Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

İnanılacak bir fatura gelmedi ki
Merkezi sistem bizimki,14 daire var apartmanda..
Daire başına 350 TL. geldi bu ay

Yalnız bizim sıcak su ve ocak dahil değil..
Sadece ısınma parası bu..

Son düzenleme:
Merkezi sistemde kapatma şansınızda yok galiba..bide gece kapıtılıyor diyordu burda bi arkadaş...

Banada bu ay 212 tl geldi ama 3 petek sabak akşam açıktı bebeğm var vede karda 55 dereceleri gördü kombl iyi geldi bence ısındık üstelik yemek ve banyo da dahil....

40 derecek atletle oturmak bizim evde imkansız canım ya..Normal eşofmanla oturuyoruz yani hani zaten atletle oturmak giib bir derdim yokta yeterki faturam düşsün..

Canım evim büyük değil tam tersi 110 m2 kadar falan..Ama korunaksız malesef..Mesela evimin altı otopark,üzeri yakmaz,sağımda dükkan var solumda ise açık otopark...Anlayacağın 4 taraftan ısınmıyorum koruma sıfır..Tek artısı güney cephe olması...Buay balkon camla kapanıyor bakalım onun ne gibi artısı olacak...
Bugün 21 günlük bktımda 244 lira olmuş yine...Aynı gelecek demek ki:26:

Bir sorum var cevaplarsanız sevinirim:Benim en büyük peteğim salonda..Yaklaşık normal peteğin 3 katı kadar..Geceleri bu peteği kapatsam sabah açsam fark edermi ne dersiniz?

Bir sorum var cevaplarsanız sevinirim:Benim en büyük peteğim salonda..Yaklaşık normal peteğin 3 katı kadar..Geceleri bu peteği kapatsam sabah açsam fark edermi ne dersiniz?

Canım eğer çocuk varsa ve günlük olarak salonu kullanıyorsan kapatma derim ısınması zaman alır.Mesela biz oturma odasındayız salonu ancak misafir geleceği zaman kullandığım için normal de kapalı.2 petek var bir de salonda.Gerçekten fark ediyo.Mesela banyonuz fln çok büyük değilse kapatabilirsin.Kullanmadığın odaları kapat.Petek sayısı ve boyutu ne kadar azalırsa kombi o kadar kolay ısıtıyo ve az yakıo.

fatura hesabını nasıl yaptınız?

Isı kaybının çok olduğu evlerde kullanmadığınız odaların peteklerini açık bırakmak doğru değil.
Evinizde küçük sayılmaz zaten.
Alt kat zaten otaparkmış, baya etkiliyordur.
Balkonu kapatmak ile iyi yapmışsınız ama gündüz güney cephe güneşli günlerde tülüde açın ısınsın oda.

Isı kaybının minumum olduğu, yeni binalarda o kural işliyor.
Ama yalıtımsız, daha eski binalarda kombiyi devamlı açık bırakmak günlük tüketimi artıyor fazlasıyla.
Ben de denemiştim ve Sizinki gibi bir sonuç aldım. Günlük 8-9 metreküp azaldı tüketimim.

bize bu ay 280 tl gelmiş..
evimiz en üst kat,yarı dublex olarak geçiyor.
üst tarafta 2 oda var azıcık petekler yansa bunaltıcı derecede sıcak oluyor.
biz sadece o 2 küçük odanın peteklerini açıyoruz
söylenene göre en az 3 petek açılmalıymış kombinin bozulmaması için.
salon alt tarafta onu kullanmıyoruz misafir geldikçe işte ayda 4 kere filan akşamları ısıtıyoruz.
çok değilmi bu fatura

fatura hesabını nasıl yaptınız?

İzmir gaz sitesinde tahmini fatura hesaplama var canım ordan yapıyorum

Evet evin her tarafının açık olması çok etkiliyor..Bitişik apartman bile yok sağı solu açık köşe apartman..Bahçeli ve otoparklı olduğu için dört tarafımız açık..Bu yüzdende soğuk alıyor malesef...

Salonda mı yaşıyorsunuz?
Yaşam alanınız orası mı?

Yaşam alanımız salon evet ondan kapalı tutamıyorum 24 saat açık ve sanırım 3 petek büyüklüğünde olduğu için fatura burdan çok artıyor....

2 peteğe çok gelmiş 280tL
derecede önemli çok yüksek bi derecede ve hiç kapatmadan yakmışsanızda gelebilir..

175 tl geldi banada

bu aralar hava iyi olduğundan 2 petek yakıyorum ve gündüz genelde evde olmadığımdan kapatıorum akşam oğlumu okuldan almaya giderken yakıyorum şubat ayı faturam daha düşük gelir diye hesap ediyorum bakalım artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…