• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Hic sormayin ya benim kizlar dudaklarimla dalga geciyor hani o dudaklari havada olan manken varya unuttum simdi ismini,onun gibi semsiye dudak olmusum göya,:kızgın:Birde bugün coktandir görmedigim bir tanidiga rastladim tellerimi görünce tebrik etti,arkasindanda "Bende senin yaslarinda takmistim dislerimin arasi kapansin diye hic faydasi olmadi" demezmi,beynimden vurulmusa döndüm bir insanin morali bu kadar bozulur yaniÇok üzgünüm çoook.Neyse bari sizlerin güzel haberlerini görüyorumda moral oluyora.s.

Bosver sen onu, kimbilir kac yil önce taktirdi ve belki gerileme oldu yillar icersinde,

benimde dislerimde bosluk olustu damak ameliyatindan sonra,
teli takildikdan 1 gün sonra baya kapandi o bosluk,
simdi cok az var daha.

Faydasi oluyor olmasinada , sonrasi cok önemli, dislerin geri gitmemesi icin.

Hic sormayin ya benim kizlar dudaklarimla dalga geciyor hani o dudaklari havada olan manken varya unuttum simdi ismini,onun gibi semsiye dudak olmusum göya,:kızgın:Birde bugün coktandir görmedigim bir tanidiga rastladim tellerimi görünce tebrik etti,arkasindanda "Bende senin yaslarinda takmistim dislerimin arasi kapansin diye hic faydasi olmadi" demezmi,beynimden vurulmusa döndüm bir insanin morali bu kadar bozulur yaniÇok üzgünüm çoook.Neyse bari sizlerin güzel haberlerini görüyorumda moral oluyora.s.

Üzülme canım sen moralini bozma sakııınn a.s.
Öyle moral bozucu şeyler söyleyenler çok oluyor malesef :çok üzgünüm:
Ama boşver sen, nasıl düzelmezmiş hele bi düzelmesinler tatlicadiarzu
Hem doktorunun ne söylediği daha önemli a.s

Boşver aldırma sen =) ,
iyi tedaviler :teytey:

Elifcim ne güzel bitmiş tedavin benim daha 7 hafta oldu.ama sanki hiç mi kımıldamıyorr :1no2:

7 - 8 ay sonra mı görürüm düzeldiklerini ??

eet canm ole hemen belli olmıyorlar bide sorunun ne kadar büyük olduğuda önemli tabii:1closedeyes:
biraz sabretmek gerekiyor işte hem 7 hafta kısa bi süre en az üç ay geçince anlarsın canm geç olsun güç olmasın hem benm bazı arkadaşlarda tel çıktıktan sonra kaymalar falan oldu sağlam olması daha önemli yaniia.s

sanırım iki mesajım alt alta gelcek:icecream:
faydadası olmaması gb bişey yok canm merak etme sakın en kötü ihtimal tedavi süresi uzara.s nasıl işe yaramadığınıda anlamış değilm bence doktordan kaynaklanan bişi vardır yada kendisi rahat durmamıştr a.s
son olarak randevularınızı sakın kaçırmayın arkadaşlar doktorların sözünden çıkmayın
sağlıklı gülüşler hepinizeyerimseniben

slm sana birşey sormak istiyorum bu pendulum dedigin aparata baktım bende bunun gibi bişeyi alt çenemde kullanıcam konuşmada çok zorluk çetin mi yoksa 1- 2 haftada hemen alıştın mı ? :çok üzgünüm:

valla ilk haftada hemen alıştım şuan gayet iyiyim benim üst damakta olduğundan konuşmama biraz etki etti ama çoğu kişi farkı fark etmiyor bile seninki alt damakta olacağından durumunda sorun olurmu tam bilmiyorum umarım sende rahat edersin benim gibi ben sürekli gelişmeleri takip etmek için kendi ağzımın resmini çekiyorum sanada tavsiye ederim yerimseniben
sen nekadar süre ile kullanacaksın bu pendulumu? buarada sanada geçmiş olsun a.s.

Elifcim ne güzel bitmiş tedavin benim daha 7 hafta oldu.ama sanki hiç mi kımıldamıyorr :1no2:

7 - 8 ay sonra mı görürüm düzeldiklerini ??

sana diş teli takıldımı şimdi yoksa farklı bir uygulamamı kullanıyorsun CADIARZU
benim pendulum dişlerimi geri itmesi için takıldı ondan sonra tellere geçebileceğim onun için merak ettim :uhm:

arkadaşlar güzel bi fikrim var tabi sizde onaylarsanız bu topic gerçekten çok eğlenceli ve eğitici olacak yerimseniben
hepimiz imzamıza dişlerimizin şimdiki halini fotoğraf ile ekleyelim (yüz değil sadece diş) korkmayın dişlerinizdn kimlik tesbiti yapmam jeyyar
bu sayede gelişmelerimizi yakından takip ederiz ama ben imzama eklemek istemiyorum diğer bölümlerde yazıyorum diyen arkadaşlarımızda iletilerine eklerlerse sevinirim
ne dersiniz hoş olmazmı a.s

Kizlar bugün doktorda randevum vardi,biraz önce geldim.Arka azi dislerime alcidan yükseltici yapti:bbo:.yani disimin öne gelmesi icin agzimin tam kapanmamasi lazimmis.Biraz önce yemegimi yedim ve hayatimda yedigim en igrenc yemekti,yemek diye birsey zaten hissetmiyor :1no2:insan sadece birsey cignedim o kadar.Ne yapalim zorda olsa alismaya mecburuz...yerimseniben

mrb arkadaşlar sonunda 1.5 ay sonra tellerim çıkıyor bu iş gerçektende sabır gerektiren bişimiş sonuna geldim inş kayma fln olmaz inş sizinkilerde hemen geçer ve sonunda sağlıklı dişlere kavuşuruz

valla ilk haftada hemen alıştım şuan gayet iyiyim benim üst damakta olduğundan konuşmama biraz etki etti ama çoğu kişi farkı fark etmiyor bile seninki alt damakta olacağından durumunda sorun olurmu tam bilmiyorum umarım sende rahat edersin benim gibi ben sürekli gelişmeleri takip etmek için kendi ağzımın resmini çekiyorum sanada tavsiye ederim yerimseniben
sen nekadar süre ile kullanacaksın bu pendulumu? buarada sanada geçmiş olsun a.s.

bende çekiyorum resimleri canım bilmiyorum henüz ne kadar kullanırım ama dişlerim çok geride 2 tanesi onlar belli bir sewiyeye gelene kadar sanırım.fisfisfis
inş. rahat ederim bnde yükselticiymiş adı işte ağzımı tam kapatamicam mavi-kelebek in ki gibi sanırm.sanada geçmiş olsun .a.s.

sana diş teli takıldımı şimdi yoksa farklı bir uygulamamı kullanıyorsun CADIARZU
benim pendulum dişlerimi geri itmesi için takıldı ondan sonra tellere geçebileceğim onun için merak ettim :uhm:

ever bende 7 haftadır diş teli war ama sadece üstte pendulum u bnde altta kullanıcam işte ağzım tam kapanırsa dişlerim geride kalmasın die .
Allah ım inş hemen alışırım senin gibi .:1no2:

ever bende 7 haftadır diş teli war ama sadece üstte pendulum u bnde altta kullanıcam işte ağzım tam kapanırsa dişlerim geride kalmasın die .
Allah ım inş hemen alışırım senin gibi .:1no2:
mrb gymlova öncelikle geçmş olsuna.s.alışırsın merak etme cnm
bu pendulum çeneyi genişletmek için mi takılıyor yani damaklık tel oluyor heralde banada takılmıştı ama isminin pendulum olduğunu bilmiodum aynı şey mi oluyo bu pendulum ile damaklık tel ikiside çeneyi genişletmek için mi:sm_confused:

Benim cikarip takilan birsey degil,basbayagi bildigin alciyi azi dislerime sürdü orda kurudular.Böylece alt disim geride olan ön disimin önüne gelmicekmis.Ama hic alisamadim inanmassiniz bugün 9 gün oldu 2 kiloya yakin zayifladim:1no2:,canim hic birsey yemek istemiyor istahim iyice kacti.Cumaya yine gidicem bakalim bu sefer ne yapacak.fisfisfis

..$€L!n..;2877760 .!.:
mrb gymlova öncelikle geçmş olsuna.s.alışırsın merak etme cnm
bu pendulum çeneyi genişletmek için mi takılıyor yani damaklık tel oluyor heralde banada takılmıştı ama isminin pendulum olduğunu bilmiodum aynı şey mi oluyo bu pendulum ile damaklık tel ikiside çeneyi genişletmek için mi:sm_confused:

evet cenım öyle ancak benimki daha farklı bişi pendulum değil biteplane diye birşey.alt çeneye takılacakmış.sanırım alt dişleriminde öne doğru gelmesini sağlayacak.benim merak ettiğim sende kullanmışsun bu tür aygıtların konuşmaya çok etkisi oluyormu ?? çok zorlanırmıyım yani ama herkes hmen alışırsın diyor inşş öle olur benneyaptımki

Hepimize geçmiş olsun kızlarr.a.s.

evet cenım öyle ancak benimki daha farklı bişi pendulum değil biteplane diye birşey.alt çeneye takılacakmış.sanırım alt dişleriminde öne doğru gelmesini sağlayacak.benim merak ettiğim sende kullanmışsun bu tür aygıtların konuşmaya çok etkisi oluyormu ?? çok zorlanırmıyım yani ama herkes hmen alışırsın diyor inşş öle olur benneyaptımki

Hepimize geçmiş olsun kızlarr.a.s.
canım seninkine internetten baktım resimlerine fln bndeki biraz daha farklıydı ve konuşurken sorun yaşamadım ilk bi kaç gün sanki tuhaf konuşuyomuşum gibi gelmişti bana ama sonra geçtisırnaşık şey
5 ay kullandım bide bnm kullandığım dilin hareket etmesine daha çok engel oluyordu bn onda yaşamadıysam sende bunda yaşamazsın merak etme cnm:1hug:
peki senin ne zmn çıkıcak

Son düzenleme:
..$€L!n..;2903873 .!.:
canım seninkine internetten baktım resimlerine fln bndeki biraz daha farklıydı ve konuşurken sorun yaşamadım ilk bi kaç gün sanki tuhaf konuşuyomuşum gibi gelmişti bana ama sonra geçtisırnaşık şey
5 ay kullandım bide bnm kullandığım dilin hareket etmesine daha çok engel oluyordu bn onda yaşamadıysam sende bunda yaşamazsın merak etme cnm:1hug:
peki senin ne zmn çıkıcak

işte benimkinin olayıda alt çenede dilimin altında olcak etkilenir konuşmandedi doktor o yüzden panik oldum benneyaptımki ama teller içinde çok korkutmuşlardı ağzın yara olcak konuşamıcan falan dediler hiiç biri olmadı çok şükür yemekte yedim rahatça konuşuyorumda sırnaşık şey
umarım bunada hemen alışırım.

canım benim tellerin çıkmasına mı ne kadar var dedin ??
daha çok var 04 Nisan 2008 de takıldı 2 ay olcak işte :dance:

senin çok oldumu teller takılalı ??

Herkese merhaba senağlama

Dişim çekildi... Ama benim içim biraz tedirgin, sanki bu boşluk çok büyük gibi senağlama
Yani kapanmaz gibi geliyor, elbette doktorum daha iyi bilir ama işte içimde ki huzursuzluğada engel olamıyorum =(((

İnş şu zor günler çabucak geçer, hepimizin a.s.
Herkese iyi tedaviler...

Dişim çekildi... Ama benim içim biraz tedirgin, sanki bu boşluk çok büyük gibi senağlama
Yani kapanmaz gibi geliyor, elbette doktorum daha iyi bilir ama işte içimde ki huzursuzluğada engel olamıyorum =(((

Herkese iyi tedaviler...

cnm nie öle moralini bozuosunkia.s. düzelmicek diş olmaz bu tel tedavisinde öle moralini bozma boştan yere yıpratma kendini:teselli:

Herkese iyi tedaviler...

geçmiş olsun canım benim bildigim aksine diş çekilince diğer dişler daha kolay yerleşiyor.merak etme a.s.

Back