Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bende ortaokula giderken takmıstım damaklı ve vidalıydı benım telım, tam bi felaket konusmama engel oluyordu,alısana kadar tukruğumu bile yutamadım,birde takıp çıkarırken hep öğürürdüm.Allah koolaylık versın tel takanlara... neyse 2yıl taktım duzeldi dişlerim derken 20likler çıkınca yenıden dişler üstüste bınmeye basladı gectımız sene 20likleri aldırdım şimdi yine ortodonti tedavisi gerekiyor(( çene kemigim kucuk dişlerimde tam tersi kocaman olunca dişler haliyle üstüste çıkıyor off gene mii yaa takıcam tel ( Allah herkese kolaylık versin.. sevgiler..

Merhaba.Dikkat ettimde cocuk yaslarda dis teli takanlarin cogu ilerki yaslarda yeniden takmak zorunda kaliyorlar.Illaki bir bozukluk oluyor,demekki dislerle birkere oynandigi zaman hic bir daha eskisi gibi saglamlasmiyor.Ben öyle düsünüyorum,yoksa neden 10 sene sonra yeniden bozulsun degilmi:uhm:

e dişlerde yeni çıkanlara yer yoksa çenede bozulmalar olması gayet normal
bende tellerime alıştım ama bunlara alışmak diğer tellerden çok daha zor valla bu tellerden sonra diğerlerine alışmak hiç problem olmayacak bana :dance:
Allah hepimizin yardımcısı olsun a.s

arkadaşlar sizinde diş diplerinizde kaşınma ve uyuşukluk oluyomu sürekli yoksa benim aparata özel bi hismi bu

maalesef yeni çıkan dişlere yer olmadıgı için çenede kucuk olunca dişler tekrar ustuste bınıyor bu durumda tekrar bi ortodonti tedavisi gerekiyor,mavi kelebek.ancak çocukken tel takıpta bu zamnlarda tel takma olasılıgı cene yapısına, diş boyutuna ve diş sayısına gore degisiyor eger bunlarda bir problem yoksa tekrar tel takmak gereksizdir tabıkı.
etomidate;dişler dipten yer değiştirip oynadıgı için ,diş diplerinde kasınıp uyusukluk olması normal için rahat olsun valla ben çocukken taktımda oluyodu bence herkeste oluyordur.gecmıs olsun..

arkadaslar tedavi sonrası verılen pekiştirme apareylere hastalar pek onem vermıyorlar oysakı onları taksalar bu kadar nüks olmaz

arkadaslar tedavi sonrası verılen pekiştirme apareylere hastalar pek onem vermıyorlar oysakı onları taksalar bu kadar nüks olmaz

Arkadaslar hani tedaviden sonra ön alti disin arkasina tel takiyorlar ya sabitleyici yani,ben sadece üst dislere tel takacagim icin doktora bu telden takabilirmiyiz diye sordum cünkü öbürü belli bir zamandan sonra sadece aksamlari takilacagi icin unutulabilir diye düsündümfisfisfis.Doktor üst dislere bu sabitleyici telden pek takmadiklarini :1no2:cünkü alt dislerin tele carpabilecegini bu yüzdende dis minelerine zarar verecegini söyledi.Biraz hayal kirikligina ugradim tabi yani o teli bir kere takarim hergün takip cikarma derdim olmaz diye düsünmüstüm.Neyse hele bir tedaviye baslayalim bitsinde bunlari sonra düsünürüz...:teytey:

yok böyle düşünme canım ya... benim erkek arkadaşımın senin dediğin sabitleştiriciden kullandı. çok sıkıntı çekti. benimki ise akşam takılıp sabah çıkan cinsten çok rahatım. sabah çıkarıyorum bütün gün rahatım. ama o ilk zamanlar dili peltek oldu yerimseniben dili yara oldu. daha bir sürü sıkıntı. ama alt çene daha inatçı ve geri dönüşümü kolay olduğu için en iyi yöntem o. o yüzden alt çenede o sağlıklıyerimseniben özelliklede yetişkinlerde. sen takma bnları kafana hekimin en doğru tercihi yapacaktır a.s.

Ya ne bileyim iste insan bu yastan sonra bu kadar sikintiya katlanmayi göze alinca sonucta iyi kalsin diye düsünüyor.Benim kizim iki sene tel takti su anda alt disinde tel sabitleyici, ayrica alt üst takip cikarilan sabitleyiciden kullaniyor(sadece geceleri).Ama dedigim gibi hele hayirlisiyla bir baslayayim bitsinde bunlari düsünürüm.a.s.

Ha bu arada sormayi unuttum senin tedavin ne kadar sürdü,birde disler gercekten saglamlasiyormu mesela sen hala bazen sallanti falan hissediyormusun dislerinde?

Ha bu arada sormayi unuttum senin tedavin ne kadar sürdü,birde disler gercekten saglamlasiyormu mesela sen hala bazen sallanti falan hissediyormusun dislerinde?

yok canım sallantı falan hissetmiyorum. benim tedavimde 2 sene sürdü.yetişkinlerde illaki 2 seneyi buluyor tedavi. ben 20 yaşını yeni bitirmiştim taktığımda 22 de de çıkardım. hatta 1.5 demişti 2 seneyi buldu. ki halada pekştiricimi takıyorum geri dönüşüm olmasın diye. yoksa tedavi bittikten bir sene sonra pekiştiriici çıkacaktı ama ben sağlam olsun istiyorum. 1 sene biteli 2 ay oldu geceleri hala takıyorum. hiç bir sorun yok. :dance:

Duygucum zaten gece takilan aparat senin ilk 24 saat takacagin sey,ama belli bir zamandan sonra, yanlis hatirlamiyorsam galiba 6 haftadan sonra sadece geceleri takiliyor,yani benim kizimda öyleydi.Sabitleyici teli altami takacak üst disleremi:uhm:

Benim alt dişlerimde tel de yok herhangi bir sorun da yok,üst dişlerde kullanıcam.

Valla bu doktorlarinda ne dedigi belli degil.Benim doktor eger üst dislerin arkasina sabitleyici tel takarsak alt disler icten tele deger disleri yipratir dedi.Yoksa bende tel istiyordum..

Yok canim ben senin ne dedigini anladim tedavi bitince disin arkasina takiliyor cok ince bir tel,benim kizimdada var tedavisi biteli 3 ay oldu disinin arkasina taktilar disleri eski haline dönmesin diye.Ben dislerime tedavi amacli metal seffaf karisik braket taktiricam.Tedavi bitince bende kizim gibi o ince telden taktiririm dedim doktor olmaz dedi zaten kiziminda birtek alt dislerinde var.Ama ikimizde ayni seyden bahsediyoruz yani..

ooooooo canım çok sevindim ben giremedim uzun zamandır okuyamadım da ama şimdi çok sevindim hem için rahat bi şekilde olacak hem de sonunda taktırsam mı taktırmasam mı sorusundan kurtulacaksın a.s. valla içimden diyordum şimdi girsem okusam acaba mavi kelebek ne karar verdi diye

kaşınma ben de baya bi olmuştu ama ilk zamanlar gerçi daha bir ay olmadı neyin ilk zamanı dediysem

valla benimde bugün 10.günüm bu aparat beni biraz zorlasada alıştım gerçi ilk günlerde özellikle sıvı tarzı beslenme oldugundan dişlerimi kullanmamaya çalıştım diğer günlerde dişlerimi kullanırlen sürekli ağrım oluyodu aradaki tellerden (alt- üst diş arasında kalanlardan) dolayı ama şimdi o ağrıyıda pek umursamıyorum
ağrımaya başladıktan sonra kaşıntı olmaya başladı belkide oynamaya başladıgının belirtisidir a.s

Sagol canim,bende artik merak etmeye baslamistim fisfisfishic sesin solugun cikmiyor.Bugün doktorda dislerimin kalibini aldilar ve röntgen cektiler.Sonunda mayisin 16 sinda telleri takmaya karar verdik:dance:.Önce ilk sekiz dise tel takacak bir kac ay sonrada iki dise yüzük gelecek.Yani yer cok dar oldugu icin yüzükleri hemen takamiyor.Inanki bu ise kesin karar verdigim günden beri kendimi cok rahatlamis hissediyorum,sanki üstümden yük kalkti.simdi büyük randevuya geri sayim basladi.Bu arada sen nasilsin tel biraz gevsek falan diyordun alisabildinmi:uhm:a.s.

Merhaba.Onu bende merak edip sordum,yüzük takilmadigi zaman son braketin telini baska bir aletle tuttutduklarini söyledi.Cünkü dislerim birbirine cok yapisik su anda denersek cok aci verir dedi.Birde benim azi dislerimi tel takmicak.Yani yüzük sondan ücüncü dise gelecek... şakkıdı

arkadaşalr merhaba bana da tel takılması gerekiormuş,ama açıkcası korkuorumm yhaaa.....napmalıyım sizce?? benm üst dşlerim alt dişlermn altında kaldıı yane sorun tamamıyla üst ön dişlerimde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…