Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

Ben en az 3 petek acık olmalı dıye bılıyorum, sadece bır oda yakarsanız hem gec ısınırsınız hem de bosa para verırsınız.

herkes ayrı birşey söylüyor aslında hiçbir peteği kapatmamak lazım diyorlar, başkası başka birşey söylüyor bende internetten araştırma yaptım pekde bu tarz şeylere rastlamadım kullanmadığınız odayı kapatın bile yazıyordu, tabi kapısınıda kapalı tutun diye yazmışlar altına kapıları kapattıktan sonra fırın gibi oturuyoruz salonda görseniz hiçde ısı kaybı olmuyor , birde hesapladım metreküp fiyatını şuan saatide takp ediyorum gelecek faturayı tahmin edebiliyorum geçen aya göre çok ama çok farkettiğini söyleyebilirim faturam gelince tekrar yazacağım zaten bakalım nasıl bir sonuç çıkacak ortaya

Evet yanlış yazmışım soldaki son 3 hane geçwrli sanırsm metreküp yazan kısım renksiz kısımdaki..zaten sürekli dönen taraf değl az dönen atan taraf para yakıyorr

Bir faturada benden... cok siki takip ederek kullandigimiz d.gaz 103 metrekup karsiligi 117 tl.4 petek acik digetleri kapali. Yani salonda iki petek, yatak odasi tek petek ve banyo havlupan acik.diger 3 petegimde kapali. Kombiyi kesinliklr kapatmiyorum evde yokken kisiyorum. Ama cok sogukta 60 da yaktim 4 gun kadar. Mesela bugun evin ici ilik geldi 30-35derecede duruyor.

Ben en az 3 petek acık olmalı dıye bılıyorum, sadece bır oda yakarsanız hem gec ısınırsınız hem de bosa para verırsınız.

3 petek açık olmalı diye bir kural yok.
Kombideki devir daim pompasının daha daha rahat çalışması için, bu işi yapanların " vanaları çok kurcalamayın bozulur." demesi gibi tedbir mahiyetinde bir bilgi.
10 senelik kombi de tek petek, bazen iki petek açık yıllarca kullandık.Hala kullanıyoruz.Devir daim pompasının maşallahı var.
Hele ki kombileriniz biraz yeni nesil falan ise hiç korkmaya gerek yok. Çünkü; by pass sistemleri sayesinde tek peteği dahi sorunsuz çalıştırır. Çalıştırması lazım.
Yani tek petek açık diye kombinin bozulması, zorlanması normal bir günde voltaj değişimlerinden, elektrik kesintilerinden dolayı bozulmasından daha düşük risktir.

40 dereceyle nasıl duruyorsunuz..soğuğa bağışıklık mı kazandınız nedir? hazır 40 dereceye indirmişken tümden kapatılabilirmiş :))))

valla battanıye falan var sureklı düşünsene sadece 3 petek acık ve yarım gün yanıyor 40 derecelerde yinede 114 geliyo

Bu rakam, günlük doğalgaz tüketimindeCumhuriyet tarihinin rekoru oldu.
Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçen hafta boyunca Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk havalar ve kar yağışının, doğalgaz tüketiminde ciddi bir artışa neden olduğunu ve bir gün içerisindeki kullanımında en yüksek tüketim seviyesine ulaşıldığını söyledi.

Geçen yılın Ocak ayında günlük ortalama tüketimin 170 milyon metreküp, Şubat ayında ise 164 milyon metreküp seviyesinde gerçekleştiğini hatırlatan Yıldız, ”10 Ocak 2013 tarihinde ise günlük doğalgaz tüketimi 187 milyon metreküp seviyesine çıktı. Bu, bugüne kadar görülen en yüksek tüketim rakamıdır” dedi.

Artan doğalgaz tüketimine rağmen şu ana kadar vatandaşların herhangi bir sıkıntı yaşamadığını da vurgulayan Yıldız, ”Bununla birlikte biz her alanda olduğu gibi doğalgaz tüketiminde de tasarruf kültürünü önemsiyoruz. Enerjide tasarruf kültürünün toplumumuzun tamamına yayılmasını istiyoruz. Doğalgaz tüketimi de bu kapsamdadır” diye konuştu.

Tüketimin 5′te 1′i İstanbul ve civarında
Doğalgaz tüketiminin yaklaşık 5′te 1′i İstanbul ve civarında gerçekleşiyor. Marmara Bölgesi’nin yoğun tüketime sahip olduğunu kaydeden yetkililer, sanayinin de ağırlıkla Batıda olması nedeniyle sisteme yukarıdan LNG girdiğini ifade ediyor.

Rusya’dan Batı Hattı ve Mavi Akım, İran ve Azerbaycan’dan boru hatları yoluyla doğalgaz alındığını belirten yetkililer, ”Doğalgazda çok düşük olan bir giriş yok. Doğalgaz aldığımız ülkelerin tamamından ortalama seviyede gaz geliyor. Terminallerden de tankerlerle LNG girişi oluyor. Kaynak bazında bakıldığı zaman şu anda bir sıkıntı gözükmüyor” diye konuştular.
Bu arada, pazar çeşitlendirme çalışmaları çerçevesinde Türkiye’nin Cezayir ve Nijerya’dan LNG alımları devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Cezayir temaslarında bu ülkeden alınan LNG kontratının süresi 10 yıl daha uzatılmıştı. Bakan Yıldız’ın Katar’daki yetkililerle yaptığı görüşmede de bu ülkeden LNG alımı ve Türkiye’de bir LNG terminali kurulması konusu gündeme gelmişti.

Geçen hafta Yemen Petrol ve Madencilik Bakanı’nın Türkiye ziyareti sırasında da Yemen’den LNG alımı görüşülmüştü.

merhaba hanımlar,
doğalgaz faturamı sauaçtan hesaplamak istedim ama yapamadım sanırım.
bir önceki faturamda son endeks 3034 yazıyor sayaçta ise 03118970 yazıyor. son 4 rakam olarak hesapladığımda çok uçuk bir m3 çıkıyor ortaya. 3118 olarak hesapladığım zaman ise 84 m3 çıkıyor bu da çok uçuk bir rakam çünkü 07.01-14.01 tarihleri arası o kadar çok yakmadık. kızlar bilen anlayan varsa yardımcı olabilr mi

Canim, hesaplaman dogru. 3118 - 3034 = 84 metreküp tüketmissin. Sayaci okurken bir hata olusmadiysa, 84 metreküp 1 haftalik tüketim icin yükses baya. Biz gecen ay toplam 154 metreküp dogalgaz tükettik. Faturada 174 TL oldu.

Kombi düzenli olarak 40 derece kalir ama isi ayarini peteklerden ayarlarim. Dogrudan petegin vanasindan yükseltir veya düsürürüm isisini. Toplam 4 petek orta ayarda yaniyor ve kombiyi kapatmadikca isiniyoruz ama hava günesli diye gündüz kombiyi kapattigimda, aksam evi isitmakta zorlaniyorum. Duvarlar sogumus oluyor ve isiyi yükseltmek gereiyor.

biz azerbaycanda yaşıyoruz o konuda baya şanslıyız bu ay 8tl geldi oda kış oldugu için normal yaz aylarında 2 3 lira ya gelir ya gelmez burda faturalar sorun olmuyor tr deki kadar

Fatura ocak başında geldi.
136 tl evin derecesi hep 22 idi ,ideal bence.
Kombiyi yeniledik bu sene onun faydasını gördük galiba zamlara rağmen ,şimdilik memnunum.

kızlarrrrrrrrr bundan 1 hafta önce kombimi şu şekilde kullanıodum
24 saat minimumda 40 dersede yani tüm petekler açık sonuç 160 metreküp harcamışız yani hergüne 5 metreküp düşüo 190 tl
bu ay işe giderken kapatıorum mutfağın ve yemek odasının peteklerini kapattım
günkük metreküp harcamamı ölçtüm 2 metreküp harcıorum artık
kombiyi kapatmayın diyenler belki kendilerince haklılar ama benim evde işe yaramıo....
ben artık gündüz işe giderken kapatıorum

biliyorsun ben bu ay işten gelince yakarak kullandım, 90m3 kullandım, 101 lira geldi.
ama teyzemse hep yakarak 100m3 harcadı.
evden eve kombiden kombiye fark var

bizim 420 geldi

bizim ev büyük
3 oda 1 salon
bütün odalarda kullanılıyor. ev kalabalık bizim

oturma odası ve başka bi oda sürekli açık

annem akşam 4 gibide diğer odaları açıyor.. biz akşam eve gittiğimiz için..
gecede 3 4 te kombiyi tamamen kapatıyormuş..

ısınabildikmi? hayır.. ısınamadık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…