Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

şuanda evlilik gibi bi olay sözkonusumu :uhm:
ben evlenmeden önce taktırmanı tavsiye ederim. bende tedavi süremi öğrendim ve evlilk tarihimi hesaplayıp ona göre taktırdım evlilik öyle bi uzadıki teller çıktı benim düğün 1 yıl sonra olacak :1ninca:
bide şöyle düşün düğün fotograflarında çarpıklı dişli olmak :1no2:

neye şaşırdın ki canım :uhm:
beklemezdimki zaten :teytey: bak şimdi kurtuldum onu beklesem hala eskisi gibiydim :teytey:

sonucta düğün vakti belirli olur hani tellerin vakti nezaman cıkar tam bilinmez ondan birazda şaşırdım çok güzel bi rastlantı olmus a.s
bakalım ben daha telleri taktıramadım kocada bulamadım sanırım evde kalır kurtulurum :roflol:

teller elbette çıkar ee o zamana kadar hayırlı bi kısmette çıkar :teytey:
tellerden düğüne geldik :sm_confused:

yarın büyük gün tel(pendulum) takılımına gidiyorum çok heyecen yaptım valla gelişmeleri yazarım burada

canım valla nerden başlasam ki çok dertliyim ve sinirim bozuk bu arkada olmayan dişimin yerine tüp dedikleri şeyden takmışlardı anlatmıştım neyse cuma günü yemek yerken o şey çıktı ağzımdan ve ben bir anda tellerin gevşediğini hissettim inanılmaz bi rahatsızlık hemen doktora gittim izin alıp iş yerinden yine takıldı oraya tel gibi bişey (iki dişin arasına boşluğu kapatması için) zaten o ufacık parçalar ne kadar pahalı neyse buna hiç girmiycem sinirim bozuluyo sonra önden bir telim çıkmış onu sıkıştırdılar ve hala ön dişlerimde bir rahatsızlık anlatamam ben aradım bu teller hala çok gevşek dedim sıkabilirmisiniz çok rahatsızlık veriyor dedim sıkarsak gücü başka yere vermiş oluruz tedavi bozulur dedi ön dişlerini zaten oynatmak değil mi amacımız sen bu değişiklikleri zaman zaman hissediceksin dedi doktor ama dedim bu olay bu arkadaki tüp çıktıktan sonra oldu ayrıca dedim normalde ara fırçasıyla fırçalarken zor giriyordu araya fırça şimdi ise dedim içinde yüzüyor yani var bi gevşeklik, hepsine baktığını ve şuanda ilk randevuma kadar bişey yapmamamız gerektiğini işte daha önce de dediği gibi sıkarsak bozulacağını falan yani tam hatırlamıyorum bu ve bunun benzeri birşeyler söyledi doktor. bende ok dedim şimdi hala ön dişlerimde bir rahatsızlık böyle hatta alt dudağımı ısırmaya çalıştığımda bir sızı falan var teller bana sorarsan hala çok gevşek ama tabii ben doktor değilim o yüzden tam olarak anlayamıyorum ne oluyo ne bitiyo işte böyle yani böyle birşey yaşayanınız varsa paylaşırsa çok sevinirim nedir bu ön dişlerin sızlaması, tellerin gevşekliği (tüp çıktıktan sonra ve başka birşey takılmasına rağmen hala devam eden), bi de artık kendi kendime kurarak alt ön dişlerim öne gelmiş gibi hissetmekteyim hepsi değil sadece bir köpek dişi, diğer randevuma kadar aramıycam doktoru 10 kere sordum çünkü, böyle birşey hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun:çok üzgünüm:

yarın büyük gün tel(pendulum) takılımına gidiyorum çok heyecen yaptım valla gelişmeleri yazarım burada

Merhaba.Yarin taktiracagin normal bildigimiz telmi:uhm:Ne oldugunu anlamadim,daha tellerle pek bir alakam olmadigi icin

selam canım ben de demin yukarda başıma gelenleri anlattım biraz uzun oldu ama :) tuhaf bi durum zaten hep beni bulur böyle ilginç şeyler, daha önce de dediğim gibi hiç bir sıkıntım yoktu ta ki bu arkadaki tüpü yemek yerken çıkarana kadar öyle işte, senin iyi haberlerini alırız inşallah sen de kararınla ilgili bilgilendirmeyi unutma bi de yazdıklarım etkilemesin bu tamamen benim yanlış yemek yemem yüzünden (sert bişeyleri ısırmak) başıma gelen bi olay a.s.

Canim benim sikintili olmana cok üzüldüm.Bu konuda pek bir bilgim yok :1no2:ama okuduklarimdan bildigim kadariyla zaten tel takanlarin hemen hemen hepsi en cok ön dislerinin sizlamasindan sikayetci,yani arka dislerden sikayet icin yazana daha hic rastlamadim.Bir disinin öne gelmeside normal olabilir cünkü bazi tedavilerde disi istedikleri sekle getirebilmek icin önce öne getiriyorlarmis.Doktorum banada önce ön dislerimi biraz öne cekmeleri gerektigini söyledi.Hem doktora görünmüssün bir problem yok diyorsa icini ferah tut.Görüsmek üzere..:teytey:

Bu arada sormayi unuttum.Tüp dedigin nasil birsey anlamadim?

Bu arada sormayi unuttum.Tüp dedigin nasil birsey anlamadim?

saol canım söylediğin gibiyse yani bu ön diş olayı herkesin sıkıntısıyla problem yok tabii ama işte olay benim tüp çıktıktan sonra oldu ya içimi bi korku bişey kapladı :) bu tüp dedikleri şey benim olmayan dişimi kapatıcaklar ya arkadaki dişle, işte o arkadaki diş ve olmayan dişin önündeki diş arasında olan bi boru gibi bişey :) biliyorum çok karışık oldu çizebilsem çizerdim inan şimdi onun yerine bir tel var, işte tek sorunum bu olay olduktan sonra bu sızlama ve gevşeklik oldu :sm_confused:

Peki o cikan tüpün yerini niye yenisini takmadida tel takti?

Bence doktor normal diyorsa sikinti yapma.Tabi anliyorum seni daha hersey cok yeni alisana kadar herseyi sikinti yaparsin,ama icin rahat olsun.

Bence doktor normal diyorsa sikinti yapma.Tabi anliyorum seni daha hersey cok yeni alisana kadar herseyi sikinti yaparsin,ama icin rahat olsun.

haklısın canım ama işte hala çok gevşek ve ön dişler sızlıyo bu olaydan sonra bakalım randevuyu beklemem lazım artık çünkü çok sordum ve aynı cevabı aldım :) burda işte buna benzer birşey yaşayan bir arkadaş belki bulurum bilgilenirim umarım :)

bnm 5inci ayım dün gittim doktora düşen bi braketim vardı onu taktı ve tabiki her 2 ayda bir yaptığı gibi sıkıştırdı tellerimi ve gidişatin çok iyi olduğunu söylediii.simdi birazcık acıyor bide set yememeye dikkat ediyorum en arkadaki braketimle hep bu yüzden problem yaşıyoorum.
ben her 2 ayda bir gidiyorum doktora.eğer durum acilse daha yakın bi zamana rendavu veriyor.siz kaç ayda bir gidiyorsunuz ?

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

canım merhaba,şu tüp dedikleri şeyi duymuştum ama ne olduğunu tam olarak bilmiyodum,bak canım sen diş hekimine güven çok sıkıntı yaratma kendine,ön dişlerdeki sızlama bende de var tabi o yüzden zaten bişey ısıramıyorum devamlı kopararak yemeye çalışıyorum artık inanmazsın yemek yemeye bile üşenir hale geldim tatlicadiarzu benim braketlerde çıkma gibi bi problem olmadı zaten bu çok ta mühim değil diş hekimi ayarlıyo yine ama dikkat etmek lazım bende sert şeyler yiyiyorum ne yazık ki hatta diş hekiminin asit yasak demesine rağmen geçen gün 2 bardak kola da içtim :bbo: alıştığımdan dolayı mı bilmiyorum ama tellerim bana da sanki gevşek ve hiç bi işe yaramıyo gibi geliyo :sm_confused: allahtan ayın 22 sinde randevum var o gün mutlaka sıkar heralde,sen yine şanslısın en azından,benim ortodontistim izmirden geliyo manisaya yani bi problem olduğunda benim izmire gitmem gerekicek,gerçi ege üniversitesinde okuyorum ama yinede dersim 5 te bitiyo bornovadan çık alsancağa git bide ordan otogara git manisaya gel benim için çok zor olur :1no2: umarım bu randevuları böyle sık yapar ilk randevumu 22 gün sonraya verdi işte ayda bi sefer geliyo manisaya süprizzzzz sende kafana takma canım diş hekimin doğru diyosa öyledir insanın siniri bozuluyo haklısın gerçekten ama sen yinede dikkat et gelişmeleri paylaş olur mu? öptüm seni a.s.

merhaba,gidişatın iyi olmasına çok sevindim,bana şu 2 ay biraz ilginç geldi canım fisfisfis benim ilk ayım ve ilk randevuyu 22 gün sonraya verdi,normalde ayda bir diye biliyorum ama 2 ayda olanı ilk defa duydum :bbo: tabiki doğruyu yanlışı onlar biliyolar diş hekimin 2 ay'ı uygun gördüyse öyledir canım a.s.

bnm doktorum şehir dışından ayda 1 geliyo.bana 2 ayda bi rendevu veriyo.eğer acilse 1 ay beklemek zorunda kalıyom yani.evet durum biraz kötü ama olsun.ben memnunum halimdenn :)

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…