Canım nerede yaptırcaksın sen?
Peki hamburger yarım ekmek doner bunları da ısırmak yasak :))
bunlar tedavi sürecinde de yasak değil mi ?yasaklara aldırış etmediğim için ben mi yanlış hatırlıyorum:))tellerim ilk takıldığında -o aralar erik vardı- doktorum onu bile keserek yememi söylemişti:S ondan dolayı ilk 1 ay kendimi kısıtladım dişlerim hareket edip bozulmasınlar diye artık gayet rahatım canım ne isterse sertmiş yumuşakmış bakmadan onu alıp yiyorum.
braketlerin çıkarılmasıyla birlikte sabitleyicilerin takılması yaklaşık 2 saat sürmüştü diyim gerisini siz yorumlayın:)ben o yapıştırıcı maddeden dolayı sorun yaşamıştım işlem bittiğinde.malum o kadar uzun zaman yutkunmadan...:)benim sadece önde dişlerimin arkasınasabitleyici takıldı o da şeffaf ince bi şerit halinde..şimdilik herşey çok iyi 30 aralıkta çıkmıştıdiş etlerimdeki ufak bi sorun dışında inş hep böyle olur
cnm ben buraya yani düzceye gelen bi ortodontist buldum..hakkında da olumlu seyler okudum araştırmalarımda..onunla görüştüm ve anlaştım..istanbul'u enine boyuna arastırdım hatta senn dediğin doktoru da... ama gidip gelmek çok sorun olacaktı bnm için..düzcenn de bi ilçesinde çalışıyorum..zaten evvelde ankara da da iyi bir ortodontist bulmuştum ama sırf gidip gelme problemi yüzünden ona da yaptıramamıştım..umarım hayırlısı olur..bu arada sana bişe sorcam..senn teller seffaf mı?ben doktora seffaf istediğimi söledim ama dişlerimde aşırı çapraşıklık olduğu için porselenlerin tedavi esnasında çok sorun yaratacağını kopacağını düşeceğini ve tedaviyi uzatacağını hatta porselenle,metalde olduğu kadar baskı kuvvet uygulanamadığı için üst önde köpek dişimle arka arkaya olan kesici dişimin öne çekilemeyeceğini söyledi..bende mecburen metale ewet demek zorunda kaldım..seffafta böle sorunlar yaşanıyomuki gerçekten..bilmiyorumkismile
hamburger yiyebiliyorum yumuşak ekmeği çünkü ama dürüm denemedim hiç; denemeye cesaret de edemiyorum zaten kaydirigubbakcemile3
Ha ha ben hepsini yiyiorum elma hariç zaten pek canımda cekmedi şimdiye kadar ama metal braketlerime guvendiğim için bir sorun olsa da ortodontistim nasılsa duzelticek diye guveniyorum ama teller cıktıktan sonra korkudan hiçbişey yiyemem bilmiyorumkismile
Biz artık omur boyu elma ısıramıcak mıyız ya bilmiyorumkismile bu ısırma yasağı teller cıktıktan sonra ne kdar devam edicek fastfoodların hepside ısırılarak yeniyor :bbo:
Selam,kocaelinde iyi ibr ortodontist önerir misiniz? Diş teli taktırmak istiyorum gölcükte oturuyorum. Yaş da epey oldu ama takılıyor bildiğim kadarıyla.Üst dişler 20 liklerden dolayı alttan bir dişim öne çıkık,sinir bozucubunlar tedavi sürecinde de yasak değil mi ?yasaklara aldırış etmediğim için ben mi yanlış hatırlıyorum:))tellerim ilk takıldığında -o aralar erik vardı- doktorum onu bile keserek yememi söylemişti:S ondan dolayı ilk 1 ay kendimi kısıtladım dişlerim hareket edip bozulmasınlar diye artık gayet rahatım canım ne isterse sertmiş yumuşakmış bakmadan onu alıp yiyorum.
braketlerin çıkarılmasıyla birlikte sabitleyicilerin takılması yaklaşık 2 saat sürmüştü diyim gerisini siz yorumlayın:)ben o yapıştırıcı maddeden dolayı sorun yaşamıştım işlem bittiğinde.malum o kadar uzun zaman yutkunmadan...:)benim sadece önde dişlerimin arkasınasabitleyici takıldı o da şeffaf ince bi şerit halinde..şimdilik herşey çok iyi 30 aralıkta çıkmıştıdiş etlerimdeki ufak bi sorun dışında inş hep böyle olur
Arkadaşlar merhaba..bende uzun süredir tel kullanıyorum ve neredeyse braketlerden kurtulmama çok az kaldı...yaklaşık olarak 3 seneyi dolduracağım sanırım..Fakat bilmek istediğim bişi var.Teller çıktıktan sonra sabitleyici diye bişi takılıyormuş.
Ne kadar süre kullanılıyor? Belli oluyor mu? Zorluk çekiliyor mu? Yeme içme nasıl oluyor? Ve en önemlisi konuşmamı yada gülmemi engelleyecek bi durum söz konusu mu? Çünkü asla gülümsemeden duramıyorum..xS
kullanmış veya şu an kullanmış olanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum..Xd
Selam,kocaelinde iyi ibr ortodontist önerir misiniz? Diş teli taktırmak istiyorum gölcükte oturuyorum. Yaş da epey oldu ama takılıyor bildiğim kadarıyla.Üst dişler 20 liklerden dolayı alttan bir dişim öne çıkık,sinir bozucu(
Ha ha ben hepsini yiyiorum elma hariç zaten pek canımda cekmedi şimdiye kadar ama metal braketlerime guvendiğim için bir sorun olsa da ortodontistim nasılsa duzelticek diye guveniyorum ama teller cıktıktan sonra korkudan hiçbişey yiyemem bilmiyorumkismile
Biz artık omur boyu elma ısıramıcak mıyız ya bilmiyorumkismile bu ısırma yasağı teller cıktıktan sonra ne kdar devam edicek fastfoodların hepside ısırılarak yeniyor :bbo:
selam,ben çarşıdaki konakta yaptırmıştım memnunum da doktorumdan ama size gölcükten gidip gelmesi zor olabilir..bende ilk gölcükte donanmanın oralarda bi ortodontistle görüşmüştüm.onu da iyi diye söylemişlerdi bize isterseniz onu da bi araştırın.Selam,kocaelinde iyi ibr ortodontist önerir misiniz? Diş teli taktırmak istiyorum gölcükte oturuyorum. Yaş da epey oldu ama takılıyor bildiğim kadarıyla.Üst dişler 20 liklerden dolayı alttan bir dişim öne çıkık,sinir bozucu(
benim de 2,5sene oldu ve az kaldı bitmesine... henüz kullanmadım sabitleyici ama bildiğim kadarıyla içten tek sıra ince bir tel yapıştırılıyor... dişlerin pozisyonu tedavi sonundaki hali ile kalsın diye... içten olduğu için konuşurken farkedilmiyor... kullananlar da varlığının hiç rahatsız etmediğini söylüyorlar...
sanırım uzun bir süre kalması en doğrusu ... rahatsızlık da vermediği için istersen bir ömür kalabilir :)))
Öyle mi çok sewindim...Önceden sabitleyici takan birini tanıdım ve inanılmaz şikayetçi beni öyle korkuttu ki..!
Okulda takamıyordum yemek yerken çıkartıp kutusuna koymam gerekiyordu peltek konuşuyordum ve aşırı ağrı yapıyo diyince bende bi an braketlerim hiç çıkmasın diye dua edmeye başlayacaktım..xD
Neyse içim rahatladı biraz..Birde pekiştirici ve sabitleyici aynı şey mi..yani düşündümde acaba arkadaşımın bahsettiği şey pekiştirici olabilirmi..
Öyle mi çok sewindim...Önceden sabitleyici takan birini tanıdım ve inanılmaz şikayetçi beni öyle korkuttu ki..!
Okulda takamıyordum yemek yerken çıkartıp kutusuna koymam gerekiyordu peltek konuşuyordum ve aşırı ağrı yapıyo diyince bende bi an braketlerim hiç çıkmasın diye dua edmeye başlayacaktım..xD
Neyse içim rahatladı biraz..Birde pekiştirici ve sabitleyici aynı şey mi..yani düşündümde acaba arkadaşımın bahsettiği şey pekiştirici olabilirmi..
arkadaşlar meraba ben yeni katıldım aranıza ve bi problemim var üst dişlerimin hepsinin arası çok ayrık bunu nasıl tedavi ettirebilirim tel kullanmam kesin gereklimi ve üst dişlerimin biri eksik görünmeyen arka tarafta oraya da dolgu yaptırılabiliniyormu acaba bunların cevaplarını yetkili birinden duymak istiyorum ltfen bana yardımcı olun şimdiden teşekkürler...
benim de 2,5sene oldu ve az kaldı bitmesine... henüz kullanmadım sabitleyici ama bildiğim kadarıyla içten tek sıra ince bir tel yapıştırılıyor... dişlerin pozisyonu tedavi sonundaki hali ile kalsın diye... içten olduğu için konuşurken farkedilmiyor... kullananlar da varlığının hiç rahatsız etmediğini söylüyorlar...
sanırım uzun bir süre kalması en doğrusu ... rahatsızlık da vermediği için istersen bir ömür kalabilir :)))
yaş kaç canım... gerçi hiç sorun olmuyor ama merak ettim... :)
İsim önerilerin olursa çok sevinirim.Teşekkürler.haklısın küçük böcük sabitleştirici takılınca o pekiştireçlere gerek kalmıyor.ortodontik tedavimden önce geçirdiğim cerrahi operasyonlardan birinden sonra pekiştireç kullanmıştım.onu da kullanmak o kadar zor değil yemek yerken sorun olması dışında bikaç gün sonra alışıyorsunuz ama sabitleyicilerin rahatlığını hiçbişeye değişmem:)))
Selam yaş 28 oldu:)
cnm ben buraya yani düzceye gelen bi ortodontist buldum..hakkında da olumlu seyler okudum araştırmalarımda..onunla görüştüm ve anlaştım..istanbul'u enine boyuna arastırdım hatta senn dediğin doktoru da... ama gidip gelmek çok sorun olacaktı bnm için..düzcenn de bi ilçesinde çalışıyorum..zaten evvelde ankara da da iyi bir ortodontist bulmuştum ama sırf gidip gelme problemi yüzünden ona da yaptıramamıştım..umarım hayırlısı olur..bu arada sana bişe sorcam..senn teller seffaf mı?ben doktora seffaf istediğimi söledim ama dişlerimde aşırı çapraşıklık olduğu için porselenlerin tedavi esnasında çok sorun yaratacağını kopacağını düşeceğini ve tedaviyi uzatacağını hatta porselenle,metalde olduğu kadar baskı kuvvet uygulanamadığı için üst önde köpek dişimle arka arkaya olan kesici dişimin öne çekilemeyeceğini söyledi..bende mecburen metale ewet demek zorunda kaldım..seffafta böle sorunlar yaşanıyomuki gerçekten..bilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?