Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Geçen ay elektriğim 98tl gelmişti. Bu ay kurutma makinesini saat 22:00 den sonra çalıştırmaya başladım 85tl ye düştü. Ki geçen ay a göre daha fazla kullandım fırını vs. bu ay
saat 10 dan sonra ekonomik modda calısmş oluyor bende hep öyle yaparım çok fark oluyor
Kışın 22:00 değil 23:00 da başlıyor elektriğin ucuz tarifesi...

Merhaba hanımlar açıkcası canım çok sıkıldı bu duruma çünkü geçen seneye göre müthiş derecede fark var doğalgaz 'da.. faturayı görünce çok şaşırdım çünkü evde 4. yılım ilk defa bu kadar yüksek geldi.
Evim yalıtımlı 6 yıllık bir bina lakin güneş almıyor alt komşum yakmıyor.
üst komşumda akşamları yakıyor sadece bu çok olumsuz bir etken bizim için evde 2 bucuk yaşında oğlumuz var. evim arada kalıyor allahtan öyle rüzgar felan almıyor.
Doğal gaz 24 saat yanıyor gündüzleri ev 22.22 5 23 arası gece ise 20 21 derece arası..
Bu ay gelen fatura 345 üstelik daha ayaz kar gelmedi. Benimde canım sıkıldı çünkü yetişmiyor ay sonu gelmiyor zaten zor geliyor, kredi ödemeside yapıyoruz.. allah yardımcımız olsun.
Sizlerde durum nedir ? bana mi anormal gelmiş bu fatura bilemiyorum.. Sizlerin evi kaç derece gelen fatura ne kadar ?
geçen sene maksimum 250 tl gelirdi ocak ayında oda kar felan olduğu zaman..
Ne olacak böyle halimiz nasıl bitecek bu kış bu faturalar ile.. ?
bu faturayı ödeyip evde kısa kollu gezen aileler var gerçekten çok imreniyorum. üzülüyorum da
bir yandan acaba normal mi diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Şoku atamadım üzerimden gelen faturaya göre evim öyle 24 25 derecelerde felanda değil.. çok aşırı sıcakda değil sogukta değil bize yetiyor .. neden böyle oldu ya. toplamda 5 petek yanıyor kombimiz de 40 45 derece yanıyor 50 dereceye felan almam hiç..
10 gün önce 387 geldi fatura daha kış bile gelmedi haklısınız merkezi sistem olmasa en az 500 gelirdi yazık bize

Ortak alanlara ait elektrik faturanızda var mı sizinde
Daire başı 80 lira ödüyoruz buna kendi dairemizin elektriği ve aidatımız hariç
gece doğalgaz kapatma işini de sorucam yönetime
Ne mantığı var ki bunun
Gece soğuk zaten
Yok ama aidat 400 tl aidat içindedir mutlaka . Aynen gece kapatmanın mantığı ne anlamıyorum . Bebeğimi emziriyorum gecr kalkıp sürekli ve afedersiniz kıçım donuyor . Soba aldım elektrikli gece onu açıyorum . Böyle saçmalık görmedim . Lanet olsun buraya taşındığım güne .

Yok ama aidat 400 tl aidat içindedir mutlaka . Aynen gece kapatmanın mantığı ne anlamıyorum . Bebeğimi emziriyorum gecr kalkıp sürekli ve afedersiniz kıçım donuyor . Soba aldım elektrikli gece onu açıyorum . Böyle saçmalık görmedim . Lanet olsun buraya taşındığım güne .
Bizim aidat 500 lira ama yetmiyor demekki
Bi daha da siteden ev almam
Koca havuz sıcak suyla bekliyor
Bir kişide girmiyor
Abuk subuk giderleri var
Hiç masrafı bitmiyor
Sordum artık geceleride kapatmıyorlarmış bizimkiler merkezi sistemi
Sıcak oluyor gerçi

once once dogalgaza %30 zam yapiolar
1 ay sonra mujde yilbasinda dogal gaz %10 ucuzladi diye baslik atiolar milllette dioki belki indirim oldu peki kalan %20 ye ne oldu ?

Geçen bu konuya yazacaktım ama faturayı çoğaltmadan yazmayayım istedim.

2+1 evde 4 petek yakıyorum. Mutfağımda petek yok, banyodakini ben açmıyorum çünkü 100 TL fark ettiriyor orası geçen seneden biliyorum.

Kombimde eco ve comfort modu var. Comfort modunda devamlı yanıyor eco modu petekteki suyu max açtığınız sıcaklığa getirip kapanıyor. Eski bir kombi, yoğuşmalı vs olduğunu sanmam. Demirdöküm atron.

Eco modundan minimumda çalışırken verim alamadım ben. 40 derece istiyorum ama petek 32 dereceye düşünce işimi görmedi. Ben petekten sıcak olacaksam ohooo dedim.

50 derece ve eco modda çalışırken faturam 200 lira geldi. Havalar biraz daha soğudu ve 60 dereceye çektim. Evde gerçekten tshirtle geziyoruz ve gelen fatura 250 TL.

Geçen sene 2 petek yakarak 350 civarı fatura ödedim hep. Aynı ev fakat salon kapalıydı o zaman. 250 tlye yüksek diyecek olan varsa şöyle söyleyeyim, apartmandaki en düşük fatura ve en sıcak ev benim. Alt katım minimumda 3 petek yakarak 480 TL ödedi.

Ne yaptığıma gelince...

Yazın petek temizliği yaptık. Kendimiz yaptık. Bildiğin petekleri söküp banyoya götürüp içini falan foşur foşur yıkadık. YouTube videolarına bakarak yaptık hem de bunu. Gerçekten çok pislik aktı, inanamazsınız.
Bu sene yeni yaktığımız odadaki petekler kombiye en yakın olanlarmış. Onları kapatmamak gerçekten verim sağlıyormuş. Denedim haklılar.
Kombiyi asla kapatmıyorum. Evi havalandırırken bile kapatıp tesisattaki suyu soğutmuyorum. Ekstra enerji harcanıyormuş. Onda da haklılarmış.
Banyoda çocuk yıkanmayacaksa biz idare ediyoruz ama o yıkanacaksa klima açıyorum orada da.
Egzamalarım coşuyor diye elimi soğuk suya tutmuyorum. Öyle olunca mesela ekstra yük biniyor kombiye belki onu yapmasam 20 30 TL düşer. Her şeye sıcak su kullanıyorum.

Geçen bu konuya yazacaktım ama faturayı çoğaltmadan yazmayayım istedim.

2+1 evde 4 petek yakıyorum. Mutfağımda petek yok, banyodakini ben açmıyorum çünkü 100 TL fark ettiriyor orası geçen seneden biliyorum.

Kombimde eco ve comfort modu var. Comfort modunda devamlı yanıyor eco modu petekteki suyu max açtığınız sıcaklığa getirip kapanıyor. Eski bir kombi, yoğuşmalı vs olduğunu sanmam. Demirdöküm atron.

Eco modundan minimumda çalışırken verim alamadım ben. 40 derece istiyorum ama petek 32 dereceye düşünce işimi görmedi. Ben petekten sıcak olacaksam ohooo dedim.

50 derece ve eco modda çalışırken faturam 200 lira geldi. Havalar biraz daha soğudu ve 60 dereceye çektim. Evde gerçekten tshirtle geziyoruz ve gelen fatura 250 TL.

Geçen sene 2 petek yakarak 350 civarı fatura ödedim hep. Aynı ev fakat salon kapalıydı o zaman. 250 tlye yüksek diyecek olan varsa şöyle söyleyeyim, apartmandaki en düşük fatura ve en sıcak ev benim. Alt katım minimumda 3 petek yakarak 480 TL ödedi.

Ne yaptığıma gelince...

Yazın petek temizliği yaptık. Kendimiz yaptık. Bildiğin petekleri söküp banyoya götürüp içini falan foşur foşur yıkadık. YouTube videolarına bakarak yaptık hem de bunu. Gerçekten çok pislik aktı, inanamazsınız.
Bu sene yeni yaktığımız odadaki petekler kombiye en yakın olanlarmış. Onları kapatmamak gerçekten verim sağlıyormuş. Denedim haklılar.
Kombiyi asla kapatmıyorum. Evi havalandırırken bile kapatıp tesisattaki suyu soğutmuyorum. Ekstra enerji harcanıyormuş. Onda da haklılarmış.
Banyoda çocuk yıkanmayacaksa biz idare ediyoruz ama o yıkanacaksa klima açıyorum orada da.
Egzamalarım coşuyor diye elimi soğuk suya tutmuyorum. Öyle olunca mesela ekstra yük biniyor kombiye belki onu yapmasam 20 30 TL düşer. Her şeye sıcak su kullanıyorum.

Ne güzel ısınıyorsanız 250 ne bence gayet iyi. Biz ısınmıyor uz ki verdigim iz para boşa gidiyor yani. Tabi ki kullanın sıcak suyu canımızdan önemli mi

Ne güzel ısınıyorsanız 250 ne bence gayet iyi. Biz ısınmıyor uz ki verdigim iz para boşa gidiyor yani. Tabi ki kullanın sıcak suyu canımızdan önemli mi

Yatak odam biraz soğuk oluyor yalan yok. Yanları boş evin, yalıtımsız duvar var. 20 derece falan orası. Çocuğun odası ve salon 23ün altına düşmüyor. 23 25 arası. Evin o cephesinde yalıtım yapılmış. Hani bunalıp cam kapı açmıyoruz ama dediğim gibi tshirt giyiyoruz.

Yatak odam biraz soğuk oluyor yalan yok. Yanları boş evin, yalıtımsız duvar var. 20 derece falan orası. Çocuğun odası ve salon 23ün altına düşmüyor. 23 25 arası. Evin o cephesinde yalıtım yapılmış. Hani bunalıp cam kapı açmıyoruz ama dediğim gibi tshirt giyiyoruz.
İnanın 45 te yanıyor ve kazakla geziyoruz. Bence gayet iyi daha ne olsun

Bu arada benim petekler de 120 ve 150 cmlik petekler.
Babaannemin evinde var petek 50 cm falan, nasıl ısınıyorlar bilmiyorum. Evleri küçük ama ısınıyorlar da yani yalan yok. Benim cam boy işte petekler.

Petek ve kombi bakımlarını düzenli yaptırıyor musunuz?

2 petek yanıyor 40 da yanıyor sürekli hiç kapatmıyoruz. Son fatura 165 lira. 105 kw son fatura kullanımımız. İğdaş uygulaması yüklü onunla hesaplama yapıyorum ikiyüz lirayı aşmamaya özen göstericem. Evimiz ısınıyor ara kat. İki pencere bi balkon olan odayı değiştirdik tek camlı orta odaya geçtik. Elimizden gelen bu :)

X