-
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
- #1.201
Banada bu ay 174 geldi bide küçük çocuk olunca...konuyu açan arkadaşında aynı faturaymış bana şu alüminyum saclar mantıklı geldi peteğin arkasına koyuluyormuş sıcağı eve veriyormuş duvara değl..soracağım eşime bi sorsun 1 tane alıp denemek lzm...ne çıkar ...
Doğalgaz git gide zamlanıyor bu tayyip bize haram edecek adam akıllı uygun ısınmayı..böyle giderse kömür sobasına döner herkes tabi...bizim apart.bile hala 2 daire soba yakıyor parasızlıktan...
kızlar geçen haftada yazmıştım buraya 208 lira fatura gelmişti. o gün termostatımı sipariş ettim taktırdım. taktıralı 3 gün oluyor. taktırmadan önce günde 10 metreküp atıyordu şimdi günde 4 metreküp atıyor. keşke daha önceden taktırsaymışım.3 günüdr 12 metreküp atmış böyle giderse daha az fatura gelecek...
bende iptal etmiştim acaba geri taktırsam mı.ben antreye taktırmıştım benimki kablolu ve ev büyük sıcağı algılamıyordu acaba ben yanlış yere mi taktırmışım duvarın soğuk olmasından dolayı mı acaba atmıyor termostat.
canım sen nereye taktırdın ve kombi üzerinden sıcağı kaç derece açıyorsun.
kızlar geçen haftada yazmıştım buraya 208 lira fatura gelmişti. o gün termostatımı sipariş ettim taktırdım. taktıralı 3 gün oluyor. taktırmadan önce günde 10 metreküp atıyordu şimdi günde 4 metreküp atıyor. keşke daha önceden taktırsaymışım.3 günüdr 12 metreküp atmış böyle giderse daha az fatura gelecek...
ıkı aylık faturam 20 lıra:)cunku kalorıferler merkezı sıstem talaş yanıyor.. sıcak su ve ocak a geldı bu 20 tl:)
Vayyy talaş yanıyor,iyi ısınıyormusunuz.iyiymiş 2 aylık 20 tl yaa....
oohoo hemde nasıl kaynıyor evım bırde benımevım hem ıkı yanıda dolu altı ustude dolu.....gece bazen camları acıyorum cok felaket sıcak oluyor....
ama sıcak su ve ocak ıcın sadece ıkı ayda 20 geldı... tasarruflu hatunum yahu:))
ıkı aylık faturam 20 lıra:)cunku kalorıferler merkezı sıstem talaş yanıyor.. sıcak su ve ocak a geldı bu 20 tl:)
ah ah topiğim canlanmış yine maalesef, daha dün gibi yaşadığım o şok, artık alıştık kazıklara
peteklerin arkasına strafor demişlerdi o zamanlar ama pencerenin mermeri geldiğinden strafor girmedi bizde, ısıtaçlardan çok memnunuz ama hem tülleri perdeyi rahatça üzerine toplayabiliyoruz hem de sıcak havanın tüller arasına yükselip heba olmasını önlüyor.
termostattan kastınız farklı mı bilemedim ama biz kombiyi taktırdığımızda salona taktırmıştık sürekli oturduğumuz yer diye, orada belli bir yere ayarlıyoruz ona göre yanıp sönüyor.
devamlı talaşı nereden buluyorsunuz merak ettim ama yakınlarda fabrika falan mı var mobilya sektörü vb: :)[/QUOTE
ya bız 800 tl verdık 1 yıllık talas ıcın.benım bınamda toplam 48 daıre var.merkezı sıstem calısıyor kalorıferler.ama sıcak su ve ocak ıcın dogalgazlı sohben kullanıyoruz .buda ıkı ayda bır 20 fılan gelıyor.....
ayrıca kayserı de yasıyorum mobılya sektorunde bırıncı:)....onların arta kalanlarıda talas oluyor heralde....
Yeni bir eve taşınırsak talaşla çalışan ısıtma sistemi yaptırıcam o zaman...Yıllık 800 tl hiç fena değilmiş valla
termostatın fiyatını,markasını,özelliklerini ben de öğrenebilirmiyim?
termostatın markası ne canım.birde fiyatı ne kadar?kombiniz ne marka?fazla soru sordum ama cevaplarsan çok sevinirim:)
canım benim en sıvak yerim antre oluyor ara koridor yani. benim dairem nizami bina yani yanlarımda bina var.termostatı takan kişi bana en sıcak yere takalım yoksa en soğuk yere takarsak algılamaz sürekli yanar dedi. senin en sıcak odan neresi ise oraya tak.ben kombiyi 60 dereceye ayarladım öyle kaldı. he birde duvarının diğer kısmı boş ise yani bina yoksa oraya taktırma ara odaya taktır. bide mesela her termostat kombiye yaramıyormuş. bizim karşı dairemizdekiler geçen seneden beri kullanıyor evi 18 derecede bırakmalarına rağmen günde 10 metreküp yakıyorlar. benim oda termostattını sorup soruşturup aldım. bizim eve yaradı. ben gündüz 20 dereceye akşam gelincede 23 e alıyorum.karşı komşuya söyleyeceğim oda değiştirsin.
Kombinin oda termostat köprüsüne bunu bir usta mı bağlıyor? O bağlantıyı nasıl sağladığınız?
Sizin evinizde ısı kayıpları nasıl ?Günlük 7 metreküplük bir kar sağlamış olması çok güzel.
Isı kaybı çok olan evlerde termostat pek bir fayda sağlamıyormuş diye duymuştum kıyaslamak açısından soruyorum.