• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

4 sene taktım sonucu harikaaaaaa. dümdüz inci gibi... fakat inci gibi beyaz diiller off beyazlatmak ıstıyorum ama diş yapım zarar gorecek dıe korkuyorum...

Merhaba canima.s..benim kizimda 2 sene takti disleri inci gibi,ama oda seninle ayni dertten sikayetci.Ben kücükken ona cok dis güclendirici ilac vermistim(flourid),tabi doktor tavsiyesiyle,oda dislerinde ufak tefek lekelere yol acti.Cok üzülüyor,bende dis doktoruna sordum, beyazlatma yaparsak dis minelerini yipratir daha yasi kücük(14 yasinda)dedi.Belki ilerde takmaz diye umut ediyorum.Sen doktora danistinmi hic:uhm:

Kizlar yarin sabah dis tellerim takiliyor heyecandan ölmek üzereyim.Ben aslinda yari metal yari seffaf olan telden taktirmak istiyorum ama benim kizlar sirf seffaf olandan taktir diye israr ediyor.Ya seffaf tel taktiran arkadaslar sizden fikir vermenizi istiyorum yani gercekten tedavi dahami uzun sürüyor,cabuk kiriliyormu....

merhaba uzun zamandır gelememiştim dişlerimin keyfini sürüyordum :tomato:
nasılsınız arkadaşlar telleri çıkan yada yeni takılan varmı
mavi kelebek hala takılmadımı :1shok:

Yaa ben bu cumartesi gidicem ortodontistime ama tubilik bnm 5.hafta bitmesine rağmen hiç bir değişiklik yok sanki dişlerimde ya düzelmezse diye kaygılanıyorum.

Kızlar hiç ağız içinde arka dişlerine yükseltici gibi bişi takılan varmı ?
ağzımın açık durması gerekiyormuş diğer dişlerimle ısırıp öne gelmesini engellememek için miş.
nasıl bişi bilmiyorum isminide bilemdigim için netten bakamadım.
yardım edermisiniz :çok üzgünüm::sm_confused:

kızım 28 yaşında 3 senedir dişlerinde tel vardı,10 mayısta nikahı vardı,nikahtan 3 gün önce çıkarıldı.aman allahım maşalllah çoooooooook güzel olmuş.alt dişleri sıkışıktı çenesi dardı.damağında gömülü diş vardı.3 sene katlandı ama değdi.:teytey:

Yaa ben bu cumartesi gidicem ortodontistime ama tubilik bnm 5.hafta bitmesine rağmen hiç bir değişiklik yok sanki dişlerimde ya düzelmezse diye kaygılanıyorum.

Kızlar hiç ağız içinde arka dişlerine yükseltici gibi bişi takılan varmı ?
ağzımın açık durması gerekiyormuş diğer dişlerimle ısırıp öne gelmesini engellememek için miş.
nasıl bişi bilmiyorum isminide bilemdigim için netten bakamadım.
yardım edermisiniz :çok üzgünüm::sm_confused:

o söylediğin şeyi kullanmadığım için bilgim yok :sm_confused:
5 hafta çok uzun bi süre değilki elbette değişiklik olmayabilir :1rolleyes: bazılarnda belki olur ama bu tamamen kişiye bağlı bişey benim 6 ve 7. haftalarda hafif oynamaya başladı zamanla tam yerine oturdu. zaten 5 hafta gibi kısa bi sürede düzelecek olsa dişler neden aylarca yada yıllarca tedavi olalım dimi Şeniz biraz daha sabret canım
ben sabrettim şimdi en büyük ödül gülüşüm :icecream:

kızım 28 yaşında 3 senedir dişlerinde tel vardı,10 mayısta nikahı vardı,nikahtan 3 gün önce çıkarıldı.aman allahım maşalllah çoooooooook güzel olmuş.alt dişleri sıkışıktı çenesi dardı.damağında gömülü diş vardı.3 sene katlandı ama değdi.:teytey:

darısı diğer üyelerin başına :dance::dance::teytey:
nikahtan 3 gün önce çıkması şansmı yoksa nikah için doktor erkenmi çıkarttı :uhm:
doktorumun verdiği süreye göre bende evlilik tarihime göre ayarlamıştım. tedavi süresinden 3 ay önce çıkarttım tellerimi şuan dişlerim harika ama geceleri yatarken damak takıyorum ve 2 yıl kullanmaya devame edeceğim yani bi süre evliykende kullanacağım :çok üzgünüm: neyse bunada şükür

Kizlar yarin sabah dis tellerim takiliyor heyecandan ölmek üzereyim.Ben aslinda yari metal yari seffaf olan telden taktirmak istiyorum ama benim kizlar sirf seffaf olandan taktir diye israr ediyor.Ya seffaf tel taktiran arkadaslar sizden fikir vermenizi istiyorum yani gercekten tedavi dahami uzun sürüyor,cabuk kiriliyormu....

selam. Seffaf daha güzel görünüyor ama cabuk sarariyor, yinede sen bilirsin ama ben olsam metal olani terch ederdim, zaten bende metal olani takmistim, o kadar fenada gözükmüyor ve daha saglam oluyor...

Öncelikle merhabaa.s.,canim benim dis tellerim yarin takiliyor.Cok kararsizim tam metal taktiricam diye karar vermistim herkes seffaf taktir diye aklimi karistirdi.Ya hani bazi insanlarin üst disleri cok görünür ya benim öyle gülmeme hic gerek yok konusurken bile dislerim cok görünüyorsırnaşık şey,benim kizlarda biz seni biliyoruz taktiktan sonra pisman olursun keske seffaf taktirsaydim dersin diyor.Senin dis telin nasildi metal mi seffaf mi:uhm:Acil cevap...

Öncelikle merhabaa.s.,canim benim dis tellerim yarin takiliyor.Cok kararsizim tam metal taktiricam diye karar vermistim herkes seffaf taktir diye aklimi karistirdi.Ya hani bazi insanlarin üst disleri cok görünür ya benim öyle gülmeme hic gerek yok konusurken bile dislerim cok görünüyorsırnaşık şey,benim kizlarda biz seni biliyoruz taktiktan sonra pisman olursun keske seffaf taktirsaydim dersin diyor.Senin dis telin nasildi metal mi seffaf mi:uhm:Acil cevap...

canım benimkiler metaldi
şöyle düşün tamam metal şeffaf gibi hoş görünmüyor ama mesela metalde dişlerin pırıl pırıl parlıyor öyle görünüyor. şeffaf taktırırsan yiyip içtiğn bişe zamanla onun rengini sarartırmı? (bunu bilmiyorum) diyelimki sarardı o zaman dişlerin sapsarı görünecek. şahsen ben dişlerimin sarı görünmesindense metali tercih ederim. isterse sana telli bi resim gönderirirm bulabilirsem Şeniz

canım benimkiler metaldi
şöyle düşün tamam metal şeffaf gibi hoş görünmüyor ama mesela metalde dişlerin pırıl pırıl parlıyor öyle görünüyor. şeffaf taktırırsan yiyip içtiğn bişe zamanla onun rengini sarartırmı? (bunu bilmiyorum) diyelimki sarardı o zaman dişlerin sapsarı görünecek. şahsen ben dişlerimin sarı görünmesindense metali tercih ederim. isterse sana telli bi resim gönderirirm bulabilirsem Şeniz

Ya ben onu doktora sordum bana sararan teller degil lastikler,onlarida istedigin zaman gel bes dakikada degistiririz dedi valla ne yapicam bilmiyorum:1no2:

Ya ben onu doktora sordum bana sararan teller degil lastikler,onlarida istedigin zaman gel bes dakikada degistiririz dedi valla ne yapicam bilmiyorum:1no2:

evet lastikler sararıyor max. 2 ay dayandı bende
çıkartmak gerçekten kolay hemen değişiyor doktor acısızda :icecream:
bana sorarsan metal ama karar senin Şeniz

benimkiler şeffaf ve hiç belli olmuyor gerçekten
bende metal yaptırıcaktım son anda vazgeçtim.
çok memnunum sağlam değil diye birşey yok zaten ön dişlerinle hiç birşey ısıramıyorsun ki kırılsın.ben şeffaf derim yinede arz talep meselesi :1hug:
hiç korktuğun gibide olmuyor bu arada boşuna panik yapmışım diyor insan kendi kendine :smiley-cool:

mavi kelebek Ben metal kullanıyorum ve çok memnunum =)
Ama konuşurken fln dişlerin çok belli oluyorsa ve şeffaflarla daha rahat ederim diye düşünüyorsan, arkadaşların dediğine göre şeffaflarında metalden pek bi farkı yokmuş :)
Şeffaf daha rahat olur senin için o zaman.
Ama nolur nolmaz diye düşünüyorsan ve pişman olmicaksan metalde taktırabilirsin :)
Karar senin a.s.

Ve şimdiden hayırlı uğurlu olsun tellerin umarım tedavin çabuk sonuç verir a.s

Bu arada benim 37.günüm ve bendede düzelme anlamında değişiklik yok senağlama
Sabretmemiz gerekicek daha sanırım, insanda hemen bi değişiklik görmek istiyor canım :dance:

Arkadaslar hepinize fikirleriniz ve ilginiz icin cok tesekkür ederim.Yarin takmadan doktora son kez sorucam tedavi süresi uzamaz derse belki seffaf taktiririm.Acelen ne derseniz seneye izine kadar ciksin istiyorum.Türkiyede kimsenin haberi yok süpriz yapicam,tabi bir aksilik olmassa.Cok heyecanliyim bugün uyuyamam herhalde....

Bende seffaf taktirdim,
yani Keramik olanindan bu sararmiyormus diye biliyorum,
lastiklerde daha cok sigara, cay, kaveden sarariyormus, en cokda curry sarartiyormus,
evet Dr. 5 dak. degistire bilir bunlari fakat buda heralde bizim cebimiziden cikiyordur her seferinde.

Ben memunun seffafdan ama cok titizlik gerektiriyor,
daha öncede metal takmisdim,
ama bu daha hosuma gitti sanki:))

Ama birde fiyat degisiyor tabii seffafda, onuda düsünmen gerekiyor.

Bende seffaf taktirdim,
yani Keramik olanindan bu sararmiyormus diye biliyorum,
lastiklerde daha cok sigara, cay, kaveden sarariyormus, en cokda curry sarartiyormus,
evet Dr. 5 dak. degistire bilir bunlari fakat buda heralde bizim cebimiziden cikiyordur her seferinde.

Ben memunun seffafdan ama cok titizlik gerektiriyor,
daha öncede metal takmisdim,
ama bu daha hosuma gitti sanki:))

Ama birde fiyat degisiyor tabii seffafda, onuda düsünmen gerekiyor.

Dogru ama benim metal dediklerim normal metal degildi, yeni cikan cok kücük lastik takilmayan bir braket.Fiyati zaten seffaflarla ayni yani ekstra birsey ödemicem.Ama lastiklere para alindigini bilmiyordum,sence ödemekmi lazimdir?

Seninkiler ozaman speed bracket,
ortadan aciliyor tel geciyor, heralde onlardir, dogru onlar seffaflarla ayni fiyat,

bu yüzdende seffaf almaya deymezmi?
Ben öyle düsündüm,
ne bilim su an iyi ama daha cok yeni,
tabii digerlerindede lastik sorunu kalkmis oluyor ortadan,
valla dr. birsey demedi banada lastik icin, ama eminim faturada sonra geliyordur onun ekstar masrafi, isteren yarin bi sor dr. merak ettim hem ben bilgi edinmis olurum.

Sen bidaha düsün tasin,
ne daha rahat olacaksa o olsun.

Teşekkür ederim cesaret geldi sayende =)
En kısa zamanda bi konuşma metni hazırlıyım kendime tatlicadiarzu
Onları okurum telefonda :roflol: sonrada çat kapatırım tepkisini beklerim tatlicadiarzu :roflol:
Yok bu fasla oldu galiba neyse bakalım düşünücez artık bişiler sırnaşık şey
Teşekkürler yardımın için canımmmm
İyi tedaviler sana a.s.
bncede konuş bayadır giremedim siteye şimdi yazıyorum
sevgilin seni başka şehire gidince bırakmamışta tel takıldı diemi bırakıcak
ama biz başka sebepten dolayı ayrıldık moralim çok bozukk ölmek istiorum
nese sana ii şanslara.s.

ok sorarim yarin,sen niye sonradan seffafi tercih ettin.önceden metal takmissin merak ettim.

Back