Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

canım senin de ön dişlerde sızlama var demek ki normal ama bu tüp çıktıktan sonra ön dişlerde baya bir rahatsızlık var ısırdığımda dudaklarımı içine doğru kapadığımda ön dişlerin uçları hatta :) aslında doktor da söyledi normal dedi ama tüp çıktıktan sonra direk olmasına çok takıldım ben şimdi baktım mayıs 10daymış randevum aslında mayıs 4 diye hatırlıyorum ama son gittiğimde 10uydu ve o gün randevu verildi karıştırıldı heralde yine aramak zorundayım bu arada benim de doktorum alsancakta acaba aynı doktora mı gidiyoruz :teytey:

Merhaba.Yarin taktiracagin normal bildigimiz telmi:uhm:Ne oldugunu anlamadim,daha tellerle pek bir alakam olmadigi icin

canım benim bugün takılan telim (pendulum) azı dişlerimi geriye çekmek için takılıyo şimdilik bunu kullanacağım 4 ay kadar sonrada normal düzeltici tellerim takılacak inşallah internette resmini buldum ama benim azı dişlere takılan yüzüğün dışındada mandalları var onlar yanağıma biraz basıyo birde ortodontistim sağolsun ön kısmını damak tipinde kaplama ile kapatmış kullanımı rahat oluyo peltek oldum birazcık a.s takılmasıda uzun sürmedi şimdilik sadece damak içinde biraz sıkıntım oluyo alışmam 1 hafta kadar sürermiş

sanırım taktığı tel o çıkan aparattan biraz daha küçük ondan sana gevşekmiş gibi geliyo olabilir ama bence sorun yaşamazsın dişlerin alışınca normal gelir yine diğer muayenede biraz daha sıkılaştırılır tümüyle rahatlarsın hem şimdi aşırı gerginlik hissi olmasıda seni rahatsız eder moralini bozma canım a.s.

Simdi anladim canim tamam.Insallah cok agri sizi yapmaz.ha birde su anda disinde hic tel yokmu?

mavi-kelebek'cim şuan bu aparattan başka tel yok ağzımda
benimkinin azı dişimin etrafındaki yüzüğün dış kısmında olan mandalları beni bayaa rahatsız ediyor özellikle gülerken yanağıma batıyor
birde yemek yeme sorunum var ön dişlerin arkasına kadar yapay damak var ısıramıyorum diğer dişlerde teller var araya giriyo onlarlada ısıramıyorum
çorbaya talim ediyorum naapalım eylüle kadar böyle devam etcem

bende diş teli taktırmak istiyorum ama yaşım 23 biraz geriliyorum bu fikirden.şeffaf teler hakında bilginiz var mı?bide ne kadar sürüyor ortalama tedavi?

sıkıntılı'cım şeffaf braketlerden banada uygulanacak ama daha takılmadı doktorum hiç sıkıntı yaşamayacağımı belirtti özellikle ben çok fazla kahve çay içiyorum bende sorun olmaz değilmi diye sordum sararma problemi yaşamazsın diş bakımını düzenli yaparsanda sıkıntı olmaz sana dedi 1,5-2yıl tedavim sürecek inşallah bakalım bence gecikmeden yaptır

Merhaba.Aslinda bende önce seffaf olanlari istemistim ama simdi taktirirsam metali tercih ederim diye düsünüyorum.Doktorum bana görüntüyü takmiyorsan metallerle daha iyi calisiriz dedi.Hem biliyorsunuz her kirilan braketti biz ödüyoruz,acaba seffaflar dahami cabuk kirilir ne dersiniz:uhm:

bende diş teli taktırmak istiyorum ama yaşım 23 biraz geriliyorum bu fikirden.şeffaf teler hakında bilginiz var mı?bide ne kadar sürüyor ortalama tedavi?

Canim merhaba.Eyer cene bozuklugu yoksa tellerle tedaviler yetiskinlerde en kücük hatalarda 6 aydan basliyor problemin büyüklügüne göre 2 seneye kadar uzayabilir.Mesela benim üst bir disim biraz geride 1 sene dedi.Ama hala karar veremedim.Bu hafta randevularimida atlatayim kararimi vericem artik.Sevgiler...

aynı cümleyi doktorum bana kurmuştuyerimseniben metallerle çalışması daha kolay. öbürküler fazla zora gelmiyor heleki diş hareket etmemekte inatçıysa dahada zorlanırız demişti. kaldıki benim dişler sahipleri gibi çok inatçıydı zor ilerledi vallahi.. :roflol:

Merhaba.Seffaf braketlerdeki en büyük problem hassas olduklari icin fazla basinc yapilamamasi ,herhalde kirilir diye.O yüzdende tedavi süresi biraz uzuyormus.Mesela benim kizimin tedavisi 2 senede bitti,ama seffaf olanlarla yarim sene uzar dedi doktor o yüzden kizimda metalleri tercih etmisti.Yani eyer yüzel görünsünde biraz uzasin diyorsaniz o baska tabi...:teytey:

Benim doktorumda şeffaf braketlerin hassas olduğunu metallere göre daha az yüklenildiğini söylemişti.Hatta tedavimin sonlarına doğru teli takarken kırıldı braketim.Benim tedavimin uzun sürmesinin bir etkiside şeffaf braketlerimdir

evet kastettiğim buydu işteyerimseniben

Duygu'cum ben simdiye kadar seffaf braketlerin icinde hic metal görmedim:sm_confused:,bildigim kadariyla sadece icinden tel geciyor.Ama simdi yeni bir sistem var ismi (damon3)bunlarin ortasi metal (cok kücük ama) etrafi seffaf,sen bunlarimi diyosun acaba.Bende onlardan taktirmak istiyorum.Fiyati normal metallerden pahali yani seffaflarla ayni fiyat hemen hemen.Ama doktor cok iyi olduklarini söyledi bunlara lastikte takilmiyor.Eyer kararim taktirmak olursa kesinlikle bu braketleri tercih edicem..:teytey:

Duygu benim üst ve alt 6'sar disimdede seffaf var ve ayni seninki gibi metal var icinde, yani o teli koyduklari yer metal. Tamamen seffaf olanlar var birde arkadaslar onlari diyor sanirim.
Bendede dislerde oynama cabuk oldu, insallah kisa sürer.
Ayrica benim discimde kirilsada ekstra ödemiycem.

Randevularim ise 15 günde bir. Daha uzun olmasini istemezdim zaten, ilgilenilmedigimi düsünürüm belkide, yani o kadar para veriyorum sonucta ara ara kontrol etmeli!
Mavi Kelebek senin tarif ettiginden iste bende takili olanida o. Metallerden ekstra biraz ödedim, cokda degil yani, 12 dis icin ben 82 euro ödedim.
Digerleri metal taktirdim, arkadalar nasilsa...

Yarin disciye gidiyorum resim cekimi varmis:)
Yani dislerimin resmi, ayy o koca gerdirme seyini koyarlar gene ,dudaklarim yirtilacak saniyorum bazen En sevmedigim o iste:)

Benim braketlerim porselendi. İçinde metal yoktu.İlk defa duydum içinde metal olanı

Arkadaslar herkese merhaba.Nihayet bugün doktor randevum geldi ve ben heyecan icerisinde gittim.Cünkü ne olursa olsun bu benim icin son randevuydu ve artik 2 aylik bir düsünmeden sonra karar vermem gerekiyordu.Doktora diger doktorun planini anlattim ve böyle bir tedaviyi hic onaylamadigim(dis minelerinden alma, yer acmak amacli) icin birde kendisinden fikir almak istedigimi söyledim.Bana direk böyle bir seye hic gerek olmadigini bazi doktorlarin isin kolayina kactiklarini normalde bana teklif ettigi seyin en son care olmasi gerektigini söyledi.Yani sizin anliyacaginiz kolay para kazanma amacli.Kendisinin plani, özel esnek tellerle disleri disari dogru acmak,böylece yer saglicak.Zaten en fazla gereken yer 3mm,bunu saglamak cok kolay dedi.Kisacasi icim rahat bir sekilde haftaya persembeye röntgen ve kalip alinmasi icin randevu aldim.Yani araniza bir telli daha katiliyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…