ya varya bu ay kendimi bi tuhaf hissediyorum sanki yine dış gebelik yaşıyo gibiyim.mide bulantılarım başdönmelerim akıntımda fazlalık aşırı hassasiyet sinirlilik gögüslerde şişlik acı aşırı iştah açıklığı hepsi var ama 2 hafat önce test yapmıştım kandada idrardada çıkmamıştı acaba yapsam yine çıkarmı.işin kötüsü dış gebe gibiyim sağ tarafımda yani dış gebelik geçirdiğim tüpümde çok sancı var.çok korkuyorum yine aynı şeyleri yaşamaktan ama sanırım hamileysemde kesin dış gebelik geçiriyorum.seninde oluyomu ağrıların dış gebelik geçirdiğin tarafta psikolojik mi yaşıyorum bunları çıldırmak üzereyim
canım ya psikolojik olabilir ama inşallah hamileysende normal gebeliktir.bende de özellikle haftasonu dış gebelik geçirdiğim tarafta biraz ağrı oldu.hatta şuan adet döneminde olmasam bende senin gibi şüphelenecektim.bence ağrı olması normaldir.sonuçta incecik tüpler gebelik sırasında çok geriliyor zorlanıyor ancak iyileşiyordur belkide.dış gebelik sırasındada kanamam olduğu için şuan yaşadığım normal adeti bile acaba yine dış gebelik kanaması mı diye düşündüğüm bile oldu.çünkü yaşadıklarımız kolay şeyler değildi çok etkilendik tabiki.resmen dış gebelik fobisi oluştu bizde.ama takma kafana değildir inşaallah adetine varmı daha istersen yinede test yap zaten bizim korunmayı bıraktığımız andan itibaren her an tetikte olmamız evde test bulundurmamız lazım doktorlar dış gebelik geçirenlerin adeti gecikse bile hemen test yapıp doktora gitmesi gerektiğini söylüyor.geç kalmamak için.artık tetikte olacağız bundan sonra başka çaresi yok.
öle valla cnm artık fobi oldu bizde kafayı yiycem valla geçen ayda aynısı oldu test yaptım negatif çıktı bu ayda yine aynı sıkıntıya giridm aynı şeyleri yaşıyorum agrım olması beni korkutuyo bayadır var çünkü agrım.adetime 12 gün var daha ama dayanamıycam giyinmeye başladım bile bi gidip test alayımda yapayım bari ne çıkacak bakalım.gerçi daha çok erken 10 günde belli olmaz heralde idrarda ama bi deniyim şansımı.içim birazda olsa rahat eder.hem çocukta hava almış olur bahaneyle.gelincede sonucu bildiririm &90 hamile deilim ama denemekten zarar çıkmaz
inşallah canım hayırlısı ama adetine varsa daha normal gebelik varsa bile çıkmayabilir.her zaman hepimize dua ediyorum.allhım herkesin gönlüne göre versin.
evet cnm henüz adetim biteli bir hafta oldu diğer adetimede 12-13 gün falan var ama çok sancım olduğu için kendimi rahatlatmak adına yaptım işte.neyse hayırlısı olsun.bidaha dış gebelik yaşamıyımda varsın gebelik olmasın allah oğluma uzun ömür versin sizede hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
15 gün snr tam 2 yaşında olacak cnm
allah bağışlasın inşallah onun doğum gününde güzel bir haber daha gelir :) bende inşallah bebeğim olursa 2. si içinde çok beklemeyi düşünmüyorum.zor olur belki ama hem beraber büyürler hemde 3-4 yıl zorluk çektikten sonrası rahat olur.tabi önce bitane olsunda hayırlısıyla.
Arkadaşlar bişey sorucam. İğneyle dış gebelik sonladırıldıktan sonra ne gibi yan etkileri oluyor. Nekadar süre sonra toparlanılabiliyor?1 ay sonra kardesimin dugunu varda.
canım ya senin doktorda fazlamı umutsuz davranmış.yani ilk dış gebelikten sonra hemen tüp bebek önermiş.birde eşinin spermlerinin yavaşlığından dış gebelik oluşmasını ilk defa duydum.sonuçta spermin yavaş olması ancak hamile kalamamakla sonuçlanır diye tahmin ediyorum.çünkü yavaşta olsa spermle yumurta birleşmiş fakat embriyo rahme ilerleyememiş.yani sperm görevini yapmış zaten.sonrasında embriyo rahme kadar ilerleyemediği için tüpte takılıp kalıyor.kanallar açık olduğu halde dış gebelik oluşması bence iki ihtimali akla getiriyor.bende çok araştırıp oludum bu konuyla ilgili.tüpler yumurta döllendikten sonra kasılma hareketleriyle embriyoyu ilerleterek rahme gönderirmiş ya bu kasılmalar yeterli değildir yada tüplerin uç kısmındaki emriyonun rahme atılmasını sağlayan saçaklar varmış bunlar görevini tam yapmıyordur.doktor bana bundan sonra dış gebelik yaşama ihtimalin %20 dedi.normalde %1 olan ihtimal başımıza geldi.allahım sen % 20 den koru hepimiziiiiii
cnm benim öncelikle çok geçmiş olsun.ama bence tüp bebek için erken bi karar deilmi.sonuçta hamile kalabiliyosun.ben bikere daha normal yolla denemeni tavsiye ederim olmazsa ozaman deneyebilirsin bence.ayrıca doktorun dediği biraz garip geldi bana.benim eşiminde spermlerinde hareket azlığı var yavaş ilerliyo ama ben bu şekilde eşim hiç tedavi görmeden normal yolla hamile kaldım ben sebebin bu yüzden olduğunu sanmıyorum bunun başka sebepleri var ama sen kendini daha rahat hissedeceksen tüp bebekle bu senin kararın saygı duyarım ama fikrimi sorarsan bikere daha denemeden bu kadar masrafa ve sıkıntılı bi sürece gerek varmı..neyse karar senin arkadaşım allah inşallah bunlara gerek kalmadan hayırlı sağlıklı bebişler nasip eder cümlemize tabi...
yasmincim bende bu konuyu cok araştırdım..doktorum dediki yeni spermlerler hızla ılerler mesala 3 gunluk spermın içlerinden bazılaı geç ilerliyomuş onun için rahme ulaşmadan tupde dollenıyomuş..ınan kafam karişiyo ne yapacagımı bılmıorum canım
Canım cok teşekkür ederim. İnşallah bende cabuk atlatırım. Benim doktorum 6 ay cocuk yasak dedi. 3 ay yeterlimiymiş? Bebekler anamonili olabiliyor dedi. Banada 6 ay fazla geldi ilacın etkisi 2 ayda vücuttan atılıyomus. Bilmiyorum ki her doktorun yaklasımı ayrı.
Arkadaşlar bişey sorucam. İğneyle dış gebelik sonladırıldıktan sonra ne gibi yan etkileri oluyor. Nekadar süre sonra toparlanılabiliyor?1 ay sonra kardesimin dugunu varda.
Canım cok teşekkür ederim. İnşallah bende cabuk atlatırım. Benim doktorum 6 ay cocuk yasak dedi. 3 ay yeterlimiymiş? Bebekler anamonili olabiliyor dedi. Banada 6 ay fazla geldi ilacın etkisi 2 ayda vücuttan atılıyomus. Bilmiyorum ki her doktorun yaklasımı ayrı.
akimeracım 2 yıllık evlıyım ılk gunden beri bebiş istıyorum..bı de yaşım geçmeden hayırlısıyla olsun istedım..tup bebek olayını erteledım..bı kac kere daha deneyelım dıyoruz..bu gun dr gıttım..hersey yolunda dedi..bebiş işinide aralıga erteledık bı kac ay daha korunmak daha ıyı olur dedı dokturum.tabı sızlerın duşuncesıde benı cok rahatlattı sagolun arkadaşlar rabbim hepimizin gönlune gore versın inşallah