• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arklar malsef tel hic bi ise yaramadi bende. 1 seneye yakin taktim. ooole hortlak gibi dolastim ortalikta. sonra cikardim, eh iste azcik duzelmisti. aslinda bende fazla egri yoktu. yalnizca ustden 1 dis one cikikti az. ama sonra baska bi tel atktim. hani istediginizde gun icinde cikara bilioruz ya . ondan iste. 4 ay falan da onu taktim. 2009 aralikta cikardim onu da. cikartiktan 1 ay falan sonra eski haline dondu dislerim. yani hic ise yaramadi. bosuna 1 bucuk sene agzimi kapatarak guldum, resimlerde gulemedim, ocu gibi dolastim.
insallah sizlerde oyle olmaz. ama benim simdiki aklim olsaydi asla ve asla taktirmazdim. ustelik onca para gitti.
simdi burda sevkinizi kirmak istemem ama gercekleri paylasim dedim

Allah Allah..çok ilginç.. yani işe yaramaması..bnm bildiğim kadarıyla sağlıklı diş dokusuna sahip herkesin dişleri(tabi protez kaplama ya da porselen dişler hariç) hareket ettirilip düzeltilebiliyor hem de yaşı kaç olursa olsun..cnm senn doktorun acaba ortodontist değil de diş hekimimiydi??dişlerin eski haline dönmesi de pekiştirici kullanılmadıında karsılasılan bi durum sanırım yani doktorun tel tedavisinden sonra damaklık vermeliydi..damaklık kullandığın halde mi eski haline döndü peki??

Kızlar size bir haberim var ben de 2009 temmuz da diş teli taktırmıştım hatta daha öncede bahsettim üst dişlerimde bir tane eksik diş olduğu için orta hattım kaymıştı şimdi biraz daha düzgün ve en sonunda alttaki tellerim çıkarıldı gelecek ayda üst tellerim çıkarılacak....:) Ortodontistim ben şeffaf damaklık istemediğim için dişlerimin arkasına tel taktırmamı söyledi ve bende dişlerimin arkasına tel taktırdım hem de şeffaf bir tel gibi bir şey aynı şeffaf diş teli piriketlerine benziyen bir maddeden aslında diş rengi sanırım görünmüyor eğer diş telleriniz çıkarsa bu şekilde bir aparey taktıracaksanız yapacak doktordan estetik olarak görünmeyen bir aparey takmasını isteyin böylece hiç kimse arkasında bir şey olduğunu anlatmaz bunu şu yüzden anlatıyorum ben de böyle bir şeyin varlığından haberdar değildim ve öğrenmiş oldum ve sizi bilgilendirmek istedim.....:) Birde arkadaşlar acaba ben arkaya böyle bir sabitleyici taktırdım ama geri gidermi diye korkuyorum eğer bu şekilde bir işlem yaptırmış deneyimli arkadaşlar varsa bu konu hakkında bilgi verirlerse sevinirim.....:) Öpüyorum hepinizi....:)

Kızlar size bir haberim var ben de 2009 temmuz da diş teli taktırmıştım hatta daha öncede bahsettim üst dişlerimde bir tane eksik diş olduğu için orta hattım kaymıştı şimdi biraz daha düzgün ve en sonunda alttaki tellerim çıkarıldı gelecek ayda üst tellerim çıkarılacak....:) Ortodontistim ben şeffaf damaklık istemediğim için dişlerimin arkasına tel taktırmamı söyledi ve bende dişlerimin arkasına tel taktırdım hem de şeffaf bir tel gibi bir şey aynı şeffaf diş teli piriketlerine benziyen bir maddeden aslında diş rengi sanırım görünmüyor eğer diş telleriniz çıkarsa bu şekilde bir aparey taktıracaksanız yapacak doktordan estetik olarak görünmeyen bir aparey takmasını isteyin böylece hiç kimse arkasında bir şey olduğunu anlatmaz bunu şu yüzden anlatıyorum ben de böyle bir şeyin varlığından haberdar değildim ve öğrenmiş oldum ve sizi bilgilendirmek istedim.....:) Birde arkadaşlar acaba ben arkaya böyle bir sabitleyici taktırdım ama geri gidermi diye korkuyorum eğer bu şekilde bir işlem yaptırmış deneyimli arkadaşlar varsa bu konu hakkında bilgi verirlerse sevinirim.....:) Öpüyorum hepinizi....:)

canım ben de üst dişlerimin tedavisi bitince arkaya sabit tel taktıracağım... ve ömür boyu benimle kalcak... o yüzden eski haline döneceğini sanmıyorum...
diş hekimin ne kadar süre takılı kalacağını söyledi mi?

bir de ben de şeffaf olduğunu bilmiyordum... sorayım ben de dişçime...

bu arada bol bol gülümse bakalım kaydirigubbakcemile5
darısı başımıza...

arklar malsef tel hic bi ise yaramadi bende. 1 seneye yakin taktim. ooole hortlak gibi dolastim ortalikta. sonra cikardim, eh iste azcik duzelmisti. aslinda bende fazla egri yoktu. yalnizca ustden 1 dis one cikikti az. ama sonra baska bi tel atktim. hani istediginizde gun icinde cikara bilioruz ya . ondan iste. 4 ay falan da onu taktim. 2009 aralikta cikardim onu da. cikartiktan 1 ay falan sonra eski haline dondu dislerim. yani hic ise yaramadi. bosuna 1 bucuk sene agzimi kapatarak guldum, resimlerde gulemedim, ocu gibi dolastim.
insallah sizlerde oyle olmaz. ama benim simdiki aklim olsaydi asla ve asla taktirmazdim. ustelik onca para gitti.
simdi burda sevkinizi kirmak istemem ama gercekleri paylasim dedim

canım bence sen biraz aceleci davranmışsın.... çünkü genelde 1,5 seneden az sürmüyor tedaviler...sabit olmayan apereyi de gün içinde çıkarmaman sadece yemek yerken çıkarman gerekiyordu... ve ardından da pekiştirici tedavi olması gerekiyor... pekiştirici tedavine devam etmezsen dişlerin eski haline dönmesi kaçınılmaz...

evet dediğin gibi gülerken çok rahat edemiyoruz belki tedavi süresince ama yine de tedavinin gereklerini yerine getirip hiç değilse zaman kaybetmemeliyiz... benim tedavim bitmek üzere dişçime göre ama ben hala düzeltilmesi gereken yerler olduğunu söyleyebiliyorum kendisine... yani 2 senedir takıyorum tel bari bittiğinde içim rahat etsin değil mi ? yerimseniben

Merhaba herkese,
ben 27 yaşındayım ve bir hafta önce tel taktırdım.
Üstten iki azı diş çekildi, birinde terslik oldu kökün bi kısmı içerde kaldı ve alındı ama bir ay geçmiş olmasına rağmen diş etimde içerdeki çene kemiğinden bir parçanın içerden itmesiyle oluşan bi şişlik var ve dokundurtmuyor. Doktorum bunun zamanla düzelecegini, küçük de olsa düzelmeme ihtimali gerçek olursa da küçük bi operasyonla düzeltilebilecegini söyledi.
Braketlerim şeffaf, plastikten. İlk aşamada takılan tel çok ince, üst dudağım da konuşurken telleri kapıyor. Dolayısıyla tellerin görüntüsünden şu an için fazla bi rahatsızlık duymuyorum.

Arka azı dişlere takılan metal bandı temizlemesi çok zor. Ara yüz fırçası aldım ama bir hafta dolmadan ince olan fırçayı lavabo deliğine düşürdüm ve gitti. kalın fırça da şimdilik işimi görüyor gibi. Bandın çevresindeki dişlerim için fazlaca endişelendigim için iple temizlemek istedim aralarını. Ancak ipi çıkarırken bandı yerinden oynattım. Doktorum bi soraki randevuda yeniden yapıştıracağını söyledi.

Her yemekten sonra fırçalıyorum, hem normal hem arayüz fırçasıyla. şimdilik herşey yolunda.

Yemek yemeye üşeniyorum zaman zaman. Hem sonrasında fırçalamam gerekeceği için hem de braketlerimin renginin değişmesinden çekindigim için. Hem de ilk günlerde herşeyi yiyemiyor oldugum için.
Bu yüzden bir ayda iki kilo verdim. İyi aslında. sorun yok.

daha iki gün içinde ö kesici dişlerimin arasında 1mm kadar bir mesafe oluştu. yani biri diğerinden 1mm kadar öne çıktı. araları açılmadı. bu güzel bi his, yerleri değişiyor. bu kadar hızlı olması insanı sevindiriyor.

braketlerimin tel geçen kısmını yani yuva kısmını metalden yapmışlar, sanırım yuvası metal olmayan braketlerde daha fazla sürtünme oluyor. bunda daha az sürtünme olacagını düşünüyorum. böylece dişlerin hareketi daha hızlı olabilir.

ne kadar şeffaf da olsa canlarım, insan görüntüden rahatsız olabiliyor. Özellikle benim gibi görüntüsüne önem verenlerdenseniz, sırf bu yüzden ileri yaşta tel taktırmaya sebat edenlerden, şeffaf da olsa gülümsemeleriniz biraz mahcuplaşıyor. ama şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki, aranızda 2m mesafe oldugunda yakınlarınızla, braketler yok gibi ,görünmezler, sadece teliniz var.

konuşmamda bi takım sorunlar oldu tabii. özel ders veriyorum. birebir ve çok yakın mesafede bulundugumuz için öğrencilerle bu aksaklıklar daha belirginleşiyor. Mesela matematikte vazgeçilmez sayı sıfırdır. nerdeyse beş kelimeden brinde geçiyor sıfır. bazen öğrenciye bile söylettigim oldu, kaçmış? ne dicekmişiz? :) sadece "f" harfinde zorlandım. ama yeni metodlarla üstesinden gelicem :)

Tel taktırdıgım için asla pişman diilim. Yıllardır istedigim ertelenen bir hayaldi benim için. gülemezdim rahat rahat. benden habersiz çekilen mutlu an fotograflarında hiç kendimi beğenmezdim. bu beğenmeme hali bi iki sene daha devam edicek. öyle ya da böyle zaten rahatsızdım görüntüsünden. ama şimdi her saniye o istedigim hayalin gerçekleşiyor oldugunun farkına varıyorum. sanki uzun bir deniz yolculuğuna çıkmışım, yavaş bir salda ilerliyorum. arkamda kalan her santimetre beni eski halimden uzaklaştırıp, yeni halime doğru götürüyor. Huzurluyum.

Sevgilerle

Merhaba herkese,
...............
Sevgilerle

aramıza hoşgeldin o zaman... ne güzel yazmışsın...
tedavin istediğin gibi sonuçlanır inşallah... ben de 27 yaşımda taktırmıştım telimi... gömük köpek dişim 7 yaş yerine 27 yaşımda çıkmaya karar verdi de kaydirigubbakcemile3

altlara başladıktan 1 yıl sonra üst ön ayrıklarım için de kendim istedim... dediğin gibi daha güzel gülümseyebilmek için... ben tedavimin sonlarına yaklaşıyorum yavaş yavaş... ve sorsan 2 yıl nasıl geçti anlamadım... bazen yeter artık dediğim de oldu ama olsun... sabırlı olmak gerek... kolay gelsin diyorum sana olumunekankayizsmile

Arkadaşlar biri banada yardım edebilir mi?

Benim dişlerimde çarpık ötesi, Köpek dişlerim öne fırlamış durumda tıpkı vampir gibi alt üst çarpışık, içiçe geçmiş durumda. Damağım çok dar olduğu için dişler sığamamış. 20 lik dişlerde arkadan yavaştan gelmeye başladıkça, dişlerimin iyice çarpıştığını hissediyorum. Dilime deyiyor, kanıyor, muzu ısırıyorum muz bile kan oluyor, fırçalarken kanaması ise çok fazla. Burnumda da problem olduğu için, ağzı açık uyuyorum. Buda benim diş etlerime zarar vermiş yıllarca. Neyseki burnumdan estetik oluyorum da bundan kurtuluyorum.

Ortodontist bana 1 senelik tedavi dedi ki, biliyorum daha fazla sürecek. Şeffaf tel kullanacakmış, üstten iki diş, allatn bir diş çekecekmiş. Benim dilerimde çok sağlamdır. Yrimilik dişlerime dokunmayacakmış. Bu bana çok ilginç geldi önce yirmiliklerin çekilmesi daha uygun olmaz mı acaba. Damağımı genişletecekmiş. Ben 26 yaşından sonra damak genişletilir mi bilemiyorum, yirmilikleri yerinde bırakıp üç tane sapasağlam dişi çekmek ne kadar dopru?

Maliyet 3.300 dedi herşey dahil ( temizleme, çekim, baret, kontroller vs )

Ne diyorsunuz tecrübesi olanlar paylaşsın lüten. Sağlam dişlerime yazık etmek istemiyorum. Doktor eğer dişlerden geçkemezsek, tedavin bitince tekrar çarpılır dedi.

Damak genişletilebilir.

Kızlar tel tedavisinden sonra yapılan sabitleme tedavisi arkaya tel takılırsa ömür boyumu kalıyor yaniii bunu bilmiyordummmmm....:)

Kızlar tel tedavisinden sonra yapılan sabitleme tedavisi arkaya tel takılırsa ömür boyumu kalıyor yaniii bunu bilmiyordummmmm....:)

wala cnm bgn bende doktorla görüştüm teller çıktıktan sonra arkaya sabitleyici takacağını yaklasık 10 yıl kadar istenirsede ömür boyu kalabileceğini söledi..ki bnm teller de takılmadı daha..ilk söyleyince neee 10 yıl mı dedim ama zaten arkada görünmüyorlarmış we hiçbi rahatsızlık da wermiyorlarmış..bi tarafta ömür boyu çarpık dişlerle yaşamak war bi tarafta da görünmeyen sabitleyiciler eşliğinde inci gibi dişlerle....zemuszemus

wala cnm bgn bende doktorla görüştüm teller çıktıktan sonra arkaya sabitleyici takacağını yaklasık 10 yıl kadar istenirsede ömür boyu kalabileceğini söledi..ki bnm teller de takılmadı daha..ilk söyleyince neee 10 yıl mı dedim ama zaten arkada görünmüyorlarmış we hiçbi rahatsızlık da wermiyorlarmış..bi tarafta ömür boyu çarpık dişlerle yaşamak war bi tarafta da görünmeyen sabitleyiciler eşliğinde inci gibi dişlerle....zemuszemus

görünmediği ve rahatsızlık vermediği için takabilirim ben ömür boyu ...
bir de şöyle bir durum var ; yaş ilerledikçe yine diş yapımız değişecek... o zaman yine bozulmalar olacaktır... en iyisi madem başladık bu işe tam olsun diye düşünüyorum ben...

birkaç kere söylemiştim benim nerdeyse 50 yaşında yabancı bir müşterim var telleri vardı... o da gençliğinde taktırmış ama işte daha sonraki diş sorunları nedeniyle tekrar takması gerekmiş ve şimdi içten sabit teli var ve bana da mutlaka taktır diyor...

merak etmeyin o sabitleyicilere bi süre sonra alışıp,varlığını bile hissetmiyorsunuz.teller çıktığında nasıl onların eksikliğini hissedip,bikaç ay sonra dişlerinizin hep düzgün olduğu hissine kapıldığınız gibi..
ilk çıktığında dişlerimin bozulmasından çok korkmuştum bi de doktorları bilirsiniz biraz fazla hassastırlar.elmayı bile ısırarak yememem gerektiğini söylemişti dişlerimin hareket etmemesi için..

merak etmeyin o sabitleyicilere bi süre sonra alışıp,varlığını bile hissetmiyorsunuz.teller çıktığında nasıl onların eksikliğini hissedip,bikaç ay sonra dişlerinizin hep düzgün olduğu hissine kapıldığınız gibi..
ilk çıktığında dişlerimin bozulmasından çok korkmuştum bi de doktorları bilirsiniz biraz fazla hassastırlar.elmayı bile ısırarak yememem gerektiğini söylemişti dişlerimin hareket etmemesi için..

ben zaten hiç elmayı ısırarak yiyemem zaten; pek zor olmasa gerek benim için kaydirigubbakcemile3

ben zaten hiç elmayı ısırarak yiyemem zaten; pek zor olmasa gerek benim için kaydirigubbakcemile3

Peki hamburger yarım ekmek doner bunları da ısırmak yasak :))

bende var yaklaşık 3 senenedir ağzımdalar.varlığı yokluğu bir sadece ön dişlerimin arkasında var üstte 4 alltta 6 dişte.hiçbir rahatsızlık vermediği gibi görünmüyorda.

peki zor olmuyormu tellerin arka dişlere takılması? bilmiyorumkismile

Canım nerede yaptırcaksın sen?

peki zor olmuyormu tellerin arka dişlere takılması? bilmiyorumkismile

Peki hamburger yarım ekmek doner bunları da ısırmak yasak :))
bunlar tedavi sürecinde de yasak değil mi ?yasaklara aldırış etmediğim için ben mi yanlış hatırlıyorum:))tellerim ilk takıldığında -o aralar erik vardı- doktorum onu bile keserek yememi söylemişti:S ondan dolayı ilk 1 ay kendimi kısıtladım dişlerim hareket edip bozulmasınlar diye artık gayet rahatım canım ne isterse sertmiş yumuşakmış bakmadan onu alıp yiyorum.
braketlerin çıkarılmasıyla birlikte sabitleyicilerin takılması yaklaşık 2 saat sürmüştü diyim gerisini siz yorumlayın:)ben o yapıştırıcı maddeden dolayı sorun yaşamıştım işlem bittiğinde.malum o kadar uzun zaman yutkunmadan...:)benim sadece önde dişlerimin arkasınasabitleyici takıldı o da şeffaf ince bi şerit halinde..şimdilik herşey çok iyi 30 aralıkta çıkmıştı:nazar:diş etlerimdeki ufak bi sorun dışında inş hep böyle olur

Back