• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben bi soru sormak istiyorumm benimdee tellerim var yaklaşık iki senedir ama hafif sarı lekelerr var gibi yakında cıkcaklarr bu sarı lekeler temizlenıyomu bazıları kalıyo dıyo bende cok korkuyorum bide bu temizleme işlemi ekstra ücrete tabi diil dimi arkadaslarr cvp verırsenız cok sevınırım

Eee canim yüzük takamdiysa tabiii, uzun sürmez, ama kesek daha önceden dislerin arasina lastik koyupda dar olan aralari genisletseydi,
senin yüzüklerin yoksa,
bence agirin da olmaz, cünkü baski yokki, öyle saniyorum yani???
Yoksa teli biryere sikistirdimi???
Cünkü o bracketler fazla agiri yapmaz yüzükler olunca teli geriyor ya ondan agiri yapiyor, diye biliyorum.

@ tubilik, kiz seninkini nasil taktilar 15 dak. cok merak ettim.
dis temizlligi yapmadilarmi, ayrica yüzük ölcümü, agiz ölcüsü falan derken,
yani bende 3 saat sürdü, 4-5 saat bile süren var.

Valla hala agrim yok ama sabahtan beri birseyleri isiramiyorum sadece isirirken ve dislerim birbirine degerse biraz aciyor,yoksa tellerim oldugunu farketmiyorum bile.Yüzük icin beklicem dedi herhalde bir bildigi vardir cünkü benim kizimdada yüzükleri sonra takmisti.Benim telleride en son braketin etrafina doladi. Kizlar dün nasil korktum anlatamam ön iki disimin arasinda biraz yapiskan kalmis orda iyice kurumus,bende disimi fircaladim gitmedi,iple arasina girmeye calistim cikmadi,en son kürdanla cikarmayi basardim ama yapiskan oldugunu anlamadim okadar sertki birde dis rengi dislerimi cok sikti onun icin dislerim kirildi zannettim:bbo:.Sonra kizim yapiskandir dedi biraz rahatladim.yerimseniben.Su anda beni tek rahatsiz eden yemek yiyince tellere birseylerin takilmasi hemen banyoya kosuyorum...

Canım öncelikle hayırlı olsun tellerin.
İlk günden abartmışsın biraz,yok onu yemeyeyim bunu yemeyeyim diye...sırnaşık şey
Ya leke ne yersen ye oluyor zaten çaresi yok ve bu kadar kasmaya gerek yok.yasakkelime
Ben her istediğimi yiyorum dişlerimde çok aşırı bir sararma falan olmuyor olunca da fırçalayarak veya diş ipiyle temizliyorum...şakkıdı
Yasak şeyleri bile yedim içtim...Erik yedim ısırarak braketim kırılmadıyerimseniben Yani o kadar dayanıksız değilmiş demekki şeffaf braketler...
Bu arada yüzük takılmadıysa yemek yerken zorlanmaman normal çünkü tel yeterinde gerilmemiştir.Şanslısın biraz yani.Yüzük takınca daha çok ağrın olacak,üzgünüm ama...:çok üzgünüm:

Tellerimin çıkmasına 2 ay kaldı...Yeni takılan bütün arkadaşlara bu yolda başarılar sırnaşık şey
Ya ne bileyim ilk gün stressi iste sanki o bembeyaz braketler hemen sararir ve cirkin durur gibi bir hisse kapildimsırnaşık şey.Yüzük takilinca sancim olacagini bende tahmin ediyorum:çok üzgünüm:.Neyse böyle daha iyi önce bir alistirma oluyor bari.Hic aranizda yüzükleri sonradan takilan yokmu:uhm:Birde duygucum illaki önceden yazmissindir ama aklimda kalmadi senin bir seneyi gectimi:uhm:

Arkadaşlar 3 senedir diş teli takıyorum.Haftasonu çıkacak.Dişlerim düz ama dümdüz değil.Orta çizgisi kayık gibi.

Sizinkiler nasıldı.Dümdüzmüydü??

benim kızım taktı 2 sene kadar bi süre.teller çıktığında dişleri dümdüzdü.doktor geceleri tkması için plastk bi kalıp werdi onu bi kaç gün takmasın dişleri hemen yamulma yapıo tekrar taktığında da düzleio biraz ağrı yapıo ama;fasla bi yamulma diil tabi..

aranıza yenı katıldım ve bana yardımcı olcanızı dusunuyorummmmmm lutfen.....

ben bi soru sormak istiyorumm benimdee tellerim var yaklaşık iki senedir ama hafif sarı lekelerr var gibi yakında cıkcaklarr bu sarı lekeler temizlenıyomu bazıları kalıyo dıyo bende cok korkuyorum bide bu temizleme işlemi ekstra ücrete tabi diil dimi arkadaslarr cvp verırsenız cok sevınırım

aranıza yenı katıldım ve bana yardımcı olcanızı dusunuyorummmmmm lutfen.....

Canim benim aramiza hosgeldina.s..Bildigim kadariyla iki cesit sararma oluyor biri iyi temizlenip bakilmadigi zaman kariesle olan sararma ki bunun temizlenmesi bildigim kadariyla zor.Digeri braketlerin etrafinda kalan yapiskanlarin sararmasi sonucu olusan lekeler,bunlar rahat temizlenir.Mesela dün bana tellerim takildiktan sonra bir resim gösterdi,eyer dislerini iyi temizlemessen teller cikinca böyle olur dedi ödüm patladi.Resimde braketlerin oldugu bölge beyaz onun disindaki alanlar cürümüs gibi sapsariydi.Benim kizimin dis telleri ciktigi gün dislerini cok güzel temizlemislerdi piril piril olmustu,yani zaten telleri cikarinca yapiskanlari falan cikarmak icin cok dikkatli temizliyorlar.Bu fiyatin icinde,ama sen daha sonra ekstra bir temizlik istersen o konuda bilgim yok....

tşk ederim mavi kelebek ben dişlerime iyi bakmaya çalıştım okuldayken fırcalayamıyodum sadece gecen gun bi braketımın yapışkanı cıktı itekleyip baktım sadece alt kısımdaa braketın oldugu kısmın etrafında sarılık vardı hafif diğer taraflar temizdii gunde zaten en az iki kez fırcaladım ihmal etmedım umarım güzel olurlarrr

Benim dişim geride değil canım tam tersine üstte ve öndeydi..Yani gülünce tavşan gibi duruodum,Allah kimsenin başına vermesin :çok üzgünüm: Çok kötü görünüyodu,hiç konuşup gülemiyordum,bu yüzden dudak şeklim bile değişmişti...

Bilmiyorum canım ama benim dişlerim de hızlı ilerliyor doktorum 10 ay demişti 6 ay oluyor ama dişlerim neredeyse bitmiş gibi yani en fazla 2 ayda dümdüz olacaklar gibi geliyor bana.

Sonra dümdüz olduktan sonra çıkaralım demeye başlıcam ama doktor bi 2 ay daha tutar diye düşünüyorum yani söylediği gibi toplam 10 ayda bitmiş olacak tedavim...

Hayırlısıyla güzel olsun da gerisi önemli değil...Şeniz
Demek baska bir arkadasin disini hatirlamisim yanlislikla, neyse insallah dedigi zamanda cikarir doktorun seni üzmez:smiley-cool:

hemen hemen aynı zamanda takılmış zaten 3 gün var arada,diş hekimim bana 1 sene kalacağını söyledi,benim problemim alt çenede aslında,alt çene dar olduğu için köpek dişlerinden biri öne kaymış,yanındaki diş çekildi ve yer açıldı,köpek dişinin hareket edip bu boşluğa geçmesi sağlanacak,benim ilk randevum 22 nisan'daydı 2.randevum 13 mayıstı ve 1,5 ay sonunda üst dişlerimin düzeldiğini söyledi bana diş hekimim,şu an daki isteğimiz köpek dişinin hareket etmesi,hareket ettiği an zaten yavaş yavaş yerine oturur dedi diş hekimim ki zaten bu randevuda alt telleri sıktı,bende durum bu.
sende yarın randevundan sonraki gelişmeleri anlatırsan yine konuşuruz...

slm charming cim,
bugün ortodontistimde randevum wardı baktı tellerime ama bişi demedi 12 haziranda yine randewum war.ama bnm için maalesef uyuz bi durum war azğıma yükseltici bişi vericek hareketli aparey gibi ama konuşma zorluğu olryomuş ağzını tam kapatamıyosun sanırım senağlama
çok kötü bi duru ama napim başladım bi kere dewam edicem 16.5 ayım kaldı :dance:

slm charming cim,
bugün ortodontistimde randevum wardı baktı tellerime ama bişi demedi 12 haziranda yine randewum war.ama bnm için maalesef uyuz bi durum war azğıma yükseltici bişi vericek hareketli aparey gibi ama konuşma zorluğu olryomuş ağzını tam kapatamıyosun sanırım senağlama
çok kötü bi duru ama napim başladım bi kere dewam edicem 16.5 ayım kaldı :dance:
slm gymlova ;
olsun bozma moralini benim de ilk randevumda bişey söylememişti,benimde randevum 10 haziran da bakalım o zaman da bişeyler söyleyip bana moral verebilecek mi :S şu dediğin hareketli apareyleri duymuştum ama neye göre veriliyo ve konuşmada bi zorluğa yol açıyo mu bilmiyorum :S zor bir süreç napalım sabretmek gerekiyo keşke tüm sorunlar böyle olsa değil mi ? bak 1 ay geçti bile şu an 2.ay'ı yarıladım ben,öyle böyle bi şekilde geçicek işte,yalnız şu apareyi ne zaman vericek merak ettim,bide neden verdiğini söylersen sevinirim ;) neyse sonra görüşürüz,sevgiler a.s.

Bende sana katiliyorum,
zaaten ben birde gün saysam tam depresyona girerim,
birde benim daha amelyiatim var, zaman egctikcede daha cok korkuyorum,
cünkü bazi sonucal hicde iyi olmuyor,
bazilari süper oluyor,
ama insan korkuyor iste.
Hayirlisi

Selam arkadaşlar.
Benim de bugün 15. günüm. Artık alıştım, öncekine göre ağrım yok ve rahatça yiyebiliyorum. Sanki ağzımda bir şey yok gibi artık.
Dört gözle ilk randevuyu bekliyorum...

Gözle görünür bir değişiklilk yok ama arası açık olan dişlerimin birbirine yaklaştığını, birbirini çektiğini hissedebiliyorum. Boşluklarım daralıyor yani.

Kimse korkmasın derim, ilk ağrılar hariç çok kolay. Onlar da geçici, katlanmak zorundayız.

Herkese Allah kolaylık versin.

Mavi-kelebek ablacım senin tellerin de hayırlı olsun. İnşaallah ağrısız geçirirsin...

tellerim ilk takıldığındaa istememm diyee nasıl ağlamıştım çocuk gibi 22 yaşında olmama ragmen :utangac:ama sonra öyle alıştım ki dişçim aslında aralıkta cıkarcaktı şubata uzadı şimdide hazirana ama kesin 1 ay sonra cıkcaklarr ama bunun mutlulugu harika birşey doya doya gülmek cok güzel bişey 2 yıldır agzımdalarr sadece bi dişim gerideydi cok cektim belki ama değdi dogrusu :sm_cool:

Valla benim sancim falan yok ama birsey isiramiyorum:1no2:.Bugün 3 üncü gün,yalniz dikkat ettim ön dislerimden biri öbürüne göre biraz geri gitti hep dilim oraya kayiyor otomatikmen.Zaman konusunda pek problem yapmiyorum benim icin tek sorun biran önce taktirmakti oda oldu bence bundan sonrasi cabuk gecer:smiley-cool:.Duygucum geri gidip resimlere baktimda disi benim gibi geride olan "Tubilik"arkadasmis.Onunda zaten 1 sene sürmüs.:icecream:

slm gymlova ;
olsun bozma moralini benim de ilk randevumda bişey söylememişti,benimde randevum 10 haziran da bakalım o zaman da bişeyler söyleyip bana moral verebilecek mi :S şu dediğin hareketli apareyleri duymuştum ama neye göre veriliyo ve konuşmada bi zorluğa yol açıyo mu bilmiyorum :S zor bir süreç napalım sabretmek gerekiyo keşke tüm sorunlar böyle olsa değil mi ? bak 1 ay geçti bile şu an 2.ay'ı yarıladım ben,öyle böyle bi şekilde geçicek işte,yalnız şu apareyi ne zaman vericek merak ettim,bide neden verdiğini söylersen sevinirim ;) neyse sonra görüşürüz,sevgiler a.s.

slm ,
bu harekertli apareyi takıcak çünkü ağzım kapalıyken köpek dişlerin altındakiler köpek dişlerimin önüne geliyor.yani ısırdığım zaman köpek dişlerim geride kalıyor :s

bana dediğim yükselticiyi takıcak bende böylece ağzımı tam kapatamıcam yükseklik olacak ağzımın içinde.aslında çok fazla kafama takımıyorum tek istedigim dişlerimin düzelmesi bende nasıl diyim ağız dolusu gülmek istiyorum.böle teller warken gülüyorum ama düzelince tellerde olsa daha rahat gülebilicem inş.
herşeyin hayırlısı başlamak bitirmenin yarısı zaten :icecream:
o yüzden iyiyim zaten çok şükür ki işyerinde çok fazla konuşmamı gerektiren bir durum yok şu bikaç ay.
sewgiler.

Yanlis hatirlamiyorsam seninde benim gibi üstde bir disin gerideydi dimi:uhm:Eyer öyleyse benimde 1 sene anca sürer baksana senin 3 ay sonra cikicak diyorsun.:sm_cool:

Benimde üstte sol tarafta bir dişim geride tüm düzeni o bozuyor :oklava:
Doktor onun için yer açmaya çalışıyor ve onun için bi dişimi cekicek senağlama
1- 1,5 senede demişti başta ama şimdi tahminimizden önce düzelicek diyor a.s
İnşallah öyle olur.

Herkese iyi tedaviler a.s.

Benimde üstte sol tarafta bir dişim geride tüm düzeni o bozuyor :oklava:
Doktor onun için yer açmaya çalışıyor ve onun için bi dişimi cekicek senağlama
1- 1,5 senede demişti başta ama şimdi tahminimizden önce düzelicek diyor a.s
İnşallah öyle olur.

Herkese iyi tedaviler a.s.

Benim dis cekmedi disleri disari dogru esneterek yer acacakmis.Zaten sadece üstte 10 disime tel takti son ikiser azi dise takmadi.1 senede kesin biter dedi,hayirlisi bakalim...

slm ,
bu harekertli apareyi takıcak çünkü ağzım kapalıyken köpek dişlerin altındakiler köpek dişlerimin önüne geliyor.yani ısırdığım zaman köpek dişlerim geride kalıyor :s

bana dediğim yükselticiyi takıcak bende böylece ağzımı tam kapatamıcam yükseklik olacak ağzımın içinde.aslında çok fazla kafama takımıyorum tek istedigim dişlerimin düzelmesi bende nasıl diyim ağız dolusu gülmek istiyorum.böle teller warken gülüyorum ama düzelince tellerde olsa daha rahat gülebilicem inş.
herşeyin hayırlısı başlamak bitirmenin yarısı zaten :icecream:
o yüzden iyiyim zaten çok şükür ki işyerinde çok fazla konuşmamı gerektiren bir durum yok şu bikaç ay.
sewgiler.
anladım gymlova,sonuçta işin uzmanı onlar,öyle diyolarsa doğrudur tabi,önemli olan dişlerinin sağlığı,bi süre bu şekilde katlanman gerekiyo demek ki olsun zaman geçiyo çabucak zaten,düzelmeyi zamanla farkettiğin zaman bunlar hiç bişeymiş diyeceksin...

başlamak önemli dediğin gibi,sevgiler a.s.

Benim dis cekmedi disleri disari dogru esneterek yer acacakmis.Zaten sadece üstte 10 disime tel takti son ikiser azi dise takmadi.1 senede kesin biter dedi,hayirlisi bakalim...
Benimde son dişimde tel yok a.s
Belki son dişlerinden bi tanesine yüzük takıcaktır ilerde.
Bi tanesi kalıcaktır, benim öyle...
Yaklaşık sorunumuz aynı sanırım, ama farklı yollarla düzeltilicek galiba.
Tabi ne kadar geride olduğunada bağlı... a.s

Neyse bakalım inş cabucak düzelir uzamaz süremiz...a.s

Back