Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

ben 20 gündür 40 derecede yakıorum kombiyi ve hiç kapatmıorum gece gündüz 40 da açık eşim hesapladı geçen gün 20 günlük 90 tl ediyo dedi
30 günlük 120 eder suyla falan birlikte 130-140 arası bekliorum geldinde tekrar yazarım:))) karşılaştırırım burdan

Bir önceki fatura 285 tl gelmişti.
Bina yalitimli,en üst kattayim ev dublex.oda termostati var.kombiyi açtığım günden beri 60 derecede gece gündüz hic kapatmadan yakıyorum.hem kızım hem de kendim icin :KK52:
Alt kattaki neredeyse yakmıyor. :KK1:

Bakalım bu ay kaç gelecek?:44:

kızlar merhaba;

ben anlam veremiyorum
bu 40 derecede kombiyi nasıl çalıştırıyorsunuz ben 70de yakıyorum oda sıcaklığını 22-23-24 dereceye kadar çıkartıyorum,evim yalıtımsız termostat yok her tarfaı açık en üst kat busene doğalgaz döşendi kalorifer kömürlü pek güzel ısınıyorduk ama doğal gazla ısınamıyoruzzz ev biraz ılıyor ama eşyalar koltuklar buz gibi ya,,,eşimde bende çalışıyoruz çocuk genelde k.validemde kalıyor ozaman iktisatlı yakıyoruz hatta yatarken kapatıyoruz geçen ay 3 hatftalık ortalama 8-9 gün yakmama 167 tl geldi yuhhh dedim nasıl başetcez bilmiyorum::KK43:((

bu ara kızlar kombiyi açıp kapatsammı çünkü gün boyu evde yokuz gece evde oluyoruz yoksa hangi sıcaklıkta bıraksam kombiyi ve dereceyi daha tasarruflu olur tecrübeleri bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirimmmm

kızlar merhaba;

ben anlam veremiyorum
bu 40 derecede kombiyi nasıl çalıştırıyorsunuz ben 70de yakıyorum oda sıcaklığını 22-23-24 dereceye kadar çıkartıyorum,evim yalıtımsız termostat yok her tarfaı açık en üst kat busene doğalgaz döşendi kalorifer kömürlü pek güzel ısınıyorduk ama doğal gazla ısınamıyoruzzz ev biraz ılıyor ama eşyalar koltuklar buz gibi ya,,,eşimde bende çalışıyoruz çocuk genelde k.validemde kalıyor ozaman iktisatlı yakıyoruz hatta yatarken kapatıyoruz geçen ay 3 hatftalık ortalama 8-9 gün yakmama 167 tl geldi yuhhh dedim nasıl başetcez bilmiyorum::KK43:((

bu ara kızlar kombiyi açıp kapatsammı çünkü gün boyu evde yokuz gece evde oluyoruz yoksa hangi sıcaklıkta bıraksam kombiyi ve dereceyi daha tasarruflu olur tecrübeleri bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirimmmm

Kiraciysaniz evi değiştirin.kendi evinizse mutlaka yalıtım yaptırın.

canım termostatı herhangi bir elektrikçi bağlıyormuş 50 lira falan alıyor. ama benim eşim sağolsun ben bağlarım dedi ve elektrikten hiç anlamaz ve bağladı çok kolaymış iyiki elektrilçi çağırmamışız.sadece 5 liraya 10 metrelik kablo aldık.bağlantı şeması internette var zaten. burdada ferolliye gidip nereye takacağını öğrendi kablolarının o kadar. çok basit oldu yani. termostatı taktığımız gün odanın ısısı 27 dereceymiş 22 ye ininceye kadar neredeyse 1 gün hiç çalışmadı. ondan sonra günde 4 metreküp ancak yandı. bizim evimiz yeni ısı kaybımız yok denecek kadar az.korunaklı heryönden.seneye yaza balkonumuda kapattırmayı düşünüyorum. kombim balkonda açıkta. buda çok etkiliyormuş.apartmanda balkonunu kapattıranların faturaları 80-90 gelirken bize 208 geliyodu:KK43:ama termostat harbi işe yaradı.

Teşekkür ederim :KK34: anladım açıklayınca şemayla kolayca yapılabilir gerçekten.
Şu an bizim evimizde termostat yok 3 petek açık, kombi 35-40 derece arası çalışıyor. Günlük tüketim 2 metreküp şimdi aklıma geldi benim balkonum panjur ile kapalı çok çok faydasını gördüm. Kapattırmayı düşünüyormuşsunuz çok karlı olur Sizin için.

kızlar merhaba;

ben anlam veremiyorum

Yalıtımsız, korunaksız, kayıpların çok olduğu yerler için kombinin devamlı çalışması faturayı yükseltir ama aslında bunu Siz deneyip öğrenmelisiniz. En sağlıklı sonuç o şekilde alınır. Her evin konumu, şartlar, kullanılan tuğla tipi vs çok farklı oluyor.

Doğalgaz sayacınızdaki sayıyı bir yere not edin ve kombinizi gece 40 derecede tutun 2-3 petek açık olsun ve odaların kapılarının altınından soğuk girmemesine dikkat edin. (3.petek çok kullanmadığınız bir alanda ise vanasını tamamen açmayabilirsiniz.)
Sabah işe gittiğiniz için aynı derecede kalsın.Akşam eve geldiğinizde 1 saat 55 derecede çalıştırıp yine biraz düşürün.( 45 olabilir belki.)
Gece yatarken sayacınızı tekrar okuyun ve kaç metraküp yakmış bir kontrol edin.

Sonrada gece- gündüz kapalı tutup akşam eve gelince çalıştırın kombiyi ve 1 gün geçince sayacı tekrar okuyup kıyaslayın.

Peteklerin arkasına gazete, yalıtım malzemesi gibi bir şeyler yerleştirmek faydalı olabilir.

Yalıtımsız, korunaksız, kayıpların çok olduğu yerler için kombinin devamlı çalışması faturayı yükseltir ama aslında bunu Siz deneyip öğrenmelisiniz. En sağlıklı sonuç o şekilde alınır. Her evin konumu, şartlar, kullanılan tuğla tipi vs çok farklı oluyor.

Doğalgaz sayacınızdaki sayıyı bir yere not edin ve kombinizi gece 40 derecede tutun 2-3 petek açık olsun ve odaların kapılarının altınından soğuk girmemesine dikkat edin. (3.petek çok kullanmadığınız bir alanda ise vanasını tamamen açmayabilirsiniz.)
Sabah işe gittiğiniz için aynı derecede kalsın.Akşam eve geldiğinizde 1 saat 55 derecede çalıştırıp yine biraz düşürün.( 45 olabilir belki.)
Gece yatarken sayacınızı tekrar okuyun ve kaç metraküp yakmış bir kontrol edin.

Sonrada gece- gündüz kapalı tutup akşam eve gelince çalıştırın kombiyi ve 1 gün geçince sayacı tekrar okuyup kıyaslayın.

Peteklerin arkasına gazete, yalıtım malzemesi gibi bir şeyler yerleştirmek faydalı olabilir.

önerileriniz için öncelikle teşekkürler,,,,kirada oturuyorum seneye bu evde yaşamak istemiyorum,,,

petek kapatma gibi bi şansım malesef yok ev sahibime dedim vanaları değiştirin die değiştirmedi,her odayı yakıyoruz 7 petek var mecburr hepsi açık bide çocuk varken odaoda gezindiği için kapatma şansım yok odaları,eşim kalorifer aralarına köpük almış bakalım fa-ydası olacak mı,şu 40 derecelerde deneyeceğim bakalım bana servise gelen kişi 75 derecede en sonda yakmamı söledi ben 70-65 yapıyordum ama deniyeceğim bakalım,tekrar teşekkürler

Topiğin en bomba faturası bende galiba..324 lira ile rekora koşuyoruz..Kombi 41 derecede yanıyor 24 saat bütün odalar..Ev anormal sıcak değil ama üşümüyoruzda..Yinede çok yüksek bence..Bugün 9 günlük faturamı hesapladım 92 lira..Demekki günde 10 liraya bütün ev ısınıyor banyo ve mutfak içinde kullanıyoruz:KK43:

Şunu merak ediyorum genel anlamda kombi sürekli 41 derecede yanıyor çok nadir 50 55 derecelere alıyorum..Mesela bugün soğuk ve 50 dereceye getirdim...Bizde derece olarak değilde minumum 1 2 3 şeklinde gidiyor..Sürekli minimum sıcaklıkta yani 41 derecede tuttuğum için mi bu kadar yüksek geliyor ki?

benim evim güney cephe ve yalıtımlı yukarı komşumun çocukları var yakıyo alttakide yakıyo yane evim güneş oldugu zman kendiliğinden ısınıyo zaten ama biz gündüz evde yokuz gece gelioruz eve
benim kombim sürekli 40 derecede hiç kapatmadım evde eşim atletle oturuo ben askılı yazın giydiğim geceliklerle dolanıorum evde minimumda bile çok sıcak oluyo
bu sıcaklık evin yapısıyla ilgili arkadaşım hatta ben bu ay hep yakmayı denedim bidahaki ayda evde yokken kapatcam eve gelince açıcam bakalım farketcekmi bide öle denicem? ama faturam 150 den az gelirse hiç oynamam:)

Evet yeni fatura geldi 256 tl, onceki 285 tlydi.COK mutlu oldum:KK52:
AMA ayni binada komsuya gelen 70 tl yi gorunce de:KK37: Boyle oldum.
Ust bos, alttaki dogru durust yakmiyor.tam tersi olsaydi COK daha farkli olurdu.
Bu arada 60 derecede yaniyor ve surekli acik.

Bizde 2 kisiyiz. Eve aksam 7 de geliyoruz. Her hafta sonu evde yokuz annemlere gidiyoruz. Hep 25 derecede duruyo kombi ve tabiiii petekler buz gibi kendini bile isitmiyo. Bizde giyiniyoruz ve giriyoruZ battaiyenin icine. Televizyon izliyoruz. Zaten yemek yap ye mutfaltayiz orasi ocaklardan dolayi iliman oluyor. En gec 11 de yataga giriyoruz. O yuzden cogu zaman acmiyorum.wvim yeni vede yalitimi cok iyi. Sagim solum altim ustumde dolu. Gecen ay 49 geldi. Bu ayda merakla bekliyoruz. Cok fazla acmamamiza ragmen hesapladim simdiden 60 merekup yanmis. Bu gunden itibarende artik 45 derecede devaml yanar. Kar basladi....

Evimizde 8 petek var. 5'i sürekli yanıyor, çoğu zaman en kısıkta ama bugünkü gibi soğuklarda dereceyi yükseltiyoruz. Geçen ay 77 gelmişti, bu ay 139 geldi.

Şunu merak ediyorum genel anlamda kombi sürekli 41 derecede yanıyor çok nadir 50 55 derecelere alıyorum..Mesela bugün soğuk ve 50 dereceye getirdim...Bizde derece olarak değilde minumum 1 2 3 şeklinde gidiyor..Sürekli minimum sıcaklıkta yani 41 derecede tuttuğum için mi bu kadar yüksek geliyor ki?

Sürekli minumumda tuttuğunuz için fatura yüksek gelmez.
Gerçekten yüksek bir fatura.
Günlük olarak yaklaşık 10 metreküp doğalgaz eviniz çok büyükse, toplam petek uzunluğunuz çok fazlaysa ve bir de yalıtım yoksa normaldir.
Banyo, mutfak evlerin hava giriş çıkış mekanlarıdır. Muhtemelen evinizde oralarda ısı kaybı vardır. Eviniz bu sıcaklıkta soğuk olmuyormuş, anladığım kadarıyla fazla korunaksız bir ev değil.
Bana kalırsa vanalarla kullanım şeklinize göre oynama yapın.
Ben öyle yapıyorum. Sabah kalkınca yatak odasının vanasını tek bir tur döndürüyorum.
Gece yatarken oturma odasının vanasını tek bir tur kalana kadar çeviriyorum.
Sürekli kombi açık olduğu için vanadan kısınca ısı fazla değişmiyor.

Bize de 146 lira gelmiş.3 bazen 2 petek yakıyoruz. Eşim 2 günde 1 banyo yapıyor.40 derecede yakıyoruz ancak akşam 6-7 de yakıp sabah 7 de kapatıyoruz.Kapatmadığımız anlar nadir olur.Yine de çok bir fatura sayılmaz ama az da değil

Son düzenleme:
bugun geldi 114 tl son günlerde soguk olunca aksam yatana kadar 40 derecede duruyor.. daha öncekı günlerde aksam ustu yakıp yatarken kapatıyorduk sadece 5 saat yani... birkac gun yakınca böyle oluyorsa yandık hemde hiç ısınmıyoruz kat kat giyiniyoruz evde 80 m2 bişey sag solda bitişik bina ve sadece iki petek var bu evde:KK43:

136,30 TL geldi. 1-2 hafta önceydi sanırım.
evimiz 155 m2 brüt, 135 m2 net. bi balkonumuz cam balkon, bir diğeri pimapenle kapalı, 3. balkon açık. 1 kat alt kat boş dükkan. salonumda 2 petek var onlar kapalı diğerleri hep yanıyo, işe giderken falan kısmıyorum oda sıcaklığı hep 20,5 veya 21. kombimiz buderus.

bence çok iyi geldi.

136,30 TL geldi. 1-2 hafta önceydi sanırım.
evimiz 155 m2 brüt, 135 m2 net. bi balkonumuz cam balkon, bir diğeri pimapenle kapalı, 3. balkon açık. 1 kat alt kat boş dükkan. salonumda 2 petek var onlar kapalı diğerleri hep yanıyo, işe giderken falan kısmıyorum oda sıcaklığı hep 20,5 veya 21. kombimiz buderus.

bence çok iyi geldi.

gercekten ıyıymıs 80 m2 ev ve ıkı petek olan evde yarım gün acıkken 114 geldi bize bide evın içi 18 derece falan en fazla

gercekten ıyıymıs 80 m2 ev ve ıkı petek olan evde yarım gün acıkken 114 geldi bize bide evın içi 18 derece falan en fazla

Valla biz hiç üşümüyoruz. yalnız benim ayaklarım çok üşür bu yılbaşında eşim bana ev botu almış şimdi yanıyo ayaklarım :)

Evinizin cephesi rüzgar alıp almadığı, güneş alıp almadığı, sağınızda solunuzda başka evlerin olup olmadığı, kombiniz, dış yalıtımınız vs vs çok önemli. bizim binamız yeni. 2,5 senelik. dış cephesi yalıtımlı, kombimiz yoğuşmalı (iyiki bu marka almışız). güney cepheli, bulunduğumuz yer esiyo biraz tepede ama hiç üşümüyoruz.

bir de şöyle bi durum var, biliyorsunuzdur belki, bizim oda termostatımız var evin tam ortasında holde duran. kombiden petekten geçen su sıcaklığını 60'a ayarlayınca sadece oda termostatını kullanıyorsun diyelim ki sen 21 derecede üşümüyorsun, termostatı 21'e ayarlıyorsun oda sıcaklığı 21'e gelince kombi kapatıyo kendini, diyelim 21'den aşağı düştü kendisi çalışmaya başlıyor. onun çok faydasını gördük.
ayrıca her yıl mutlaka yakma sistemlerine bakım yapılmalı.

evım 140 metre kare
1 balkon cam balkonla kapalı
dıgerı acık
kombı demırdokum aden(kombı sanırım ıyı deıgl cunku sık sık kırmızı ısık yanıyor uyarı verıyor)
evde toplam 6 petek 1 havlupan var
mutfakta klıma var
hepsı yanıyor
derceyı bılemem demırdokum evde kımse yokkken 1 de
hafat sonu gunduz 2 de
bebek oldugu ıcın aksamları 2.5 dogru cıktık
artık ne gelecek bılmıyorum gecen ay alt ve uıst komsuya 230-260 gelmıs

kıradayken 85 metre kare ıdı evım balkonsuz eca yogusmalı kombı ıdı
110 lıra gelmıstı evın ıcı 23 derece oluyordu :S

X