kolayı özledim :gitme: pipetle icip hemen ardından dişleri fırçalasan bisey olmaz diyolar ne derece dogrudur :S
kolayı özledim :gitme: pipetle icip hemen ardından dişleri fırçalasan bisey olmaz diyolar ne derece dogrudur :S
:) yasak olunca insanın canı daha çok istiyo buz gibi asitli bi kolaya hasretim..:çok üzgünüm: ogün telli bi arkadasla tanıştım 2 yıldır takıyomuş çoçuk gözümün önünde sakzda cignedi süt mısırda yedi.. çoçuga nası baktıgımı görmeliydiniz...:a015:
canım ben 2 yıla yakın tel taktım ilk 6-7 ay doktorun yasakladığı herşeye uydum erik yemek ve kola içmek vazgeçilmezlerimdendi ona rağman bukadar süre uydum herşeye hatta burda eski yazılarımda var bende erik yemeyi falan özeledim diyodum senin gibiydim ama sonradan yavaş yavaş o yasakları delmeye başladım kola içmeye başladım eriği ısırarak yemeye başladım doktorum hep çok iyi fırçala teller çıktığında dişlerinde leke gibi çürükler kalır falan diyodu korkuyodum ama bi yandanda ipin ucunu kaçırmıştım tellerim çıkmasına yakın korkmaya başladım çürük falan olacakmı diye ama 2 temmuzda tellerim çıktı ve hiç bir sorun olmadı .. ama yinede herkesin diş yapısı falan farklıdır bende bişey olmadı bu sende de olmaz anlamına gelmez sen yinede dikkat et canım ... nezamandan beri takıyosun umarım en kısa zamanda tellerinden kurtulursunda kolayı rahat rahat içersin bir bardakta benim için içersin :)
geçenlerde dişçiye gtmiştim,beklerken okuduğum broşürlerin birinde kola içtikten sonra 1 saat dişleri fırçalamamak gerektiği yazıyordu.sanırım koladaki asit ile macundaki bir madde birleşince mine tabakasında felaket derecede aşındırma yapıyormuş..ilk defa böyle birşey duydum ve şaşırdım..gerçi sen kolayı dişlerine değdirmeyeceğin için problem olmaz ama yine de paylaşayım istedim..=))
mısırı nası yedi yaaasempatiksalakcinni nası ısırıo kiiii
herşeyi yiyorum herşeyi içiyorum mısırda yiyorum yani bi gariplik yok tel bu başka bişey değil altı üstü tel sadce diş temizliğine dikkat edeceksin ben çok sık fırçalıyorum dişlerimi
açıkçası, kolayı pek içmem. aramam da olsa da içsem diye. tellerim takılalı 5 ay oldu, ama artık canım kola içmek istiyor.
pipet meselesine gelince, ben beş aydır çayı kahveyi pipetle içiyorum sararma da olmadı. kolayı hiç denemedim. ama içilebilir bence. . normaldeki gibi içmiyeceksin pipetle bu sefer. dilinle damağının arasından geçireceksin pipeti ve pipeti çekip ordan kolanın asla dişlerine değmemesini sağlayacaksın. o zaman içebilirsin...yani kola dilin ve damağının arasındaki o boşluktan hiç ayrılmasın. yoksa braketlerin çıkabilir...
canım sıcak içecekleri pipetle içerken dikkatli ol ; direkt olarak nefes boruna gittiği için yakabilirsin... normalde sıcak içecekleri pipetle içmemek gerek yani yerimseniben
Arkadaşlar kontrollerde yenilenen ve milimetresi kalınlaştırılan tellerimle başım dertte bu gün 3. gün ama sanki aylar önce telleri ilk taktığım günlere döndüm, müthiş bir basınç hissediyorum bant olan dişim dahilinde toplam her iki taraftanda 3'er dişime çapraz tel uygulandı..
Zaten ön dişlerimizi ısırmak için kullanamıyoruz şimdide yemek yediğim azı dişlerim resmen birbirine bile değdirilmiyor aç geziyorum ağrı kesici aldım ama nafile..:gitme:
Değiştirilen tellerinizin ağrısı kaç günde geçiyor, tabi herkesin bünyesi farklıdır yapılan işlemde öyle ama bişiyler duymaya ihtiyacım var..senağlama
yani... soğuk suyla soğutuyorum içerken...zaten plastik pipetin kaynar suyla temas etmesi de sağlıksız olurdu...
bi de, nefesle çekmiyorum ben sıvıyı. topitop yerken bi basınç oluşur ya ağzında emer gibi, o şekilde çektigin zaman nefes boruna kaçma riski yok
Arkadaşlar kontrollerde yenilenen ve milimetresi kalınlaştırılan tellerimle başım dertte bu gün 3. gün ama sanki aylar önce telleri ilk taktığım günlere döndüm, müthiş bir basınç hissediyorum bant olan dişim dahilinde toplam her iki taraftanda 3'er dişime çapraz tel uygulandı..
Zaten ön dişlerimizi ısırmak için kullanamıyoruz şimdide yemek yediğim azı dişlerim resmen birbirine bile değdirilmiyor aç geziyorum ağrı kesici aldım ama nafile..:gitme:
Değiştirilen tellerinizin ağrısı kaç günde geçiyor, tabi herkesin bünyesi farklıdır yapılan işlemde öyle ama bişiyler duymaya ihtiyacım var..senağlama
en fazla bir hafta on gün sürer diye tahmin ediyorum tatlım...
çapraz tel nasıl bişey? ne için kullanılıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?