• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bnm 5inci ayım dün gittim doktora düşen bi braketim vardı onu taktı ve tabiki her 2 ayda bir yaptığı gibi sıkıştırdı tellerimi ve gidişatin çok iyi olduğunu söylediii.simdi birazcık acıyor bide set yememeye dikkat ediyorum en arkadaki braketimle hep bu yüzden problem yaşıyoorum.
ben her 2 ayda bir gidiyorum doktora.eğer durum acilse daha yakın bi zamana rendavu veriyor.siz kaç ayda bir gidiyorsunuz ?

ben de 1 ayda bir gidicem daha yeni takıldı :)

canım merhaba,şu tüp dedikleri şeyi duymuştum ama ne olduğunu tam olarak bilmiyodum,bak canım sen diş hekimine güven çok sıkıntı yaratma kendine,ön dişlerdeki sızlama bende de var tabi o yüzden zaten bişey ısıramıyorum devamlı kopararak yemeye çalışıyorum artık inanmazsın yemek yemeye bile üşenir hale geldim tatlicadiarzu benim braketlerde çıkma gibi bi problem olmadı zaten bu çok ta mühim değil diş hekimi ayarlıyo yine ama dikkat etmek lazım bende sert şeyler yiyiyorum ne yazık ki hatta diş hekiminin asit yasak demesine rağmen geçen gün 2 bardak kola da içtim :bbo: alıştığımdan dolayı mı bilmiyorum ama tellerim bana da sanki gevşek ve hiç bi işe yaramıyo gibi geliyo :sm_confused: allahtan ayın 22 sinde randevum var o gün mutlaka sıkar heralde,sen yine şanslısın en azından,benim ortodontistim izmirden geliyo manisaya yani bi problem olduğunda benim izmire gitmem gerekicek,gerçi ege üniversitesinde okuyorum ama yinede dersim 5 te bitiyo bornovadan çık alsancağa git bide ordan otogara git manisaya gel benim için çok zor olur :1no2: umarım bu randevuları böyle sık yapar ilk randevumu 22 gün sonraya verdi işte ayda bi sefer geliyo manisaya süprizzzzz sende kafana takma canım diş hekimin doğru diyosa öyledir insanın siniri bozuluyo haklısın gerçekten :kızgın: ama sen yinede dikkat et gelişmeleri paylaş olur mu? öptüm seni a.s.

canım senin de ön dişlerde sızlama var demek ki normal ama bu tüp çıktıktan sonra ön dişlerde baya bir rahatsızlık var ısırdığımda dudaklarımı içine doğru kapadığımda ön dişlerin uçları hatta :) aslında doktor da söyledi normal dedi ama tüp çıktıktan sonra direk olmasına çok takıldım ben şimdi baktım mayıs 10daymış randevum aslında mayıs 4 diye hatırlıyorum ama son gittiğimde 10uydu ve o gün randevu verildi karıştırıldı heralde yine aramak zorundayım bu arada benim de doktorum alsancakta :D acaba aynı doktora mı gidiyoruz :teytey:

Merhaba.Yarin taktiracagin normal bildigimiz telmi:uhm:Ne oldugunu anlamadim,daha tellerle pek bir alakam olmadigi icin:utangac:

canım benim bugün takılan telim (pendulum) azı dişlerimi geriye çekmek için takılıyo şimdilik bunu kullanacağım 4 ay kadar sonrada normal düzeltici tellerim takılacak inşallah internette resmini buldum ama benim azı dişlere takılan yüzüğün dışındada mandalları var onlar yanağıma biraz basıyo birde ortodontistim sağolsun ön kısmını damak tipinde kaplama ile kapatmış kullanımı rahat oluyo peltek oldum birazcık a.s takılmasıda uzun sürmedi şimdilik sadece damak içinde biraz sıkıntım oluyo alışmam 1 hafta kadar sürermiş
pendsnodg.jpg

canım valla nerden başlasam ki çok dertliyim ve sinirim bozuk bu arkada olmayan dişimin yerine tüp dedikleri şeyden takmışlardı anlatmıştım neyse cuma günü yemek yerken o şey çıktı ağzımdan ve ben bir anda tellerin gevşediğini hissettim inanılmaz bi rahatsızlık hemen doktora gittim izin alıp iş yerinden yine takıldı oraya tel gibi bişey (iki dişin arasına boşluğu kapatması için) zaten o ufacık parçalar ne kadar pahalı neyse buna hiç girmiycem sinirim bozuluyo sonra önden bir telim çıkmış onu sıkıştırdılar ve hala ön dişlerimde bir rahatsızlık anlatamam ben aradım bu teller hala çok gevşek dedim sıkabilirmisiniz çok rahatsızlık veriyor dedim sıkarsak gücü başka yere vermiş oluruz tedavi bozulur dedi ön dişlerini zaten oynatmak değil mi amacımız sen bu değişiklikleri zaman zaman hissediceksin dedi doktor ama dedim bu olay bu arkadaki tüp çıktıktan sonra oldu ayrıca dedim normalde ara fırçasıyla fırçalarken zor giriyordu araya fırça şimdi ise dedim içinde yüzüyor yani var bi gevşeklik, hepsine baktığını ve şuanda ilk randevuma kadar bişey yapmamamız gerektiğini işte daha önce de dediği gibi sıkarsak bozulacağını falan yani tam hatırlamıyorum bu ve bunun benzeri birşeyler söyledi doktor. bende ok dedim şimdi hala ön dişlerimde bir rahatsızlık böyle hatta alt dudağımı ısırmaya çalıştığımda bir sızı falan var teller bana sorarsan hala çok gevşek ama tabii ben doktor değilim o yüzden tam olarak anlayamıyorum ne oluyo ne bitiyo işte böyle yani böyle birşey yaşayanınız varsa paylaşırsa çok sevinirim nedir bu ön dişlerin sızlaması, tellerin gevşekliği (tüp çıktıktan sonra ve başka birşey takılmasına rağmen hala devam eden), bi de artık kendi kendime kurarak alt ön dişlerim öne gelmiş gibi hissetmekteyim hepsi değil sadece bir köpek dişi, diğer randevuma kadar aramıycam doktoru 10 kere sordum çünkü, böyle birşey hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun:çok üzgünüm:

sanırım taktığı tel o çıkan aparattan biraz daha küçük ondan sana gevşekmiş gibi geliyo olabilir ama bence sorun yaşamazsın dişlerin alışınca normal gelir yine diğer muayenede biraz daha sıkılaştırılır tümüyle rahatlarsın hem şimdi aşırı gerginlik hissi olmasıda seni rahatsız eder moralini bozma canım a.s.

canım benim bugün takılan telim (pendulum) azı dişlerimi geriye çekmek için takılıyo şimdilik bunu kullanacağım 4 ay kadar sonrada normal düzeltici tellerim takılacak inşallah internette resmini buldum ama benim azı dişlere takılan yüzüğün dışındada mandalları var onlar yanağıma biraz basıyo birde ortodontistim sağolsun ön kısmını damak tipinde kaplama ile kapatmış kullanımı rahat oluyo peltek oldum birazcık a.s takılmasıda uzun sürmedi şimdilik sadece damak içinde biraz sıkıntım oluyo alışmam 1 hafta kadar sürermiş
pendsnodg.jpg

Simdi anladim canim tamam.Insallah cok agri sizi yapmaz.ha birde su anda disinde hic tel yokmu?

mavi-kelebek'cim şuan bu aparattan başka tel yok ağzımda
benimkinin azı dişimin etrafındaki yüzüğün dış kısmında olan mandalları beni bayaa rahatsız ediyor özellikle gülerken yanağıma batıyor
birde yemek yeme sorunum var ön dişlerin arkasına kadar yapay damak var ısıramıyorum diğer dişlerde teller var araya giriyo onlarlada ısıramıyorum
çorbaya talim ediyorum naapalım eylüle kadar böyle devam etcem:D

bende diş teli taktırmak istiyorum ama yaşım 23 biraz geriliyorum bu fikirden.şeffaf teler hakında bilginiz var mı?bide ne kadar sürüyor ortalama tedavi?

sıkıntılı'cım şeffaf braketlerden banada uygulanacak ama daha takılmadı doktorum hiç sıkıntı yaşamayacağımı belirtti özellikle ben çok fazla kahve çay içiyorum bende sorun olmaz değilmi diye sordum sararma problemi yaşamazsın diş bakımını düzenli yaparsanda sıkıntı olmaz sana dedi 1,5-2yıl tedavim sürecek inşallah bakalım bence gecikmeden yaptır

sıkıntılı'cım şeffaf braketlerden banada uygulanacak ama daha takılmadı doktorum hiç sıkıntı yaşamayacağımı belirtti özellikle ben çok fazla kahve çay içiyorum bende sorun olmaz değilmi diye sordum sararma problemi yaşamazsın diş bakımını düzenli yaparsanda sıkıntı olmaz sana dedi 1,5-2yıl tedavim sürecek inşallah bakalım bence gecikmeden yaptır

Merhaba.Aslinda bende önce seffaf olanlari istemistim ama simdi taktirirsam metali tercih ederim diye düsünüyorum.Doktorum bana görüntüyü takmiyorsan metallerle daha iyi calisiriz dedi.Hem biliyorsunuz her kirilan braketti biz ödüyoruz,acaba seffaflar dahami cabuk kirilir ne dersiniz:uhm:

bende diş teli taktırmak istiyorum ama yaşım 23 biraz geriliyorum bu fikirden.şeffaf teler hakında bilginiz var mı?bide ne kadar sürüyor ortalama tedavi?

Canim merhaba.Eyer cene bozuklugu yoksa tellerle tedaviler yetiskinlerde en kücük hatalarda 6 aydan basliyor problemin büyüklügüne göre 2 seneye kadar uzayabilir.Mesela benim üst bir disim biraz geride 1 sene dedi.Ama hala karar veremedim.Bu hafta randevularimida atlatayim kararimi vericem artik.Sevgiler...

Merhaba.Aslinda bende önce seffaf olanlari istemistim ama simdi taktirirsam metali tercih ederim diye düsünüyorum.Doktorum bana görüntüyü takmiyorsan metallerle daha iyi calisiriz dedi.Hem biliyorsunuz her kirilan braketti biz ödüyoruz,acaba seffaflar dahami cabuk kirilir ne dersiniz:uhm:

aynı cümleyi doktorum bana kurmuştuyerimseniben metallerle çalışması daha kolay. öbürküler fazla zora gelmiyor heleki diş hareket etmemekte inatçıysa dahada zorlanırız demişti. kaldıki benim dişler sahipleri gibi çok inatçıydı zor ilerledi vallahi.. :roflol:

aynı cümleyi doktorum bana kurmuştuyerimseniben metallerle çalışması daha kolay. öbürküler fazla zora gelmiyor heleki diş hareket etmemekte inatçıysa dahada zorlanırız demişti. kaldıki benim dişler sahipleri gibi çok inatçıydı zor ilerledi vallahi.. :roflol:

Merhaba.Seffaf braketlerdeki en büyük problem hassas olduklari icin fazla basinc yapilamamasi ,herhalde kirilir diye.O yüzdende tedavi süresi biraz uzuyormus.Mesela benim kizimin tedavisi 2 senede bitti,ama seffaf olanlarla yarim sene uzar dedi doktor o yüzden kizimda metalleri tercih etmisti.Yani eyer yüzel görünsünde biraz uzasin diyorsaniz o baska tabi...:teytey:

Benim doktorumda şeffaf braketlerin hassas olduğunu metallere göre daha az yüklenildiğini söylemişti.Hatta tedavimin sonlarına doğru teli takarken kırıldı braketim.Benim tedavimin uzun sürmesinin bir etkiside şeffaf braketlerimdir

Benim doktorumda şeffaf braketlerin hassas olduğunu metallere göre daha az yüklenildiğini söylemişti.Hatta tedavimin sonlarına doğru teli takarken kırıldı braketim.Benim tedavimin uzun sürmesinin bir etkiside şeffaf braketlerimdir

evet kastettiğim buydu işteyerimseniben

Kişiden kişiye değişiyor demekki.Şeffaf braketlerin içinde baskı yapmayı sağlayan metal parçacık var,doktorum bu ne falan deme diye açıklamıştı.
7 ay oldu henüz hiçbir braketim ne kırıldı,ne de koptu.
Sorun yaşamıyorum...şakkıdı

Duygu'cum ben simdiye kadar seffaf braketlerin icinde hic metal görmedim:sm_confused:,bildigim kadariyla sadece icinden tel geciyor.Ama simdi yeni bir sistem var ismi (damon3)bunlarin ortasi metal (cok kücük ama) etrafi seffaf,sen bunlarimi diyosun acaba.Bende onlardan taktirmak istiyorum.Fiyati normal metallerden pahali yani seffaflarla ayni fiyat hemen hemen.Ama doktor cok iyi olduklarini söyledi bunlara lastikte takilmiyor.Eyer kararim taktirmak olursa kesinlikle bu braketleri tercih edicem..:teytey:

Duygu benim üst ve alt 6'sar disimdede seffaf var ve ayni seninki gibi metal var icinde, yani o teli koyduklari yer metal. Tamamen seffaf olanlar var birde arkadaslar onlari diyor sanirim.
Bendede dislerde oynama cabuk oldu, insallah kisa sürer.
Ayrica benim discimde kirilsada ekstra ödemiycem.

Randevularim ise 15 günde bir. Daha uzun olmasini istemezdim zaten, ilgilenilmedigimi düsünürüm belkide, yani o kadar para veriyorum sonucta ara ara kontrol etmeli!
Mavi Kelebek senin tarif ettiginden iste bende takili olanida o. Metallerden ekstra biraz ödedim, cokda degil yani, 12 dis icin ben 82 euro ödedim.
Digerleri metal taktirdim, arkadalar nasilsa...

Yarin disciye gidiyorum resim cekimi varmis:)
Yani dislerimin resmi, ayy o koca gerdirme seyini koyarlar gene ,dudaklarim yirtilacak saniyorum bazen:D En sevmedigim o iste:)

Kişiden kişiye değişiyor demekki.Şeffaf braketlerin içinde baskı yapmayı sağlayan metal parçacık var,doktorum bu ne falan deme diye açıklamıştı.
7 ay oldu henüz hiçbir braketim ne kırıldı,ne de koptu.
Sorun yaşamıyorum...şakkıdı

Benim braketlerim porselendi. İçinde metal yoktu.İlk defa duydum içinde metal olanı

Arkadaslar herkese merhaba.Nihayet bugün doktor randevum geldi ve ben heyecan icerisinde gittim.Cünkü ne olursa olsun bu benim icin son randevuydu ve artik 2 aylik bir düsünmeden sonra karar vermem gerekiyordu.Doktora diger doktorun planini anlattim ve böyle bir tedaviyi hic onaylamadigim(dis minelerinden alma, yer acmak amacli) icin birde kendisinden fikir almak istedigimi söyledim.Bana direk böyle bir seye hic gerek olmadigini bazi doktorlarin isin kolayina kactiklarini normalde bana teklif ettigi seyin en son care olmasi gerektigini söyledi.Yani sizin anliyacaginiz kolay para kazanma amacli.Kendisinin plani, özel esnek tellerle disleri disari dogru acmak,böylece yer saglicak.Zaten en fazla gereken yer 3mm,bunu saglamak cok kolay dedi.Kisacasi icim rahat bir sekilde haftaya persembeye röntgen ve kalip alinmasi icin randevu aldim.Yani araniza bir telli daha katiliyor....

Back