi pişman gibisin , ucunda ölüm yok ya bir şans daha verebilirsin .
Bence iyi yapmışsın. Mesajsa yazdıkları kendi düşünceleri sonuçta. Uymamis sana. Uzatsan sadece vakit kaybı olacak senin için.
Yüz yüzeyken gayet iyiymişsiniz. Mesaj atarken de uyarın yazım kurallarına takığım lütfen düzeltir misin diyin bu çok zor bir şey değil. Benim de bir konuştuğum sesli harf hiç kullanmazdı hep ''w,q'' harflerini kullanırdı en sonunda uyardım ve dikkat etmeye başladı. Belki gerçekten anlaşabileceksiniz ortada gurur yapmayı gerektiren bir şey yok. O zaten mesaj atıyorsa daha ılımlı mesaj atabilirsiniz. Mesajlaşmalarınız bittiyse ilk ''Naber?'' mesajını siz atabilirsiniz sonrasında kendiliğinden gelir zaten. Karşınızdaki kişiye biraz daha zaman tanıyabilirsiniz bence hemen kestirip atmayın derim.
Ya yazım yanlışları ileri boyuttaysa ben çok soğuyorum. Kıroluk vs. zaten onları hiç söylemiyorum ama harfleri yutan, yanlış yazan biriyle olmaz.
Ben olsam geri dönmezdim. Ki bir kere olmaz deyip döndüğünde, tavırla karşılanabilirsin bir de.
Sizin yerinizde olsam sizi ondan soğutan nedenleri ona söyler ve kendisine bir şans daha verirdim.
Valla ne yalan söyleyeyim ben de çok takılırım yazım kurallarına. Sonuçta mesajı yazan kendisi. Eğitim-kültür açısından uyuşmuyorsunuz sanırım.
İyi yapmışsınız bence
Ama inanın ki; kullandığı kelimeler ve harfleri yutması bende resmen buz etkisi yaptı. Çok fazla takılıyorum. Benim kadar özenli mesajlar atmayışı beni ciddi anlamda soğuttu.
Ucunda ölüm yok elbette ama geri dönüş için geç mi diyorum. 3 gün geçti. Ve nasıl dönmem gerektiğini de bilmiyorum.
İşte sorun bu! O mesajları yazanla, yüz yüze konuştuğum adam aynı insan ama aradaki uçurum fazlasıyla boğucu...
Sorun sesli harflerden de öte; atıyorum o "Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm?" kafasındaBense onun yanında neredeyse yabancı dil konuşan biri gibi hissediyorum. Yani mesajlarının düzelme ihtimali yok ve bu bende aşırı takıntılı bir durum. Yüz yüze de sık sık görüşemeyiz. İstanbul'dan fazlasıyla uzağım :/
Ay işte bende de bu var. Yazım yanlışından tut, kullandığı kelimeler bile beni soğuttu. Kıro ya bariz, ama bu durum sadece mesajda böyle... Yüz yüze gayet iyiydi.Off fena kararsızım.
Öyle mi diyorsunuz? Bir düşüneceğim sanırım bunu da...
Eğitim açısından denklik var ama sorun kültür... Toplumuzun apaçi diye adlandırdığı gençler gibi mesajlar atınca fena soğudum. Fakat yüz yüze bu durum yoktu.
Buraya yazıyorum bu kadar seçici detaycı olursanız evde kaldiniz hanımlar
Bence bir şans daha ver ve mesajlaşmayi sevmediğini söyle. Mesajlarındaki yazı dili seni soğutuyor madem, sadece yuzyuze buluşun ve telefonla arayıp konusun , mesajlaşmaya minimuma indirin.
yüzyüzeyken bayılsam da, bir kere, herkez, bende, mademki, bebqim, nbr cnm öptm kib bye gibi bişey yazsa 2. kez yüzüne bakmazdım.
yazım tarzı insanın kişiliğini, yaşam tarzını, ne kadar okuduğunu, özetle vizyonunu gösterir, vizyonsuz adamla da olmaz.
sesli harfleri yazmaması gibi şeyler mi kıro olduğunu düşündürdü yoksa tarzı ve konuşmaları mı.
birincisiyse devam et, ikincisiyse uzak dur.
Eğer yüz yüze görüştüğünüzde bir sorun görmediyseniz ve iyi anlaşabildiyseniz, hayat tarzı vs size uyuyorsa bir şans verin derim. Bu tarz yazım problemleri vs bence konuşularak halledebilecek şeyler.Eğer sizin düşüncelerinize önem veriyorsa zaten uyum sağlamaya çalışacaktır diye düşünüyorum.Sonuçta bir yola çıkacaksınız ve bir sorun olduğunda birbirinize dürüst davranmalisiniz. Umarım yapacağınız seçim sizin için hayırlısı olur :)