Gebeliğe Hazırlık Dış gebelik sonrası tekrardan gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim tedavimde sadece 50 mg metotreksat iğnesi yapıldı.ve 6 ay korunmak gerektiği söylendi.sizin tedavi nasıl oldu acaba?
Banada sadece iğne tedavisi oldu canım kürtaj olmadım. Kaç dozluk iğne vurulduğunu bilmiyorum. Vücüt m2 sine göre ayarlamıstı doktorum. Formda hemen diger ay hamile kalip saglicakla doguran da gördum ben. Ama aceleye gerek yok. Gec olsun güc olmasin. O yuzden 4 ay kadar korunmayi düşünüyorum canim

Merhabalar iğneden sonra adet gibi kanamam olmuştu. Fakat değerlerim daha yeni sıfırlandığı için olması gereken adet dönemi nasıl olcak bende bilmiyorum.Fakat doktor ilk bir kaç ay düzensizlik olabilir demişti.ayrıca İğneden sonra 6 ay korunma önerdiği için şimdilik beklemedeyim.fakat Temmuz ayı gibi doktor gerek yok desede Hsg yi çektircem. Göz göre göre risk almak istemiyorum ☹️
Benim de iğneden sonra adet günüm kadar kanamam oldu adet saydım onu sonra ki her adetim erken geldi biraz 4. Adeti bekliyorum bakalım. Benim doktor da önermedi çevremdekiler de çektirme kendinle uğraştırma falan diyor bilmiyorum kafam karıştı

Benim de iğneden sonra adet günüm kadar kanamam oldu adet saydım onu sonra ki her adetim erken geldi biraz 4. Adeti bekliyorum bakalım. Benim doktor da önermedi çevremdekiler de çektirme kendinle uğraştırma falan diyor bilmiyorum kafam karıştı
Canım için nasıl rahat edecekse oyle yap. Benim öncesinde kurtajım olmasaydı belki bende gözardi edebilirdim ama iki kayip olunca boyle evhamli oluyosun. O yüzden hakkinda hayirlısı neyse o olsun. Burdaki diger 3 arkadasta cektirmeden hamile kalmiş.

Canım için nasıl rahat edecekse oyle yap. Benim öncesinde kurtajım olmasaydı belki bende gözardi edebilirdim ama iki kayip olunca boyle evhamli oluyosun. O yüzden hakkinda hayirlısı neyse o olsun. Burdaki diger 3 arkadasta cektirmeden hamile kalmiş.
Sağol canım bakalım bi 6 ayımı doldururum o zaman kontrole giderim tekrar artık 🥰

Herkese geçmiş olsun kızlar, Allah bi daha yaşatmasın hiçbirimize, zor vir süreç. Benim 1 aydır hala düşmedi hcg değerim. 2 doz metatreksat yapıldı. 2 gün sonra tekrar kan vericem. Merak ettiğim şu ki, hiçbiriniz dış gebelikten sonra rahim filmi çektirmediniz mi ya da pıhtılaşma testi falan yaptırmadınız mı? Ben 3 aylık korunma sürecinde bunları yaptırıcam çünkü tekrarından çok korkuyorum ve yaş 35 zaman kaybetmek de istemiyorum. Tedavi süreçlerinizi paylaşırsanız sevinirim 🙏
Benim de değerim 1. Dozla düşmemişti 2. Dozla düştü canım merak etme en son 22 oldu değerim. Bir hafta sonra tekrar gidicem bakalım. Doktor bana temmuza kadar korunun dedi.

Evet adet oldum sanıp dış gebelik yasıyormusum canim. Azalmis degerin yakında sıfırlanır insallh. Bencede her ihtimal degerlendirilmeli. Zaten iki kaybımız var. Bi üçüncüyü yasamamak için her seyi yapmaya hazırim. Bide kısıtlama girdi. Nasıl olacak hastane işi bilmiyorum. Ama daha da ertelemek istemitorum hsg yi.

Benimde kürtajdan 2 ay sonra oldu dış gebelik. Hikayelerimiz aynı canim
Sen en zor olanını yaptırmışsın, pıhtılaşma testlerini ☺️ gerçi değerin düşmesini beklicem ama asla randevu bulamıyorum. Hem hematolojiye bakıyorum hem de tıbbi genetiğe. Neyse 3 ay zaman var bakalım daha. Aynı zamanlarda yaşamışız kayıplarımız da 😔 benim de ilk gebelik aralıkta oldu, ikincisi martta oldu. Allah yardımcımız olsun, bütün bunları unutursun bize 🙏
2. Dozdan sonra düşer merak etme
Evet 2.den sonra düşmeye başladı zaten, kanama başlayınca. Ama çok yavaş düşüyor yaa bunaldım artık 😔 düzenim bi normale dönseydi...
Kızlar metotreksat tan sonra doktorunuz ne kadar korunma önerdi cevaplarsanız kimi 3 kimi 6 diyor sizinkiler ne dedi
3 ay yeterliymiş etkisinin geçmesi için. Benim gittiğim doktor profesör. O öyle söyledi.
Benim de değerim 1. Dozla düşmemişti 2. Dozla düştü canım merak etme en son 22 oldu değerim. Bir hafta sonra tekrar gidicem bakalım. Doktor bana temmuza kadar korunun dedi.
Evet öyle oldu ama çok yavaş düşüyor. 1 ay oldu hala sıfırlanmadı. Benimki de 3 ay korunun dedi. Pıhtılaşma ihtimali için doğum kontrol hapı da kullanmak istemiyorum. O da ayrı bi dert..

Evet öyle oldu ama çok yavaş düşüyor. 1 ay oldu hala sıfırlanmadı. Benimki de 3 ay korunun dedi. Pıhtılaşma ihtimali için doğum kontrol hapı da kullanmak istemiyorum. O da ayrı bi dert..
Ben burda pıhtılaşma mevzusunu tam olarak anlamadm ya ne demek istediğini. Pıhtılaşma ne için niye nasıl oluyo anlamadm bi anlatır mısn

Sen en zor olanını yaptırmışsın, pıhtılaşma testlerini ☺️ gerçi değerin düşmesini beklicem ama asla randevu bulamıyorum. Hem hematolojiye bakıyorum hem de tıbbi genetiğe. Neyse 3 ay zaman var bakalım daha. Aynı zamanlarda yaşamışız kayıplarımız da 😔 benim de ilk gebelik aralıkta oldu, ikincisi martta oldu. Allah yardımcımız olsun, bütün bunları unutursun bize 🙏

Evet 2.den sonra düşmeye başladı zaten, kanama başlayınca. Ama çok yavaş düşüyor yaa bunaldım artık 😔 düzenim bi normale dönseydi...

3 ay yeterliymiş etkisinin geçmesi için. Benim gittiğim doktor profesör. O öyle söyledi.

Benim de öyle canım 1 ay oldu hala sıfırlanmadı malesef yavaş yavaş oluyor yorucu bir süreç 😌 bir de benim normalde kahve siyah leke leke oluyordu kanamam şimdi kırmızı kanama şeklinde biraz daha çoğaldı acaba neden öyle oldu normal mı? En son 22’ydi değerim 5 gün önce.

Ben burda pıhtılaşma mevzusunu tam olarak anlamadm ya ne demek istediğini. Pıhtılaşma ne için niye nasıl oluyo anlamadm bi anlatır mısn
Canım senin kanamam nasıl oldu ? Benim 5 gün önce 22 oldu değerim. Normalde kahve siyah leke leke olurdu şimdi kırmızı kanama şeklinde normal mı acaba

Tatlım neden olduğunu bilmiyorum ama çoğu kadının ortak sorunu bu kan pıhtılaşması. Benim başka rahatsızlıklarımı da şu anda buna bağlıyorlar. Eğer pıhtılaşma varsa gebelikten önce muhakkak kan sulandırıcı ilaçlara başlıyorsun çünkü pıhtılaşma düşüğe, erken ve ölü doğuma, hatta anne ölümüne bile sebep olabiliyormuş Allah korusun. Hematoloji ya da tıbbi genetik bölümlerinde bu testi isteyebiliyormuşsun. Özelde çok pahalı
Benim de öyle canım 1 ay oldu hala sıfırlanmadı malesef yavaş yavaş oluyor yorucu bir süreç 😌 bir de benim normalde kahve siyah leke leke oluyordu kanamam şimdi kırmızı kanama şeklinde biraz daha çoğaldı acaba neden öyle oldu normal mı? En son 22’ydi değerim 5 gün önce.
Allah Allah 🙄 acaba sıfırlanınca normal reglin mi başladı ki? Değilse bile kuzum bir süre dengesizlikler yaşanması kaçınılmaz zaten, bir sorun yoktur yani

Tatlım neden olduğunu bilmiyorum ama çoğu kadının ortak sorunu bu kan pıhtılaşması. Benim başka rahatsızlıklarımı da şu anda buna bağlıyorlar. Eğer pıhtılaşma varsa gebelikten önce muhakkak kan sulandırıcı ilaçlara başlıyorsun çünkü pıhtılaşma düşüğe, erken ve ölü doğuma, hatta anne ölümüne bile sebep olabiliyormuş Allah korusun. Hematoloji ya da tıbbi genetik bölümlerinde bu testi isteyebiliyormuşsun. Özelde çok pahalı

Allah Allah 🙄 acaba sıfırlanınca normal reglin mi başladı ki? Değilse bile kuzum bir süre dengesizlikler yaşanması kaçınılmaz zaten, bir sorun yoktur yani
Ben de öyle düşündüm bi an. Sıfırlanınca regli mi başlıyormuş ki? Ne değişik süreçlermiş bunlar 😌

Dış gebelikten cuma günü 2. Doz mtx yapıldı. Değerim 2637 den 2075 e düşmüş. Haber bekliyorum umarım taburcu olabilirim

O degerdeyken iç kanama yasanmaz diyolar birde, demekki hiç birsey net değilmiş. Tekrardan cok gecmis olsun canim. Kalan tüpünde bi sıkıntı yoksa yine hamile kalabilirsin. Bi sorun yok.
Onu bilmiyorum işte canım şu 4/5 ay geçsin diye bekliyorum sonra daha iyi bir doktora muayene olucam

X