yasmın_07 ben de natıonal geographıc yayınlarından yasama yolculuk var ben sudadoguma gırıyorum (su terapıstı olarak) bu sebple evlenmeden once de bebek ve dogum hakkında cok arastırmalarım olmustu eger onu ızlemefırsatınız olursa dollenmeden doguma kadar tum olayları gelısımı gosterıyor orada spermın yumrtaya gırısını de konu almıslar gorsel olarak anlatan uzman yumurta ızın verınce etrafında dolanan spermlerden bırını ıcerı alıyor dıye de vurguluyor yanı ben sperm basının gucluolmasının etkısını dusunmuyorum. zaten yumurta dollenırken gosterılınce bıcok yerde sperm yumurtayı hıc zorlamıyor yumusta spermın gecebılecegı kadar acılıyor ve sperm gırıyor akabınde bır baska sperm daha gırmeye calısıyor ama yumurta kapıyı kapatmıs oluyor falan fılan....
bırsey daha arkadasım ben yuzme egıtmenıyım ve sabah kosmadan evden cıkmam ıs yapmam (yasayamam) 2.5 saat kosarım. ektopık meselesı sebebıyle dogal olarak 20 gun kosamadım olecegımı dusundum. kosmak belkı rısklı gebelıkte sıkıntı cıkarabılır ama dollenme esnasında sanmıyorum.
yasmın_07 ben ınanmıyorum demedım ama sperm basını guclendırme seklınde degıl de daha farklı bır sebeple faydalı oluyordur. kı kecı boynuzu benım dolabımda da var:kedi:
inşallah kızlar yaa allah en yakın zamanda sizede hamile kalmayı ve bebklerinzi kucağınıza almayı nasip etsin.ben ilk bebeğim için 3 sene bekledim allah snr nasip etti.snr ikinciyede korunurken 1,5 sene snr hamile kaldım ama malesef oda dış gebelik çıktı şimdi yine istiyorum ama allah nezaman nasip ederr bilmiyorum.aslına bakarsanız şu an kendimi çok fazla hamile gibi hissediyorum.ikinciyide çok hissetmiştim.ama daha bir hafta önce adet gördüm ve test yapmıştım adetli olamama ragmen kandada idrardada negatif çıktı.ama ne hikmetse sürekli rüyamda hamile olduğumu görüyorum ve içimde sanki hamileymişim gibi yoğun bi duygu var.biraz öncede çok az akıntımın içinde bi lekenlenme gördüm.adetimi bir hafta önce bitirdim.bu ne öleyse.açıkcası yine korkmaya başladım.çünkü dış gebelik geçirdiğim tüpümdede bayadır bi ağrı oluyo.acaba yine ış gebelik geçiriyo olabilirmiyim.korkmaya başladım içim böle bi tuhaf napıcam bişlmiyorum.umarım yine dış gebelik geçirmem
tekrar normal bi gebelik yaşayana kadar bu korku hepimizin içinde olacak sanırım.ama kan testi falan yaptırdıysan yoktur sonuçta negatif çıkmış.ben ilk bebek düşünmeye başladığımızda bu kadar çok istemiyodum.yani her ay böyle sabırsızlıkla beklemezdim.aylar geçtikse sabırsızlanmaya başladım.hele bide başımıza bu gelince bebek isteğim okadara arttıki.hele eşim.o ilk başta yaş geliyo eh olsun artık diyerek istedi yani başta öyleydi ama şimdi oda benden beter sanki bi bebek gördümü hemen atlıyo kucağından indirmiyo.ne kadar mükemmel bişey anne olmak.şimdi düşünüyorumda olunca kimselerle paylaşamam gibi geliyo.
aminnnn.bide başka bi topikte şuan ikinc kez dış gebelik yaşayn bi arkadaş varda.oda rahim filmi çektirmiş.açık olan tüpünde 2 kez dış gebelik yaşamış.doktorda tüp açık olsa bile demekki tüpteki saçaklar görevini yapmıyo döllenen yumurtayı rahim içine atamıyo demiş.çok korkuyorum ya tekrar etmesinden.film temiz çıksa bile sevinemeyecekmiyiz((((
yasmın_07 lutfen yaaa ıyı dusunuyoruz ıyı olacak...
ohoooo eşlerımızı hıc karıştırmayalım bazen yenı ogrendıgım bır bılgıyı paylasalım dıyorum daha ılk cumleden 'atacam sımdı kendımı' demey baslıyorkaydirigubbakcemile3 daha soguklar tabı yasayan bılır aaaaahhh ah!