Gebeliğe Hazırlık Dış gebelik sonrası tekrardan gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sen en zor olanını yaptırmışsın, pıhtılaşma testlerini ☺️ gerçi değerin düşmesini beklicem ama asla randevu bulamıyorum. Hem hematolojiye bakıyorum hem de tıbbi genetiğe. Neyse 3 ay zaman var bakalım daha. Aynı zamanlarda yaşamışız kayıplarımız da 😔 benim de ilk gebelik aralıkta oldu, ikincisi martta oldu. Allah yardımcımız olsun, bütün bunları unutursun bize 🙏

Evet 2.den sonra düşmeye başladı zaten, kanama başlayınca. Ama çok yavaş düşüyor yaa bunaldım artık 😔 düzenim bi normale dönseydi...

3 ay yeterliymiş etkisinin geçmesi için. Benim gittiğim doktor profesör. O öyle söyledi.

Evet öyle oldu ama çok yavaş düşüyor. 1 ay oldu hala sıfırlanmadı. Benimki de 3 ay korunun dedi. Pıhtılaşma ihtimali için doğum kontrol hapı da kullanmak istemiyorum. O da ayrı bi dert..
Bı çoğumuz aynı kaderi paylasıyoruz kuzum.. Ben o testleri üniversitesi hastanesinde yaptirdim. Hocaya randevu aldım o yönlendirdi canım. Direkt hemetoloji yada tibbı genetige gitmedim.

Ben burda pıhtılaşma mevzusunu tam olarak anlamadm ya ne demek istediğini. Pıhtılaşma ne için niye nasıl oluyo anlamadm bi anlatır mısn
Canim pıhtılaşma varsa düşük yapmana, bebeğin kalbinin durmasina ya da bebek sahibi olamamaya engel olabiliyor. Bebek senden beslendiği için yetrli kan akışı sağlanamıyor. Bu yüzden defelarca bebegini kaybeden kadın var.

Ben de öyle düşündüm bi an. Sıfırlanınca regli mi başlıyormuş ki? Ne değişik süreçlermiş bunlar 😌
Canım sıfırlanmadan olan kanama adet degil. Deger sifırlanacak sonra tekrar yumurtlama olacak sonra da adet kanaman gerceklesecek. Yaşadıgın adet kanaması degil ama normal. Ben sıfırlanana kadar hep kanama yasadim

Dış gebelikten cuma günü 2. Doz mtx yapıldı. Değerim 2637 den 2075 e düşmüş. Haber bekliyorum umarım taburcu olabilirim
Insallh bi an önce biter canım. Hastane ortami bile insani psikolojik olarak cökertiyo. Ki kaldi ki böyle bi sürec yasarken. Benim kollarım delik deşik olmustu her gün kan almaktan. En son damar kalmamisti ayaktan acacacklardi damar yolunu

Bı çoğumuz aynı kaderi paylasıyoruz kuzum.. Ben o testleri üniversitesi hastanesinde yaptirdim. Hocaya randevu aldım o yönlendirdi canım. Direkt hemetoloji yada tibbı genetige gitmedim.
Son çare kadın doğuma alıcam zaten randevuyu. Ama o zaman da ordan oraya yönlendirip duruyorlar. Şu bayramı falan bi atlatalım da bakıcaz artık

Canım sıfırlanmadan olan kanama adet degil. Deger sifırlanacak sonra tekrar yumurtlama olacak sonra da adet kanaman gerceklesecek. Yaşadıgın adet kanaması degil ama normal. Ben sıfırlanana kadar hep kanama yasadim
Anladım canım teşekkür ederim. Sıfırlandıktan ne kadar sonra adet oldun?

Son çare kadın doğuma alıcam zaten randevuyu. Ama o zaman da ordan oraya yönlendirip duruyorlar. Şu bayramı falan bi atlatalım da bakıcaz artık
Benim hepsinin sonuçlanmasi 1bucuk ay sürmedi canim. Bide kısıtlama var. Insallh bayrama kalkarda bizde rahat rahat hallederiz ıslerimizi

Insallh bi an önce biter canım. Hastane ortami bile insani psikolojik olarak cökertiyo. Ki kaldi ki böyle bi sürec yasarken. Benim kollarım delik deşik olmustu her gün kan almaktan. En son damar kalmamisti ayaktan acacacklardi damar yolunu
İnşallah. Birkaç gün daha yatacakmisim. Hayırlısı olsun bakalım. Çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba doktordan çıktım öykümü anlattim. kan pıhtılaşması ve genetik testler icin kan aldilar. reglimin baslangici itibariyle 10. gunde hsg istedi haftaya tekrar kontrol var bu ay takipte kalmak istiyorum herseyi tamamlayalim sonrasinda gebelik icin konusuruz dedi

Arkadaşlar merhaba doktordan çıktım öykümü anlattim. kan pıhtılaşması ve genetik testler icin kan aldilar. reglimin baslangici itibariyle 10. gunde hsg istedi haftaya tekrar kontrol var bu ay takipte kalmak istiyorum herseyi tamamlayalim sonrasinda gebelik icin konusuruz dedi
Hadi hayırlısı olsun insallh canım. Hepsi tertemiz çikarda bi sorun yoktur insallh. O zaman önümüzdeki ay hsg icin gideceksin oylemi

Bunları neden istediler canım 1 kere dış gebelik oldu diye mi? Kaçırdım orasını ben

Bunları neden istediler canım 1 kere dış gebelik oldu diye mi? Kaçırdım orasını ben
canim bir düşük bir dis gebeligim var bu doktora ilkd efa gittim anlattim falan ben zaten bu testleri istiyordum bunlari yaptirmam gerekir mi doye sordum direk daha once yapilmamasi hata dedi direk 😁

X