Geçen bu konuya yazacaktım ama faturayı çoğaltmadan yazmayayım istedim.
2+1 evde 4 petek yakıyorum. Mutfağımda petek yok, banyodakini ben açmıyorum çünkü 100 TL fark ettiriyor orası geçen seneden biliyorum.
Kombimde eco ve comfort modu var. Comfort modunda devamlı yanıyor eco modu petekteki suyu max açtığınız sıcaklığa getirip kapanıyor. Eski bir kombi, yoğuşmalı vs olduğunu sanmam. Demirdöküm atron.
Eco modundan minimumda çalışırken verim alamadım ben. 40 derece istiyorum ama petek 32 dereceye düşünce işimi görmedi. Ben petekten sıcak olacaksam ohooo dedim.
50 derece ve eco modda çalışırken faturam 200 lira geldi. Havalar biraz daha soğudu ve 60 dereceye çektim. Evde gerçekten tshirtle geziyoruz ve gelen fatura 250 TL.
Geçen sene 2 petek yakarak 350 civarı fatura ödedim hep. Aynı ev fakat salon kapalıydı o zaman. 250 tlye yüksek diyecek olan varsa şöyle söyleyeyim, apartmandaki en düşük fatura ve en sıcak ev benim. Alt katım minimumda 3 petek yakarak 480 TL ödedi.
Ne yaptığıma gelince...
Yazın petek temizliği yaptık. Kendimiz yaptık. Bildiğin petekleri söküp banyoya götürüp içini falan foşur foşur yıkadık. YouTube videolarına bakarak yaptık hem de bunu. Gerçekten çok pislik aktı, inanamazsınız.
Bu sene yeni yaktığımız odadaki petekler kombiye en yakın olanlarmış. Onları kapatmamak gerçekten verim sağlıyormuş. Denedim haklılar.
Kombiyi asla kapatmıyorum. Evi havalandırırken bile kapatıp tesisattaki suyu soğutmuyorum. Ekstra enerji harcanıyormuş. Onda da haklılarmış.
Banyoda çocuk yıkanmayacaksa biz idare ediyoruz ama o yıkanacaksa klima açıyorum orada da.
Egzamalarım coşuyor diye elimi soğuk suya tutmuyorum. Öyle olunca mesela ekstra yük biniyor kombiye belki onu yapmasam 20 30 TL düşer. Her şeye sıcak su kullanıyorum.