bende ortaokula giderken takmıstım damaklı ve vidalıydı benım telım, tam bi felaket konusmama engel oluyordu,alısana kadar tukruğumu bile yutamadım,birde takıp çıkarırken hep öğürürdüm.Allah koolaylık versın tel takanlara... neyse 2yıl taktım duzeldi dişlerim derken 20likler çıkınca yenıden dişler üstüste bınmeye basladı gectımız sene 20likleri aldırdım şimdi yine ortodonti tedavisi gerekiyor(( çene kemigim kucuk dişlerimde tam tersi kocaman olunca dişler haliyle üstüste çıkıyor off gene mii yaa takıcam tel ( Allah herkese kolaylık versin.. sevgiler..
Merhaba.Dikkat ettimde cocuk yaslarda dis teli takanlarin cogu ilerki yaslarda yeniden takmak zorunda kaliyorlar.Illaki bir bozukluk oluyor,demekki dislerle birkere oynandigi zaman hic bir daha eskisi gibi saglamlasmiyor.Ben öyle düsünüyorum,yoksa neden 10 sene sonra yeniden bozulsun degilmi:uhm:
arkadaslar tedavi sonrası verılen pekiştirme apareylere hastalar pek onem vermıyorlar oysakı onları taksalar bu kadar nüks olmaz
Arkadaslar hani tedaviden sonra ön alti disin arkasina tel takiyorlar ya sabitleyici yani,ben sadece üst dislere tel takacagim icin doktora bu telden takabilirmiyiz diye sordum cünkü öbürü belli bir zamandan sonra sadece aksamlari takilacagi icin unutulabilir diye düsündümfisfisfis.Doktor üst dislere bu sabitleyici telden pek takmadiklarini :1no2:cünkü alt dislerin tele carpabilecegini bu yüzdende dis minelerine zarar verecegini söyledi.Biraz hayal kirikligina ugradim tabi yani o teli bir kere takarim hergün takip cikarma derdim olmaz diye düsünmüstüm.Neyse hele bir tedaviye baslayalim bitsinde bunlari sonra düsünürüz...:teytey:
yok böyle düşünme canım ya... benim erkek arkadaşımın senin dediğin sabitleştiriciden kullandı. çok sıkıntı çekti. benimki ise akşam takılıp sabah çıkan cinsten çok rahatım. sabah çıkarıyorum bütün gün rahatım. ama o ilk zamanlar dili peltek oldu yerimseniben dili yara oldu. daha bir sürü sıkıntı. ama alt çene daha inatçı ve geri dönüşümü kolay olduğu için en iyi yöntem o. o yüzden alt çenede o sağlıklıyerimseniben özelliklede yetişkinlerde. sen takma bnları kafana hekimin en doğru tercihi yapacaktır a.s.
Ha bu arada sormayi unuttum senin tedavin ne kadar sürdü,birde disler gercekten saglamlasiyormu mesela sen hala bazen sallanti falan hissediyormusun dislerinde?
Pekiştirme ile ilgili doktorum bana ilk olarak geceleri değil de 24 saat takılan sadece yemek yerken çıkarılan aparattan takacak,daha sonra geceleri takılan,bu işlem de bittikten sonra arkaya sabitleştirici tel takılacak ve en az 3-4 yıl kalacak.
Benim alt dişlerimde tel de yok herhangi bir sorun da yok,üst dişlerde kullanıcam.
Canım senin bahsettiğin pekiştirici değil arkadan takılan düzenleyici teller sanırım.Arada bir fark vardır büyük ihtimal,pekiştiriciler çok ince çünkü,fotoğrafını görmüştüm.Eğer arkaya taktırırsan belki dişlerinin düzelme süresi de artar,zor yani.Sana şeffaf braket öneririm.
Arkadaslar herkese merhaba.Nihayet bugün doktor randevum geldi ve ben heyecan icerisinde gittim.Cünkü ne olursa olsun bu benim icin son randevuydu ve artik 2 aylik bir düsünmeden sonra karar vermem gerekiyordu.Doktora diger doktorun planini anlattim ve böyle bir tedaviyi hic onaylamadigim(dis minelerinden alma, yer acmak amacli) icin birde kendisinden fikir almak istedigimi söyledim.Bana direk böyle bir seye hic gerek olmadigini bazi doktorlarin isin kolayina kactiklarini normalde bana teklif ettigi seyin en son care olmasi gerektigini söyledi.Yani sizin anliyacaginiz kolay para kazanma amacli.Kendisinin plani, özel esnek tellerle disleri disari dogru acmak,böylece yer saglicak.Zaten en fazla gereken yer 3mm,bunu saglamak cok kolay dedi.Kisacasi icim rahat bir sekilde haftaya persembeye röntgen ve kalip alinmasi icin randevu aldim.Yani araniza bir telli daha katiliyor....
arkadaşlar sizinde diş diplerinizde kaşınma ve uyuşukluk oluyomu sürekli yoksa benim aparata özel bi hismi bu
kaşınma ben de baya bi olmuştu ama ilk zamanlar gerçi daha bir ay olmadı neyin ilk zamanı dediysem
ooooooo canım çok sevindim ben giremedim uzun zamandır okuyamadım daama şimdi çok sevindim hem için rahat bi şekilde olacak hem de sonunda taktırsam mı taktırmasam mı sorusundan kurtulacaksın a.s. valla içimden diyordum şimdi girsem okusam acaba mavi kelebek ne karar verdi diye
Canım bende hiç kaşıntı olmadı,sadece dişlerim düzelmeye devam ettikçe ara sıra geceleri özellikle ağrılarım sızlama şeklinde hafif hafif oluyor dayanılmayacak bir şey değil.Ama tabiki benim normal teller var senin aparatın hakkında bir bilgim yok,ama normaldir diye umuyorum.
Bu arada mavi kelebek sana yüzük takılmassa teller nereye geçecek ve nasıl düzelecek hiç anlamadım.Benim yüzüklerim tellerimin takıldığı gün takılmıştı,teller de o yüzüğe geçiyor.Yüzük olmazsa telleri nereye bağlayacak ki?:1rolleyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?