• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Benimde son dişimde tel yok a.s
Belki son dişlerinden bi tanesine yüzük takıcaktır ilerde.
Bi tanesi kalıcaktır, benim öyle...
Yaklaşık sorunumuz aynı sanırım, ama farklı yollarla düzeltilicek galiba.
Tabi ne kadar geride olduğunada bağlı... a.s

Neyse bakalım inş cabucak düzelir uzamaz süremiz...a.s

Benim sadece son disimde degil, son iki azi disimde tel yok.Yüzügüde sondan 3 üncü dise takacak yani su anda braket takili,ama 2 ay sonra braketi cikarip yüzük takacak.Hatta önce hic yüzüge gerek yok dedi ama sonra takmaya karar verdi.Benim disimin öne gelmesi icin 3 mm yer lazimmis.Insallah dedikleri gibi 1 sene sürer

Benim sadece son disimde degil, son iki azi disimde tel yok.Yüzügüde sondan 3 üncü dise takacak yani su anda braket takili,ama 2 ay sonra braketi cikarip yüzük takacak.Hatta önce hic yüzüge gerek yok dedi ama sonra takmaya karar verdi.Benim disimin öne gelmesi icin 3 mm yer lazimmis.Insallah dedikleri gibi 1 sene sürer

Anladımmm a.s
Taktırdın ya artık gerisi kolay beklemek ve sonucu görmek :teytey:
Zamanda hızlıca geçiyor zaten a.s

Kolay gelsin herkese... a.s.

Canım yüzük genelde sondan önceki dişe takılıyor yüzük takılmadan önce de yüzüğün dişe geçebilmesi için araya lastik takıyor.Lastikler değil de yüzük takıldığında baya ağrı yapıyor,arka dişlerle çiğnemek zorlaşıyor.

Bu gün tellerim takılalı tam 7 ay oldu..3 ayım kaldı .. Umarım hepimiz inci gibi dişlerle gülümseriz.Şeniz

Valla canim bende senin gibi biliyordum ama son iki dise hic karismicam dedi.Sadece 10 disi esneticekmis,demek her doktor farkli calisiyorCADIARZU.O lastik isini kizimdan biliyorum,bir hafta önceden takiyorlar.Bugün birsey sormak icin doktora gittigimde hic sancim olmadigini bunun normalmi olup olmadigini sordum.Normala.s kisiden kisiye degisir dedi.Belkide benim dislerimi arkaya cekmiyecegi icin acimiyordur,yani disler bulundugu yerde sadece öne gelecekler.Ama ne olursa olsun ilerde acisada güzel disler ugruna herseye katlanirim.Senin adina sevindim 3 ay cok kisa bir zaman bence,yolun yarisini asmissin ne mutlu sana..:hooray:

Duygucum dislerinin simdiki halini gercekten cok merak ettim,en kisa zamanda bize ulastirirsan sevinirim

Gercekten harika olmuslar:dance:,hemde bu kadar kisa sürede valla bayildim ,simdi böyle görünce dahada heveslendim,insallah benimde böyle hepsi düz olursırnaşık şey

Kizlar benim tellerim 2 hafta önce takildi simdide degisiklikler var,
üstelr baya düzelme oldu, zaaten üste pek egriik yok ,cene genisletildi, simdi disler ona göre dizilecek gibi yani.

Ama alt cenemde bir dis baya icde kaliyor, orda islem baya sürer herlade.

Hayirlisi.

tellerim çıkalı bi sene oldu bi buçuk senede takılı durmuştu şimdi çok memnunum halimden inci gblersırnaşık şey :dance:

Elifcim ne güzel bitmiş tedavin benim daha 7 hafta oldu.ama sanki hiç mi kımıldamıyorr :1no2:

7 - 8 ay sonra mı görürüm düzeldiklerini ??

Kizlar benim tellerim 2 hafta önce takildi simdide degisiklikler var,
üstelr baya düzelme oldu, zaaten üste pek egriik yok ,cene genisletildi, simdi disler ona göre dizilecek gibi yani.

Ama alt cenemde bir dis baya icde kaliyor, orda islem baya sürer herlade.

Hayirlisi.
2. haftada baya düzelme mi oldu :uhm:

Arkadaşlar 3 senedir diş teli takıyorum.Haftasonu çıkacak.Dişlerim düz ama dümdüz değil.Orta çizgisi kayık gibi.

Sizinkiler nasıldı.Dümdüzmüydü??

Merhaba canım.ben de 2 sene diş teli taktım.benim ön dişim biraz inatçıydı.hep öne çıkmakta ısrar edip durdu.teli çıkardık baktık hala fırlamaya çalışıyor.biz de arkasına destek yaptık yine.şu an 3-4 senedir duruyor.alıştım hiç rahatsız etmiyor.hatta çıkarmak bile istemiyorum.oysaki geçen martta çıkması gerekiyordu.epey de bi para gidiyor ve çok çok çok eziyet çektim üffff ne ağrılar.ama sonuç çok önemli.ben şahsen kendime güvenimi kazandım :) tavsiye ederim böyle şeyler çok önemli :teytey:

Ben sanmıyorum.Düzelme 2-3 aylarda başlar ve kendini belirgin bi şekilde gösterir.2 haftada dişler tellere daha yeni alışmış oluyor.
Benimde 2. ayda gözle görülür değişmeler belli olduğu için bende zannetmiyorum.
Duygu ben sana bişey sormak istiyorum canım;
İfade olarak bi değişiklik oldu mu sende ?

Evet canım hemde nasıl değişiklikler...

Dudaklarımda dişim yüzünden kapanış bozukluğu vardı teller sayesinde onu giderdim.Ve daha bi sürü şey yani insana daha bir güzellik katıyor güzel dişler...sırnaşık şey
Çevremdekiler yüzümün şeklinin bile değiştiğini söylüyor.Yani çok etkili bir tedavi...
Çok sevindim canım bunları duyduğuma inan ki :sm_cool:
ben birkaç kişiden duymuştum aslında ama tam emin değildim böyle değişiklikler olduğuna dair.
senin 7 ay olduğu için sorma ihtiyacı hissettim :1rolleyes:
senden de duyunca artık şüphelerimin yersiz olduğuna karar verdim,çok etkili bi tedavi haklısın gerçekten,gülümsemek çok güzel bişey :asigim:

Canım pardon ilk 7 ay okumuşum :) 7 haftaymış...

Bu iş sabır işi benim de 7 ay oluyor dişlerim neredeyse dümdüz hale geldi.
3.aydan itibaren düzelmeler görmeye başlıcaksın canım...

İnşallah 7 -8 ayda belli olur ne bilim insan çok garip gel gitler yaşıyo sanki düzelmicekmiş gibi kafamçokkarıştı

bu tedavi sabır istiyo ewet ama teli takınca hemen düzelir sanıyodum ilk başta :dance: çok safım ya

Ben sanmıyorum.Düzelme 2-3 aylarda başlar ve kendini belirgin bi şekilde gösterir.2 haftada dişler tellere daha yeni alışmış oluyor.

ama benim önde bir bosluk olusmutu ameliyatdan sonra, telleri takinca ertesi gün o bosluk kapandi,
ayrica bir disim haffif üsteydi oda biraz indi,
düzeldi demiyorum tabii, ama degisiklikler oldu.

Ne güzel böyle düzelen dişleri, tedavisi biten arkadaşları görünce insana şevk geliyor :teytey:

Duygucum tebrik ederim canım az kalmış dişlerin düzelmiş ne güzell a.s.
Çok merak ediyorum tedavim bitince ben nasıl olucam dişlerimin resmini koyarım bende o zaman tatlicadiarzu sırnaşık şey Tabi daha çoook var :roflol:

Benim üst dudagım öne dogru geldi senağlama
Teller çıkınca düzelir sanırım dimi?

Saol canım evet az kaldı Allah nasip ederse çıkacak tellerim...Dudağın telden dolayı biraz öne gitmesi normal tel çıkınca tabiki düzelicek hatta benim bi arkadaşım telleri çıkardıktan sonra 1-2 gün yemek yiyememişti..sırnaşık şey

Teşekkür ederiimmm a.s.

Teller cıkınca insan gerçekten bide bi garip olur başta kafamçokkarıştı
O kadar aylarca ağzında alışıyorsun çıkınca bi boşluk olsa gerek :roflol:
Neyse önce bi çıksın dasırnaşık şey

Herkese iyi tedavilerra.s.

yeni gelen bir çok arkadaşımız olmuş hepinize geçmiş olsun diyorum a.s.
ben daha pendulum ile uğraşıyorum takılalı 1ay oldu hayret ediyorum hala kendime
alışmaya çalışıyorum daha ama normalde çok abartı rahatsız olmuyorum zaten haftaya kontrolüm var ama ben daha dişlerde yer değiştirme hiç hissetmedim :1no2: 2hafta önce para verme bahanesiyle uğradım herşey yolunda sorun yok dedi ama yinede tedirginim umarım herşey yolundadır :çok üzgünüm:

Teşekkür ederiimmm a.s.

Teller cıkınca insan gerçekten bide bi garip olur başta kafamçokkarıştı
O kadar aylarca ağzında alışıyorsun çıkınca bi boşluk olsa gerek :roflol:
Neyse önce bi çıksın dasırnaşık şey

Herkese iyi tedavilerra.s.

Hic sormayin ya benim kizlar dudaklarimla dalga geciyor hani o dudaklari havada olan manken varya unuttum simdi ismini,onun gibi semsiye dudak olmusum göya,:kızgın:Birde bugün coktandir görmedigim bir tanidiga rastladim tellerimi görünce tebrik etti,arkasindanda "Bende senin yaslarinda takmistim dislerimin arasi kapansin diye hic faydasi olmadi" demezmi,beynimden vurulmusa döndüm bir insanin morali bu kadar bozulur yaniÇok üzgünüm çoook.Neyse bari sizlerin güzel haberlerini görüyorumda moral oluyora.s.

yeni gelen bir çok arkadaşımız olmuş hepinize geçmiş olsun diyorum a.s.
ben daha pendulum ile uğraşıyorum takılalı 1ay oldu hayret ediyorum hala kendime
alışmaya çalışıyorum daha ama normalde çok abartı rahatsız olmuyorum zaten haftaya kontrolüm var ama ben daha dişlerde yer değiştirme hiç hissetmedim :1no2: 2hafta önce para verme bahanesiyle uğradım herşey yolunda sorun yok dedi ama yinede tedirginim umarım herşey yolundadır :çok üzgünüm:

slm sana birşey sormak istiyorum bu pendulum dedigin aparata baktım bende bunun gibi bişeyi alt çenemde kullanıcam konuşmada çok zorluk çetin mi yoksa 1- 2 haftada hemen alıştın mı ? :çok üzgünüm:

Back