arklar malsef tel hic bi ise yaramadi bende. 1 seneye yakin taktim. ooole hortlak gibi dolastim ortalikta. sonra cikardim, eh iste azcik duzelmisti. aslinda bende fazla egri yoktu. yalnizca ustden 1 dis one cikikti az. ama sonra baska bi tel atktim. hani istediginizde gun icinde cikara bilioruz ya . ondan iste. 4 ay falan da onu taktim. 2009 aralikta cikardim onu da. cikartiktan 1 ay falan sonra eski haline dondu dislerim. yani hic ise yaramadi. bosuna 1 bucuk sene agzimi kapatarak guldum, resimlerde gulemedim, ocu gibi dolastim.
insallah sizlerde oyle olmaz. ama benim simdiki aklim olsaydi asla ve asla taktirmazdim. ustelik onca para gitti.
simdi burda sevkinizi kirmak istemem ama gercekleri paylasim dedim
dentistanbul - beşiktaş :))
neden değişiyor açıkma yok sanırım anlaşamıyorlar yönetimle bilemiyorum.
Kızlar size bir haberim var ben de 2009 temmuz da diş teli taktırmıştım hatta daha öncede bahsettim üst dişlerimde bir tane eksik diş olduğu için orta hattım kaymıştı şimdi biraz daha düzgün ve en sonunda alttaki tellerim çıkarıldı gelecek ayda üst tellerim çıkarılacak....:) Ortodontistim ben şeffaf damaklık istemediğim için dişlerimin arkasına tel taktırmamı söyledi ve bende dişlerimin arkasına tel taktırdım hem de şeffaf bir tel gibi bir şey aynı şeffaf diş teli piriketlerine benziyen bir maddeden aslında diş rengi sanırım görünmüyor eğer diş telleriniz çıkarsa bu şekilde bir aparey taktıracaksanız yapacak doktordan estetik olarak görünmeyen bir aparey takmasını isteyin böylece hiç kimse arkasında bir şey olduğunu anlatmaz bunu şu yüzden anlatıyorum ben de böyle bir şeyin varlığından haberdar değildim ve öğrenmiş oldum ve sizi bilgilendirmek istedim.....:) Birde arkadaşlar acaba ben arkaya böyle bir sabitleyici taktırdım ama geri gidermi diye korkuyorum eğer bu şekilde bir işlem yaptırmış deneyimli arkadaşlar varsa bu konu hakkında bilgi verirlerse sevinirim.....:) Öpüyorum hepinizi....:)
arklar malsef tel hic bi ise yaramadi bende. 1 seneye yakin taktim. ooole hortlak gibi dolastim ortalikta. sonra cikardim, eh iste azcik duzelmisti. aslinda bende fazla egri yoktu. yalnizca ustden 1 dis one cikikti az. ama sonra baska bi tel atktim. hani istediginizde gun icinde cikara bilioruz ya . ondan iste. 4 ay falan da onu taktim. 2009 aralikta cikardim onu da. cikartiktan 1 ay falan sonra eski haline dondu dislerim. yani hic ise yaramadi. bosuna 1 bucuk sene agzimi kapatarak guldum, resimlerde gulemedim, ocu gibi dolastim.
insallah sizlerde oyle olmaz. ama benim simdiki aklim olsaydi asla ve asla taktirmazdim. ustelik onca para gitti.
simdi burda sevkinizi kirmak istemem ama gercekleri paylasim dedim
Merhaba herkese,
...............
Sevgilerle
Arkadaşlar biri banada yardım edebilir mi?
Benim dişlerimde çarpık ötesi, Köpek dişlerim öne fırlamış durumda tıpkı vampir gibi alt üst çarpışık, içiçe geçmiş durumda. Damağım çok dar olduğu için dişler sığamamış. 20 lik dişlerde arkadan yavaştan gelmeye başladıkça, dişlerimin iyice çarpıştığını hissediyorum. Dilime deyiyor, kanıyor, muzu ısırıyorum muz bile kan oluyor, fırçalarken kanaması ise çok fazla. Burnumda da problem olduğu için, ağzı açık uyuyorum. Buda benim diş etlerime zarar vermiş yıllarca. Neyseki burnumdan estetik oluyorum da bundan kurtuluyorum.
Ortodontist bana 1 senelik tedavi dedi ki, biliyorum daha fazla sürecek. Şeffaf tel kullanacakmış, üstten iki diş, allatn bir diş çekecekmiş. Benim dilerimde çok sağlamdır. Yrimilik dişlerime dokunmayacakmış. Bu bana çok ilginç geldi önce yirmiliklerin çekilmesi daha uygun olmaz mı acaba. Damağımı genişletecekmiş. Ben 26 yaşından sonra damak genişletilir mi bilemiyorum, yirmilikleri yerinde bırakıp üç tane sapasağlam dişi çekmek ne kadar dopru?
Maliyet 3.300 dedi herşey dahil ( temizleme, çekim, baret, kontroller vs )
Ne diyorsunuz tecrübesi olanlar paylaşsın lüten. Sağlam dişlerime yazık etmek istemiyorum. Doktor eğer dişlerden geçkemezsek, tedavin bitince tekrar çarpılır dedi.
bu arada kkya da hoşgeldin ... ilk mesajınmış :))
Kızlar tel tedavisinden sonra yapılan sabitleme tedavisi arkaya tel takılırsa ömür boyumu kalıyor yaniii bunu bilmiyordummmmm....:)
Kızlar tel tedavisinden sonra yapılan sabitleme tedavisi arkaya tel takılırsa ömür boyumu kalıyor yaniii bunu bilmiyordummmmm....:)
wala cnm bgn bende doktorla görüştüm teller çıktıktan sonra arkaya sabitleyici takacağını yaklasık 10 yıl kadar istenirsede ömür boyu kalabileceğini söledi..ki bnm teller de takılmadı daha..ilk söyleyince neee 10 yıl mı dedim ama zaten arkada görünmüyorlarmış we hiçbi rahatsızlık da wermiyorlarmış..bi tarafta ömür boyu çarpık dişlerle yaşamak war bi tarafta da görünmeyen sabitleyiciler eşliğinde inci gibi dişlerle....zemuszemus
merak etmeyin o sabitleyicilere bi süre sonra alışıp,varlığını bile hissetmiyorsunuz.teller çıktığında nasıl onların eksikliğini hissedip,bikaç ay sonra dişlerinizin hep düzgün olduğu hissine kapıldığınız gibi..
ilk çıktığında dişlerimin bozulmasından çok korkmuştum bi de doktorları bilirsiniz biraz fazla hassastırlar.elmayı bile ısırarak yememem gerektiğini söylemişti dişlerimin hareket etmemesi için..
merak etmeyin o sabitleyicilere bi süre sonra alışıp,varlığını bile hissetmiyorsunuz.teller çıktığında nasıl onların eksikliğini hissedip,bikaç ay sonra dişlerinizin hep düzgün olduğu hissine kapıldığınız gibi..
ilk çıktığında dişlerimin bozulmasından çok korkmuştum bi de doktorları bilirsiniz biraz fazla hassastırlar.elmayı bile ısırarak yememem gerektiğini söylemişti dişlerimin hareket etmemesi için..
ben zaten hiç elmayı ısırarak yiyemem zaten; pek zor olmasa gerek benim için kaydirigubbakcemile3
wala cnm bgn bende doktorla görüştüm teller çıktıktan sonra arkaya sabitleyici takacağını yaklasık 10 yıl kadar istenirsede ömür boyu kalabileceğini söledi..ki bnm teller de takılmadı daha..ilk söyleyince neee 10 yıl mı dedim ama zaten arkada görünmüyorlarmış we hiçbi rahatsızlık da wermiyorlarmış..bi tarafta ömür boyu çarpık dişlerle yaşamak war bi tarafta da görünmeyen sabitleyiciler eşliğinde inci gibi dişlerle....zemuszemus
peki zor olmuyormu tellerin arka dişlere takılması? bilmiyorumkismile
bunlar tedavi sürecinde de yasak değil mi ?yasaklara aldırış etmediğim için ben mi yanlış hatırlıyorum:))tellerim ilk takıldığında -o aralar erik vardı- doktorum onu bile keserek yememi söylemişti:S ondan dolayı ilk 1 ay kendimi kısıtladım dişlerim hareket edip bozulmasınlar diye artık gayet rahatım canım ne isterse sertmiş yumuşakmış bakmadan onu alıp yiyorum.Peki hamburger yarım ekmek doner bunları da ısırmak yasak :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?