Arkadaslar merhabalar, sanirim hepinizde tel var ne guzel baslanmis is bitmis istir.
Ben henuz arastirma surecindeyim ve cok icim daraldi artik.
Ben iki doktora gittim simdiye kadar muayeneye, ikisi de kaba taslak ayni tedaviyi onerdi (sadece dislerime bakarak rontgen filmleri olmadan yani).
Daha sonraki muayeneler icin cektirmem gereken filmleri soyleyip, dis ornekleri de alinacagini ve asil tedavi programini kesin olarak o zaman olusturabileceklerini soylediler.
Ikisinin de onerdigi sey ustten sagdan soldan 4. disleri cekmek ve acilan bosluga dogru yavas yavas dislerimi kaydirarak boslugun kapanmasini saglayip dislekligimi gidermek.
Cok zor ve cok spesifik bir problemin yok dedi ikisi de, duzelir yani cok tipik, sik rastlanan bir durum dediler (dislekligim var bu sebeple de dudaklarim tam kapanmiyor ve alttan ustten on dislerim kapali vaziyetteyken birbirine temas etmiyor).
Bugun de dis hekimine gittim dolgu yaptirmak icin ama iste kafa karisikligim ve poff ne yapsam ki diye oturup dusunmelerim basladi.
Ben 25 yasindayim, 20'lik dislerimin dordu de cikti ve bir kac yildir benimle birlikteler ama bu bir kac yil icerisinde bile hemen curuk olusturmaya meyil etmisler ki bir tanesine ozellikle dolgu yaptirmam gerektigi soylendi, digerlerinin ustunde de hafif hafif renklenmeler baslamis.
Onlari temizlemek cok zor ben sahsen cektirdim hepsini dedi dis hekimi.
Kafa karisikligim da sudur ki ilk gittigim ortodontistime 4. disler yerine 20'likleri cektirsek olur mu dedim.
20'lik dislerin cekilmesi baska vakkalarda soz konusu ama sende boyle bir gereklilik yok, bu sadece senin tedavi surecini uzatir dedi. 4.leri cekeriz acilan bosluga disleri kaydiririz 1,5-2 senede kurtulursun tellerden dedi, diger sekilde minimum 3 sene gider dedi.
Baya uzun oldu farkindayim ama aklima gelenleri ve kaygilarimi yazmak istedim.
Benim durumuma yakin olan arkadaslar varmidir acaba, size uygulanan tedavi nedir?
Bana Istanbul icin ortodontist onerisinde bulunabilir misiniz, muayene ucretleri nedir, tedavi programi ve ucreti nedir?
Bu arada bu cokme olayini simdi okudum, ciddi ciddi yuz hatlarinda degisiklikler yuzun cokmesi vs soz konusu mu, yani cok mu kotu oluyor? Bir cok oncesi ve sonrasi fotograflari gordum hic boyle bir sey gozume batmamisti.