Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bende 7 ay oldu taktıralı bitmesine daha bi sene var... benim dişlerimde sararma oldu hep... düzenlide fırçalıyorum..arayüz fırçamda var... siz nasıl yapıyorsunuz bakımını sizde de oluyormu sararma..

slm, bende 10 ay kullandım geçen ağustosta çıktı diş tellerim. Beyaz braket kullanıldığı halde çok temiz kullandım. Son zamanlarda 1,5 ay sonraya randevu vermeye başlamıştı dr. o bile şaşırıyodu. Arada geldin temizledik mi diye :) yalnız bir bardak çay ya da kahve içsem bile hemen fırçalıyordum. Eğer fırçalayamayacak bir durumda kalırsam diye yanımda sürekli su taşıyordum. Her yemekten sonra zaman geçmesini beklemeden fırçalamaya çalış canım. bayanssulusmile

bende yazın taktırıcam..doktorla anlaştık ama doğum iznine ayrıldı..okullar kapanınca başlıcaz..bende bu arada dolguları falan halledicem..herşey ii güzel de işte metal takacak olması çok canımı sıkıyo..az da değil ki..2-2.5 yıl sürer dedi..mafoldumben

cnm, bnm arkadaşım da 5 martta seffaf taktırdı..onunda hiç ağrısı olmadı hatta hala daha yok..sanırım porselen olmasıyla alakalı..doktorumun dediğine göre seffafda metalde olduğu kadar baskı uygulanamazmış..fazla baskı olmadığı için çok ağrımamasıda normal sanırım..yerimseniben

Selam yaş kaç? Tellerin yaşla ilgisi var mı diye soruyorum:)Ben 28 yaşındayım ve tel taktırmayı düşünüyorum en kısa zamanda.

merhaba arkdaşlar. bende diş teli takmayı düşünüyorum. Benim sorunum dişlerimin aralıklı olması bunun dışında bir çarpıklık yok. sadece bu aralıklı olması beni rahatsız ediyor. 28 yaşındayım ne kadar süre takmak gerekiyor birde maliyeti nasıl beni bilgilendirebilirseniz sevinirim. :)

İsim önerilerin olursa çok sevinirim.Teşekkürler.

k.bakmayın kaç gündür aksiliklerden dolayı bitürlü cevap yazamadım:s bu aşamaları geçeli 3 yıl oldu belki de daha fazla o yüzden gölcükteki o doktorunda diğerlerinin isimlerini de şu an hatırlayamıyorum.ama sizin için yol sorun olmayacaksa izmitteki özelkonaktıp merkezi ile irtibata geçmenizi öneririm.ben orda taktırdım tellerimi sonuçtan da süreçten de memnunum hiç sorun yaşamadım.umarım yardımcı olabilmişimdir:)

Merhabalar herkese,
Herkesin yazdıklarını üç aşağı beş yukarı okudum.
Yaş konusunda bence hiç kimse canını sıkmasın. Bakın, aramızda ben gibi 27, küçükböcük gibi 29 yaşında hatta 33 yaşında olanlar var. Asla yaşım geçti, ne derler diye düşünmeyin. Eğer elinizde paranız varsa hemen yarın başlayın derim.

Benim şeffaf braketlerimle 2 haftam doldu. Sadece üst dişlerimde var şu an. ılerde altlara da takıştırıcaz. :) 2700TL.

Şeffaf braketi herkese tavsiye ediyorum. Hem rahatsız edici bir görüntüsü yok, hem de aksine ışıltılı bi görüntü oluşturuyor. Ben ilk on gün dişlerimle çiğnemekte çok zorlandım, hiç dokunamadım. Hatta komiktir dudaklarımı çok yerdim ben önceden. Ama bu sürede dudaklarımda bile değişiklik oldu. O kadarlık bile kullanamadım yani dişlerimi. Yani porselen-plastik yani estetik braketlerde az kuvvet uygulanması söz konusu diil. Tek dezavantajı metal kadar dayanıklı değil, bu da ASLA ısırmamanız durumunda hiçbir problem yaratmaz. Benim doktorumun eşinin dişlerinde de plastik braket var,benimkinden...

Bu konuda alaylı olarak doktora yaptım arkadaşlar, kaç yıldır araştırıyorum herşeyiyle. Yani dediklerime güvenin.

Pekiştirici- Sabitleyici konusunda ben de emin değilim ancak. Bugün doktorum arkadan takılan tellerin dişten ayrılma riskinin çok büyük ve farkedilmesinin de zor oldugunu söyledi. Öte yandan, pekiştireç (şeffaf kalıp) hem daha az süre kullanılıyormuş hem de bozulma riski yok. Bir arkadaşın dediği gibi, arasına bişeyler kaçabilir(yemek yerken çıkarılıyor aslında ne kaçabilir diğer durumda?) ya da çizilmeden dolayı görüntüsü bozulabilir (yemek yerken bi temas olmayacagından çizilmesi de söz konusu olmaması lazım) belki. Ama sabitleyici (arkadan takılan tel ) farkedilmeden dişten ayrılır, koparsa ve farkedilmezse dişlerde oynama oluyor ve bu durumda da tekrar ön tarafa tel takılması gerekiyormuş. Doktorum bu yüzden bana sabitleyici teli önermedi.
Bakalım neye karar vericez...

İkinizede çok teşekkür ederim..Ama umarım pekiştirici takmama gerek kalmaz..:S
Hemen doktoruma sormam lazım..tekrar teşekkür ederim..

Kızlar bende sizi gibi dişleri telle örülmüş biriyim.

2 sene olacak tel taktıralı.

Dişler inci gibi oldu.27 nisanda çıkıyor.çok heyecanlıyım.çok
mutluyum.

Nişanlım askerden gelince telsiz görecek.zor aşamalar çok şükür geçti.

ağrılar yaralar lastikler bitti çok şükür.

Tecrübeli biri olarak bana aklınıza takılan sorular sorabilirsiniz.bildiğim kadarıyla cevaplarım.

O sabitleyici tel çok sağlam pek de çıkıcak gibi değil, ama her ihtimale karşı bana şeffaf olan pekiştiriciden de verdi doktorum çıkarsa eğer bana gelene kadar kullan bunları diye. nerdeyse 2 senedir ağzımdalar ama bi problem yaşamadım henüz. Kendi doktorum da aynısından kullanıyor şuanda. Emin ol o şeffafları kullanmasından milyonlarca kat daha rahat yerimseniben

Hayırlı olsun yeni dişleriniz=)Çok mu sorun vardı dişlerinizde acaba?Yaşınız kaç?

Hmmm. Ben de burdaki yorumlara binaen sormuştum doktoruma, hangisi iyi diye. Peki sence neden benim doktorum önermiyor? Ücret konusunda benim bilmedigim birşey mi var acaba? Onlar da en başta belirlenen fiyata dahil, değil mi? Hangisini seçersek seçelim sonradan bi ek ücret talep edilmiyor değil mi?

dahil olması gerekiyor canım... benim dişçim de sabit tel öneriyor ve kendisi de kullanıyor... bu akşam gideceğim; gittiğimde ben de sorayım :)

son 4 ayım inşallah,bitsin artık bu çileeee :)

hadi bakalım... sanırım benim de o kadar kaldı ... :)

dahil olması gerekiyor canım... benim dişçim de sabit tel öneriyor ve kendisi de kullanıyor... bu akşam gideceğim; gittiğimde ben de sorayım :)

Tamam canım. Beklicem.
Benim doktorum kopma riski çok yüksek içerde oldugu için dedi. Kopunca farketmesi de zor oluyor dedi. Zamanla dişler geri hareketine başlayınca farkedilirse de tekrar eski tel tedavisine geçilmesi gerekiyormuş. Böyle açıklamıştı. Bu şekilde sorabilirsen doktorlarımızı uzaktan danıştırmış oluruz :)

Arkadaşlar, benim üst dişlerimde şeffaf braketler var. En sondan bir önceki azı dişlerime doktorum metal bant taktı, dişi tamamen çevreliyor, onu dişime bir maddeyle yapıştırdı. Ancak 3 gün içinde koku oluştu ve sonra da düştü. Tekrar doktoruma gittim ve tekrar yapıştırdı. Aynı dişteki bant yine bugün çıktı. Ama diğer bantta hiçbir problem yok. Herşeyi sağ tarafımla yiyorum zaten, o daha sağlam sanırım. Başına böyle birşey gelen oldu mu? Ne yaptınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…