Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

şeffaf kullanıyorum bu randevumda şeffaf lastik kalmamış (braketleri çevreleyen lastik) beyaz taktı çok tuhaf oldu bir ay idare et dedi doktorum ama ne yapalım mecbur kalınca insan ona da alışıyor

Son düzenleme:
EsSLem bende mehmet ali beyde tedavi oluyorum dediğin gibi çok iyi bir doktor bende çok memnunum. Bu arada yeni üye olmuşsun hoşgeldin. Son randevun hangi gündü ? Bu Salı mı?

Son düzenleme:
Merhabalar

Bende yakın bi zamanda diş telli biri olucam bu topiği görünce çok hoşuma gitti insan çok korkuyor ne olacak ne kadar acıyacak takılması nasıl olacak falan diye burdan takip etmek çok güzel

Benim tellerim takılmadan size bir kaç sorum olacak. Doktorum 4 eylüle randevu verdi tellern takılması için. Teller bir günde mi takılıyor yoksa bir kaç günde mi?

Birde benim sorunum dişlerin üst üste binmesi değil çekilip yerinden çıkmayan dişler yüzünden dişlerimin kayması. Doktor tedavi için 1.5 yıl dedi ama uzamasından korkuyorum.

Son bi soru daha

Şimdi benim altta iki yandan arkadan 2. dişlerim, üstte de bi yanda arkadan 2. dişim yok. Bu durumda arkadaki dişleri öne çekip boşluğu mu kapatıcaklar yoksa boşluğu bırakıp kayan dişleri mi birleştirecekler. Tedavi bitiminde diş yaptırıcam boş yerlere.

Bu kadar sorularım

İnş. bende haftalar sonra telli bir şeklde sizlerle düşüncelerimi, tedavinin aşamalarını paylaşırım

bugün kontrolüm vardı en erken ekim en geç aralıkta çıkar tellerin dedi.

sabitleyici olayını da sordum.kesinlikle teller çıktıktan sonra takılan şeffaf sabitleyiciyi önermiyorum çünkü dişler eski haline geri dönüyor dedi.o yüzden dişimin arkasına tel geçirilecekmiş..nasıl olacak ben de merak ediyorum..

ben telleri taktıralı 17 gün falan oldu tellerin takılması 35 dk sürüyo hiçbi acı hissetmiyosun koltuktan kaltıgında bu kadarmıydı bittimi oluyosun :) benim dişlerimde aralıklı ve dis eksigim var normalde sıgmaz diye diş cekiyolar ama o eksik dişlerden dolayı cekmediler dişlerin düzeldikçe o boşlugu doldurur heralde

Alt braketlerimin takılma hayali bugün suya düştü,nedenini anlayamadığım bir şekilde eylül ün 20 sine gün verdi
O kadar gerginlikle git kabullen sonrada takılmasın, aynı stresi bir kez daha yaşa ve nişanına 10-15 gün kala..
Canım çok sıkkın arkadaşlar :gitme:

bu sabitleyici olayı çok tartışmalı..bnm doktorum da sennkine benzer şeyler söyledi..yani böyle bir risk var o yüzden işimizi garantiye alıyoruz dedi..bu ne demek,bozulabilir de,bozulmayabilir de ki bnm kuzenm 14-15 yaşlarındayken tel taktırmıştı..dişleri de epey problemliydi..sabitleyici kullanmamasına rağmen dişleri hala daha inci gibi..tabi 20liklerini aldırmasını söylemiş doktoru dişlerini bozmaması için..zamanı gelince onlardan da kurtuldu..suan hiçbi problemi yok..tedavisi bitince damaklık kullanacak arkadaşlar da haliyle tedirgin oluyor bu konuda..umarım kimsenin emeği boşa gitmez..a.s

evet ama 14 yaş ile benim gibi 23 yaşındaki birinin ortodontik gelişmesi daha farklıdır diye düşünüyorum çünkü yaş ne kadar az ise bozulma gibi komplikasyonlar daha az oluyormuş.ben bu kadar çileyi yabana atamam ve dr ne derse onu yapmayı düşünüyorum.bakalım hayırlısı

EsSLem bende mehmet ali beyde tedavi oluyorum dediğin gibi çok iyi bir doktor bende çok memnunum. Bu arada yeni üye olmuşsun hoşgeldin. Son randevun hangi gündü ? Bu Salı mı?

Teşekkür ederim hoşbuldum canım vaaayy bu ne güzel bir tesadüüüüf :) Bu salı değildi benim randevum gitmeyeli oldu baya bidahaki randevuyu 15 eylüle yazdı ama

yaşı daha ileriyse bozulma riski daha mı çokmuş yani??? ben 27 yim..

yaşı daha ileriyse bozulma riski daha mı çokmuş yani??? ben 27 yim..

kemik gelişimi ile ilgili olsa gerek canım... sonuçta yeni konumlarına geçtikleri zaman dişler belli bir süre sonra orda kemik dokusu oluşuyor ya ; gelişme döneminde bu daha hızlıdır... bence bununla ilgili... ama tabii sormak lazım ...

salı günü zincir lastiklerimi değiştirdi ; ağrım olmadı... ama dişlerim yavaş yavaş içeri girmeye başladı... dışarı en çok fırlamış dişim de üst dişlerimle aynı hizaya geldi... ama daha zamana ihtiyacım olacak sanırım bu kısmı umduğumdan daha uzun sürecek... bugün tekrar kontrole gidicem... ama sadece bakacak 2dk... ama yine de güzel bir gelişme benim için...

canım diş tellerin tek seferde takılıyor... 1 saat filan sürer sanırım... çünkü dişlerine tek tek yapıştırıcı ve braket yapıştırıyor... sonra da telini takıyor... ben de dişler arasında boşluk olmadığı için diğer soruna cevap veremiyorum :)

kolay gelsin diyorum bir de :)

üzülme canım yaa; bazen olabiliyor böyle şeyler... nişanına 10-15gün kala takılsa da nişan gününe kadar alışırsın zaten...

Sana doktorun hangisini vericek konuştunuz mu?

sabit demişti canım... ama hem alta hem üste mi bilmiyorum... onu sormamıştım... biz konuştuğumuzda sadece üst için konuşmuştuk ama geçenlerde de düzelir düzelmez sabitlerini takıcam ve bitiricez ; işkence etmicem sana dedi :)

bir sonrakine sorarım ya da sormam bilemiyorum... bitmesine yakın sorsam daha iyi belki de... her seferinde birşeyler değişiyor çünkü...

kolayı özledim :gitme: pipetle icip hemen ardından dişleri fırçalasan bisey olmaz diyolar ne derece dogrudur :S

kolayı özledim :gitme: pipetle icip hemen ardından dişleri fırçalasan bisey olmaz diyolar ne derece dogrudur :S

açıkçası, kolayı pek içmem. aramam da olsa da içsem diye. tellerim takılalı 5 ay oldu, ama artık canım kola içmek istiyor.

pipet meselesine gelince, ben beş aydır çayı kahveyi pipetle içiyorum sararma da olmadı. kolayı hiç denemedim. ama içilebilir bence. . normaldeki gibi içmiyeceksin pipetle bu sefer. dilinle damağının arasından geçireceksin pipeti ve pipeti çekip ordan kolanın asla dişlerine değmemesini sağlayacaksın. o zaman içebilirsin...yani kola dilin ve damağının arasındaki o boşluktan hiç ayrılmasın. yoksa braketlerin çıkabilir...

ben braketlerden once pek içmiyordum ama oyle denk geldi ki hep içmek zorunda kaldım :)) zaten doktorumda yasaklamamişti sadece pipetle içersin dedi ki ben coğunda pipetle içemedim pipet yoktu birşey olmadı doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…