Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

nrgss telaşlanma hemen dış gebeliksin die bi kaide yok.

ağrın varmı ? kanaman varmı ? kanama rengi nedir? usg girdin mi?

canım yanlış anlamadıysam ilk testinle son testinin arasında 14 gün var.yani artış biraz az gibi geldi bana.eğer bu testler 2 şer gün arayla yapılmış olsaydı hemen hemen ikiye katlamış fena değil derdim.doktorun ne diyo.ayrıca sadece beta hcg dış gebeliğin kesin teşhisi için yeterli değildir.bunun yanında başka belirtilerde olabiliyor.hernekadar kişiden kişiye değişsede genelde lekelenme,kanama,ağrı gibi belirtileride olabiliyo.ama beta hcg ye bakılarak hemen dış gebelik demek yanlış olur.ultrasona giriyosun değilmi.doktorun dış gebeliktenmi şüpheleniyo yoksa sen mi telaş yaptın.inşallah yolunda giden sorunsuz bir gebeliktir.sağsalim kucağına alırsın bebeğini

nasıl bır gune baslamaktır bu yasmın! ne 4.5 yılından bahsedıyorsunuz...
nrgss hemen sıkıntı yapma bazen agrı da olmayabılıyor benım 7haftalıkken bellı oldu agrılar da6.haftada basladı anlayacagın bazen bellı olmuyor beta hcg de yasmının soyledıgı gıbı yeterlı degıl.
yasmın bne bu geceyı nasıl bıtırdım bılemezsın senı bekledım ya. regl ıkıncı gunuydu dun ama bel karın agrısından oldum hadı agrı bekledıgım bırseydı de cok yogun kanamam oldu hala da var. senın ılk regl nasıldı?

canım ya panik yapma benimde bu 2. adetim ama hala değişiklikler var öncekilere bakarak.ağrı dediğin gibi bendede fazlaydı.normaldede ağrım olur fakat çok rahatsız edici derecede değildi.ama bu ay baya ağrım oldu hatta gece ağrıdan iki büklüm bir şekilde uyumuş kalmışım sabah bacaklarımı hissetmiyodum uyşmuş iyice.yoğunluğa gelince benim normaldede ilk 2 gün yoğun olur o konuda çok değişiklik olmadı.ama dediğim gibi korkma normal bence vucudumuzun dengesi aniden değişiyor.benim adetin bitişi ve normal zamanda olan akıntı falan bi tuhaf oldu ilk ay.şimdi biraz daha rayına oturuyo gibi.telaşlanmana gerek yok canım.için rahat olsun vücut anca kendine geliyo.

evet ben de aynı sekılde dusunuyordum hatta olmadan oyle olacagını bılıyordum ama benım regl oldukca hıssettırmeyen tarzda oldugu ıcın (zamanında) bu bekledıgım mı acab dıye dusunmeden edemedım sagol cok rahatlattın benı..

bu arada bende diyordumdumya dış gebelik olan taraf ağrıyo diye.sabah test yaptım negatif çok şükür.şimdi negatif çıksın diye gözüne baktığım test birkaç ay sonra pozitif çıksın diye dua edicem hayat işte.neyse içim rahatladı en azından.

cok sukur yasmın_07! sorma ya ne zaman ne ıstedıgımızı karıstırmaya basladık

dış gebeliğinde normal gebeliğinde belirtileri aynı canım hiç bir farkları yok. o yüzden kötü düşünme.

buradan epey yogunmussun gıbı gorunuyor ama.
ya benım hep merak ettıgım bır sey var. anne olumlerının cogu dısgebelıkten kaynaklanıyor.bız dısgebelık gecırdıgımızı bıle bır cok tetkık netıcesınde ogrenebılıyoruz, acaba dıyorum zamanında dıs gebelık gecıren bayanlar ne yapıyordu. bu kadar kadın ölumu oluyor muydu yoksa herseyde oldugu gıbı hakıkaten ınsanoglu olarak gıttıkce hassaslasıyor muyz?

evet belırtıler aynı ama bır cok kadın gebe oldugunu bılmeden kanamayı da adet sanarak gecırıyor. ozellıkle kendım ıcın soyluyorum bne adetlerımı normal gunlerden farksız gecırırdım suan (dısgebelıkten sonrakı ılk adetım) sancılı adet gecırıyorum ve bu bana dısgebelıktkı sancılı kanamayı dusundurdu. dogal olarak normal bayanlardan ıkı kat daha endıselıyız zaten oyle de olması gerekıyor doktorlar bıle bıze ılk dısgebe suphesı ıle bakacaklar. yalnız bız bıraz abartıyoruz, o baska! ben suda dogumda bırlıkte calıstıgımız kadın dogum uzmanıyla gorustum, yasmın de soyledı gayet normal dıye... oldukca ıyı korunuyoruz ınsaellah hamılelık yasamayız sımdı. ama 2 ay sonra hemen hamıle olalım

bana doktorumun söylediğini size aktarmak istiyorum. geçmişi bilemem. beta hcg hormonum çok arttığını ve biraz daha artarsa tüpümü patlatım iç kanama sonucu soka gireceğimi söyledi. geçmişte belki bu sebebten hayatını kaybeden çok kişi vardır yada ebeler kendi yöntemlerince buna birçözü bulabiliyorlardı. çünküönceden bi kadının ebeye gidişini ya kayınvalidesi yada annesi bilirdi ababsı bile bilmizde ama şimdi öğle değil. herkese rahatlıkla herşeyi söylüyebliyoruz ve karşıdanda tepki görmüyoruz daha çok kişininde heberi olmuş oluyor.

canım hiç sorma aynı şeyleri bende çok düşündüm.heralde kadın ölüyodu ama neden öldüğünü bile bilmiyolardı.ne kadar tehlikeli bişey ya.teknoloji ilerleyip insanlar bazı şeylerin farkına vardıkçada artıyo sanki olumsuz şeyler.ama ben özellikle bu forumda dış gebelikle ilgili şeyleri yaşayanları belirtilerini okumasaydım daha büyük bir yıkım yaşardım heralde.çünkü kimyasal gebeliği dış gebeliği hep bu başıma gelenler sayesinde burdan okuyarak öğrendim ve kendimi hazırladım herşeye.bi arkadaşımda boş gebelik yaşamaıştı benden birkaç ay önce onu duyuncada şok olmuştum birde bumu varmış diye.ama ben kendimdeki belirtileri burdakilerle karşılaştırarak doktor söylemeden teşhisi koymuştum tabi yinede bi umut insanda belki öyle değildir diyede umut etmekten vazgeçmiyosun.bazen çok okumakta insanın aklını çok karıştıryo.normal yolunda giden bişeyde bile öylemiki böylemiki diye evham yapar hale geliyosun oda ayrı tabi.

evet oyle dogru ama bu dısgebelık oyle ebe yontemıyle halledılır bırsey mı kı... ya hakıkaten hele amelıyat olmadan once cok soylemıstım 'eskıler ne yapıyordu' dıye.cunku benım beta hcg her ıkı gunde bır kontrol edıldıgı halde 728 ıken ben amelıyat oldum kı doktor 1000 tehlıke demıstı. ben o kadar kontrolle o kadar teknolojı ıle 7haftalıkken atabıldıysem. eskıden ınsanlar ya sık sık kadın ölumu yasıyorlardı yada dedıgım gıbı bu kadar sık yasanır bırsey degıldı. Cok ıyı bıldıgım bırsey var kı eskıden herkesın mutlaka en az bır tane ölu cocugu var. benım annemın bıle... hem cok cocuk dogurmaktan hem korunma yontemı uygulanmadıgından cocuk araları cok kısa oldugundan ama suana kadar hıc durup dururken ölen bayan duymadım. netıcede dıs gebelıkten hayatını kaybeden bayanın hamıle oldugu bılınmıyordur.

benim beta hcg 6600 çıktı:gitme::gitme::1shok:

evet bır arkadas daha vardı 6000de ıken amelıyat olmus ama zaten ıc kanama gerceklesmıstı onda tupu de alınmıstı. Allah korusun bızlerı ne dıyım. o arkadas da suan bebegını sevıyor...

pinkaya sanada geçmiş olsun inşallah seninde hepimiznde en kısa zmanlarda sağlıklı bebişlerimiz olur

benim beta hcg 6600 çıktı:gitme::gitme::1shok:

ne kadar yüksekmiş değerin.neyseki bukadar büyümüş ama tüpüne bi zarar vermemiş.hiç bir belirtin yokmuydu yani kanama leke yada ağrı falan.bi andamı böyle fırladı gitti yani ne kadarlık hamileyken değerin 6600 çıktı.çok soru sordum ama canım gerçekten ucuz atlatmışsın.tekrar geçimiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…