Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

evet cnm banada doktorum prezervatifle korunmam gerektiğini söledi.ben ameliyattan snr sanki daha uzun süre verirler diye düşünüyodum.süpermiş yani fazla beklemene gerek yok.inşallah 3.ayda hamilelik haberini verirsin bize cnm

insallah canım en kısa zamanda kalırsın hamile biliyorum beklemek cok kotü allah yardımcın olsun

tşk.ederim cnm.evet beklemek kötü ama aslına bakarsan ben sabırsız davranıyorum yoksa benim 2 yaşında bi bebeğim var zaten.dış gebeliğede korunurken hamile kalmıştım bikaç ay önce.bu bebek isteğide bu ay ortaya çıktı aslında çok erken diğer bebğim daha cümle bile kuramıyo hala altını bezliyorum onunla ilginlenmem gerekiyo çok fazla ama anki hepsine yeterim gibi geliyo.allah inşallah sanada bebeğini sağlıkla kucağına alamyı nasip eder.bu arada benide oğlum var çok güzel bi duygu.allah isteyen herkese tattırsın

ya evet ama 3 ay da bana cok gelıyor. Allah muhafaza neler var neler... 3 ay bekleyemıyoruz surda... ınsanoglu ıste.

Canım inşallah bu yasadıklarımız son olur. Enkısa zamanda Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip eder. Bugun derimi yine olcturtum 370 olmus 2 gunde 35 artmıs. Yarın doktorumu arıcam. Evt esim doktor ama inan doktorlugunu bende kullanamıyo oda cok uzgun.Tek beni rahatlatan sey en azından gebe kalabiliyoruz. Ama yinede kendimi yarım kalmıs hiisediyorum. 6 AYDA 2 DEFA SEVİNCİM KURSAGIMDA KALDI. bUNADA SUKUR TABİİ

Çok sagol canım. İnşallah bugünleride atlatıcaz.Tabii tekrarlama riski var ama herseyde var risk yeterki Rabbim Ol desin ozaman olucak. Allaha şükür senin bir evladın var Allah ona uzun ömür versin.En azından evlat sevgisini tadıyosun. İnşallah Allah bızede nasip eder. Ama yine diyorum bu cok zor beklemek.

Ayyy canım ne guzel Allah sağlıcakla kucagına almayı nasip etsin. Okuyunca ıcımde bır umut oldu demekkı tekrarlamayabilirmiş. Hemde hemen hamile kalmısın Maaşallah darısı basımıza artık.

cnm benim ben 3 sene bekledim öle hamile kaldım hemde new engeller vardı bi bilsen.üstelik korunuyoduk hamile kaldığımda.yani isterken olmadı korunurken oldu allahın dilemesi gerekiyo.bol bol dua et allah inşallah istediğin kadar evlat nasip etsin hiç beklemeden

şirincek doktor tavsıyesı ıle prezervatıfcıyız...
arkadaslar haberlerı ızledınız mı bılmıyorum ama Asuman DABAK neler yasamıs. ben bılmıyordum. 2005te rahım kanserı sebebı ıle (35yasında) rahmını almıslar.. yumurtalıklarım saglam neden tasıyıcı annelık secenegını ulkemde kullanamıyorum dıye mucadele edıyormus. Yaaa arkadaslar bızım basımıza gelenler bıze sıkıntı verıyor ama umutsuzluk sızce bıze hak mı????

evet cnm yaa.ben izledim üzüldümde kadına ama ben biraz fazla kaderciyim sanırım.yani aynı şey benim başıma gelse taşıycı anne yerine evlat edinirdim.yani bundada bi ahyır var allah benim doğurmamı istemiyo demekki derdim.üzülmezmiydim çok üzülürdüm ama hiç bizaman bişeyleri çok zorlama taraftarı deilimdir.korkarım daha beteriyle karşılaşmaktan.ayrıca tabiki umutsuz olmıycak.ben sana bişey söliyimmi arkadaşım benim 3 sene çocuğum olmadı snr hastalandım ve korunmaya başladım bu sefer çocuk işini unuttum ve hastalığıma üzülmeye başladım ama daha snr bununla başedebileceğimekendimi inandırdım biraz kiloluydum öncelikle hergün yürüyüş yaptım evde kendi çapımda spor yaptım bilgisayarlı muhasebe kursuna falan yazıldım kendimi hep bişeylerle meşgul ettim ve sürekli kendime hergün sabah akşam iyleşicem çocuğum olacak diye sözler verdim ama sürkli bunu tekrarlıyodum hatta bi ara baktım kendi kendime konuşuyorum falan snr kendimi gırgıra almaya başladım snr sanki hayat ebnim için daha kolay oldu hiç düşünmediğim bi zamanda süpriz bi şlekilde hamile kaldım mümkün deildi yani düşer dediler düşmedi hastalığın artar dediler artmadı.bence herşey önce insanın beyninde bitiyo.biz kendimizi hazır hissetmeliyiz motive etmeliyiz bol bol dua etmeliyiz bizaman snr gözüceksinki herşey istediğin gibi olmuş.ama ne kadar kötüyü düşünürsek başımıza toplarız.nedersin bundan snr olmıycak kelimesini kullanmayalım.hatta bebişlerimizle ilgili hayaller kuralım planlar yapalım eminim kendini daha iyi hissedeceksin

Kızlar bende 5 agustosda dış gebelık yasadım..ben tesadufen dr gıtmiştim kucuk lekenenmelerım vardı drum gebelık testı yaptı.hamıleyım çıktı ne kadar mutlu oldum tahmın edersınz...bır kac gun sonra asırı kanamam oldu kurtaj oldum..bu arada dr kan degerlerımden dış gebelık oldugundan suphelendı...çok üzüldüm..ıkı gunde bır kan testı yapıldı..dış gebelık gecırdıgım anlasıldı..arkadaslar 5 haftalıkken bellı oldu..dr ilaçla sonlandırdı..1 hafta sonra kan degerım dustu..sol kasıgımdaydı..cok acılar cektım..yanlız arkadaslar ben 1 yıl once rahım fılmı cekmıştım tuplerım acıktı..bunu dokturuma soyledıgım nasıl olur dıye..benım tuplerım acık..dr um eşinin spermlerı yavaş ılerledıgı için buyuk ıhtımal bundan dolayı tuplerde gebelık olusmustur dedi..tekrarlanma rıskı buyuk dr um tup bebek ya da asılamyı onerdı..kafam cok karısık bır daha allahım
kımseye yaşatmasın..cok korkuyorum..tup bebek dusunuyorum..allahım hepımıze hayırlı evlat nasıp etsın

günaydın kızlar 2 gün giremedim baya kaynatmışsınız.yeni arkadaşlarda katılmış.öncelikle dış gebelikten sonra hamile olan arkadaş çok sevindim allah kucağına almayı nasip etsin böyle şeyler bizlerede umut oluyor.bende bu hafta sanırım doktora gidicem yine çünkü bende mantar ve rahim ağzı yara oluşmuştu.ilaç kullandım ama mantarın geçip geçmediğini kontrol için birde doktor yarayı donduracaktı.umarım bu gidişimde hepsini hallederim.çünkü birde bunlar canımı sıkıyor.dış gebelikten sonra en erken ben adet olmuşum sanırım.benim 15 gün sonra gelmişti ben bile şaşırmıştım.dış gebelikten sonra şimdi 2.adeti oldum sanırım 3.den sonra rahim filmi çektiricem.hayırlısı bakalım

canım ya senin doktorda fazlamı umutsuz davranmış.yani ilk dış gebelikten sonra hemen tüp bebek önermiş.birde eşinin spermlerinin yavaşlığından dış gebelik oluşmasını ilk defa duydum.sonuçta spermin yavaş olması ancak hamile kalamamakla sonuçlanır diye tahmin ediyorum.çünkü yavaşta olsa spermle yumurta birleşmiş fakat embriyo rahme ilerleyememiş.yani sperm görevini yapmış zaten.sonrasında embriyo rahme kadar ilerleyemediği için tüpte takılıp kalıyor.kanallar açık olduğu halde dış gebelik oluşması bence iki ihtimali akla getiriyor.bende çok araştırıp oludum bu konuyla ilgili.tüpler yumurta döllendikten sonra kasılma hareketleriyle embriyoyu ilerleterek rahme gönderirmiş ya bu kasılmalar yeterli değildir yada tüplerin uç kısmındaki emriyonun rahme atılmasını sağlayan saçaklar varmış bunlar görevini tam yapmıyordur.doktor bana bundan sonra dış gebelik yaşama ihtimalin %20 dedi.normalde %1 olan ihtimal başımıza geldi.allahım sen % 20 den koru hepimiziiiiii

cnm benim öncelikle çok geçmiş olsun.ama bence tüp bebek için erken bi karar deilmi.sonuçta hamile kalabiliyosun.ben bikere daha normal yolla denemeni tavsiye ederim olmazsa ozaman deneyebilirsin bence.ayrıca doktorun dediği biraz garip geldi bana.benim eşiminde spermlerinde hareket azlığı var yavaş ilerliyo ama ben bu şekilde eşim hiç tedavi görmeden normal yolla hamile kaldım ben sebebin bu yüzden olduğunu sanmıyorum bunun başka sebepleri var ama sen kendini daha rahat hissedeceksen tüp bebekle bu senin kararın saygı duyarım ama fikrimi sorarsan bikere daha denemeden bu kadar masrafa ve sıkıntılı bi sürece gerek varmı..neyse karar senin arkadaşım allah inşallah bunlara gerek kalmadan hayırlı sağlıklı bebişler nasip eder cümlemize tabi...

gnydın cnm.evet sen yoktun biz kaynattık biraz.haftasonun güzel geçti inşallah.bencede doktor kontrollerini ihmal etme mantar çok önemli deil ama yara rahatsız ediyodur sanırım seni.umarım biran önce iyleşirsinde güzel haberlerini verirsin bize

evet canım hafta sonu herzamanki gibiydi benim için ama güzeldi.ama sanırım senin moralin bozuk biraz.inşallah sende halletmişsindir evdeki sorunları.doktora gitmeyi sevmiyorum ya ama mecburen.bide çalışınca sık sık izin falan.ama napalım katlanıcaz artık.

evet cnm ben biraz bunaldım ama boşver artık bunlarıda kafama takmama kararı aldım .hayatıma hep güzel taraflarıyla bakıcam.ben birazda çok hassasım ve alınganım en ufak şeyler gözümde dağ gibi oluyolar o yüzdende düşüne düşüne kendime zarar veriyorum bidaha öle yapmama kararı aldım.yani süperim mükemmelim herşey yolunda :)) ayrıca senin için zor olur tabi çalışırken izin almak büyük problemdir eminim.allah yardımcın olsun.

evet canım kesinlikle kafaya takmamak gerekiyo bende çok hassasım en ufak şeyler kafamda kocaman olur.ama salla gitsin.hiç kimse bizden daha önemli değil.varmı gerisi...

ya varya bu ay kendimi bi tuhaf hissediyorum sanki yine dış gebelik yaşıyo gibiyim.mide bulantılarım başdönmelerim akıntımda fazlalık aşırı hassasiyet sinirlilik gögüslerde şişlik acı aşırı iştah açıklığı hepsi var ama 2 hafat önce test yapmıştım kandada idrardada çıkmamıştı acaba yapsam yine çıkarmı.işin kötüsü dış gebe gibiyim sağ tarafımda yani dış gebelik geçirdiğim tüpümde çok sancı var.çok korkuyorum yine aynı şeyleri yaşamaktan ama sanırım hamileysemde kesin dış gebelik geçiriyorum.seninde oluyomu ağrıların dış gebelik geçirdiğin tarafta psikolojik mi yaşıyorum bunları çıldırmak üzereyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…