• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Canım nerede yaptırcaksın sen?

cnm ben buraya yani düzceye gelen bi ortodontist buldum..hakkında da olumlu seyler okudum araştırmalarımda..onunla görüştüm ve anlaştım..istanbul'u enine boyuna arastırdım hatta senn dediğin doktoru da... ama gidip gelmek çok sorun olacaktı bnm için..düzcenn de bi ilçesinde çalışıyorum..zaten evvelde ankara da da iyi bir ortodontist bulmuştum ama sırf gidip gelme problemi yüzünden ona da yaptıramamıştım..umarım hayırlısı olur..bu arada sana bişe sorcam..senn teller seffaf mı?ben doktora seffaf istediğimi söledim ama dişlerimde aşırı çapraşıklık olduğu için porselenlerin tedavi esnasında çok sorun yaratacağını kopacağını düşeceğini ve tedaviyi uzatacağını hatta porselenle,metalde olduğu kadar baskı kuvvet uygulanamadığı için üst önde köpek dişimle arka arkaya olan kesici dişimin öne çekilemeyeceğini söyledi..bende mecburen metale ewet demek zorunda kaldım..seffafta böle sorunlar yaşanıyomuki gerçekten..bilmiyorumkismile

Peki hamburger yarım ekmek doner bunları da ısırmak yasak :))

hamburger yiyebiliyorum yumuşak ekmeği çünkü ama dürüm denemedim hiç; denemeye cesaret de edemiyorum zaten kaydirigubbakcemile3

bunlar tedavi sürecinde de yasak değil mi ?yasaklara aldırış etmediğim için ben mi yanlış hatırlıyorum:))tellerim ilk takıldığında -o aralar erik vardı- doktorum onu bile keserek yememi söylemişti:S ondan dolayı ilk 1 ay kendimi kısıtladım dişlerim hareket edip bozulmasınlar diye artık gayet rahatım canım ne isterse sertmiş yumuşakmış bakmadan onu alıp yiyorum.
braketlerin çıkarılmasıyla birlikte sabitleyicilerin takılması yaklaşık 2 saat sürmüştü diyim gerisini siz yorumlayın:)ben o yapıştırıcı maddeden dolayı sorun yaşamıştım işlem bittiğinde.malum o kadar uzun zaman yutkunmadan...:)benim sadece önde dişlerimin arkasınasabitleyici takıldı o da şeffaf ince bi şerit halinde..şimdilik herşey çok iyi 30 aralıkta çıkmıştı:nazar:diş etlerimdeki ufak bi sorun dışında inş hep böyle olur

yaa benim de dişetlerim şu anda çok tuhaf görünüyor... tedaviden sonra toparlanacak onlar da dedi dişçim ama sanırım biraz zaman gerekecek ?

cnm ben buraya yani düzceye gelen bi ortodontist buldum..hakkında da olumlu seyler okudum araştırmalarımda..onunla görüştüm ve anlaştım..istanbul'u enine boyuna arastırdım hatta senn dediğin doktoru da... ama gidip gelmek çok sorun olacaktı bnm için..düzcenn de bi ilçesinde çalışıyorum..zaten evvelde ankara da da iyi bir ortodontist bulmuştum ama sırf gidip gelme problemi yüzünden ona da yaptıramamıştım..umarım hayırlısı olur..bu arada sana bişe sorcam..senn teller seffaf mı?ben doktora seffaf istediğimi söledim ama dişlerimde aşırı çapraşıklık olduğu için porselenlerin tedavi esnasında çok sorun yaratacağını kopacağını düşeceğini ve tedaviyi uzatacağını hatta porselenle,metalde olduğu kadar baskı kuvvet uygulanamadığı için üst önde köpek dişimle arka arkaya olan kesici dişimin öne çekilemeyeceğini söyledi..bende mecburen metale ewet demek zorunda kaldım..seffafta böle sorunlar yaşanıyomuki gerçekten..bilmiyorumkismile

evet canım porselende böyle bir durum var... ben de araştırmıştım; daha sorunsuz ve daha kolay tedavilerde tercih ediliyor... metal olsun daha çabuk ve etkili olsun işte yerimseniben

hamburger yiyebiliyorum yumuşak ekmeği çünkü ama dürüm denemedim hiç; denemeye cesaret de edemiyorum zaten kaydirigubbakcemile3

Ha ha ben hepsini yiyiorum elma hariç zaten pek canımda cekmedi şimdiye kadar ama metal braketlerime guvendiğim için bir sorun olsa da ortodontistim nasılsa duzelticek diye guveniyorum ama teller cıktıktan sonra korkudan hiçbişey yiyemem bilmiyorumkismile

Biz artık omur boyu elma ısıramıcak mıyız ya bilmiyorumkismile bu ısırma yasağı teller cıktıktan sonra ne kdar devam edicek fastfoodların hepside ısırılarak yeniyor :bbo:

Ha ha ben hepsini yiyiorum elma hariç zaten pek canımda cekmedi şimdiye kadar ama metal braketlerime guvendiğim için bir sorun olsa da ortodontistim nasılsa duzelticek diye guveniyorum ama teller cıktıktan sonra korkudan hiçbişey yiyemem bilmiyorumkismile

Biz artık omur boyu elma ısıramıcak mıyız ya bilmiyorumkismile bu ısırma yasağı teller cıktıktan sonra ne kdar devam edicek fastfoodların hepside ısırılarak yeniyor :bbo:

bilmiyorum ki.. hatta hiç düşünmedim bile yaaa... :bbo:
ama benim üstlerde sabitler olacak onlara güvenirim ben de kaydirigubbakcemile3

Arkadaşlar merhaba..bende uzun süredir tel kullanıyorum ve neredeyse braketlerden kurtulmama çok az kaldı...yaklaşık olarak 3 seneyi dolduracağım sanırım..Fakat bilmek istediğim bişi var.Teller çıktıktan sonra sabitleyici diye bişi takılıyormuş.
Ne kadar süre kullanılıyor? Belli oluyor mu? Zorluk çekiliyor mu? Yeme içme nasıl oluyor? Ve en önemlisi konuşmamı yada gülmemi engelleyecek bi durum söz konusu mu? Çünkü asla gülümsemeden duramıyorum..xS
kullanmış veya şu an kullanmış olanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum..Xd

bunlar tedavi sürecinde de yasak değil mi ?yasaklara aldırış etmediğim için ben mi yanlış hatırlıyorum:))tellerim ilk takıldığında -o aralar erik vardı- doktorum onu bile keserek yememi söylemişti:S ondan dolayı ilk 1 ay kendimi kısıtladım dişlerim hareket edip bozulmasınlar diye artık gayet rahatım canım ne isterse sertmiş yumuşakmış bakmadan onu alıp yiyorum.
braketlerin çıkarılmasıyla birlikte sabitleyicilerin takılması yaklaşık 2 saat sürmüştü diyim gerisini siz yorumlayın:)ben o yapıştırıcı maddeden dolayı sorun yaşamıştım işlem bittiğinde.malum o kadar uzun zaman yutkunmadan...:)benim sadece önde dişlerimin arkasınasabitleyici takıldı o da şeffaf ince bi şerit halinde..şimdilik herşey çok iyi 30 aralıkta çıkmıştı:nazar:diş etlerimdeki ufak bi sorun dışında inş hep böyle olur
Selam,kocaelinde iyi ibr ortodontist önerir misiniz? Diş teli taktırmak istiyorum gölcükte oturuyorum. Yaş da epey oldu ama takılıyor bildiğim kadarıyla.Üst dişler 20 liklerden dolayı alttan bir dişim öne çıkık,sinir bozucu:((

Arkadaşlar merhaba..bende uzun süredir tel kullanıyorum ve neredeyse braketlerden kurtulmama çok az kaldı...yaklaşık olarak 3 seneyi dolduracağım sanırım..Fakat bilmek istediğim bişi var.Teller çıktıktan sonra sabitleyici diye bişi takılıyormuş.
Ne kadar süre kullanılıyor? Belli oluyor mu? Zorluk çekiliyor mu? Yeme içme nasıl oluyor? Ve en önemlisi konuşmamı yada gülmemi engelleyecek bi durum söz konusu mu? Çünkü asla gülümsemeden duramıyorum..xS
kullanmış veya şu an kullanmış olanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum..Xd

benim de 2,5sene oldu ve az kaldı bitmesine... henüz kullanmadım sabitleyici ama bildiğim kadarıyla içten tek sıra ince bir tel yapıştırılıyor... dişlerin pozisyonu tedavi sonundaki hali ile kalsın diye... içten olduğu için konuşurken farkedilmiyor... kullananlar da varlığının hiç rahatsız etmediğini söylüyorlar...

sanırım uzun bir süre kalması en doğrusu ... rahatsızlık da vermediği için istersen bir ömür kalabilir :)))

Selam,kocaelinde iyi ibr ortodontist önerir misiniz? Diş teli taktırmak istiyorum gölcükte oturuyorum. Yaş da epey oldu ama takılıyor bildiğim kadarıyla.Üst dişler 20 liklerden dolayı alttan bir dişim öne çıkık,sinir bozucu:((

yaş kaç canım... gerçi hiç sorun olmuyor ama merak ettim... :)

yok niye ısıramayın o doktorumun teller çıktığından sonra da dikkat etmem gerektiğini vurgulamak için söylediği bişeydi diye düşünüyorum.üstelik ben çıktığından beri elmayı hep ısırarak yedim hiç de sorun yaşamadım:)) teller varken de zorlanarak da olsa yiyordum o fastfoodları şimdi de yiyorum..sabitleyicilerin varlığını unutuyorsunuz bi süre sonra şimdiden boşuna hiç onu düşünüp gerilmeyin derim ben size:)

selam,ben çarşıdaki konakta yaptırmıştım memnunum da doktorumdan ama size gölcükten gidip gelmesi zor olabilir..bende ilk gölcükte donanmanın oralarda bi ortodontistle görüşmüştüm.onu da iyi diye söylemişlerdi bize isterseniz onu da bi araştırın.
isterseniz bunların dışında da önerebilirim isim olarak duyduğum çok kişi var ama herkesin yöntemi farklı tedaviyi ne kadar zamanda nasıl yapıcağına ikna olduğunuz kişiye gitmenizi öneririm ki o süreçte içiniz rahat olsun:)

benim de 2,5sene oldu ve az kaldı bitmesine... henüz kullanmadım sabitleyici ama bildiğim kadarıyla içten tek sıra ince bir tel yapıştırılıyor... dişlerin pozisyonu tedavi sonundaki hali ile kalsın diye... içten olduğu için konuşurken farkedilmiyor... kullananlar da varlığının hiç rahatsız etmediğini söylüyorlar...

sanırım uzun bir süre kalması en doğrusu ... rahatsızlık da vermediği için istersen bir ömür kalabilir :)))

Öyle mi çok sewindim...Önceden sabitleyici takan birini tanıdım ve inanılmaz şikayetçi beni öyle korkuttu ki..!
Okulda takamıyordum yemek yerken çıkartıp kutusuna koymam gerekiyordu peltek konuşuyordum ve aşırı ağrı yapıyo diyince bende bi an braketlerim hiç çıkmasın diye dua edmeye başlayacaktım..xD
Neyse içim rahatladı biraz..Birde pekiştirici ve sabitleyici aynı şey mi..yani düşündümde acaba arkadaşımın bahsettiği şey pekiştirici olabilirmi..

Öyle mi çok sewindim...Önceden sabitleyici takan birini tanıdım ve inanılmaz şikayetçi beni öyle korkuttu ki..!
Okulda takamıyordum yemek yerken çıkartıp kutusuna koymam gerekiyordu peltek konuşuyordum ve aşırı ağrı yapıyo diyince bende bi an braketlerim hiç çıkmasın diye dua edmeye başlayacaktım..xD
Neyse içim rahatladı biraz..Birde pekiştirici ve sabitleyici aynı şey mi..yani düşündümde acaba arkadaşımın bahsettiği şey pekiştirici olabilirmi..

sanırım bir, damaklık denen ince teller war..bnm 2 arkadasım da teller çıktıktan sonra bi müddet bu damaklıklardan takmıştı.bu damaklıklar görünüyo ince tel şeklinde..ama bu yıllar önceydi..şimdi bir de retainer denilen sabitleyiciler war..bunlar ön dişlerin arkasına takılıo ve oraları tutuyolar ve görünmüyorlar..heralde teknolojinin ilerlemesiyle bulunmuş yeni ve de etkili bi yöntem..bildiğim kadarıyla sabitleyiciler takıldıysa dişler asla eski haline geri dönmüyo..ama ne kadar kalacağı ile ilgili çeşitli söylentiler war..mesela bnm doktorum en az 10 yıl çıkması taraftarı değiliz demişti..

arkadaşlar meraba ben yeni katıldım aranıza ve bi problemim var üst dişlerimin hepsinin arası çok ayrık bunu nasıl tedavi ettirebilirim tel kullanmam kesin gereklimi ve üst dişlerimin biri eksik görünmeyen arka tarafta oraya da dolgu yaptırılabiliniyormu acaba bunların cevaplarını yetkili birinden duymak istiyorum ltfen bana yardımcı olun şimdiden teşekkürler...

canım sabitleyici ile pekiştirici farklı şeyler... arkadaşın sanırım apereyden bahsetmiş... peltek konuşturan ve ağrı yaptıran odur... pekiştiriciyi de yemek yerken çıkarıyorsun ama dişlerine bir kuvvet uygulamıyor olması gerektiği için ağrı yapacağını düşünmüyorum... pekiştirici de tedaviden sonra bir süre kullanılan şeffaf dişlerinin üzerine kalıp gibi geçirilen bir şey... ama sabitleyici takılıyorsa buna gerek olmaz sanırım... sonuçta pekiştiricinin amacı da dişlerin son halini korumak... pekiştirici de biraz peltek konuşma olabilir ama...

arkadaşlar meraba ben yeni katıldım aranıza ve bi problemim var üst dişlerimin hepsinin arası çok ayrık bunu nasıl tedavi ettirebilirim tel kullanmam kesin gereklimi ve üst dişlerimin biri eksik görünmeyen arka tarafta oraya da dolgu yaptırılabiliniyormu acaba bunların cevaplarını yetkili birinden duymak istiyorum ltfen bana yardımcı olun şimdiden teşekkürler...

ben yetkili değilim ama bildiğim kadarıyla cevaplayayım :) sanırım aramızda diş hekimi olan kimse de yok :))) öncelikle hoşgeldin...
benim ön dişlerim ayrıktı ve braketlerle düzeldi; aynı şekilde tedavi yapılabilir... başka şekilde tedavi olacağını pek sanmıyorum... arka tarafta olmayan dişinin yerine implant yani diş takılabilir ama implantlar biraz pahalı sanırım... eğer kullanım açısından bir problem yaratmıyorsa arkadaki dişin de en akadaysa diş olması gerekmeyebilir... benim de alt sol 20liğim çekildi ama soldaki duruyor... ve bir problem yaratmıyor braket kullanımı açısından... ama sen yine de birkaç ortodontist ile görüş... belki senin farkında olmadığın şeyler de vardır ki genelde öyle oluyor...

haklısın küçük böcük sabitleştirici takılınca o pekiştireçlere gerek kalmıyor.ortodontik tedavimden önce geçirdiğim cerrahi operasyonlardan birinden sonra pekiştireç kullanmıştım.onu da kullanmak o kadar zor değil yemek yerken sorun olması dışında bikaç gün sonra alışıyorsunuz ama sabitleyicilerin rahatlığını hiçbişeye değişmem:)))

yaş kaç canım... gerçi hiç sorun olmuyor ama merak ettim... :)

Selam yaş 28 oldu:)

haklısın küçük böcük sabitleştirici takılınca o pekiştireçlere gerek kalmıyor.ortodontik tedavimden önce geçirdiğim cerrahi operasyonlardan birinden sonra pekiştireç kullanmıştım.onu da kullanmak o kadar zor değil yemek yerken sorun olması dışında bikaç gün sonra alışıyorsunuz ama sabitleyicilerin rahatlığını hiçbişeye değişmem:)))
İsim önerilerin olursa çok sevinirim.Teşekkürler.

ben de 3 sene tedavi gördüm ve tellerim çıkınca iç taraftan ince tel takıldı kaymasını engellemek için, pekiştiriciyi yanlızca bir hafta kullandım o teller hazırlanana kadar. pekiştirici kullanması gerçekten çok zor içine tükürük giriyor,sürekli fırçalamak gerekiyor, yemek yerken çıkarıp takması bir dert, eskidikçe üzerinde çizikler oluşuyor ve çirkin bir görüntü oluyor. tavsiyem doktorunuzdan iç tarafa yapıştırılan tellerden istemeniz. varlığı yokluğu bir değil ağzınızda, benim 2 senedir duruyor onlar. falak uzunca bir süre kalması gerekiyomuş işte. dediğim gibi var mı yok mu hiç hissetmiyorum bile çok ince :)

bende 7 ay oldu taktıralı bitmesine daha bi sene var... benim dişlerimde sararma oldu hep... düzenlide fırçalıyorum..arayüz fırçamda var... siz nasıl yapıyorsunuz bakımını sizde de oluyormu sararma..

Canım ben diş teli takmıyorum.İnşallah yazın takmaya başlayacağım bir an önce olmasını istiyorum çünkü rahat birşekilde gülebilmek istiyorum artık.İnsanların ben gülerken sürekli dişlerime doğru bakmalarından bıktım :(

merhaba herkese,bende tel takdırdım dişlerime dün..yanlardan iki tane de diş çekildi,ön dişlerimin arkaya dogru gidebilmesi için yer açılması gerekiyomuş..yani o sebepten ötürü görüntü olarak vahim durumdayım..boşlukların haricinde tel o kadar da kötü görünmüyor ama benim doktorum beyaz braket kullandı tavsiye ederim güzel duruyo,hiç kötü bir görüntü olmuyor.benim çok agrım da olmadı acaba diyorum çok sıkmadı mı doktorum bırden çok agrımasın diye:)15 gün sonraki randevuda belli olur artık..alışmaya çalışıyorum şimdi agzımın yeni durumuna umarım 1,5 -2 sene çabuk geçer:(

Back