Dışarıdan bakınca öyle görünüyor demek ki

Açıkçası ben güldüm biraz serzenişiniz bile matrak olmuş. Sanırım alınmayı kondurmadılar size, şakacı birisi gibisiniz. Çoğunluğun takılmak için öyle konuştuğunu düşünüyorum ama özellikle ne söylediğini direkt yazdığınız kişi ağzıyla değil egosuyla konuşmuş. Siz de zaten bir temiz bozmuşsunuz, oh olmuş. Buna paralel bir kaç yazı daha okumuştum bu sayfada. Gördüğüm kadarıyla çok fazla kadın annelik konusunda ego sorunu yaşıyor. Ahkam keserek bu kompleksi tatmin etmeye çalışıyor. Sizin çevrenizdekilerde öyleymiş. Yani sorun sizde değil. Siz iyisiniz de, çevreniz kötü.

Kitap okuyor gibi okudum
çok espirili yazmıssınız
ben de sizin gibi biriyim
etrafa göre kişiliğim biraz aykırıdır

insanlara takılmayın, komik olduklarını düşünün
uğraşları o işte

bizim de bebeğimiz olmuyor doğal yoldan
bana becerip de bir cocuk yapamadın dıyenler var

bak az daha beklersen sen istesen de olmaz dıyenler var

çocuk sana anane der valla dıyenler var

kardesım evlendı bebeği oldu yeni, bari o birtane daha doğursun da o cocugu al eve sen bak dıyenler var

insanlardan uzaklastım ıyıce
herkesten nefret eder durumdayım son bır ıkı yıldır
bön bön konusan , meraklı , düşüncesiz herkesten nefret edıyorum

Ay cok cirkin laflar ya ne bicim insanliklari var cok ayip.Cocuk yapanin basi göğe mi eriyomus allasen siz yaptiniz da cok mu mutlusunuz de onlara sen töbe yarabbim.sinirlendim valla görüsmeyin bu insanlarla yasam enerjinizi de yedirmeyin

Bence krizi çok iyi yönetmişsin.Çok sabırlı davranmışsın.bundan sonra biraz daha çalışıp espriyle karışık agizlarin payını verirsin.arada marifetlerinizi de gözlerine gözlerine sok çünkü bundan anlarlar..

Ahahaha buna "adin cikmis dokuza, inmez sekize" denir. Hic uzulmeyin, ciddiye bile almayin. Buyuk ihtimal sizi yuzeysel tanimislar.

Ben de bir cok kisiye gore aykiri bir tipim. Motor kullaniyorum, dagcilik yaptim, simdilerde doga yuruyusleryle sinirli kaliyor, spor yapiyorum. Eve univden ilk arkadas grubumu davet ettigimde, ikramliklarim icin, mutfakta biri mi var? Yoksa annen, k.validen mi yapip gitti?demislerdi. Hatta soyledigime inanmayip tarif ve yapilis asamasini sordular. Ayni sekilde uzaktan akrabalar da oyle dusunuyor.

Gulun gecin bence :KK66:

Cok hos yazmissin, sevdim.

Insanoglu onyargili olmaya cok meyilli. Kendinden farkli olani yargilamaya hemen haziriz.
Bi baltaya sap olabilecegini tahmin edememisler, herseyin yolunda oldugunu gormek onlari sasirtmayi birak, biraz rahatsiz etmis ki tavirlari konusmalari farklilasmis.

Caninizin sikildigini anlayabiliyorum. Daha cok gozlerine sokun sizde herseyin yolunda oldugunu, daha cok sikiliversin canlari. Bosverin, bu mentalite sahibi insanlarin sozlerini gozunuzde cokta buyutmeyin.

Merhaba hanımlar nasılsınız, ne alemdesiniz? İyisiniz umarım.

Ben de fena sayılmam ama bir tutam da baygınlıklar içindeyim sanırım.
İnsanların kalıp fikirlerinden, laflarından gına geldiği bir başka günü yaşıyorum. Bugün de hala düşünür halde olduğumu fark edince, anlatıp kafamı boşaltayım geçeyim dedim.
Vakti zamanında hayatı çok sorgulayan biriydim "Niçin böyleyiz, neden böyle davranıyoruz? Bunu söylemenin ne gereği var?" vb. ancak yaş aldıkça, yaşadıkça-gördükçe "O kadar da düşünme yav, salla, değen insan var değmeyen insan var"a bağladım pek çoğunuz gibi.

Kendimi biraz açayım ki daha iyi anlaşılsın; dışarıdan bakan biri için sülale genelinde aykırı bir tip gibi görünürüm. Hani vardır ya bir haylazlık, adrenalinli bir şey olsa, muhalefet bir fikir ortaya atılsa "Ya kesin x'in işidir - x söylemiştir onu" dediğiniz insanlar ailede, gençken bir iki uçarılığı üzerine yapışır, aileden az kopuk gibi durup yalnız takılan kuzenler, az marjinal gibi olanlar, hah, onlardan biriydim vaktinde. Çoğu konuda, bol bol günahımı almışlığı olmuştur bizimkilerin. Yani genel imajım buydu çoğunluk. (Tam da anlatamadım sanki, anladınız ama)

Neyse, şu ara düğün dernek zamanı; hazırlıklar, ziyaretler vs gün sayılıyor, bi kuzen daha dünya evine girecek.
Ben kolumda bebe, yarı uykulu hallerde (ki gece uykusu da fena şu ara dişten sanırım) kaç gündür "Nasıl gideceğim?" planı yapıyorum düğüne, cidden ya mevsimden ya adam akıllı dinlenememekten kronik bir yorgunluk halindeyim, ayaklarımı sürüyorum yürürken.

Dün, düğün evi ziyaretine gittim, gitmesem ayıp olacak biliyorum, severim de kuzeni, zorladım kendimi. Evden çıkmadan oğlana yine bir şeyler yedirme çabası vs, yarım bıraktı tabağını. Eh yemesin doymuştur, orada da yer bir şeyler dedim hazırlandım çıktım. Vardım ziyarete, zaten ev kapıdan taşacak öyle bir kalabalık. Sıkıntı da basar beni böylesi ortamlarda ama mecbur yani, girdim içeri. Oturdum oturamadım hoş beş derken zaten benim oğlan ilk 10 dk inceledi bi kalabalığı, sonra da kudurdu, keşfe çıkacak. Evin içinde basacak yer yok, kıç kıça, omuz omuza bi hallerdeyiz antrede filan gelen-giden sebebiyle. Annem de oradaydı "Hadi sen geç, bi çay iç dinlen, ben bakarım" dedi oğlandan için; suratımdan aldı sanırım, gözlerim filan morumsuydu... O kadar göz altı kapatıcısı vs sürdüm, kar etmedi.

O sıra benim kuzu "Mamaaa" diye bağırdı insanların tabağındakileri görüp. Annem de "Oy kuzum gel yedireyim ben sana mama, aç mısın sen?" dedi. Bir şey demedim yani yedirsin çocuk bu acıkmıştır, yiyesi gelmiştir vs. Ancak odadaki kadınlar sıradan bi "Aç mıydı çocuk?" sorusuna bağladılar otomatik olarak, birine cevap veriyorum, diğeri soruyor yemesi içmesi nasıl ne yediriyorsun vs vs... Çocuk bir buçuk yaşına varmak üzere, hala şu "Çocuk aç mı? İştahı nasıl?" sorularından kurtulamadım... Neyse, çok da umursamadım o an, cevapladım güzelce, bir iki espri de yaptılar kendi çaplarında, hatta biri bana göre de iyiydi güldüm :) Ancak son bir laf daha geldi ki hemen hemen şöyle bir şeydi: Sen yemek yapmayı biliyor musun? Hiç öyle bir kız gibi değildin, hadi kocan idare eder de, çocuk için vitaminli şeyler yapman lazım. Böyle anlatıyorsun da aç bu çocuk ayol mama mama diye nasıl koşuyor anneannesinin peşinde, hiç mi bir şey vermiyorsun evde?" ... Ben de gülümseyerek "Evet, hiçbir şey vermiyoruz evde, Allah'ın bir mucizesi olarak şu yaşa kadar açlıktan ölmedi ilginçtir ki, biz de şaşkınız" dedim, kadına bi kal geldi. Müsaade istedim, iyi günler diledim cümleten, geçtim diğer taraflara. Ne yapayım ama? Öyle küçümseyerek, bilip bilmeden ne biçim konuşmaktır o. :/

Sonra öbür odada bir başka uzaktan akraba-tanıdık... "Aaa Gangsta, tanıyamadım seni? Bir daha baktım öyle tanıdım" dedi. "Değişmişim baya değil mi?" dedim gülümsedim filan vs. "Ay bilmiyorum, yani" dedi bi tuhaf yüz ifadesiyle ama o negatifi alırsınız, tarif etmem cidden zor. Anlamadım da neye binaen öyle ağız eğer gibi oldu. Gülümsedim geçtim. Yav beni en son 4 sene önce görmüşsün ablacım; 60 kiloda, kahverengi küt saçlarımla belki, şimdi olmuşum 70 kilo, saçlar sarı... E say bari bunlardan birini geç "Tanıyamadım" diyorsan. 2 gram enerjimi orada emikledi yav.

Arada takılanlar zaten, hani "Ayy Gangsta senin oğlan mı bu maşallah, kız sen de evlendin çocuk yaptın ya, hiç evlenecek gibi değildin" filanlar ve niceleri "Nasılmış çocuklu hayat ahaha" "Sen çocuk bakabiliyorsan, herkes bakar" filan... Ne var olm bende, niye? Biriktirip biriktirip ne bu dökülen? Laf için laf yani hani dediğim gibi çok sallamam insanları, kolay kolay yanlış da anlamam muhabbetine söylenenleri, ama dün overdoz oldum galiba.

Bi de bi şey desem bari, kimsenin hayatına da karışmam. Birini de küçümsesem, hor görsem, ağız eğsem ya, hiçbirini yapmamışımdır öyle bir insan değilim, kim nasıl mutluysa öyle yaşar kafasındayımdır. Ama bana neden yapıldı dün, neyin vurgusuydu cidden algılayamadım. Bu kadar mı farklı, aykırı geliyordum bu insanlara diyorum, cidden anlamlandıramıyorum. Hani bana yakışmıyor mu çocuk, evli olmak? Ben beceremiyorum da rol mü yapıyorum onlara göre? İnsanlar açık mı arıyor? Ummadıkları taş baş mı yardı? Ne bu?

Daha 2 gün önce saçları rastalı, kaşı piercingli, köpeklerini gezdirirken yağmura yakalanıp bizimle birlikte aynı kafede oturunca tanıştığımız biriyle "Benim torunum da oğlunla yaşıt" deyip muhabbet ettik. Mesela ilk bakışta yadırgadım hani "Ayy dede misiniz sizz?" diye (Buraya yazınca adama da ne biçim bi soru sormuşum böyle diye kendimi sorguladım şu an :KK70: ), tamam hani kalıp bir dede görünümünde olmadığından, genç de durduğundan. Ama yani ben bu kadar marjinal de kalmıyorum kendi sülalem içinde, niye ben yadırganıyorum bu kadar ve hatta yadırganmanın ötesinde sorgulanıyorum, anlamıyorum. Gücüme gitti yav kızlar :/

Birkaç akraba bilindik takılır "Anneanneye atmışsın hemen oğlanı, ooh. Kız sen çocuk büyütüyorum deme" filan. Daha önce de böyle bi şey demişlerdi "Dışarıdan bakınca öyle görünüyor demek" deyip gülüp geçmiştim, pek anlatmadığımdan kimseye herhalde çok rahatım sanıyorlar (Oysa görüyorlar da). Buralara gelip dökülüyorum işte ancak. Öyle ya, canım sıkıldı biraz. Yine de yüzümü düşürmedim, çok durmadan "Çocukla zor oluyor bu kalabalığın içinde, daha sakin kalınca yine gelirim, bi faydam da yok zaten, daha kalabalık etmeyeyim" dedim müsaade istedim kaçtım.

Dünden beri kafama takıldı durduk yere... Öylesine... Amann...
Dağınık, kopuk yazdım biraz, daha açmadım uzun kaçtı diye, artık kusura bakmayın.

Valla cok guzel bi uslubunuz var bende aileye biraz uzak bi tipim ama benimki sevmemek akraba sevmiyprum ben hos onlarda bana bayılmaz:KK48: cok da gorusmem gorussemde bana laf soylemeye cekinirler genelde anneme derler ordan duyarim cok da sallamam acikcasi benim anneligimi sorgulayacak olanin kendi anneligi mukemmel olmali oyle bi insanda zaten boyle dan dun konusmaz youtube da akasya ana kanali var o bahsetmis bi videoda bu tiplerden mahvolacaksin kulübü diye o baya hosuma gitmisti.

Memlekete gittiğim de benzer şeyleri bende yaşıyorum. İnsanlar boşanır bu diyorlardı
Nerdeyse boyum kadar çocuklarım var , boşver, takma kafani. Ben insanlar hakkımda öyle konuşunca zevkleniyorum hatta '' tamam benden olmuş'' diye : )

Ay çok bunaltıcı hakikaten.

Ama durumun marjinal görünmeyle alakası yok bence. Senin yumuşak yüzünle alakası var. Sen de gülüp hoş karşılamışsın zamanında, onlar da hadleri aşacak seviyeye getirmişler işi.

Ben direk herkes kendi çocuğuna baksın, dert etmesin başkasını diyorum. Hatta bir ara annemle kapıştık, ona aynısını dedim. Senin çocuğun benim, çok annelik yapasın geldiyse gel beni doyur sev, benim çocuğu kafana takma, iyi kötü onun anası danası benim.

Aman taktığın şeye bak neredeyse hepimiz duymuşuzdur böyle boş ağızların sözlerini.. Mesela ben kendimi bildim bileli hep zayıftım hani şu safinaz kemik torbası tiplerden.. O zamanlar hamileyim annemin de hafta sonu altın günü var Eros kızım sende gel dedi.. Neyse gideyim dedim. Annemin bir ağzı bozuk ne dediğini bilmeyen bir komşusu var oda gelmiş.. Beni gördü kız Eros sende çocuk doğuracak g.t var mıydı dedi.. Bende göstereyim istersen bak deniştim..:işsiz: O günden sonra anneme gelmeyi de kesmişti..

Millet negatif enerji saçacak yer arıyor.. inançlı bi insansan dua edip gir böyle ortamlara özellikle, gözleri göz değil nazarları da değer, enerji vampirleri.. bir güzel duş al, dinlenmeye çalış, aldırış etme, enerji vampirleri her yerdee..

Benm kızım da bugün itibariyle 5 aylık.Vırvırcılar hiç bitmiyor.Memleketten 1500 km uzaktayım.Kimsem yok ama milletin annesi kayınvalidesi var.Bıdı bıdı.Valla istediğime cevap veriyorum istemediğimi duymuyorum bile :KK70: Bana ne kim ki onlar

Umursama arkadaşım boşver gitsin.Herkes de çocuk yetiştirme uzmanı safsata hep

Sen ben misin?

Benim de var öyle insancıklarım. “Bunun evleneceğine, hele hele çocuk sahibi olacağına hiç ihtimal vermezdim keh keh keh” Sebep??!! Poğaça yapmıyorum diye mi?

Valla çatır çatır evlendim. Çatır çatır doğurdum. Ama maalesef bunları yapma şeklim bile “aykırılığıma” hizmet etti. Çünkü 5 aydır tanıdığım bi adamla, isteme/söz/kına/düğün/b.k/püsür olmadan evlenip hemen akabinde baby shower/hoşgeldin bebek/hoşgittin özgürlük partisi olmadan doğurdum. Doktorum doğum odamı süslemediğimi görünce “siz gariban mısınız la” diye sordu :KK53: He doktor he garibanız. Sana bayıldığımız paraları da garibanlık ödeneğinden karşıladık.

Uzun lafın kısası koca memeli teyzeler ve kızları hala daha “bu da anne oldu ya..” derler laf arasında.”Iyy kediyle bebek aynı evde olmaz” derler. Derler de derler.. Boşver yavrum :)

Off çok çok iyi anladım.
O "sen de evlendin de çocuk doğurdun ya" laflarını alıp bir taraflarına tıkmak istiyorum. Ben de "kimler kimler anne oluyor benim olmam gayet normal. her şey zamanında güzel. 18 -20 yaşında evlilik meraklısı değildim en azından" diyorum sadece onlar mesajı alıyor. Ama bir gün birini daha fena bozacağım.

Hayır ben senin anlattığın gibi uçarı kaçarı değildim ki. Gayet olgun duruşlu, ama evlilik kurumunu eleştirel yaklaşan bilge! bir kızdım. Ondan hırslandılar zaar..:KK70:

Hanımlar cevaplamada geç kalırsam kusuruma bakmayın, az karıştı buralar; babam geldi oğlan uyandı. Onlarla az ilgileneyim geliyorum.

Siz gereken cevabı vermişsiniz
ya benim gibi kala kalıp üstüne birde cevap veremeseniz böyle durumlarda
benim gibi sinirden duvarları yumruklardınız eve gidince :olamaz::olamaz:
lütfen su cevap verme olayını banada ögretin ben kimseye cevap veremiyorum
biri birşey söyledimi kala kalıyorum
nefret ediyorum :mad::mad:

Boşver herşey zamanında ve yerinde güzel canım :) o teyzeler söyleyecek laf arıyorlar napsinlar başka işleri yok. Benim de oğlumun saçına takmışlar kafayı. Neymiş vitamini saçına gidiyormuş o yüzden çocuk küçük kalmış :KK70:

sen fazla kendinle barisik olunca kırılacak bir kalbin olduğunu unutuyor insanlar. Boşver en azından arkamdan değil yüzüme söylüyorlar de geç :)

Ay hakikaten baya uzun olmuş :KK70:
Özetleyeyim: Bol kalabalıklı akraba ziyaretleri esnasında, beni biraz yerden yere vurur gibi oldular çocuk vb. konularda. Hani ben beceremezmişim sanki o görünümde-yaşayışta biriymişim tarzında. Ben de buna bozuldum az.

Kendi özetimi de verdim yav :KK70:

boş ver bozulma

11 yıllık evliyim

kv hala benim yemek pişirmediğimi düşünür

benim oğlan da hep açtır onlara göre ki 7 yaşında

neyse söylemesi ayıp geçen yılbaşında bütün hindi doldurdum kv ye gititk görümcem vs

her şeyi sardık sarmaladık biizm evden aldık gittik

kadın çok bozuldu ay kendi evinizde yeseydiniz dedi

nedne bunalrı sardınız dedi dedi de dedi

zira onun alanına girmiş ve başarılı olmuştum

o sana bunları diyenler de kendilerni evicmenlikleri anaçlıklaır ile senden üstün görüyordu sen farklı bri kategoride idin iş kadını idin onlar da evde çocukta iyiydiler

ama sen onlaırn alalnına da el atıp onu da başardın üstünlük kalmadı ki

bunun bozukluğu işte

bu arada hep o çocuklara başkası bakar annesi değil de anneanne babaanne bakar

bak bir şey yazayım da gül

komşum var Bursa da kv si Rize de

komşumun Bursa da oturan kendi teyzesi "ayy X sen de iyisin çocuklarını kv büyütüyor, rahatsın" demiş

kv çocuklarla bir kere bile evde yalnız kalmamış zaten bizim yaşadığımız şehre en son 3 yıl önce gelip bir hafta kalmış bunlar da yılda bir hafta gider kalırlarmış o kadar

yani insanlar hiç tartmadan konuşuyor boş ver

X