• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşlar herkese selam pek yazamıyorum iş hayatı beni bitirdi :P
şaka maka çok yorgun geliyorum eve tellerime çok alıştım mavi kelebek sen karar verebildin mi charming sen ne durumlardasın alıştın mı iyice :)

şaka maka çok yorgun geliyorum eve tellerime çok alıştım mavi kelebek sen karar verebildin mi charming sen ne durumlardasın alıştın mı iyice :)
antigone merhaba canım aynen tatlım bende çok alıştım artık olup olmadığını bile anlamıyorum a.s işin nasıl güzelim ya o na da alışabildin mi nasıl gidiyo ?

Ah canim benim özlettin kendini yania.s..Alismisim birinizden ses cikmayinca merak ediyorum:sm_confused:.Valla beni sorma bir haftam kaldi,doktor randevuma.Bu doktorlarda masallah iki üc hafta sonraya anca randevu veriyor,zaman gecmek bilmiyor.Sen anlat biraz agrin falan hafifledimi:uhm:

:sm_confused:
Kızlar moralim çok bozuk :çok üzgünüm::çok üzgünüm: 20'lik dişim çıkmaya çalışıyor alt çenemde ve diş etim tamamen şişmiş kızarmış durumda çok ağrı yapıyor ağrısını geçtim alt dişlerimin düzenini bozcak oraya da tel takılcak diye çok korkuyorum :1no2::1no2: Yaaa tam tedavim biterken bir daha o acıları sıkıntıları çekmek istemiyorum sanırım çektircem bu dişleri ama önce doktoruma sorcam tabiki senağlama

Duygu cum niye yirmilikleri cektirmek istemiyorsunki:sm_confused:.Benimde altta etin icindeydi cikamiyor azi disimi sikistiriyordu tabi devamli sanci vardi,iltihap yapmadan cektirdim kurtuldum.Hemde 5 dakika sürmedi.Benim kizda bir iki ay sonra dördünü birkerede aldiracak.Bence biran önce kurtul.Yani tedavin biterken ondandan kurtulmus olursun derdin kalmaz.:teytey:

valla duygucum ben 4 20lik dişi birden çektirdim(damak açılıp alındı hepside) çok rahatım şimdi zaten haftaya pazartesi ilk tellerim(pendulum) takılacak hayırlısı bakalım ama izin verme 20liklerin seni rahatsız etmesine :D

Son düzenleme:
Kızlar moralim çok bozuk :çok üzgünüm::çok üzgünüm: 20'lik dişim çıkmaya çalışıyor alt çenemde ve diş etim tamamen şişmiş kızarmış durumda çok ağrı yapıyor ağrısını geçtim alt dişlerimin düzenini bozcak oraya da tel takılcak diye çok korkuyorum :1no2::1no2: Yaaa tam tedavim biterken bir daha o acıları sıkıntıları çekmek istemiyorum sanırım çektircem bu dişleri ama önce doktoruma sorcam tabiki senağlama

off canım o ağrıyı çekmek çok zordur. yarısı çıkmış olan 20'lik dişim ekim ayında çok ağrı yaptı tellerden sanmıştım ağrıyı doktora gitim antibiyotik verdi geçti ama öyle bi ağrıydıki resmen ağlattı beni kafamı duvarlara vurasım geliyordu :çok üzgünüm: umarım sende acısız bi şekilde atlatırsın. Şeniz

duygu cum dislerini istanbulda özel bir doktordami yaptiriyorsun yoksa hastahanedemi(sigortami yani)? Benim ablamin ogluda yaptirmak istiyor Istanbulun avcilar semtindeler bir doktor tavsiye edebilirmisin.Yani bize yakinsan.

antigone merhaba canım aynen tatlım bende çok alıştım artık olup olmadığını bile anlamıyorum a.s işin nasıl güzelim ya o na da alışabildin mi nasıl gidiyo ?

aynen canım unutuyorum ya ağzımda olduklarını o kadar alıştım hiç ağrı yok sadece tedavinin yarısında 20likler çekilecek işte o sorun olursa olur onun dışında bi de şu teller sıkılıcak ya ayda bir bakalım nası geçicek sende anlat bak unutma :) iş baya yoğun eve geliorum direk uzanıyorum tatlım öyle yani ama arada yazıyorum tabii foruma sen de yaz haberleşelim hep, bakalım ilk teller sıkılınca nası hissedicez :1hug:

Ah canim benim özlettin kendini yania.s..Alismisim birinizden ses cikmayinca merak ediyorum:sm_confused:.Valla beni sorma bir haftam kaldi,doktor randevuma.Bu doktorlarda masallah iki üc hafta sonraya anca randevu veriyor,zaman gecmek bilmiyor.Sen anlat biraz agrin falan hafifledimi:uhm:

tatlım ben de özledim yazdım valla :D

teller için eğer gerekliyse bence yaptır hiç pişman olmazsın inan unuttum ağzımda olduklarını gerçi biliyorum senin korkun minelerden törpü olayı umarım hiç bir yan etkisi olmaz da sen de tellere kavuşursun :) bu arada iki arkadaşım benden özendi taktırıyor sadece bir-iki dişi düzeltmek için:) teller için sponsor alıcam bu gidişle :D doktorlar böyle hep geç randevu veriyorlar
randevu günün mutlaka kararını bize bildir yaz olur mu? benim şu an hiç ağrım yok çok rahatım umarım hep böyle gider :1hug:

duygu aynen benim de bu 20lik diş sorunum var arada bir çok ağrı yapıyor sonra geçiyor falan bi de doktor şuan teller takılmış dişlerimi sonradan bozabilir dedi
o yüzden bozmaması ve ağrı yapmaması için bence en iyisi çektirmek tabii senin de dediğin gibi doktora danışarak, çok geçmiş olsun a.s.

:(benimde dişlerimde problem var çarpıklık.tel taktırmak istiyorum arkadaşlar. görüntüsü nasıl oluyor.yaşım 25 olduğu için ailem evlenirsin düğünde telli mi olacaksın diye istemiyolar takılırsada en az 1,5- 2 yıl kalacakmış tabi bu zaman uzayabilirde napsam bilmiyorumkiii...evlendikten sonramı taktırsam acaba..

aynen canım unutuyorum ya ağzımda olduklarını o kadar alıştım hiç ağrı yok sadece tedavinin yarısında 20likler çekilecek işte o sorun olursa olur onun dışında bi de şu teller sıkılıcak ya ayda bir bakalım nası geçicek sende anlat bak unutma :) iş baya yoğun eve geliorum direk uzanıyorum tatlım öyle yani ama arada yazıyorum tabii foruma sen de yaz haberleşelim hep, bakalım ilk teller sıkılınca nası hissedicez :1hug:
canım aynıyız sanırım ya şu 20 likler haricinde.bende hiç var mı yok mu belli değil cidden ağrı falan da yok.şu tellerin sıkılması evet benim 22 sinde randevum var tatlım bakalım o gün sıkılacak mı :sm_confused: tam 1 ay olmuyo ama o gün ne diyicek bakalım diş hekimim,ben tüm gelişmeleri anlatırım sana güzelim,kıyamam canım ya işin yoğunmuş yoruluyosun tabi olcak o kadar gelincede bol bol dinlenmeye bak,yine yazıcam ben tatlım kendine iyi bak öptüm seni a.s.

:(benimde dişlerimde problem var çarpıklık.tel taktırmak istiyorum arkadaşlar. görüntüsü nasıl oluyor.yaşım 25 olduğu için ailem evlenirsin düğünde telli mi olacaksın diye istemiyolar takılırsada en az 1,5- 2 yıl kalacakmış tabi bu zaman uzayabilirde napsam bilmiyorumkiii...evlendikten sonramı taktırsam acaba..
canım merhaba,benim tel takılalı 10 gün oldu şuan da.dişlerinde çapraşıklık olduğunu söylemişsin ben taktır derim,hiç tereddüt etmedim tam aksine tel takılsın da dişlerim bir an önce düzelsin diye tam 5 tane diş hekimine göründüm,ilk takıldığı gün çok tuhaf geldi gözüme ama şimdi alıştım,görüntü konusuna değinmişsin,evet görüntü olarak konuştuğunda fazla olmasada görünüyo özellikle alta takılan teller,gülümsediğinde de muhakkak görünücek zaten,senin dişlerin ne durumda bilmiyorum ne kadar süre kalır ona diş hekimin karar verir,benim 1 sene kalıcak dedi ama uzayabilir de,artık görüntüyü de problem etmiyorum sadece sonuca odaklanmış durumdayım,evlenmeyi hemen için düşünüyosan bilemem ama bence taktırmalısın en azından sonunda inci gibi dişlerin olucak bunu düşün ve bence bir an önce bi hekime görün derim a.s.

tatlım ben de özledim yazdım valla :D

teller için eğer gerekliyse bence yaptır hiç pişman olmazsın inan unuttum ağzımda olduklarını gerçi biliyorum senin korkun minelerden törpü olayı umarım hiç bir yan etkisi olmaz da sen de tellere kavuşursun :) bu arada iki arkadaşım benden özendi taktırıyor sadece bir-iki dişi düzeltmek için:) teller için sponsor alıcam bu gidişle :D doktorlar böyle hep geç randevu veriyorlar
randevu günün mutlaka kararını bize bildir yaz olur mu? benim şu an hiç ağrım yok çok rahatım umarım hep böyle gider :1hug:

Merhabaa.s..Bir sikintin olmamasina cok sevindim.Ayrica tam bu zamanda ise baslaman iyi oldu.En azindan evde saatlerce aynada distellerine bakarak gün saymaktan kurtuldun.Isti evdi derken zaman su gibi akip gider.Dedigim gibi haftaya arka arkaya iki randevum var ondan sonra karar vermek zorunda hissediyorum zaten kendimi.Cünkü cok stres oldu bana.Yine vaktin oldukca yazarsin.Görüsmek üzere..:teytey:

Canım ben özel doktorda yaptırıyorum.Doktorum Kadıköyde yani karşıda baya uzak kalır oraya.Ama ben özelde yaptırmanızı tavsiye ederim maddi durum varsa...

Oldu canim,bencede gidip gelmesi zor olur yakinlarda arasinlar.Zaten özelde yaptirmayi düsünüyorlar.Yinede sagol.Görüsmek üzere..:teytey:

ferii'cim sanırım sen yaştan dolayı ailenin söylediklerini dinliyorsun ama bende 23 yaşındayım kısmetse ağustos sonunda tedavim sonuc verince tellerim takılacak (sadece2 dişimde hafif miktar görünüm bozukluğu var) ve doktorum banada 2sene kadar olabilir dedi süre için ama bence hiç önemli değil beni tellerimden dolayı istemeyecek kişi zaten beni sevmemiştirki benim ailemde istemiyor ama sağlığım sözkonusu olduğu için yaptırıyorum bence hiç beklemeden başla belki düğünde çıkarttırmış bile olursun :D

Back