Eee canim yüzük takamdiysa tabiii, uzun sürmez, ama kesek daha önceden dislerin arasina lastik koyupda dar olan aralari genisletseydi,
senin yüzüklerin yoksa,
bence agirin da olmaz, cünkü baski yokki, öyle saniyorum yani???
Yoksa teli biryere sikistirdimi???
Cünkü o bracketler fazla agiri yapmaz yüzükler olunca teli geriyor ya ondan agiri yapiyor, diye biliyorum.
@ tubilik, kiz seninkini nasil taktilar 15 dak. cok merak ettim.
dis temizlligi yapmadilarmi, ayrica yüzük ölcümü, agiz ölcüsü falan derken,
yani bende 3 saat sürdü, 4-5 saat bile süren var.
Ya ne bileyim ilk gün stressi iste sanki o bembeyaz braketler hemen sararir ve cirkin durur gibi bir hisse kapildimsırnaşık şey.Yüzük takilinca sancim olacagini bende tahmin ediyorum:çok üzgünüm:.Neyse böyle daha iyi önce bir alistirma oluyor bari.Hic aranizda yüzükleri sonradan takilan yokmu:uhm:Birde duygucum illaki önceden yazmissindir ama aklimda kalmadi senin bir seneyi gectimi:uhm:Canım öncelikle hayırlı olsun tellerin.
İlk günden abartmışsın biraz,yok onu yemeyeyim bunu yemeyeyim diye...sırnaşık şey
Ya leke ne yersen ye oluyor zaten çaresi yok ve bu kadar kasmaya gerek yok.yasakkelime
Ben her istediğimi yiyorum dişlerimde çok aşırı bir sararma falan olmuyor olunca da fırçalayarak veya diş ipiyle temizliyorum...şakkıdı
Yasak şeyleri bile yedim içtim...Erik yedim ısırarak braketim kırılmadıyerimseniben Yani o kadar dayanıksız değilmiş demekki şeffaf braketler...
Bu arada yüzük takılmadıysa yemek yerken zorlanmaman normal çünkü tel yeterinde gerilmemiştir.Şanslısın biraz yani.Yüzük takınca daha çok ağrın olacak,üzgünüm ama...:çok üzgünüm:
Tellerimin çıkmasına 2 ay kaldı...Yeni takılan bütün arkadaşlara bu yolda başarılar sırnaşık şey
Arkadaşlar 3 senedir diş teli takıyorum.Haftasonu çıkacak.Dişlerim düz ama dümdüz değil.Orta çizgisi kayık gibi.
Sizinkiler nasıldı.Dümdüzmüydü??
aranıza yenı katıldım ve bana yardımcı olcanızı dusunuyorummmmmm lutfen.....
ben bi soru sormak istiyorumm benimdee tellerim var yaklaşık iki senedir ama hafif sarı lekelerr var gibi yakında cıkcaklarr bu sarı lekeler temizlenıyomu bazıları kalıyo dıyo bende cok korkuyorum bide bu temizleme işlemi ekstra ücrete tabi diil dimi arkadaslarr cvp verırsenız cok sevınırım
Yok canım imzamda yazıyor bak 6 ay oldu :)
Demek baska bir arkadasin disini hatirlamisim yanlislikla, neyse insallah dedigi zamanda cikarir doktorun seni üzmez:smiley-cool:Benim dişim geride değil canım tam tersine üstte ve öndeydi..Yani gülünce tavşan gibi duruodum,Allah kimsenin başına vermesin :çok üzgünüm: Çok kötü görünüyodu,hiç konuşup gülemiyordum,bu yüzden dudak şeklim bile değişmişti...
Bilmiyorum canım ama benim dişlerim de hızlı ilerliyor doktorum 10 ay demişti 6 ay oluyor ama dişlerim neredeyse bitmiş gibi yani en fazla 2 ayda dümdüz olacaklar gibi geliyor bana.
Sonra dümdüz olduktan sonra çıkaralım demeye başlıcam ama doktor bi 2 ay daha tutar diye düşünüyorum yani söylediği gibi toplam 10 ayda bitmiş olacak tedavim...
Hayırlısıyla güzel olsun da gerisi önemli değil...Şeniz
hemen hemen aynı zamanda takılmış zaten 3 gün var arada,diş hekimim bana 1 sene kalacağını söyledi,benim problemim alt çenede aslında,alt çene dar olduğu için köpek dişlerinden biri öne kaymış,yanındaki diş çekildi ve yer açıldı,köpek dişinin hareket edip bu boşluğa geçmesi sağlanacak,benim ilk randevum 22 nisan'daydı 2.randevum 13 mayıstı ve 1,5 ay sonunda üst dişlerimin düzeldiğini söyledi bana diş hekimim,şu an daki isteğimiz köpek dişinin hareket etmesi,hareket ettiği an zaten yavaş yavaş yerine oturur dedi diş hekimim ki zaten bu randevuda alt telleri sıktı,bende durum bu.
sende yarın randevundan sonraki gelişmeleri anlatırsan yine konuşuruz...
slm gymlova ;slm charming cim,
bugün ortodontistimde randevum wardı baktı tellerime ama bişi demedi 12 haziranda yine randewum war.ama bnm için maalesef uyuz bi durum war azğıma yükseltici bişi vericek hareketli aparey gibi ama konuşma zorluğu olryomuş ağzını tam kapatamıyosun sanırım senağlama
çok kötü bi duru ama napim başladım bi kere dewam edicem 16.5 ayım kaldı :dance:
slm gymlova ;
olsun bozma moralini benim de ilk randevumda bişey söylememişti,benimde randevum 10 haziran da bakalım o zaman da bişeyler söyleyip bana moral verebilecek mi :S şu dediğin hareketli apareyleri duymuştum ama neye göre veriliyo ve konuşmada bi zorluğa yol açıyo mu bilmiyorum :S zor bir süreç napalım sabretmek gerekiyo keşke tüm sorunlar böyle olsa değil mi ? bak 1 ay geçti bile şu an 2.ay'ı yarıladım ben,öyle böyle bi şekilde geçicek işte,yalnız şu apareyi ne zaman vericek merak ettim,bide neden verdiğini söylersen sevinirimneyse sonra görüşürüz,sevgiler a.s.
Yanlis hatirlamiyorsam seninde benim gibi üstde bir disin gerideydi dimi:uhm:Eyer öyleyse benimde 1 sene anca sürer baksana senin 3 ay sonra cikicak diyorsun.:sm_cool:
Benimde üstte sol tarafta bir dişim geride tüm düzeni o bozuyorklava:
Doktor onun için yer açmaya çalışıyor ve onun için bi dişimi cekicek senağlama
1- 1,5 senede demişti başta ama şimdi tahminimizden önce düzelicek diyor a.s
İnşallah öyle olur.
Herkese iyi tedaviler a.s.
anladım gymlova,sonuçta işin uzmanı onlar,öyle diyolarsa doğrudur tabi,önemli olan dişlerinin sağlığı,bi süre bu şekilde katlanman gerekiyo demek ki olsun zaman geçiyo çabucak zaten,düzelmeyi zamanla farkettiğin zaman bunlar hiç bişeymiş diyeceksin...slm ,
bu harekertli apareyi takıcak çünkü ağzım kapalıyken köpek dişlerin altındakiler köpek dişlerimin önüne geliyor.yani ısırdığım zaman köpek dişlerim geride kalıyor :s
bana dediğim yükselticiyi takıcak bende böylece ağzımı tam kapatamıcam yükseklik olacak ağzımın içinde.aslında çok fazla kafama takımıyorum tek istedigim dişlerimin düzelmesi bende nasıl diyim ağız dolusu gülmek istiyorum.böle teller warken gülüyorum ama düzelince tellerde olsa daha rahat gülebilicem inş.
herşeyin hayırlısı başlamak bitirmenin yarısı zaten :icecream:
o yüzden iyiyim zaten çok şükür ki işyerinde çok fazla konuşmamı gerektiren bir durum yok şu bikaç ay.
sewgiler.
Benimde son dişimde tel yok a.sBenim dis cekmedi disleri disari dogru esneterek yer acacakmis.Zaten sadece üstte 10 disime tel takti son ikiser azi dise takmadi.1 senede kesin biter dedi,hayirlisi bakalim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?