Diyetin Sultanları 😎

Tansiyonla ilgili bilgi için dağol Mune bana ayda yılda bir geliyo bu atak, suyun işe yaradığını bilmiyordum sağol, önemli bu bilgi benim için çakılıyorum çünlü
Aman dikkat et kuzu, hipertansiyon denilince tüylerim diken diken oluyor benim, sadece regl dönemi vs zamanlarda çıkıyorsa dahi mutlaka takip edilmeli çünkü kalp damar sağlığını da etkiliyor

Şimdi bir şey diyeceğim yine mi buna bağladın Mune diyeceksin ama arkadaşlığa dayanarak demek zorundayım, yeteri kadar su içmediğin için vücudunda aşırı tuz birikiyor ve tepki olarak tansiyon atakları geçiriyor olabilirsin.
Tansiyona bağlı baş ağrısı olursa doktorunun verdiği ağrı kesiciyi iç ama içemediğinde hemen banyoya gir dayanabileceğin soğukluktaki suyla başını yıka, başın bitip ensenin başladığı yere buz jeli koy ama dakikalarca tutma, 1-2 dakika tut çek, sonra bir daha bir daha, kısmen baş ağrını hafifletir.

Oooo olimpiyatlara mı katılıyoruz, adres ver hemen geliyorum

Istenmeyentuyy geçmiş olsun kan ve vitamin değerlerinize baktırın ablacım, kansızlık varsa B12 eksikliği de vardır, maalesef bizim kadınlarımızın çoğunluğunda olan sıkıntı B vitamini eksikliğine bağlı kansızlık, bu vitaminin eksik olması yorgunluk, halsizlik, uyku hali vs yapar.

Mume yok doğru diyosun, bi tane de buz jeli alayım valla ne gerekiyosa yapıcam dün akşam üstü ölüyorum sandım

Yarın tartı, en geç 2-3 ok tamam anlaşıldı

Akşam yemeğinde otladım
Taze soğan maydanoz ve peynirli kıvırcık salatası yaptım kendime, biraz yağ ve limon gezdirdim, peynir koyduğum için hiç tuz koymadım, yanında yarım tabaktan az makarna ve 4-5 kaşık da yoğurt yedim.

Mune koş gel abla. Bi azim geldi bana

Gelsem ağlatırız oraları ama abla yoruldum diye ağlamayacaksın bak, şaka değil sağlam yürürüm asfalt ağlatırım o derece
Mume yok doğru diyosun, bi tane de buz jeli alayım valla ne gerekiyosa yapıcam dün akşam üstü ölüyorum sandım
Sen böyle deyince sırtında oklava kırma hevesim kırılıyor vicdan yapıyorum
Al al buz jeli bulunsun evde, regl olduğum zamanlar ki son birkaç yılında olmaya başlamıştı, 2-3 güne yayılan baş ağrılarım oluyordu, deliricem kafamı duvarlara vurucam öyle şiddetliydi, mide bulantısı da yaptığından yemek de yiyemiyordum, her ağrıda ilaç almayı da istemiyorum ne olursa olsun alışkanlık yapıyor sonra ağrı kesici de işe yaramıyor, ne zaman başım ağrısa ılık duş alıp buz jelini de enseme koydum, sayesinde gözümü açabiliyordum, buzlukta sürekli tutuyorum can kurtarıcım oldu

Bu şu an ben, muhtemelen ben de son düzlğpe giriyorum, aynı yoldan geliyorum

Bu şu an ben, muhtemelen ben de son düzlğpe giriyorum, aynı yoldan geliyorum
O pis baş ağrısını iyi bilirim, bir yapışıyor meret gitmiyor da, bende senin tam yersin oluyordu şiddetli baş ağrısı sonra tansiyon bir düşüyor, kendimi koltuğa atıp bacakları duvara dayabilmişsem ne mutlu, koltuğa ulaşamadan gitmişsem ağaç gibi devriliyorum kafa göz nereye çarparsam artıkmenopozlu olmak bu yönden iyi

Ay darısı başıma bitse de kurtulsam

En azından jinekolog öyle söyledi en son İzmire gittiğimde amh mi bi test yaptırdı söyledği o, ama ben bittim bacım

Ya heralde 2 3 sene daha çekerim ben de böyle
Reglden emekli olana kadar vücuduna da iyi bakman gerektiğini biliyorsun değil mi? Su içeceksin, kemik sağlığını korumak, kansızlık, vitamin eksikliği vs yaşamamak için sağlıklı ve dengeli besleneceksin, spor yapacaksın.

Henüz 1 yılı biraz geçti şimdilik bir sıkıntım yok, zaten kış aylarında bile pek üşümeyen biriydim lakin arada bir de yangın var diye böğüresim geliyor askılılarla kısa kollularla sokağa atabiliyorum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…