• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

:) yasak olunca insanın canı daha çok istiyo buz gibi asitli bi kolaya hasretim..:çok üzgünüm: ogün telli bi arkadasla tanıştım 2 yıldır takıyomuş çoçuk gözümün önünde sakzda cignedi süt mısırda yedi.. çoçuga nası baktıgımı görmeliydiniz...:a015:

kolayı özledim :gitme: pipetle icip hemen ardından dişleri fırçalasan bisey olmaz diyolar ne derece dogrudur :S

canım ben 2 yıla yakın tel taktım ilk 6-7 ay doktorun yasakladığı herşeye uydum erik yemek ve kola içmek vazgeçilmezlerimdendi ona rağman bukadar süre uydum herşeye hatta burda eski yazılarımda var bende erik yemeyi falan özeledim diyodum senin gibiydim ama sonradan yavaş yavaş o yasakları delmeye başladım kola içmeye başladım eriği ısırarak yemeye başladım doktorum hep çok iyi fırçala teller çıktığında dişlerinde leke gibi çürükler kalır falan diyodu korkuyodum ama bi yandanda ipin ucunu kaçırmıştım tellerim çıkmasına yakın korkmaya başladım çürük falan olacakmı diye ama 2 temmuzda tellerim çıktı ve hiç bir sorun olmadı .. ama yinede herkesin diş yapısı falan farklıdır bende bişey olmadı bu sende de olmaz anlamına gelmez sen yinede dikkat et canım ... nezamandan beri takıyosun umarım en kısa zamanda tellerinden kurtulursunda kolayı rahat rahat içersin bir bardakta benim için içersin :)

kolayı özledim :gitme: pipetle icip hemen ardından dişleri fırçalasan bisey olmaz diyolar ne derece dogrudur :S

geçenlerde dişçiye gtmiştim,beklerken okuduğum broşürlerin birinde kola içtikten sonra 1 saat dişleri fırçalamamak gerektiği yazıyordu.sanırım koladaki asit ile macundaki bir madde birleşince mine tabakasında felaket derecede aşındırma yapıyormuş..ilk defa böyle birşey duydum ve şaşırdım..gerçi sen kolayı dişlerine değdirmeyeceğin için problem olmaz ama yine de paylaşayım istedim..=))

:) yasak olunca insanın canı daha çok istiyo buz gibi asitli bi kolaya hasretim..:çok üzgünüm: ogün telli bi arkadasla tanıştım 2 yıldır takıyomuş çoçuk gözümün önünde sakzda cignedi süt mısırda yedi.. çoçuga nası baktıgımı görmeliydiniz...:a015:

mısırı nası yedi yaaasempatiksalakcinni nası ısırıo kiiii

ben 1,5 yıldır tel kullanıyorum her türlü içeceği içtim en ufak bir sararma veya tellere zarar yaşamadım.doktoruma her ay soruyorum bir bozukluk var mı diye yok diyor.

detaylara takılmayın bu kadar çok bence.haa..çok önemsiyorum derseniz de pipetle içer sonra bir güzel dişinizi fırçalarsanız hiç bir şey olmaz öyle hasret kaldım falan da demezsiniz :)

canım ben 2 yıla yakın tel taktım ilk 6-7 ay doktorun yasakladığı herşeye uydum erik yemek ve kola içmek vazgeçilmezlerimdendi ona rağman bukadar süre uydum herşeye hatta burda eski yazılarımda var bende erik yemeyi falan özeledim diyodum senin gibiydim ama sonradan yavaş yavaş o yasakları delmeye başladım kola içmeye başladım eriği ısırarak yemeye başladım doktorum hep çok iyi fırçala teller çıktığında dişlerinde leke gibi çürükler kalır falan diyodu korkuyodum ama bi yandanda ipin ucunu kaçırmıştım tellerim çıkmasına yakın korkmaya başladım çürük falan olacakmı diye ama 2 temmuzda tellerim çıktı ve hiç bir sorun olmadı .. ama yinede herkesin diş yapısı falan farklıdır bende bişey olmadı bu sende de olmaz anlamına gelmez sen yinede dikkat et canım ... nezamandan beri takıyosun umarım en kısa zamanda tellerinden kurtulursunda kolayı rahat rahat içersin bir bardakta benim için içersin :)

tesekkür ederim hepinizin yardımı için :) 18. gün ve 2 yıl kalcak :kedi: bi çıksın degil 1 bardak 1 lt icerim:sm_cool: ama iyi yanıda var kilo vericcem gibi geliyosempatiksalakcinni

geçenlerde dişçiye gtmiştim,beklerken okuduğum broşürlerin birinde kola içtikten sonra 1 saat dişleri fırçalamamak gerektiği yazıyordu.sanırım koladaki asit ile macundaki bir madde birleşince mine tabakasında felaket derecede aşındırma yapıyormuş..ilk defa böyle birşey duydum ve şaşırdım..gerçi sen kolayı dişlerine değdirmeyeceğin için problem olmaz ama yine de paylaşayım istedim..=))

ilginç :S bilmedigim biseyi ögrettin ben kola ictikten hemn sonra asiti zarar vermemesi için fırclanması gerektigini sanıyodum :S tesekkür ederim yardımın ve aydınlattıgın için :)

mısırı nası yedi yaaasempatiksalakcinni nası ısırıo kiiii

valla öylede bi yedikiiii :D bi onun yiyişini bide benim bakışımı görmen gerekirdi :D öyle kopararakta yemedi direk dişledi çoçuk bitirene kadar benim aklım çıktı braketide yutcak diye ama o gayet rahattı :D

istediklerinizi sorabilirsiniz bana şu anda tel takıyorum küçük bir damaklıkta takılmıştı bana ilk ortodontik tedaviydi şu anda çene prroblemi bitti dişlerimi diziyorlar bir yıldır takıyorum kola falan içebilirsiniz ben sevmediğim için pek içmiyorum ama isteyen içer sakıncası yok hiçbir gariplik yok bende sadece k leri hafif bastıroyorum ama kimse bişi anlamıyor yani çok önemsiz bişey herşeyim normaL NORMAL YEMEK YİYORUM 1 YIL KADAR DAHA TAKACAM SONRA İNCİ GİBİ DİŞLERİM OLACAK:d

herşeyi yiyorum herşeyi içiyorum mısırda yiyorum yani bi gariplik yok tel bu başka bişey değil altı üstü tel sadce diş temizliğine dikkat edeceksin ben çok sık fırçalıyorum dişlerimi

herşeyi yiyorum herşeyi içiyorum mısırda yiyorum yani bi gariplik yok tel bu başka bişey değil altı üstü tel sadce diş temizliğine dikkat edeceksin ben çok sık fırçalıyorum dişlerimi

benimkiler şeffaf braket.

birincisi ısırma hareketi braketlere tehlike oluşturuyor, kola gibi asitli içecekler de braketi dişe yapıştıran maddeyi aşındırıyor bu da yine braketin kopma riskini artıtıyor. bu bir risk evet çünkü braket koptuktan sonra bir ya da en fazla iki kez daha yapıştırılabiliyor dişe.. daha sonrasında doktorunuzun çalışma şekline göre ya yeni bir braket ya da yeni bir braket seti satın almanız gerekebilir ki kimse ekstradan 300 dolar vermek istemez.

bir de şu var, dişlerim genelde hassas, ısırmak için bu hassasiyetin geçmesi gerekiyor. çekirdek bile yiyemiyorum ağrı sızı olmadıgı halde. o yüzden kesici dişlerim bi süre daha istirahatte olucak. zaten yeterince üzerlerine gidiyorum, daha fazla rahatsız etmicem. :)

metal tel takanlar belki biraz daha rahat davranabilirler bu konuda. şeffafa göre daha dayanıklı ve daha ucuz olmasından dolayı..

anladım tatlım ama benim dediğim sadece diş teli braketler için değil bildiğin metal gibi dişin üstüne takılanlar için konuştum bende ondan var.

açıkçası, kolayı pek içmem. aramam da olsa da içsem diye. tellerim takılalı 5 ay oldu, ama artık canım kola içmek istiyor.

pipet meselesine gelince, ben beş aydır çayı kahveyi pipetle içiyorum sararma da olmadı. kolayı hiç denemedim. ama içilebilir bence. . normaldeki gibi içmiyeceksin pipetle bu sefer. dilinle damağının arasından geçireceksin pipeti ve pipeti çekip ordan kolanın asla dişlerine değmemesini sağlayacaksın. o zaman içebilirsin...yani kola dilin ve damağının arasındaki o boşluktan hiç ayrılmasın. yoksa braketlerin çıkabilir...

canım sıcak içecekleri pipetle içerken dikkatli ol ; direkt olarak nefes boruna gittiği için yakabilirsin... normalde sıcak içecekleri pipetle içmemek gerek yani yerimseniben

Arkadaşlar kontrollerde yenilenen ve milimetresi kalınlaştırılan tellerimle başım dertte bu gün 3. gün ama sanki aylar önce telleri ilk taktığım günlere döndüm, müthiş bir basınç hissediyorum bant olan dişim dahilinde toplam her iki taraftanda 3'er dişime çapraz tel uygulandı..
Zaten ön dişlerimizi ısırmak için kullanamıyoruz şimdide yemek yediğim azı dişlerim resmen birbirine bile değdirilmiyor aç geziyorum ağrı kesici aldım ama nafile..:gitme:
Değiştirilen tellerinizin ağrısı kaç günde geçiyor, tabi herkesin bünyesi farklıdır yapılan işlemde öyle ama bişiyler duymaya ihtiyacım var..senağlama

canım sıcak içecekleri pipetle içerken dikkatli ol ; direkt olarak nefes boruna gittiği için yakabilirsin... normalde sıcak içecekleri pipetle içmemek gerek yani yerimseniben

yani... soğuk suyla soğutuyorum içerken...zaten plastik pipetin kaynar suyla temas etmesi de sağlıksız olurdu...
bi de, nefesle çekmiyorum ben sıvıyı. topitop yerken bi basınç oluşur ya ağzında emer gibi, o şekilde çektigin zaman nefes boruna kaçma riski yok;)

Son düzenleme:
Arkadaşlar kontrollerde yenilenen ve milimetresi kalınlaştırılan tellerimle başım dertte bu gün 3. gün ama sanki aylar önce telleri ilk taktığım günlere döndüm, müthiş bir basınç hissediyorum bant olan dişim dahilinde toplam her iki taraftanda 3'er dişime çapraz tel uygulandı..
Zaten ön dişlerimizi ısırmak için kullanamıyoruz şimdide yemek yediğim azı dişlerim resmen birbirine bile değdirilmiyor aç geziyorum ağrı kesici aldım ama nafile..:gitme:
Değiştirilen tellerinizin ağrısı kaç günde geçiyor, tabi herkesin bünyesi farklıdır yapılan işlemde öyle ama bişiyler duymaya ihtiyacım var..senağlama

en fazla bir hafta on gün sürer diye tahmin ediyorum tatlım...
çapraz tel nasıl bişey? ne için kullanılıyor?

yani... soğuk suyla soğutuyorum içerken...zaten plastik pipetin kaynar suyla temas etmesi de sağlıksız olurdu...
bi de, nefesle çekmiyorum ben sıvıyı. topitop yerken bi basınç oluşur ya ağzında emer gibi, o şekilde çektigin zaman nefes boruna kaçma riski yok;)

yemek borusu demek istemiştim :)

2-3 gn sonra ağrın kalmaz canım... benim de konuşurken dişlerim birbirine değip ağrıdığı çok olmuştur ama ben ağrı olduğu zaman çok seviniyorum yaaa... sempatiksalakcinni

arkadaşlar, İnsanların en önemli organlarından olan dişler çocukluktan ölene kadar devamlı olarak kullanmaya mecbur olduğumuz bir uzvumuzdur. Böylesine önemli bir organa gereken önemi vermek hiç kuşkusuz mecbur olduğumuz bir durumdur.Nitekim diş sağlığı bozulan birçok kişi bu durumun nedeni olarak geçmişte dişlerine önem vermemeleri olarak görmektedirler. Diş sağlığımızı korumak için mutlaka sıcak ve soğuk yiyecekleri birlikte tüketmemeliyiz. Ayrıca günde en az 2 defa fırçalamalıyız. Bu 2 defa fırçalamanın biri gece yatmadan önce olmalıdır. Zira gece ağzımızda bakteriler çoğalmaya devam ederler.
Diş estetiği konusunda sorunu olan kişiler aslında dişlerinde sorun olmadığını bilmelidirler. Nitekim dişlerin ağzın içinde çarpık büyümesi tamamen çene yapısı ile alakalı bir durumdur. Çenesi küçük yapılı kişilerin dişleri yeterli alan bulamadıkları için birbirlerini iter ve bunun sonucunda çarpık dişler meydana gelir.Aynı şekilde çene yapısı büyük olan kimselerin dişlerinin arasında oluşan boşluklarda bu yüzdendir. Diş estetiğini bozan bir başka durumda gereğinden fazla dişin oluşmasıdır. Bu durum genellikle genetik faktörlerden dolayı meydana gelen bir rahatsızlıktır.,

Diş estetiğini düzeltmek için oluşturulmuş tıp biriminin adı ortodontidir. Ortodonti de tedavi konusunda en önemli nokta birçok hastalıkta olduğu gibi erken teşhistir. Nitekim kişilerin diş çarpıklık problemleri çocukluk çağında tedavi edilirse sonuçlar çok daha başarılı olabilmektedir.

Diş teli takmak çok eski zamanlardan beridir uygulanan bir tedavi yöntemi olmasına karşın etkinliğini yitirmemiştir. Bunun en önemli sebebi diş teli tedavisinin diğer tedavilere oranla daha güvenilir ve uygulanabilir olmasıdır. Diş teli takılan hastalarda birkaç yıl içerisinde başarılı sonuç alınabilmektedir.

Ancak diş teli tedavisinin en kötü yanı hastalar da oluşturduğu psikolojik problemlerdir. Nitekim toplum tarafından fazlaca dikkat çeken kişiler oldukça etkilenmekte ve ilerde ruhsal problemler yaşamaktadırlar. Bunu önlemenin yolu ise hastaların bunun bir tedavi yöntemi olduğunu kendi bilinçlerine yansıtmalarıdır.

Estetik Diş teli fiyatları seçilecek kurum, doktor ve kullanılacak malzemeye göre 1000 TL ile 5000 TL aralığında değişiklik gösterebilmektedir.

en fazla bir hafta on gün sürer diye tahmin ediyorum tatlım...
çapraz tel nasıl bişey? ne için kullanılıyor?

Çapraz tel dediğim sabit düz telimiz varya ayrı bir tel kesip bir braketten bir brakete çapraz bir şekilde takıp onu pense gibi birşeyle sıkıştırıyor, hatta önceden fotoğrafımı eklemiştim bu çapraz tel dediğim işlem ön 4 dişim için uygulanmıştı şu an oradakileri söktü arka dişlerim içinde hemen hemen aynısını uyguladı, malesef doktorum beni hiçbir şekilde aydınlatmıyor soru sorsam bile ..
Çok ters biri o yüzden bu yapılan işlemlerin neye yaradığını bir türlü anlayamıyorum
ama bu dediğim işlemin anladığım bir yönü var sanki dişleri daha hızlı hareket ettiriyor yada çok ağrı hissettiğim için bana öyle geliyor :( belki başka arkadaşlarada böyle bişiy uygulanmıştır..

Back