• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Dogru ama benim metal dediklerim normal metal degildi, yeni cikan cok kücük lastik takilmayan bir braket.Fiyati zaten seffaflarla ayni yani ekstra birsey ödemicem.Ama lastiklere para alindigini bilmiyordum,sence ödemekmi lazimdir?

lastikler için ayrıca ücret aldığını sanmıyorum
ben tedavi başlangıcında bi fiyata anlaştım ve her randevumda belli bi miktar ödeyerek tedavinin yarı sürecinde ödemem bitti. adam nasıl hesaplıcak ne kadar lastik takıp takmayacağını :uhm:
ayrıca tellerim çıkmadan 1ay öncede çenemde bi yamukluk gördü onu eşitlemek için farklı bi lastik verdi alt ve üst dişleri birbirine bağlayan ve benim onları hergün yenilemem gerekiyordu bi pakette ondan verdi ama hiç para istemedi
eğerki lastikler paraya dahil olsa adam bana vereceği o poşeti nerden bilecekti

@Tubilik: düsüncende haklisin tabii, ama burda ön fiyat aliyorsun, ama o degise biliyor,
ayrica verilen fiyatda zaaten lastik gibi vs. dahil aslinda, ama daha büyük extralar gelince degise biliyor fiyat.
Yani anliyacagin, senin fiyat listende lastik dahil, lazimsa veriyor sana, lazim degilse bosuna ödemis oluyorsun, amann zaaten bi lastikle mi zenginlesecekler, bir sürü para kazaniyorlar.
Ama ben birinden duymusdum extra ödendigini,
bende öylemi bilmiyorum unuttum sormaya.

@mavi-kelebek:

nasilsin takildimi tellerin???
Nasil gecti? Hangilerini takdirdin?
Hadi gecmis olsun, 3 gün sonra tüm acilarin gecmis olur.

Ben daha önce metall takdirdim ama bu 20 sene önceydi, simdide seffaf taktirayim dedim ne bilim daha cok hosuma gitti.:)))

@Tubilik: düsüncende haklisin tabii, ama burda ön fiyat aliyorsun, ama o degise biliyor,
ayrica verilen fiyatda zaaten lastik gibi vs. dahil aslinda, ama daha büyük extralar gelince degise biliyor fiyat.
Yani anliyacagin, senin fiyat listende lastik dahil, lazimsa veriyor sana, lazim degilse bosuna ödemis oluyorsun, amann zaaten bi lastikle mi zenginlesecekler, bir sürü para kazaniyorlar.
Ama ben birinden duymusdum extra ödendigini,
bende öylemi bilmiyorum unuttum sormaya.

demekki değişkenlik gösterebiliyor
ama bildiğim kadarıylada braketlerin telin ve yaptığı emeğin parasını alıyor 3 5 te ekleyip alıyorsa lastiklerin ücreti çıkıyordur :1closedeyes:

Arkadaslar herkese merhaba.Saat 10:00 da ugrasmaya basladilar tam 1 saat sürdü.En sonunda fikrimi degistirmeyi basardilar seffaf taktirdim.Uzaktan bakildiginda telden baska birsey gözükmüyor.Rengi dislerime cok uydu.üst dislere taktirdim zaten altlara takmicam.Tam dokuz disime takildi geride kalan bir taneye sonra takicaklarmis.ilk defa dilimi dislerimin üstünde gezdirdigimde gecirdigim soku anlatamam.Sanki hala agzimi kapatamiyorum gibi geliyor.Tam 2 saat oldu biraz önce ögle yemegimi normal yedim.Ama bugün aksam sancilar baslar herhalde herkes öyle yazmisti cünki.Su anda sadece bir sikma hissediyorum ama rahatsiz eden birsey yok...

Süperrrr eee zaaten sirf üstede olunca daha rahat olur, bence senide cok sikmaz,
hadi gecmis olsun, hosgeldin tel takanlarin arasina:)))

Ha birde unutmadan söylim lastikler sararirsa, randevularin disinda istedigin zaman gelebilirsin dedi doktor.Lastikleri degistirmeye para almiyorlarmis.Yani vaktin varsa her hafta bile gelebilirsin dedi.Ilk randevum 23 ünde.

Ay iyimis ozaman,
benim ikinci haftam olacak, bence sararmaya basladi,
bakalim seninkilerde cabuk sararcakmi???
Cay kahve iciyormusun???
Ben cayciyim eeee sararmazmi, gerci hemen calkaliyorum , cok kezde fircaliyorum ama genede,
haaa birde ruj da dikkat et oda hemen boyuyor,
curry de yasak sap sari yapiyor.
Sende kac ay veya sene takili kalacakmis?
Dislerini temizeldilermi takmadan?
Baya cabuk takilmis seninki ya, bende sirf o yüzükleri secmek bile baya zaman aldi.

Arkadaslar herkese merhaba.Saat 10:00 da ugrasmaya basladilar tam 1 saat sürdü.En sonunda fikrimi degistirmeyi basardilar seffaf taktirdim.Uzaktan bakildiginda telden baska birsey gözükmüyor.Rengi dislerime cok uydu.üst dislere taktirdim zaten altlara takmicam.Tam dokuz disime takildi geride kalan bir taneye sonra takicaklarmis.ilk defa dilimi dislerimin üstünde gezdirdigimde gecirdigim soku anlatamam.Sanki hala agzimi kapatamiyorum gibi geliyor.Tam 2 saat oldu biraz önce ögle yemegimi normal yedim.Ama bugün aksam sancilar baslar herhalde herkes öyle yazmisti cünki.Su anda sadece bir sikma hissediyorum ama rahatsiz eden birsey yok...

hayırlı olsun :icecream:
1 saatmi sürdü takılması :1shok: benim 15dakika sürmüştü :kahve:
ağrıların olmaz inşallah Şeniz

Ha birde unutmadan söylim lastikler sararirsa, randevularin disinda istedigin zaman gelebilirsin dedi doktor.Lastikleri degistirmeye para almiyorlarmis.Yani vaktin varsa her hafta bile gelebilirsin dedi.Ilk randevum 23 ünde.

çok sewindim iyi olmana bence ilk şoku anlatamam üst dudağım telde asılı kalıyordu sanki sırnaşık şey
yarın bnm ilk randevum war tellerim takıldıktan sonra bakalım sıkınca teli söylenenler kadar acır mı ?

birde söyle birşey var ben taktırmadan önce başka forumlarda şöyle acıyor böyle acıyor diye anlatıyorlardı o yazılar yüzünden ben tel taktırmayı 1 ay erteledim :oklava:

yokmuş öyle bişi yani :dance:
çok geçmiş olsun inş. inci gibi olur dişlerimiz :nazar:

benimde sorum var diş taktırmak acıtıyomuu ve kaç yıl sürüyo bu tedavi bilgisi olan varmı acaba:uhm:

ben yeni taktırdım nehir1234 tam 6 hafta oldu ilk başta garip gelio ama şuanda sanki hiç bişey yok gibi ağzımda.abartılı bir ağrı yok yani.korkma.:1hug:

tedavi dişin çarpışıklığına göre 18-36 ay arasında değişiyormuş.
netten bakabilirsin.

bol şans

merhaba mavi-kelebek;
taktırmaya karar vermişsin sonunda ki takılmış zaten inan çok sevindim senin adına,ilk gün çok tuhaf geliyo insana gerçekten,hatta ben ilk takıldığında aman Allah'ım iğrenç görünüyorm demiştim kendi kendime ve burayada yazmıştım aynı şekilde.ilk günler biraz zorlanırsın tabiki bu çok normal,ben özellikle baskıyı çok hissetmiştim ama ağrım olmamıştı.yemede problem çekmiştim ki bunlar herkeste olağan şeyler,bak benim takılalı 1 ay'ı geçti şu an 2. aydayım ve salı günkü randevumda diş hekimim üst dişlerimin düzeldiğini söyledi ve çok sevindim hakkaten,insan farkediyo tabiki kendindeki değişimi ama işin uzmanından duyunca daha çok seviniyo,zaman geçiyo bi şekilde hiç kafana takma,tekrar hayırlısı olsun,sevgilerimle .... a.s.

ben yeni taktırdım nehir1234 tam 6 hafta oldu ilk başta garip gelio ama şuanda sanki hiç bişey yok gibi ağzımda.abartılı bir ağrı yok yani.korkma.:1hug:

tedavi dişin çarpışıklığına göre 18-36 ay arasında değişiyormuş.
netten bakabilirsin.

bol şans
merhaba gymlova;
benimde nisan 1 de takılmıştı tellerim,yani aynıyız sanırım benimde 6 hafta oldu çünkü.senin tedavin ne kadar sürecek öğrenebilirmiyim ? bir de dişlerinin durumunu anlatırsan sevinirim.benim 6.hafta ve salı günkü randevuda diş hekimim üst dişlerimin düzeldiğini söyledi.sende de olan değişiklikleri paylaşırsan iyi olur benim için,sevgilerimle...

Ay iyimis ozaman,
benim ikinci haftam olacak, bence sararmaya basladi,
bakalim seninkilerde cabuk sararcakmi???
Cay kahve iciyormusun???
Ben cayciyim eeee sararmazmi, gerci hemen calkaliyorum , cok kezde fircaliyorum ama genede,
haaa birde ruj da dikkat et oda hemen boyuyor,
curry de yasak sap sari yapiyor.
Sende kac ay veya sene takili kalacakmis?
Dislerini temizeldilermi takmadan?
Baya cabuk takilmis seninki ya, bende sirf o yüzükleri secmek bile baya zaman aldi.

Valla cay normal icerimde kahve hastaligim biraz var.Bugün daha ilk günden sararmasin diye korkudan kahve falan icmedim:içelim: tiryaki gibi basim tuttu.Tabi yedigime dikkat edicem cok renk birakici soslardan falan biraz uzak durucam.Temizlemek mi bilmiyorum ama dislerimi önceden yesil,kum gibi birseyle biraz fircaladi.Sonra iyice yumusak bir fircayla her tarafini temizledi.Sonrada braketler takildi.Benim kisa sürdü cünki yüzükler daha takilmadi 2 ay sonra takacak yer daha cok darmis.yerimseniben

merhaba gymlova;
benimde nisan 1 de takılmıştı tellerim,yani aynıyız sanırım benimde 6 hafta oldu çünkü.senin tedavin ne kadar sürecek öğrenebilirmiyim ? bir de dişlerinin durumunu anlatırsan sevinirim.benim 6.hafta ve salı günkü randevuda diş hekimim üst dişlerimin düzeldiğini söyledi.sende de olan değişiklikleri paylaşırsan iyi olur benim için,sevgilerimle...

slm Charmig ,

benim 4 nisanda takıldı teller.şimdi benim köpek dişlerim çok geride onların düzelmesi zahmetli olacak sanırım 18 ay kalcak ama 1,5 ay bitti bile :dance:
yarın tellerden sonra ilk randevum yarın cnm çok merak ediyorum ne diyecek inş. banada seninki gibi olmulu şeyler söyler.yarın sana haber veririm.:utangac:
senin ne kadar kalcak tellerin ?

benimde sorum var diş taktırmak acıtıyomuu ve kaç yıl sürüyo bu tedavi bilgisi olan varmı acaba:uhm:

Merhaba canim ben daha bugün taktirdigim icin direk söylüyebilirim takarken hic acimiyor.Benim problemim bir diste oldugu icin doktor bir sene tedavi süresi verdi.Yani probleme göre degisir.:teytey:

slm Charmig ,

benim 4 nisanda takıldı teller.şimdi benim köpek dişlerim çok geride onların düzelmesi zahmetli olacak sanırım 18 ay kalcak ama 1,5 ay bitti bile :dance:
yarın tellerden sonra ilk randevum yarın cnm çok merak ediyorum ne diyecek inş. banada seninki gibi olmulu şeyler söyler.yarın sana haber veririm.:utangac:
senin ne kadar kalcak tellerin ?
hemen hemen aynı zamanda takılmış zaten 3 gün var arada,diş hekimim bana 1 sene kalacağını söyledi,benim problemim alt çenede aslında,alt çene dar olduğu için köpek dişlerinden biri öne kaymış,yanındaki diş çekildi ve yer açıldı,köpek dişinin hareket edip bu boşluğa geçmesi sağlanacak,benim ilk randevum 22 nisan'daydı 2.randevum 13 mayıstı ve 1,5 ay sonunda üst dişlerimin düzeldiğini söyledi bana diş hekimim,şu an daki isteğimiz köpek dişinin hareket etmesi,hareket ettiği an zaten yavaş yavaş yerine oturur dedi diş hekimim ki zaten bu randevuda alt telleri sıktı,bende durum bu.
sende yarın randevundan sonraki gelişmeleri anlatırsan yine konuşuruz...

Eee canim yüzük takamdiysa tabiii, uzun sürmez, ama kesek daha önceden dislerin arasina lastik koyupda dar olan aralari genisletseydi,
senin yüzüklerin yoksa,
bence agirin da olmaz, cünkü baski yokki, öyle saniyorum yani???
Yoksa teli biryere sikistirdimi???
Cünkü o bracketler fazla agiri yapmaz yüzükler olunca teli geriyor ya ondan agiri yapiyor, diye biliyorum.

@ tubilik, kiz seninkini nasil taktilar 15 dak. cok merak ettim.
dis temizlligi yapmadilarmi, ayrica yüzük ölcümü, agiz ölcüsü falan derken,
yani bende 3 saat sürdü, 4-5 saat bile süren var.

Şimdiden sabırlar diliyorum sana a.s Çünkü beklemek bana zor geldi biraz sırnaşık şey
Benim tellerimin takılmasıda çok uzun sürmemişti ama sadece üstlere taktı ondan olabilir...

Bu arada benimde 9 Nisan da takıldı yaklaşık aynı sayılır takılma dönemlerimiz charming ve gymlova... Çabucak cıkar inş hepimizin... a.s.

Back