- 21 Kasım 2011
- 3.223
- 0
-
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
- #1.241
evım 140 metre kare
1 balkon cam balkonla kapalı
dıgerı acık
kombı demırdokum aden(kombı sanırım ıyı deıgl cunku sık sık kırmızı ısık yanıyor uyarı verıyor)
evde toplam 6 petek 1 havlupan var
mutfakta klıma var
hepsı yanıyor
derceyı bılemem demırdokum evde kımse yokkken 1 de
hafat sonu gunduz 2 de
bebek oldugu ıcın aksamları 2.5 dogru cıktık
artık ne gelecek bılmıyorum gecen ay alt ve uıst komsuya 230-260 gelmıs
kıradayken 85 metre kare ıdı evım balkonsuz eca yogusmalı kombı ıdı
110 lıra gelmıstı evın ıcı 23 derece oluyordu :S
Valla biz hiç üşümüyoruz. yalnız benim ayaklarım çok üşür bu yılbaşında eşim bana ev botu almış şimdi yanıyo ayaklarım :)
Evinizin cephesi rüzgar alıp almadığı, güneş alıp almadığı, sağınızda solunuzda başka evlerin olup olmadığı, kombiniz, dış yalıtımınız vs vs çok önemli. bizim binamız yeni. 2,5 senelik. dış cephesi yalıtımlı, kombimiz yoğuşmalı (iyiki bu marka almışız). güney cepheli, bulunduğumuz yer esiyo biraz tepede ama hiç üşümüyoruz.
bir de şöyle bi durum var, biliyorsunuzdur belki, bizim oda termostatımız var evin tam ortasında holde duran. kombiden petekten geçen su sıcaklığını 60'a ayarlayınca sadece oda termostatını kullanıyorsun diyelim ki sen 21 derecede üşümüyorsun, termostatı 21'e ayarlıyorsun oda sıcaklığı 21'e gelince kombi kapatıyo kendini, diyelim 21'den aşağı düştü kendisi çalışmaya başlıyor. onun çok faydasını gördük.
ayrıca her yıl mutlaka yakma sistemlerine bakım yapılmalı.
ben 20 gündür 40 derecede yakıorum kombiyi ve hiç kapatmıorum gece gündüz 40 da açık eşim hesapladı geçen gün 20 günlük 90 tl ediyo dedi
30 günlük 120 eder suyla falan birlikte 130-140 arası bekliorum geldinde tekrar yazarım:))) karşılaştırırım burdan
Topiğin en bomba faturası bende galiba..324 lira ile rekora koşuyoruz..Kombi 41 derecede yanıyor 24 saat bütün odalar..Ev anormal sıcak değil ama üşümüyoruzda..Yinede çok yüksek bence..Bugün 9 günlük faturamı hesapladım 92 lira..Demekki günde 10 liraya bütün ev ısınıyor banyo ve mutfak içinde kullanıyoruz
bugun geldi 114 tl son günlerde soguk olunca aksam yatana kadar 40 derecede duruyor.. daha öncekı günlerde aksam ustu yakıp yatarken kapatıyorduk sadece 5 saat yani... birkac gun yakınca böyle oluyorsa yandık hemde hiç ısınmıyoruz kat kat giyiniyoruz evde 80 m2 bişey sag solda bitişik bina ve sadece iki petek var bu evde
hanımlar bize 300 geldi yazmıştım, geçenlerde size bizde tasarruf yoluna gittik , sadece gündüz oturma odası , gecede sadece yatak odası yanıyor bakalım takip ediyorum
hanımlar bize 300 geldi yazmıştım, geçenlerde size bizde tasarruf yoluna gittik , sadece gündüz oturma odası , gecede sadece yatak odası yanıyor bakalım takip ediyorum
Kızlar bşi sorcam ben..
oturduğum binanın yalıtımı içten var yazın pencereli cephelere köpük koydurdum ama üst katım boş çatı yani evim yine soğuk oluyo 200 tl fatura ödediğim halde... tavana köpük yaptırmak istiyorum hani şu şekilli felanda köpük kartonpiyer şeklinde yapıştırmalı uygulanıyo ya sizce sıcaklık için farkeder mi?
yani gireceğim masrafa,tadilata,temizliğe değer mi?
ısınırmıyım kullananlardan bilgi alırsam çok sevincem ona göre kış biter bitmez hemen yaptırcam..
kızlar ben evde yokken de 40 ta bırakıyorum. 40 ın altına da düşürebilir miyiz acaba? o zaman hiç çalışmaz mı yoksa çok az mı çalışır?
bi de kızlar yaklaşık 10 gün evde olmayacağım. o zaman ne yapmalıyım
eveeeeeeeeeeet faturam geldi vedeeeee 190 lira:)))) yani hesap ettiğim gibi olmadı ne yazıkki:)))
ben hiç kapatmadan kombiyi 40 da yakıodum artııııık
işe giderken gündüzleri kapatıp geceleri açıcam:))))
bu ayda öle deneyelim ne kaybederizki?
Kızlar bu doğalgaz faturası hesaplama şöylemi oluyoo benm faturamda son endeks 484 son rakam....şimdiki saatimde 640 son 3 rakam metreküp kısmında...saatte kare olan kısımdaki rakamlar baz alınır...bunları birbirinden çıkarınca ve çıkan sayıyla 89 kuruşu çarpınca sanırım 138 tl 139 tl gibi bi rakam çıkıyoo şuana kadar yakılan doğalgaz meblasıı doğrumu acaba..ist için doğalgaz 89 kuruşmu 1 tlmi onu tam bilmiyorum ama...benm hesabım bu...bilenler yazsın lütfen..