• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaşlar çekimli diş teli uygulaması goren varmı Çekimden sonra bu disleri geriye dogru nasl bi islemle alicaklar..bilgisi olan yardım etsin lutfenn ve kaç ayda dolar boşluklar acill bilgiii

Arkadaşlar çekimli diş teli uygulaması goren varmı Çekimden sonra bu disleri geriye dogru nasl bi islemle alicaklar..bilgisi olan yardım etsin lutfenn ve kaç ayda dolar boşluklar acill bilgiii
benim 1 2 ayda tamamen kapanmıştı ama sadece boşlukların olduğu yere takmıştı. Her yere takınca o boşluklar tekrar açıldı şuan toplam 8 ay geçti yarım diş boşluk var.

benim 1 2 ayda tamamen kapanmıştı ama sadece boşlukların olduğu yere takmıştı. Her yere takınca o boşluklar tekrar açıldı şuan toplam 8 ay geçti yarım diş boşluk var.
Sadece boslularn oldugu yere ne taktı acaba anlamadm tam olark orayi ve bu herksn alt ve ust ceneyi hizalamak için lastik kullanimina basladnmi

Sadece boslularn oldugu yere ne taktı acaba anlamadm tam olark orayi ve bu herksn alt ve ust ceneyi hizalamak için lastik kullanimina basladnmi
sadece boşluk olan yere 2 ay diş teli takmıştı her yere takmadı yani aynı anda. Lastik takmadım daha

kızlar şimdi size bir sorum olacak aşağıya dişlerimin fotosunu ekleyecegim..gördüğünüz gibi sol köpek dişim dışarda...ama ben rahatsız oluyorum ondan..o diş için diş teli taktırmaya değer mi? taktırmak istesem o dişi normal sıraya sokmak cok uzun süreli bir tedavi gerektirir mi sizce? yoksa tele hiç bulaşmayıp yaptırsam mı onu?
IMG_0390.JPG

kızlar şimdi size bir sorum olacak aşağıya dişlerimin fotosunu ekleyecegim..gördüğünüz gibi sol köpek dişim dışarda...ama ben rahatsız oluyorum ondan..o diş için diş teli taktırmaya değer mi? taktırmak istesem o dişi normal sıraya sokmak cok uzun süreli bir tedavi gerektirir mi sizce? yoksa tele hiç bulaşmayıp yaptırsam mı onu?
Eki Görüntüle 1912186
bence değer o diş bütün ağzını etkiliyor sonuçta gülüşünü tamamen etkiliyor. Yan profilden gülecek halin yok. Köpek dişi en kolay hizaya gelen diş gibi geldi bana benim tepede ki kazma köpek dişi bile 2 haftada dümdüz olmuştu. Ama 1 sene kalması lazım en az galiba diş telinin.

bence değer o diş bütün ağzını etkiliyor sonuçta gülüşünü tamamen etkiliyor. Yan profilden gülecek halin yok. Köpek dişi en kolay hizaya gelen diş gibi geldi bana benim tepede ki kazma köpek dişi bile 2 haftada dümdüz olmuştu. Ama 1 sene kalması lazım en az galiba diş telinin.
hadi ya iki haftada mıı:KK57:
gerci evet kuzeniminde dişleri baya bozuktu 3 ayda olması gereken düzlüğe kavuştu düzeldi hemen ama üzerine biraz daha tel takılıyor düzelse bile dimi...
şeffaf braketler varmış onlarda tel niyetine kullanılıyormuş sanırım dimi öyle birşeyler uygun olursa benim diş yapıma az görünen bişey olsun bari..1 yıl cok fazlaymış cünkü...bende duymadım hiç 2 yıldan az takanını

hadi ya iki haftada mıı:KK57:
gerci evet kuzeniminde dişleri baya bozuktu 3 ayda olması gereken düzlüğe kavuştu düzeldi hemen ama üzerine biraz daha tel takılıyor düzelse bile dimi...
şeffaf braketler varmış onlarda tel niyetine kullanılıyormuş sanırım dimi öyle birşeyler uygun olursa benim diş yapıma az görünen bişey olsun bari..1 yıl cok fazlaymış cünkü...bende duymadım hiç 2 yıldan az takanını
Şeffaf önermiyorum diyormuş çoğu doktor ne kadar araştırma yaptıysam. Niye böyle diyorlar bilmem vardır bir sebebi. Yada kırılınca tekrar uğraşmak istemiyorlar.

Kızlar diş teli çıktıktan sonra diş eti estetiği olN varmı olan varsa yardımci olablrmi ?

Benim üstten iki alttan iki dişim çekildi tedavi için. Valla şu sürede kapanıyor diyemem artık nasıl oluyorsa 3 ayda kapandı ama tedavi ilerledikçe tekrar açıldı yine kapandı yine açıldı..
Ağzıma giren metalin haddi hesabı yoktur herhalde, en son vida takıldı diş etime oradan da lastikle diğer dişlere takıldı boşluklar için.. Şimdi o vida çıktı son aşamaya geldik, dişlerimin yine araları açıldı bakalım 4 gün sonra randevum var ne olacak merak ediyorum.. Bu arada 4 senedir tel kullanıyorum. Herkesin aynı olacak değil tabi ama yalan yok sabır gereken zor bir süreç.

evet benim de 2 ayda kapanmıştı o boşluk ama sonra tekrar açıldı. Sebebi arkada ki büyük dişler yerinden kolay kolay oynamıyor o olabilir.

Yalnız 4 sene de fazlaymış .. Benim 8 9 a oldu.

ve sonunda 12 aralıkta benimde tellerim çıkacak çok şükür 2 sene sürdü güzel sonuçlanacak telle çıktıktan sonra 2 yan kesici dişimede lamine porsenel dişler yapılacak :)

ve sonunda 12 aralıkta benimde tellerim çıkacak çok şükür 2 sene sürdü güzel sonuçlanacak telle çıktıktan sonra 2 yan kesici dişimede lamine porsenel dişler yapılacak :)

Canım Hayırlı Olsun, Sanki Benim Diş Tellerim Çıkacak Gibi Merakla Bekliyorum.:KK76: Ben Daha 2.Ayımdayım. Bu arada Eski Ve Yeni Fotoları Atabilir Misin Rica Etsem :dua:

Merhaba arkadaşlar... Benim dişlerime tel dün takıldı. Çalıştığım için şeffaf olanı tercih ettim. Sadece üst kısma takıldı. Ağrım yok ama yemek meselesi sıkıntı.. Dün ve bugün çorbayla besleniyorum resmen :) Lastik takılmadı ama üst iki arkaya da tümsekler yapıldı. 4 hafta sonraya randevu verdi.
Sormak istediğim arkadaşlar ne yersiniz ne içersiniz :)) Doktor sadece sert yiyecekleri yasakladı ama ben şuan hiç bişey yiyemiyorum..

Back