Tamamen kopmuyor bazı bağlar, belki ciddi bir olay olursa işte mesafe giriyor da, tamamen görüşme kesilmiyor. Bahsettiğim ortamda evlerine karşılıklı gidip geldiğim, baya bi muhabbetim olan kimse yok esasen. Bi ev sahibi teyzem, diğer teyzelerim, işte kuzenlerim vb. belli bir samimiyet düzeyinde olduğum. Diğerleri annemlerin kuzenleri, annemlerin kuzenlerinin çocukları, teyzemin görümcesinin kızları, bilmem kimin gelini, öbürünün kaynı, ortancanın bacanağının torunu yani öyle alakasızlar bana. Ama annemler hepsini bilir görüşür. Uzak akraba deniyor işte totalde hepsine. Onlara kadar nasıl bi izlenim, nasıl bir lafım varsa artık, bilmiyorum; hiçbiri benden evlilik, çocuk filan beklememiş herhal :/ Bak bu da düşünülesi.
Bunu kendi annem bile yapıyor yeri geliyor, o da üşüttünüz çocuğu, üşüyecek, ay üşümüş, üşür gibi olmuş, Gangsa çocuk üşümüş sanki, Gangta ceket getirdim giydir, Gangsta sen anlamazsın bak çocuk üşür.... Yani kendi annem bile bunu yaparken, milletin ne dediği cidden zerre umurumda olmuyor da, işte mevzu esasen şu: Hani "Sen de çocuk doğurdun ya, vay be" "Sen yemek neyim de bilmezdin, hakket yapabiliyon mu?" "Ya sen de çocuk bakabiliyorsan herkes bakar yav" "Sen de evlendiysen, herkes evlenir" vs vs... Sanırım o kalıba girmiyordum onların kafasında, yani "Evlenir, çocuk yapar, kocasına leziz yemekler pişirir, mikkemmel ev kadını olur" filan buna oturtamamışlar beni, onun şaşkınlığı, onun inanamaması gibi bir şey. Ki doğru da diyorsun, hepimiz kendi havamızdaydık illa ki bekarken. Ama işte üzerime yapışmış gibi... Lisede punk, üni.de gotik, iş hayatında hippi, ilgi alanları konusunda az daha farklı, derdi tasası resim çizim olan kızdan beklenenler değil galiba bunlar :/ Ki gençlik özentisi çoğu, basit... İş başa düşünce de yapılıyor yani yemek yapmak ne ki? Herkes yapar, az yavan olsun az tuzsuz olsun yapa yapa da öğrenir ya da işte çocuk, yani bakar ilgili, istekli bir anne, bana özel şeyler değil. Ama işte uzaylı muamelesi gördüğüm oluyor arada böyle...
Tam anlatamıyorum cidden, ama anlaşıldığımı biliyorum. Belli bir yere çıkıyor zaten dediklerimizin hepsi. Hep aynı şeyler.
Teşekkür ederim yorumunuz için, iyi geldi.
Aniden yorgunluğumun üzerine yüklenilince öyle hep bir ağızdan, ona asabım bozuldu işte...
Geçti bile. ^_^