• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

izmirli04;cnm eğer 18 yaşından küçüksen sigorta karşılıyor diye biliorum ama..bnm arkadaşım vakti zamanında 17 yaşındayken taktırmıştı ve 200 lira braketlerin parasını ödemişti sadece..araştırabilirsin istersen..

Yok tatlım 22 yaşındayım, artık geçti :1no2:

Yok tatlım 22 yaşındayım, artık geçti :1no2:

ne 22 yaşındayım geçtimi diyorsun
canım artık bunun yaşı yok tıp ilerledi
ben 33 yaşındayım ve 33 yaşında taktırdım,50 yaşında bile hastası olmuş dr.mun
ve 30 yaşlarında bir sürü hastası varmış biride beeennnnnkaydirigubbakcemile3

üzülme tatlım yaa... benim yabancı müşterim var kadın 50 yaşında ağzında braketler var...
o yüzden sen de imkanın olduğunda yaptırırsın... şimdilik takmamaya çalış kafana :teselli:

Erkek arkadaşım 2-3 sene sonra yaptırırız diyor işe başlasın biraz para biriktirsin yardımcı olurum dedi. Umarım bir an önce okulunu bitirip işe girer kaydirigubbakcemile3

ne 22 yaşındayım geçtimi diyorsun
canım artık bunun yaşı yok tıp ilerledi
ben 33 yaşındayım ve 33 yaşında taktırdım,50 yaşında bile hastası olmuş dr.mun
ve 30 yaşlarında bir sürü hastası varmış biride beeennnnnkaydirigubbakcemile3

Sigorta 18 yaşına kadar karşılıyormuşta onun için geçti dedim tatlım. İleride yaptırmayı düşünüyorum zaten zemuszemus

ben 17 yaşındayım ve tel takıyorum. geçen ay üst telim çıktı sadece alt telim var şuan.. tedaviye başlarken ilk önce damaklık kullandım damağıma bi aparat taktılar ama hiç de korkulacak sorun edilecek bişi değil. damaklığı da ztn 2 ay snra fln çıkardım. şuan çok memnunum hatta ilk başta telim çıktığında hiç çıkmasın istemiştim bence dişleri bozuk olanlar hemen gidip doktorla konuşun... fiyat olarak bnmkisi 2000 tl tuttu. ama tabiki fiyatlar tedaviye göre değişiyor. doktorumdan da çok çok çok memnunum.

merhaba.senin damakla ilgili sorunun neydi ki damak aparati taktilar?damagin mi ileriydi?eyvahedigeldismile

merhaba
ben 12.09.2009 da taktırdım tellerimi 2 yıl sürer dedi önce (22 yasındayım) aralık ayında yaklasık 1 yıl sonra cıkar dedi, 1 ay önce gittigimde sen 6 ay gibi düşün ama daha cabuk bitebilir dedi :) 3 gün önce gittim oo cok iyi gidiyor dedi, ne zaman cıkar dedim, oo ona daha cok var dedi :( 1 aydır lastik takmaya basladım ,
daha önce taktıranlar sizin tedaviniz ne kadar sürdü?

merhaba
ben 12.09.2009 da taktırdım tellerimi 2 yıl sürer dedi önce (22 yasındayım) aralık ayında yaklasık 1 yıl sonra cıkar dedi, 1 ay önce gittigimde sen 6 ay gibi düşün ama daha cabuk bitebilir dedi :) 3 gün önce gittim oo cok iyi gidiyor dedi, ne zaman cıkar dedim, oo ona daha cok var dedi :( 1 aydır lastik takmaya basladım ,
daha önce taktıranlar sizin tedaviniz ne kadar sürdü?

canım benim duyduğum en az 1 yıl sürer tedavin ki genelde geçer de...
canını sıkmak istemem ama braketler çıktıktan sonra da pekiştirici kullanman gerekecek ki o da genelde 6 ay takılıyor... takmazsan dişlerin eski haline döner ve onca emek boşa gider...

acele etme sen... daha ilerleyen zamanlarda neler duyacaksın dişçinden ; daha nereleri düzeltecek bakalım... ben pes ettim artık sormuyorum... altlar 2 sene 3 ay oldu ; üst de nerdeyse 1 sene olacak...

Erkek arkadaşım 2-3 sene sonra yaptırırız diyor işe başlasın biraz para biriktirsin yardımcı olurum dedi. Umarım bir an önce okulunu bitirip işe girer kaydirigubbakcemile3

o senden önce mezun olup iş bulacak öyle mi ; belki sen önce bulursun...
ablan olarak sana tavsiye; erkek arkadaşına değil de kendine güvensen bu konuda inan çok daha iyi hissedersin yerimseniben

tesekkür ederim kücük bücük :) ins su braketlerden kurtulsam yazın yeter pekiştirici zor gelmez sanırım :)

o senden önce mezun olup iş bulacak öyle mi ; belki sen önce bulursun...
ablan olarak sana tavsiye; erkek arkadaşına değil de kendine güvensen bu konuda inan çok daha iyi hissedersin yerimseniben

Böcüküm haklısında pek iş bulabilme konusunda umudum yok ondan şettim bilmiyorumkismile

kızlar müjde doktorum yine değişti, 4. doktor bu :@ tedavim o kadar ağır gitmeye başladı ki uyuz olmaya başladım artık, en fazla 1,5 sene demişlerdi hiç sanmıyorum ama ben ve gına geldi doktorun değişmesinden. sempatiksalakcinni

kızlar müjde doktorum yine değişti, 4. doktor bu :@ tedavim o kadar ağır gitmeye başladı ki uyuz olmaya başladım artık, en fazla 1,5 sene demişlerdi hiç sanmıyorum ama ben ve gına geldi doktorun değişmesinden. sempatiksalakcinni

cnm doktorun neden değişiyor sürekli?özelde yaptırmıyor musun?

bu msjı 3. yazışım umarım bu sefer net gitmez...

dün kontrolüm vardı... tedavi sırasında alt dişlerim üst dişlerimden daha öne çıktı...şimdi onları içeri almaya çalışıyoruz... dişçim "bunlar da içeri girdi mi tamamdır" dedi... şaşırdım... çünkü gömük köpek dişim ( artık gömük değil tabii ama ) hala diğeri ile simetrik değil... dişlerimi kapattığımda alt ve üst arasında 2-3mm boşluk kalıyor...

ben de bunu söyledim... teli braketin altından geçirdi ; yükselmesi için...

yani ilk defa dişçim sabırsız davrandı ; ben ise yok dedim daha işimiz var :)))

arklar malsef tel hic bi ise yaramadi bende. 1 seneye yakin taktim. ooole hortlak gibi dolastim ortalikta. sonra cikardim, eh iste azcik duzelmisti. aslinda bende fazla egri yoktu. yalnizca ustden 1 dis one cikikti az. ama sonra baska bi tel atktim. hani istediginizde gun icinde cikara bilioruz ya . ondan iste. 4 ay falan da onu taktim. 2009 aralikta cikardim onu da. cikartiktan 1 ay falan sonra eski haline dondu dislerim. yani hic ise yaramadi. bosuna 1 bucuk sene agzimi kapatarak guldum, resimlerde gulemedim, ocu gibi dolastim.
insallah sizlerde oyle olmaz. ama benim simdiki aklim olsaydi asla ve asla taktirmazdim. ustelik onca para gitti.
simdi burda sevkinizi kirmak istemem ama gercekleri paylasim dedim

6 kasım 2009da takmıştım şuanda dişlerim dümdüz oldular :D sadece en alt azı dişim tam kapanmıyormş onu atlatmak için lastik verdi doktor.. lastik kullanırken 1 hafta filan ağrıdı dişlerim şuan 1 ay oldu nerdeyse ondan snra hiç ağrımadı.. işe yaramıyo sanırım :( iki tane taksam aynı lastikten çok mu ağır gelir sizce? yada ne zararı olur ki??

Back