Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Lanet olasıca bir sitede oturuyorum Ataşehir’de 3+1 evim 120 m2 . Merkezi sistem en üst kat asla ısınamıyoruz klima ve soba açıyoruz artı 268 tl doğalgaz faturası geldi
. Üstelik gece 11 den sabah 7 ye kadar yanmıyor , kapatıyorlar . Merkezi sistemden nefret ediyorum donuyoruz evde.

3 sene için de dünyada doğalgaz üretimi artacakmış ve ucuzlayacakmış yüzde 25 .az daha sıkın dişinizi hanımlar:halay::halay:

Bireysel isinmayla isinanlarin allah yardimcisi olsun.3 sene oyle bir evde oturdum.alt yakmaz ev isinmaz.yok bir odan yanmaz sobali ev gibi gercekten kolay degil.bizim merkezi heryer yaniyor tabi alt komsu ust komsu yakiyor mu derdi de yok.dolayisiyla hem heryer sicak.fatura da 240 geldi cok kotu degil ve iyi isiniyoruz.ev tercih ederken merkezi isitma tercih edin herkese tavsiyem

423 tl ve 40 derecede yandı el insaf bir asgari ücretli insan napsın soğukta mi otursun geçen sene 270 civarı gelen fatura bu sene nerdeyse ikiye katladı kiiii kar kış kıyamet yok yağmurlu havada bu kadar fatura Allah yardımcımız olsun

Hanımlar birkaç tüyo vereyim. Kombi doğalgaz işinden anlarım, 3+1 120 m2 eve 177 lira geldi faturam bu ay.

*Öncelikle bulunduğunuz şehrin doğalgaz tarifesi önemli, o konuda bir şey yapamıyoruz.

*Yine müdahale edemediğimiz bir konu binanın yalıtımı. Eğer binanızda yalıtım yok ve yaptırmayı düşünüyorsanız perlit sıva öneririm. İyi yalıtım sağlar, uzun ömürlüdür. Aynı zamanda kapı ve pencerelerinizi de kış mevsimine girmeden elden geçirmeniz büyük fayda sağlar.

*Kombi önemli, tasarruflu ve evinize uygun kombi kullanmanız gerekir. Yoğuşmalı kombiler genelde yüksek ücretli olduğu için onları satarlar ama küçük evlerde sarfiyatı artırır. 160 m2 üzerinde çok katlı eviniz varsa yoğuşmalı kombi uygundur.

*Oda termostatı önemli bir ayrıntı. Doğru kullanırsanız korkunç tasarruf sağlar. Oda termostatı kullanıyorsanız kombinizin kalorifer ayarının en sona kadar açılması gerekir. Düşük ısıda tutmak sarfiyatı artırır. Çünkü termostat kullandığınız zaman ortam sıcaklığını termostat ayarlar kombi değil. Oda termostatının kalitesi de önemli. Ne kadar iyi ve kapsamlı termostat o kadar tasarruf.

*Peteklerin bir kısmını kapatmak yine sarfiyatı artırır. 10 m2 başına 1 metre petek ısınmalı. Bunun daha azı ısı kaybına sebep olacak kombiniz daha fazla çalışacaktır.

423 tl ve 40 derecede yandı el insaf bir asgari ücretli insan napsın soğukta mi otursun geçen sene 270 civarı gelen fatura bu sene nerdeyse ikiye katladı kiiii kar kış kıyamet yok yağmurlu havada bu kadar fatura Allah yardımcımız olsun
Eskiden asgari ücretlide diğeri de sobalı evde tek yeri ısıtıyordu.. her odaya soba kurulsaydi bugünkü gazida geçerdi.. annelerimiz soğuk buz gibi yerde yatar soba olan yerde bizi yatırırdı.. mutfakta herkes donar sadece bir yerde sobanın yanında isinilurdi..mutfak ve banyodaysa tüp ikide bir biterdi..yanı sobada pahalı bir seydi..tozu pisligide çabası..

Ilk ay 240 gelmisti bu ay 420 geldi. 120 metre karr evimiz. Cok mu isindik hayir 38 de yakiyoruz. gercekten belimiz bukttu daha da bukecek gibi

Hanımlar birkaç tüyo vereyim. Kombi doğalgaz işinden anlarım, 3+1 120 m2 eve 177 lira geldi faturam bu ay.

*Öncelikle bulunduğunuz şehrin doğalgaz tarifesi önemli, o konuda bir şey yapamıyoruz.

*Yine müdahale edemediğimiz bir konu binanın yalıtımı. Eğer binanızda yalıtım yok ve yaptırmayı düşünüyorsanız perlit sıva öneririm. İyi yalıtım sağlar, uzun ömürlüdür. Aynı zamanda kapı ve pencerelerinizi de kış mevsimine girmeden elden geçirmeniz büyük fayda sağlar.

*Kombi önemli, tasarruflu ve evinize uygun kombi kullanmanız gerekir. Yoğuşmalı kombiler genelde yüksek ücretli olduğu için onları satarlar ama küçük evlerde sarfiyatı artırır. 160 m2 üzerinde çok katlı eviniz varsa yoğuşmalı kombi uygundur.

*Oda termostatı önemli bir ayrıntı. Doğru kullanırsanız korkunç tasarruf sağlar. Oda termostatı kullanıyorsanız kombinizin kalorifer ayarının en sona kadar açılması gerekir. Düşük ısıda tutmak sarfiyatı artırır. Çünkü termostat kullandığınız zaman ortam sıcaklığını termostat ayarlar kombi değil. Oda termostatının kalitesi de önemli. Ne kadar iyi ve kapsamlı termostat o kadar tasarruf.

*Peteklerin bir kısmını kapatmak yine sarfiyatı artırır. 10 m2 başına 1 metre petek ısınmalı. Bunun daha azı ısı kaybına sebep olacak kombiniz daha fazla çalışacaktır.
Ne güzel bilgiler bunlar,tşkler =)

330 geldi :mad: sinirden öldüm 40 da yaktik ew ilik öyle aman aman ter bascak bi sicakta yok ben anlamadim bu faturayi :KK43:

Ben 45 te acıyorum nısan sonuna kadar hıc kapamadan devam edıyor
Gecen kıs 160 ödüyorduk en fazla
Sımdı gelen fatura 260
Elektrik te cok fena 164 gelmıs normalde 100.105 gelırdı
Hayat sartlarımız gıttıkce zorlasıyor allah yardımcımız olsun

vallahi ben 300 u gozden cikardim.dogalgaz sobali evim gece gunduz sadece oturdugumuz kizlarimla yattigimuz oda yaniyor.diger odalar buz.dotte yaniyor gece gunduz iyi isiniyor.ama bu zamla 300 gelir heralde..bence normmal yani

Lanet olasıca bir sitede oturuyorum Ataşehir’de 3+1 evim 120 m2 . Merkezi sistem en üst kat asla ısınamıyoruz klima ve soba açıyoruz artı 268 tl doğalgaz faturası geldi
. Üstelik gece 11 den sabah 7 ye kadar yanmıyor , kapatıyorlar . Merkezi sistemden nefret ediyorum donuyoruz evde.
Ortak alanlara ait elektrik faturanızda var mı sizinde
Daire başı 80 lira ödüyoruz buna kendi dairemizin elektriği ve aidatımız hariç
gece doğalgaz kapatma işini de sorucam yönetime
Ne mantığı var ki bunun
Gece soğuk zaten

vallahi ben 300 u gozden cikardim.dogalgaz sobali evim gece gunduz sadece oturdugumuz kizlarimla yattigimuz oda yaniyor.diger odalar buz.dotte yaniyor gece gunduz iyi isiniyor.ama bu zamla 300 gelir heralde..bence normmal yani

Ben anlamadım. 300 normal mis ence bu durumda?

Dün gece yazmayı unutmuşum, ekleyeyim.

Kombi ve tesisat bakımı da önemli bir etken. Kışa girmeden her yıl düzenli olarak kombi bakımı yaptırmalısınız. Tesisat temizliği en az beş senede bir yapılmalı, on seneye kadar yolu var. Kombi bakımlı olursa petekler kolay kolay kirlenmez. Temizlenmemiş kombi daha çok çalışacak, temizlenmemiş tesisat daha az ısıtacaktır.

Ay ortasinda ac kapa yapmaya basladim. Sabah 50 55 derecede yaniyor hatta. Velhasil gecen aydan daha iyi isindik. Yalitim oldugu icin gece isi kaybi pek olmadi. 280 geldi.
Gecen sene surekli dusuk kademede yandi. 320'nin altina dusmemisti. Ac kapa faturayi kabartir balonu patlamis oldu benim icin.

Ay ortasinda ac kapa yapmaya basladim. Sabah 50 55 derecede yaniyor hatta. Velhasil gecen aydan daha iyi isindik. Yalitim oldugu icin gece isi kaybi pek olmadi. 280 geldi.
Gecen sene surekli dusuk kademede yandi. 320'nin altina dusmemisti. Ac kapa faturayi kabartir balonu patlamis oldu benim icin.
bu konuda bende böyle düşünüyorum
sabit sıcaklığı da denedim, gündüz hiç açmayıp akşam ev ısındıktan sonra dereceyi düşürmeyi de denedim ikincisi daha karlı geldi. sürekli açık olduğu günlerde 6-7 metreküp diğerinde 3-4 metreküp yakıyor. nerdeyse yarı yarıya

X