Merhabalar herkese,
Herkesin yazdıklarını üç aşağı beş yukarı okudum.
Yaş konusunda bence hiç kimse canını sıkmasın. Bakın, aramızda ben gibi 27, küçükböcük gibi 29 yaşında hatta 33 yaşında olanlar var. Asla yaşım geçti, ne derler diye düşünmeyin. Eğer elinizde paranız varsa hemen yarın başlayın derim.
Benim şeffaf braketlerimle 2 haftam doldu. Sadece üst dişlerimde var şu an. ılerde altlara da takıştırıcaz. :) 2700TL.
Şeffaf braketi herkese tavsiye ediyorum. Hem rahatsız edici bir görüntüsü yok, hem de aksine ışıltılı bi görüntü oluşturuyor. Ben ilk on gün dişlerimle çiğnemekte çok zorlandım, hiç dokunamadım. Hatta komiktir dudaklarımı çok yerdim ben önceden. Ama bu sürede dudaklarımda bile değişiklik oldu. O kadarlık bile kullanamadım yani dişlerimi. Yani porselen-plastik yani
estetik braketlerde az kuvvet uygulanması söz konusu diil. Tek dezavantajı metal kadar dayanıklı değil, bu da ASLA ısırmamanız durumunda hiçbir problem yaratmaz. Benim doktorumun eşinin dişlerinde de plastik braket var,benimkinden...
Bu konuda alaylı olarak doktora yaptım arkadaşlar, kaç yıldır araştırıyorum herşeyiyle. Yani dediklerime güvenin.
Pekiştirici- Sabitleyici konusunda ben de emin değilim ancak. Bugün doktorum arkadan takılan tellerin dişten ayrılma riskinin çok büyük ve farkedilmesinin de zor oldugunu söyledi. Öte yandan, pekiştireç (şeffaf kalıp) hem daha az süre kullanılıyormuş hem de bozulma riski yok. Bir arkadaşın dediği gibi, arasına bişeyler kaçabilir(yemek yerken çıkarılıyor aslında ne kaçabilir diğer durumda?) ya da çizilmeden dolayı görüntüsü bozulabilir (yemek yerken bi temas olmayacagından çizilmesi de söz konusu olmaması lazım) belki. Ama sabitleyici (arkadan takılan tel ) farkedilmeden dişten ayrılır, koparsa ve farkedilmezse dişlerde oynama oluyor ve bu durumda da tekrar ön tarafa tel takılması gerekiyormuş. Doktorum bu yüzden bana sabitleyici teli önermedi.
Bakalım neye karar vericez...