- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
-
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
- #1.221
kızlar merhaba;
ben anlam veremiyorum
bu 40 derecede kombiyi nasıl çalıştırıyorsunuz ben 70de yakıyorum oda sıcaklığını 22-23-24 dereceye kadar çıkartıyorum,evim yalıtımsız termostat yok her tarfaı açık en üst kat busene doğalgaz döşendi kalorifer kömürlü pek güzel ısınıyorduk ama doğal gazla ısınamıyoruzzz ev biraz ılıyor ama eşyalar koltuklar buz gibi ya,,,eşimde bende çalışıyoruz çocuk genelde k.validemde kalıyor ozaman iktisatlı yakıyoruz hatta yatarken kapatıyoruz geçen ay 3 hatftalık ortalama 8-9 gün yakmama 167 tl geldi yuhhh dedim nasıl başetcez bilmiyorum:((
bu ara kızlar kombiyi açıp kapatsammı çünkü gün boyu evde yokuz gece evde oluyoruz yoksa hangi sıcaklıkta bıraksam kombiyi ve dereceyi daha tasarruflu olur tecrübeleri bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirimmmm
canım termostatı herhangi bir elektrikçi bağlıyormuş 50 lira falan alıyor. ama benim eşim sağolsun ben bağlarım dedi ve elektrikten hiç anlamaz ve bağladı çok kolaymış iyiki elektrilçi çağırmamışız.sadece 5 liraya 10 metrelik kablo aldık.bağlantı şeması internette var zaten. burdada ferolliye gidip nereye takacağını öğrendi kablolarının o kadar. çok basit oldu yani. termostatı taktığımız gün odanın ısısı 27 dereceymiş 22 ye ininceye kadar neredeyse 1 gün hiç çalışmadı. ondan sonra günde 4 metreküp ancak yandı. bizim evimiz yeni ısı kaybımız yok denecek kadar az.korunaklı heryönden.seneye yaza balkonumuda kapattırmayı düşünüyorum. kombim balkonda açıkta. buda çok etkiliyormuş.apartmanda balkonunu kapattıranların faturaları 80-90 gelirken bize 208 geliyoduama termostat harbi işe yaradı.
kızlar merhaba;
ben anlam veremiyorum
bu 40 derecede kombiyi nasıl çalıştırıyorsunuz ben 70de yakıyorum oda sıcaklığını 22-23-24 dereceye kadar çıkartıyorum,evim yalıtımsız termostat yok her tarfaı açık en üst kat busene doğalgaz döşendi kalorifer kömürlü pek güzel ısınıyorduk ama doğal gazla ısınamıyoruzzz ev biraz ılıyor ama eşyalar koltuklar buz gibi ya,,,eşimde bende çalışıyoruz çocuk genelde k.validemde kalıyor ozaman iktisatlı yakıyoruz hatta yatarken kapatıyoruz geçen ay 3 hatftalık ortalama 8-9 gün yakmama 167 tl geldi yuhhh dedim nasıl başetcez bilmiyorum:((
bu ara kızlar kombiyi açıp kapatsammı çünkü gün boyu evde yokuz gece evde oluyoruz yoksa hangi sıcaklıkta bıraksam kombiyi ve dereceyi daha tasarruflu olur tecrübeleri bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirimmmm
Yalıtımsız, korunaksız, kayıpların çok olduğu yerler için kombinin devamlı çalışması faturayı yükseltir ama aslında bunu Siz deneyip öğrenmelisiniz. En sağlıklı sonuç o şekilde alınır. Her evin konumu, şartlar, kullanılan tuğla tipi vs çok farklı oluyor.
Doğalgaz sayacınızdaki sayıyı bir yere not edin ve kombinizi gece 40 derecede tutun 2-3 petek açık olsun ve odaların kapılarının altınından soğuk girmemesine dikkat edin. (3.petek çok kullanmadığınız bir alanda ise vanasını tamamen açmayabilirsiniz.)
Sabah işe gittiğiniz için aynı derecede kalsın.Akşam eve geldiğinizde 1 saat 55 derecede çalıştırıp yine biraz düşürün.( 45 olabilir belki.)
Gece yatarken sayacınızı tekrar okuyun ve kaç metraküp yakmış bir kontrol edin.
Sonrada gece- gündüz kapalı tutup akşam eve gelince çalıştırın kombiyi ve 1 gün geçince sayacı tekrar okuyup kıyaslayın.
Peteklerin arkasına gazete, yalıtım malzemesi gibi bir şeyler yerleştirmek faydalı olabilir.
Şunu merak ediyorum genel anlamda kombi sürekli 41 derecede yanıyor çok nadir 50 55 derecelere alıyorum..Mesela bugün soğuk ve 50 dereceye getirdim...Bizde derece olarak değilde minumum 1 2 3 şeklinde gidiyor..Sürekli minimum sıcaklıkta yani 41 derecede tuttuğum için mi bu kadar yüksek geliyor ki?
136,30 TL geldi. 1-2 hafta önceydi sanırım.
evimiz 155 m2 brüt, 135 m2 net. bi balkonumuz cam balkon, bir diğeri pimapenle kapalı, 3. balkon açık. 1 kat alt kat boş dükkan. salonumda 2 petek var onlar kapalı diğerleri hep yanıyo, işe giderken falan kısmıyorum oda sıcaklığı hep 20,5 veya 21. kombimiz buderus.
bence çok iyi geldi.
gercekten ıyıymıs 80 m2 ev ve ıkı petek olan evde yarım gün acıkken 114 geldi bize bide evın içi 18 derece falan en fazla