• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

başlangıç.jpg son.jpg
Canım Hayırlı Olsun, Sanki Benim Diş Tellerim Çıkacak Gibi Merakla Bekliyorum.:KK76: Ben Daha 2.Ayımdayım. Bu arada Eski Ve Yeni Fotoları Atabilir Misin Rica Etsem :dua:

Ben bayağı zorlu bir hastaydım desem yeridir. :) alt çenem öndeydi doktorum sağolsun elcağızları dert görmesin 2 senede ameliyat diyen diğer doktorların aksine ortodonti tedavi ile durumu düzeltti. ilk ve son hali fotoğrafları ekte :KK66:

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1919610 Eki Görüntüle 1919611

Ben bayağı zorlu bir hastaydım desem yeridir. :) alt çenem öndeydi doktorum sağolsun elcağızlarına dert görmesin 2 senede ameliyat diyen diğer doktorların aksine ortodonti tedavi ile durumu düzeltti. ilk ve son hali fotoğrafları ekte :KK66:

aysayas merhaba benim de seninkinden farklı olarak hafif bir gerilik var çenemde acaba hangi doktora tedavi oldun. Eğer ameliyatsız sadece ortodonti ile çene problemleri çözülüyorsa bu benim için mucize olur.

aysayas merhaba benim de seninkinden farklı olarak hafif bir gerilik var çenemde acaba hangi doktora tedavi oldun. Eğer ameliyatsız sadece ortodonti ile çene problemleri çözülüyorsa bu benim için mucize olur.
genellikle benim gibi bu dertten muzdarip birçok hasta gidiyor kendisine ve çoğunlukla ortodonti tedavi ile durumu düzeltiyor. Doktorum Cüneyt Keskin internette arattığında da çok rahatlıkla ulaşırsın birçok hasta videoları da var ilk son hali şeklinde bakmanı tavsiye ederim

Eki Görüntüle 1919610 Eki Görüntüle 1919611

Ben bayağı zorlu bir hastaydım desem yeridir. :) alt çenem öndeydi doktorum sağolsun elcağızları dert görmesin 2 senede ameliyat diyen diğer doktorların aksine ortodonti tedavi ile durumu düzeltti. ilk ve son hali fotoğrafları ekte :KK66:

2 Senede Dişlerinde Olan Değişim inanılmaz. Müthiş Bir Değişim Olmuş. :nazar: InsAllah Benim Diş Teli Tedavim de Böyle Olumlu Sonuçlanır.

2 Senede Dişlerinde Olan Değişim inanılmaz. Müthiş Bir Değişim Olmuş. :nazar: InsAllah Benim Diş Teli Tedavim de Böyle Olumlu Sonuçlanır.
inşallah zaten ilk önemli kısmı başlayabilmek başladıktan sonra zaman nasıl geçti bile diyorsun. doktorun anlayışlı olanı ve hastanın sabrı da bu konuda önemli şanslıymışım ki konusunda gerçek çok iyi bir doktora denk geldim tedavi sürecinde yapılması gerekenleri çok güzel anlattı ;)

bugun bende taktırdım ve taktıran arkadaslara sorum olacak..hic takılan braketin üstüne disiniz geldigi icin çenenizin tam kapanmadıgı oldu mu? arka azılar üst üste basmıyor öndeki kopek disim alt daki brakete takılıyor çiğneyemiyorum..braketi aşağı mı çektirsem biraz?

Merhaba arkadaşlar... Benim dişlerime tel dün takıldı. Çalıştığım için şeffaf olanı tercih ettim. Sadece üst kısma takıldı. Ağrım yok ama yemek meselesi sıkıntı.. Dün ve bugün çorbayla besleniyorum resmen :) Lastik takılmadı ama üst iki arkaya da tümsekler yapıldı. 4 hafta sonraya randevu verdi.
Sormak istediğim arkadaşlar ne yersiniz ne içersiniz :)) Doktor sadece sert yiyecekleri yasakladı ama ben şuan hiç bişey yiyemiyorum..
aynı bendeki durum..benimde alt dişlerime takıldı. bende yiyemiyorum. üstelik dişlerim üst üste oturmuyor :/

ve sonunda 12 aralıkta benimde tellerim çıkacak çok şükür 2 sene sürdü güzel sonuçlanacak telle çıktıktan sonra 2 yan kesici dişimede lamine porsenel dişler yapılacak :)

bende yaklaşık 1,5 senedir tel tedavisi görüyorum. kısmetse ocak ayında tellerim çıkıcak. size bir sorum olucak bende köpek dişlerimin sivri olmasından şikayetçiyim. sizinde öyle mi o yüzden mi lamine porsenel yaptırıcaksınız acaba ? :)

bende yaklaşık 1,5 senedir tel tedavisi görüyorum. kısmetse ocak ayında tellerim çıkıcak. size bir sorum olucak bende köpek dişlerimin sivri olmasından şikayetçiyim. sizinde öyle mi o yüzden mi lamine porsenel yaptırıcaksınız acaba ? :)
Selam..köpek dişleri çok sivriyse ortodontistiniz törpüleyerek ya da kompozit dolguyla şekillendirebilir, dişlerinizin rengi dokusu güzelse lamina yaptırmayın derim, hangi ildesiniz ortodontistinizin adı nedir???

ya arkadaşlar ben devletin yeni kanun çıkardğını ve 25 yaşına kadar kızlarınkini karşıladığını duydum bilgisi olan?

merhabalar köpek dişlerimin sivri olmasından ziyade yan kesici dişlerim olması gerekenden küçükler tedavi sırasında haliyle boşluk oluştu o yüzden ilk kompozit diye düşündük sonradan lamine porselen olsun dedik.

Merhaba kızlar Ankarada tanıdığınız iyi bi ortodonti doktoru var mı? Ve fiyat olarak da uçuk rakamlar duyuyorum bildiğiniz uygun fiyat verebilecek tanıdığınız doktor varsa yazar mısınız lütfen:KK15:

Merhaba kızlar Ankarada tanıdığınız iyi bi ortodonti doktoru var mı? Ve fiyat olarak da uçuk rakamlar duyuyorum bildiğiniz uygun fiyat verebilecek tanıdığınız doktor varsa yazar mısınız lütfen:KK15:
Merhaba,Hacettepe diş ortodonti konusunda başarılı ,fakülteler herzaman iyidir..parasını verince yaş kaç olursa olsun ortodonti tedavi görebilirsin fakültelerde..ortodontistinin serbest olmaması önemli yani tek klinikte çalışsın ki herzaman yerinde olabilsin..şikayetvar.com da hekim ve klinik hakkında detaylı araştırma yapmalısın

Nihayet tellerim çıktı.
Ama sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Pekiştirme tedavisi mahvedecek beni. Takıp çıkarması ayrı dert, konuşması ayrı dert takmasan hepten dert.. Ne bitmez tedaviymiş bu. Valla teller daha iyiydi resmen..

Ankara'da cok doktorla görüstüm fiyatlar hepsinde farklıydı verdikleri güven olsun ne bileyim diş çekimi tedavi süresi olsun farklı seyler söylediler.4 dişimin çekileceğini söylediler.2-3 yıl dediler.En son Doktor Enver Akın Özkan'a gittim. Çok sevimli ve güven veren bir doktor.Tellerim takılalı 9 ay oldu cok buyuk bir gelisme var 3 ay sonra cıkaracağını söylüyor.Hiçbir dişimi çekmedi de.Fiyat konusunda yardımcı oluyor taksit falan da yapar görüsürsen.Yeri Olgunlarda.

bugün benimde üst dişlerime tel takıldı bakalım nasıl olcak dişlerim :)

Merhaba, ben de Mayis 2016'dan beri tel kullaniyorum ve Mayis 2017'ye kadar kalacak. Kizlar size bir sorum olacak.

Bende caprasiklik acisindan cok sorun olmamasiyla beraber; ust cene darligindan dolayi guldugumde istedigim gibi bir goruntu elde edememekten kaynakli problem vardi. Hani kimi insanlar kocaman gülümser ve agiz icinin kenarlarinin da dis dolu oldugunu goruruz ya, kisacasi azi disleri de yanlardan gorunur. Ben de o goruntuyu elde etmeye calisiyorum.

Dislerimdeki ufak caprasikliklar duzeldi, altlar da yerine gelmek uzere, ancak ust cene istedigim gibi acilmadi henuz. Saniyorum ki fazla da acilmayacak, yani doktorumun konusmalarina bakilirsa epey bir ilerleme kaydettigimizi ve yeterince acildigini soyluyor. Bana kalirsa hala ust cenem dar ve yeterince acilmadi. Bunun icin farkli tedavi sekilleri var mi, bilen gormus gecirmis olan bana yardimci olabilir mi ?

Merhaba, ben de Mayis 2016'dan beri tel kullaniyorum ve Mayis 2017'ye kadar kalacak. Kizlar size bir sorum olacak.

Bende caprasiklik acisindan cok sorun olmamasiyla beraber; ust cene darligindan dolayi guldugumde istedigim gibi bir goruntu elde edememekten kaynakli problem vardi. Hani kimi insanlar kocaman gülümser ve agiz icinin kenarlarinin da dis dolu oldugunu goruruz ya, kisacasi azi disleri de yanlardan gorunur. Ben de o goruntuyu elde etmeye calisiyorum.

Dislerimdeki ufak caprasikliklar duzeldi, altlar da yerine gelmek uzere, ancak ust cene istedigim gibi acilmadi henuz. Saniyorum ki fazla da acilmayacak, yani doktorumun konusmalarina bakilirsa epey bir ilerleme kaydettigimizi ve yeterince acildigini soyluyor. Bana kalirsa hala ust cenem dar ve yeterince acilmadi. Bunun icin farkli tedavi sekilleri var mi, bilen gormus gecirmis olan bana yardimci olabilir mi ?
Merhaba, çene darlığı olan hastalar için yaş çok önemli,yaşınız kaç???çeneyi genişletmek için braketler takılmadan ortodontistiniz damakla çeneyi genişletmeliydi..dişleriniz düzeldikten sonra çene genişletme hiç duymadım..küçük yaştayken ameliyatla gerçekleşebiliyor ancak 25 yaş sonrası pek mümkün değil..dişleriniz düzelecektir ancak arka kapanış karanlık kalacaktır gülerken...hangi ildesiniz ortodontistiniz adı???

Back