bende 7 ay oldu taktıralı bitmesine daha bi sene var... benim dişlerimde sararma oldu hep... düzenlide fırçalıyorum..arayüz fırçamda var... siz nasıl yapıyorsunuz bakımını sizde de oluyormu sararma..
Canım ben diş teli takmıyorum.İnşallah yazın takmaya başlayacağım bir an önce olmasını istiyorum çünkü rahat birşekilde gülebilmek istiyorum artık.İnsanların ben gülerken sürekli dişlerime doğru bakmalarından bıktım
merhaba herkese,bende tel takdırdım dişlerime dün..yanlardan iki tane de diş çekildi,ön dişlerimin arkaya dogru gidebilmesi için yer açılması gerekiyomuş..yani o sebepten ötürü görüntü olarak vahim durumdayım..boşlukların haricinde tel o kadar da kötü görünmüyor ama benim doktorum beyaz braket kullandı tavsiye ederim güzel duruyo,hiç kötü bir görüntü olmuyor.benim çok agrım da olmadı acaba diyorum çok sıkmadı mı doktorum bırden çok agrımasın diye:)15 gün sonraki randevuda belli olur artık..alışmaya çalışıyorum şimdi agzımın yeni durumuna umarım 1,5 -2 sene çabuk geçer
Selam yaş kaç? Tellerin yaşla ilgisi var mı diye soruyorum:)Ben 28 yaşındayım ve tel taktırmayı düşünüyorum en kısa zamanda.merhaba herkese,bende tel takdırdım dişlerime dün..yanlardan iki tane de diş çekildi,ön dişlerimin arkaya dogru gidebilmesi için yer açılması gerekiyomuş..yani o sebepten ötürü görüntü olarak vahim durumdayım..boşlukların haricinde tel o kadar da kötü görünmüyor ama benim doktorum beyaz braket kullandı tavsiye ederim güzel duruyo,hiç kötü bir görüntü olmuyor.benim çok agrım da olmadı acaba diyorum çok sıkmadı mı doktorum bırden çok agrımasın diye:)15 gün sonraki randevuda belli olur artık..alışmaya çalışıyorum şimdi agzımın yeni durumuna umarım 1,5 -2 sene çabuk geçer
İsim önerilerin olursa çok sevinirim.Teşekkürler.
sanırım bir, damaklık denen ince teller war..bnm 2 arkadasım da teller çıktıktan sonra bi müddet bu damaklıklardan takmıştı.bu damaklıklar görünüyo ince tel şeklinde..ama bu yıllar önceydi..şimdi bir de retainer denilen sabitleyiciler war..bunlar ön dişlerin arkasına takılıo ve oraları tutuyolar ve görünmüyorlar..heralde teknolojinin ilerlemesiyle bulunmuş yeni ve de etkili bi yöntem..bildiğim kadarıyla sabitleyiciler takıldıysa dişler asla eski haline geri dönmüyo..ama ne kadar kalacağı ile ilgili çeşitli söylentiler war..mesela bnm doktorum en az 10 yıl çıkması taraftarı değiliz demişti..
canım sabitleyici ile pekiştirici farklı şeyler... arkadaşın sanırım apereyden bahsetmiş... peltek konuşturan ve ağrı yaptıran odur... pekiştiriciyi de yemek yerken çıkarıyorsun ama dişlerine bir kuvvet uygulamıyor olması gerektiği için ağrı yapacağını düşünmüyorum... pekiştirici de tedaviden sonra bir süre kullanılan şeffaf dişlerinin üzerine kalıp gibi geçirilen bir şey... ama sabitleyici takılıyorsa buna gerek olmaz sanırım... sonuçta pekiştiricinin amacı da dişlerin son halini korumak... pekiştirici de biraz peltek konuşma olabilir ama...
.
Pekiştirici- Sabitleyici konusunda ben de emin değilim ancak. Bugün doktorum arkadan takılan tellerin dişten ayrılma riskinin çok büyük ve farkedilmesinin de zor oldugunu söyledi. Öte yandan, pekiştireç (şeffaf kalıp) hem daha az süre kullanılıyormuş hem de bozulma riski yok. Bir arkadaşın dediği gibi, arasına bişeyler kaçabilir(yemek yerken çıkarılıyor aslında ne kaçabilir diğer durumda?) ya da çizilmeden dolayı görüntüsü bozulabilir (yemek yerken bi temas olmayacagından çizilmesi de söz konusu olmaması lazım) belki. Ama sabitleyici (arkadan takılan tel ) farkedilmeden dişten ayrılır, koparsa ve farkedilmezse dişlerde oynama oluyor ve bu durumda da tekrar ön tarafa tel takılması gerekiyormuş. Doktorum bu yüzden bana sabitleyici teli önermedi.
Bakalım neye karar vericez...
Kızlar bende sizi gibi dişleri telle örülmüş biriyim.
2 sene olacak tel taktıralı.
Dişler inci gibi oldu.27 nisanda çıkıyor.çok heyecanlıyım.çok
mutluyum.
Nişanlım askerden gelince telsiz görecek.zor aşamalar çok şükür geçti.
ağrılar yaralar lastikler bitti çok şükür.
Tecrübeli biri olarak bana aklınıza takılan sorular sorabilirsiniz.bildiğim kadarıyla cevaplarım.
Hayırlı olsun yeni dişleriniz=)Çok mu sorun vardı dişlerinizde acaba?Yaşınız kaç?[/QUO
teşekkürler gülm.
hayır çok sorunlu değildi.
ön dişlerim üst üsteydi.
birde köpek dişim yukrdan çıkmıştı.
beni çok rahatsız ediyoru.
hiç mutlu değildim.
ama şimdi çok mutluyum.
23 yaşında taktırdım.
:teytey:hiç pişman değilim.bir pişmanlığım keşke daha erken taktırsaydım.
Hayırlı olsun yeni dişleriniz=)Çok mu sorun vardı dişlerinizde acaba?Yaşınız kaç?[/QUO
teşekkürler gülm.
hayır çok sorunlu değildi.
ön dişlerim üst üsteydi.
birde köpek dişim yukrdan çıkmıştı.
beni çok rahatsız ediyoru.
hiç mutlu değildim.
ama şimdi çok mutluyum.
23 yaşında taktırdım.
:teytey:hiç pişman değilim.bir pişmanlığım keşke daha erken taktırsaydım.
Benim de ön dişlerim önde yaklaşık 5cm falan onun için taktırmak istiyorum yazın taktırcam inşallah..
O sabitleyici tel çok sağlam pek de çıkıcak gibi değil, ama her ihtimale karşı bana şeffaf olan pekiştiriciden de verdi doktorum çıkarsa eğer bana gelene kadar kullan bunları diye. nerdeyse 2 senedir ağzımdalar ama bi problem yaşamadım henüz. Kendi doktorum da aynısından kullanıyor şuanda. Emin ol o şeffafları kullanmasından milyonlarca kat daha rahat yerimseniben
Hmmm. Ben de burdaki yorumlara binaen sormuştum doktoruma, hangisi iyi diye. Peki sence neden benim doktorum önermiyor? Ücret konusunda benim bilmedigim birşey mi var acaba? Onlar da en başta belirlenen fiyata dahil, değil mi? Hangisini seçersek seçelim sonradan bi ek ücret talep edilmiyor değil mi?
son 4 ayım inşallah,bitsin artık bu çileeee :)
dahil olması gerekiyor canım... benim dişçim de sabit tel öneriyor ve kendisi de kullanıyor... bu akşam gideceğim; gittiğimde ben de sorayım :) ]
Tamam canım. Beklicem.
Benim doktorum kopma riski çok yüksek içerde oldugu için dedi. Kopunca farketmesi de zor oluyor dedi. Zamanla dişler geri hareketine başlayınca farkedilirse de tekrar eski tel tedavisine geçilmesi gerekiyormuş. Böyle açıklamıştı. Bu şekilde sorabilirsen doktorlarımızı uzaktan danıştırmış oluruz :)
dahil olması gerekiyor canım... benim dişçim de sabit tel öneriyor ve kendisi de kullanıyor... bu akşam gideceğim; gittiğimde ben de sorayım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?