tesekkur ederım nazlııı sagolasın
akımera doktorum bana en az 2 ay korunmalısınız dedı. korunma seklı olarak kesınlıkle prezervatıf onerdı.(ustune basa basa sordum) ne kadar korunursan o kadar ıyı dedı ama 3 ay sonra sen yıne dene de dedı...
insallah canım en kısa zamanda kalırsın hamile biliyorum beklemek cok kotü allah yardımcın olsun
oy oyyy oyyyy agrın ne dıyım. valla madem esın doktor o konuda sanslısın. ben dedıgım gıbı ramak kalmıstı degerım 728deyken dıs gebelık bellı oldu. sureklı kontrol halınde olmama ragmen bı turlu tespıt edılememıstı. dedııgm gıbı doktorun en ıyı kararı verır. benım sol tupteydı.ıyılessın dıye beklıyoruz suanda. evet zor hıc kolay degıl umarım duaların kabul olur da kendılıgınden duser. sunu da soyleyeyım kolay atlatılıyor. bak ben 23 gun once ne haldeydım suan ne haldeyım. ınsan olumu bıle unutuyor. (cok sukur) kolay atlatmaya calısmak da onemlı tabı. ben nedenını bılmıyorum ama dıkıslerım dusunce daha bı gerıde bıraktım herseyı. sımdı sadece korunma surecının daha kısa olması ıcın dua edıyorum. ben yenı evlıyım 4 ay olmadı. cocuk cok ıstemıyordum ama korunmuyordum da. ama sımdı hemen olsun ıstıyorum...opuyorumnanaktan ınsanın basına gelınce dank edıyor. dualarım senınle... dusuk de yapmıssın cok cok gecmıs olsun. bu daha da zor gelmıstır emınım. saglıcakla kal...
cnm benim çok geçmiş olsun bende yaşadım iyi bilirim benim ilaç tedavisiyle sonlandırdık gebeliğimi.aslında ben çok ameliyat olmak istedim doktor yanaşmadı en son çare olarak gördü.yani iğneyle düşmeseydi ozaman ameliyatı düşünürüz diyodu.benim değerlerim 5800 e kadar çıktı ne ağrı ne sızı hiçbişey yoktu.kese gözükmediği için dış gebelik teşhisi kondu ve sonlandırıldı.iğneden snr 40 gün lohusa gibi kanamam oldu içimden parçaların düştüğünü görüdüm.benim için üzücü bi durumdu allah kimseye yaşatmasın.iğnenin kötü tarafı bence o tarafta dış gebeliğin herzaman tekrarlama riskinin olması yinede çok geçmiş olsun iyi düşün bence
oncelikle gecmiş olsun diyorum bende bir dış gebelik birde düşük gecirmiş biri olarak sizi cok ii anlıyorum benim ilk gebeligimde dış gebelik şüphesi vardı sonra kendi kanamayla düstü.ikinci gebeligimde kanamayla kendi kendine düştü.ikinciden sonra bir kere adet oldum daha sonra korunmadım ve o ay hamile kaldım şimdi dogumuma allahın izniyle 1 aydan az kaldı insallah sizde bir an once hamile kalırsınız
Çok sagol canım. İnşallah bugünleride atlatıcaz.Tabii tekrarlama riski var ama herseyde var risk yeterki Rabbim Ol desin ozaman olucak. Allaha şükür senin bir evladın var Allah ona uzun ömür versin.En azından evlat sevgisini tadıyosun. İnşallah Allah bızede nasip eder. Ama yine diyorum bu cok zor beklemek.
canım nasıl korunduğunu sorabilirmiyim...
şirincek doktor tavsıyesı ıle prezervatıfcıyız...
arkadaslar haberlerı ızledınız mı bılmıyorum ama Asuman DABAK neler yasamıs. ben bılmıyordum. 2005te rahım kanserı sebebı ıle (35yasında) rahmını almıslar.. yumurtalıklarım saglam neden tasıyıcı annelık secenegını ulkemde kullanamıyorum dıye mucadele edıyormus. Yaaa arkadaslar bızım basımıza gelenler bıze sıkıntı verıyor ama umutsuzluk sızce bıze hak mı????
Kızlar bende 5 agustosda dış gebelık yasadım..ben tesadufen dr gıtmiştim kucuk lekenenmelerım vardı drum gebelık testı yaptı.hamıleyım çıktı ne kadar mutlu oldum tahmın edersınz...bır kac gun sonra asırı kanamam oldu kurtaj oldum..bu arada dr kan degerlerımden dış gebelık oldugundan suphelendı...çok üzüldüm..ıkı gunde bır kan testı yapıldı..dış gebelık gecırdıgım anlasıldı..arkadaslar 5 haftalıkken bellı oldu..dr ilaçla sonlandırdı..1 hafta sonra kan degerım dustu..sol kasıgımdaydı..cok acılar cektım..yanlız arkadaslar ben 1 yıl once rahım fılmı cekmıştım tuplerım acıktı..bunu dokturuma soyledıgım nasıl olur dıye..benım tuplerım acık..dr um eşinin spermlerı yavaş ılerledıgı için buyuk ıhtımal bundan dolayı tuplerde gebelık olusmustur dedi..tekrarlanma rıskı buyuk dr um tup bebek ya da asılamyı onerdı..kafam cok karısık bır daha allahım
kımseye yaşatmasın..cok korkuyorum..tup bebek dusunuyorum..allahım hepımıze hayırlı evlat nasıp etsın
Kızlar bende 5 agustosda dış gebelık yasadım..ben tesadufen dr gıtmiştim kucuk lekenenmelerım vardı drum gebelık testı yaptı.hamıleyım çıktı ne kadar mutlu oldum tahmın edersınz...bır kac gun sonra asırı kanamam oldu kurtaj oldum..bu arada dr kan degerlerımden dış gebelık oldugundan suphelendı...çok üzüldüm..ıkı gunde bır kan testı yapıldı..dış gebelık gecırdıgım anlasıldı..arkadaslar 5 haftalıkken bellı oldu..dr ilaçla sonlandırdı..1 hafta sonra kan degerım dustu..sol kasıgımdaydı..cok acılar cektım..yanlız arkadaslar ben 1 yıl once rahım fılmı cekmıştım tuplerım acıktı..bunu dokturuma soyledıgım nasıl olur dıye..benım tuplerım acık..dr um eşinin spermlerı yavaş ılerledıgı için buyuk ıhtımal bundan dolayı tuplerde gebelık olusmustur dedi..tekrarlanma rıskı buyuk dr um tup bebek ya da asılamyı onerdı..kafam cok karısık bır daha allahım
kımseye yaşatmasın..cok korkuyorum..tup bebek dusunuyorum..allahım hepımıze hayırlı evlat nasıp etsın
günaydın kızlar 2 gün giremedim baya kaynatmışsınız.yeni arkadaşlarda katılmış.öncelikle dış gebelikten sonra hamile olan arkadaş çok sevindim allah kucağına almayı nasip etsin böyle şeyler bizlerede umut oluyor.bende bu hafta sanırım doktora gidicem yine çünkü bende mantar ve rahim ağzı yara oluşmuştu.ilaç kullandım ama mantarın geçip geçmediğini kontrol için birde doktor yarayı donduracaktı.umarım bu gidişimde hepsini hallederim.çünkü birde bunlar canımı sıkıyor.dış gebelikten sonra en erken ben adet olmuşum sanırım.benim 15 gün sonra gelmişti ben bile şaşırmıştım.dış gebelikten sonra şimdi 2.adeti oldum sanırım 3.den sonra rahim filmi çektiricem.hayırlısı bakalım
gnydın cnm.evet sen yoktun biz kaynattık biraz.haftasonun güzel geçti inşallah.bencede doktor kontrollerini ihmal etme mantar çok önemli deil ama yara rahatsız ediyodur sanırım seni.umarım biran önce iyleşirsinde güzel haberlerini verirsin bize
evet canım hafta sonu herzamanki gibiydi benim için ama güzeldi.ama sanırım senin moralin bozuk biraz.inşallah sende halletmişsindir evdeki sorunları.doktora gitmeyi sevmiyorum ya ama mecburen.bide çalışınca sık sık izin falan.ama napalım katlanıcaz artık.
evet cnm ben biraz bunaldım ama boşver artık bunlarıda kafama takmama kararı aldım .hayatıma hep güzel taraflarıyla bakıcam.ben birazda çok hassasım ve alınganım en ufak şeyler gözümde dağ gibi oluyolar o yüzdende düşüne düşüne kendime zarar veriyorum bidaha öle yapmama kararı aldım.yani süperim mükemmelim herşey yolunda :)) ayrıca senin için zor olur tabi çalışırken izin almak büyük problemdir eminim.allah yardımcın olsun.