Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Uyumadan önce uyandıktan sonra bugün bu diyeti bozmicaksın diye kendime talimat veriyorum etkili oluyor tavsiye ederim

çok iyi yapıyorsun aynısını bende yapıyorum ve başarılı olduğum günlerin takvim üzerinden hatt çekiyorum ve kendime aferin yazıyorum

Son düzenleme:
merhaba kızlar bu 1 haftada 3.5 kilo diyetini deneyen oldumu?
nasıl sonuç elde ettiniz acaba

Merhaba kızlaaar bende bu diyeti yapmak istiyorum

İlk liste bana daha uygun gibi geldi hem okulda olduğumdan hemde etle aram daha iyi 1 ay boyunca ilk listeyi yapsam yine etkili olur mu yoksa ara ara değiştirmek gerekiyor mu:/

Şu an 71 kiloyum inşallah tam 8 veririm

Haftada 3 günde pilatese gidiyorum:)

merhaba kızlar bu 1 haftada 3.5 kilo diyetini deneyen oldumu?
nasıl sonuç elde ettiniz acaba
her kesin metobalizması farklı amma genelde en az 2 vermek gerçekten oluyor
arkadaşlar bende bugün bu diyete başladım . kilom :80.3
benide aranıza alırmısınız
hoş geldin canım en sağlıklı diyet bu zaten

hoş geldin inş amacına ulaşırsın

en az 2 mi ikiye bile razıyım benn
ekmek yemiyorum ben tek sıkıntım o korkarak yiyorum ekmegi

Hoşbuldum canım:) Umarım ulaşırız hep beraber,topiğin kuralları var mı yada bildirim falan yapıyor muyuz diyet ve topic hakkında bilgilendirir misin azıcık ?:))

diyet yaparken sihirli kelime glisemik index yani besinin Gİ değeri.
lütfen bunu bilip dikkate alıp diyet yapmaya başlayın
dr ayça kaya da sık sık konuşmalarında Gİ değerinden bahseder

Glisemik indeks (Gİ) karbonhidratların kandaki glukoz düzeylerine olan etkisini ölçme sistemi. Kavram Toronto Üniversitesinde hangi besinlerin diyabetliler için daha uygun olduğunu araştıran Dr. David J. Jenkins ve meslektaşlarının 1980-81 yıllarındaki çalışmaları sonucu ortaya çıkmıştır.

Düşük ve yüksek glisemik indekse sahip karbonhidratların etkisi
Karbon, oksijen ve hidrojen moleküllerinden oluşan ve başta merkezi sinir sistemi olmak üzere insan bedenine enerji sağlayan karbonhidratlar beyaz şeker örneğinde olduğu gibi basit, patates örneğinde olduğu gibi kompleks karbonhidratlar olarak ikiye ayrılırlar. Çeşitli besinlerdeki karbonhidrat yapıları kan şekerini farklı derecelerde yükseltmektedir. Glisemik indeksi düşük besinler bireylerin daha uzun süre tok kalmalarını sağlarken bu oranın yüksek olduğu besinler kandaki insülin miktarını hızla yükseltmekte ve bunun sonucunda da kan şekerinin hızla düşmesine neden olmakta ve kişi besin almış olmasına karşın hızla acıkmaktadır. Bu, bir yandan ani yükselen kan şekerinin vücutta depolanmasının beraberinde getirdiği yağlanma yani kilo almaya, bir yandan da durumu dengelemek isteyen pankreasın aşırı ve dengesiz çalışmayla insülin üretmesine ve sonuçta kan şekerindeki bu ani değişikliklerin yıllar içinde genetik yatkınlığı olan kişilerde diyabetin ortaya çıkmasına, hipertansiyona, damar sertliğine yol açmaktadır.

Besinlerin Glisemik İndeks Tablosu [değiştir]

Gİ değerleri besinin miktarıyla orantılı olarak değişmekle birlikte genel olarak aşağıdaki değerlere sahiptirler:

Sınıflandırma

Gİ düzeyi

Örnekler

Düşük Gİ

55 veya daha az

barbunya, nohut, kuru fasülye, mercimek, fındık, elma, portakal (çoğu meyve ve sebze), makarna, Kepekli ekmek

Vasat Gİ

56 - 69

esmer pirinç, şeker kamışı, çavdar ekmeği, muz (ham), dondurma, fırında patates

Yüksek Gİ

70 veya daha yüksek

patates, beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz şeker, işlenmiş meyve suları, muz(olgun), karpuz, krakerler, mısır cipsi, mısır gevreği

Düşük Gİ değerli besinler glükozun daha yavaş ve düzenli salınımı sağlayacak, yüksek Gİ'ye sahip besinler kandaki glükoz düzeylerini hızla yükseltecektir.

Ancak glisemik indeks tabloları mutlak olarak görülmemesi gerektiği ifade edilmekte ve şu gerekçelerle eleştirilmektedirler:
Gİ insülin yanıtı gibi glisemik yanıtları göz önüne almamaktadır.
Besinlerin Gİ değerleri onların olgunluklarına, saklanma sürelerine, nasıl pişirildiklerine, farklı türlerine, nasıl işlemden geçirildiğine bağlı olarak değişmektedir.
Besinlerin Gİ değerleri kandaki glikoz düzeylerine, insülin direncine ve diğer faktörlere bağlı olarak kişiden kişiye hatta aynı kişi için günden güne değişebilmektedir.
Karışık öğünlerdeki Gİ değerlerini tespit etmek güçtür. Örneğin yağ ve proteinler öğünün midede daha uzun kalmasını sağlayarak besinin Gİ değerlerini düşürebilmektedir.
Gİ değerleri yalnızca 50 gramlık porsiyonlar için hesaplanmıştır.

1200 kalorilik diyet listesi
Kahvaltı:
Şekersiz çay
2 ince dilim yağsız beyz peynir (60gr)
1 ince dilim tam buğday ekmeği(25 gr)
Domates,salatalık,yeşil sivri biber

Ara:
100 gr. elma
1 su bardağı ayran

Öğlen:
60 gr.tavuk veya hindi eti
5-6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği
2 yemek kaşığı bulgur pilavı
Yağsız salata
1 dilim tam buğday ekmeği (25 gr)

Ara:
100 gr.elma
1 su bardağı ayran

Akşam:
1 kepçe mercimek çorbası
5-6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği
Yağsız salata
1 dilim tam buğday ekmeği

Ara:
1 meyve
1 su bardağı süt,,(240 gr light)
2 adet grissini

1400 kalorilik diyet listesi Kahvaltı:
Şekersiz 1 su bardağı süt
1 dilim yağsız beyaz peynir
Domates,salatalık,yeşil biber

Ara:
1 porsiyon meyve
2 adet kepek grissini

Öğlen:
3-4 kuşbaşı etle 5-6 yemek kaşığı kuru fasulye yemeği
2 yemek kaşığı şehriye pilavı
1 tabak yağsız salata

Ara:
1 porsiyon meyve
2 adet kepek grissini

Akşam:
1 kepçe domatesli şehriye çorbası
5-6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği
240 gr. light yoğurt
1 tabak yağsız salata

Ara:
1 porsiyon meyve
240 gr.light süt
2 adet kepekli grissini

1600 kalorilik diyet listesi

Kahvaltı:
Şekersiz çay
1 yumurta
1 dilim peynir
2 dilim tam buğday ekmeğ
Domates,salatalık,yeşil biber

Ara:
1 porsiyon meyve
2 adet sade galeta

Öğlen:
100 gr.tavuk eti
5-6 yemek kaşığı etsiz zeytinyağlı sebze yemeği
2 yemek kaşığı bulgur pilavı
1 tabak yağsız salata
1 ince dilim ekmek

Ara:
1 dilim peynir
1 porsiyon meyve

Akşam:
1 kase mercimek çorbası
5-6 yemek kaşığı etsiz zeytinyağlı sebze yemeği
1 ince dilim tam buğday ekmeği
1 kase light yoğurt
1 tabak yağsız salata

Ara:
1 meyve
1 su bardağı light süt

ALINTIDIRR....... metin özata'nın natural zayıflama kitabından

Arkadaşlar merhaba diyete bugün başladım.sabah 1 dilim kepek ekmeği 1 dilim lıght peynir.1 domates 1 salatalık ve 5 adet zeytin.

ara öğünde 4-5 adet çilek yedim.

öğle yemeğinde 1 dilim kepek ekmeği çok az domates salatalık ve haşlanmış 1- 2 dilim patates yedim.

ara öğünde 1 kase kadar yoğurt yedim

akşam yemeğinde 1 dilim kepek ekmeği 1 kase çorba çok az sebze yemeği ve salata

Ben çok abur cubur yemekten alıyorum kiloyu.özellikle tatlı şeylerden uzak duramıyorum.Aslında açlık hissetmedim bugün fakat tatlı eksikliğini çok hissettim.Biraz önce tatlısızlığa dayanamadım ve 3 tane limonlu lıfli kepekli bisküvi yedim ve yanında 1 bardak süt içtim.umarım çok abartmamışımdır.

bende kiloyu abur cubur yemekten alıyorumkilo veremediyim zaman abur cubur yemeden kilomu koruyub saklıya biliyorum

yok abarmadın korkma

Selam kızlarr:)

Menümü paylaşıyım dedim:)

Sabah 1,5 dilim tam buğday ekmeği üstlerine beyaz peynir sürdüm ve 5 tane zeytin yedim

Ara:1 armut

Öğlen:300 gr kadar fırında az yağlı tavuk ve 3 kaşık yoğurt,maden suyu

Ara:4 çilek

Akşam:3 kaşık kurutulmuş taze fasulye kavurması ve yoğurt yemeyi düşünüyorum

Ara:Yeşil çay

Gün içinde:3 litre su suyumun içinede çubuk tarçin dilimlenmiş limon ve nane koydum daha güzel içiliyor tavsiye ederim:)

menyun güzel olmuş

Merhaba hanımlar,
Ben de kk'ya yeni uye oldum 22 yasındayım kendimi bildim bileli tombiktim ama artık bu kilolardan kurtulmam lazım boyum 1.75 kilom da 78 nasıl bir diyet yapacağımı hiç bilmiyorum Ayça hanımın diyeti bana mantıklı geldi çünkü ben aç kalamıyorum daha önce 4 günlük Dukan denedim ama hiç karbonhidrat almadığım için dayanamadım bayıldım bana yardım ederseniz çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…