Direksiyon sınavını kaybettim

ruzgarimcinarim

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2015
88
27
37
Arkadaşlar 2.kez direksiyon sınavını heyecanım yüzünden kaybettim komisyo dakiler o kadar iyilerdiki bir daha bu fırsatı yakalayamaycam çom üzgünüm iki şansım daha var ama gecemicem biliyorumm çünkü çok aşırı heyecan yapıyorum ne önerirsiniz bana verdiğim 1 millyar boşa gitcek moralim çok bozuk

5.ci denememde geçmiştim sınavı. Panik yapma yeter, imkanın varsa bir gün önce sınav yerine gidip deneme yap.

Bu heyecanli halinizle trafige cikmamalisiniz da zaten. Cunku trafikte sik sik sogukkanli olmamiz gereken anlar oluyor.

Bu durumu yenmeye calismalisiniz, kendinizi hazirlamalisiniz. Sanki siradan bir olay gibi, yolda yuruyormus gibi dusunmelisiniz. Yoksa ehliyet verseler bile trafige cikmayin bence.

Direksiyon sınavını geçsen bile kursta verilen eğitim yeterli değil. Özel ders almanın çok farkı oluyor. Fırsatın varsa sınavdan önce özel ders alabilirsin.

çok heyecanlanıyorsanız trafikte zorlu anlar yaşarsınız, inşallah sadece sınav stresinden öyle oluyordur. ama bazı insanlar arabayı naparsa yapsın kullanamıyor, ayıp bir şey değil. belki de trafiğe çıkmamanız daha hayırlıdır, beni yanlış anlamayın kendi canınız için söylüyorum. trafik hatayı heyecanı affetmez çünkü allah korusun.

Belki de olması gereken budur. Yarın ehliyeti aldıktan sonra aracınızın direksiyonunda iken heyecanlanıp başka insanların hayatlarını tehlikeye atabilirsiniz. Herkesin araç kullanması gerekmiyor.
Çok kırıcı ve çok acımasız bir cevap olmuş bu
Evet yapamıyorsa sınavdan kalması doğru olmuş ama -üzülme bir daha ki sefere daha iyi olursun - demek daha iyi

Evet yapamıyorsa sınavdan kalması doğru olmuş ama -üzülme bir daha ki sefere daha iyi olursun - demek daha iyi

Gerçekçi olmak, hayalperestlikten veya gereksiz nezaketten daha doğru bence. Siz bana öğüt vereceğinize kendi işinize bakın lütfen.

Bence ders aldiginiz yerle alakali. Adam beni ilk gun trafiğe cikardi. Daha once hic surmemisim noldugumu sasirdim sonrasinda bi ozguven ve sogukkanlilik geldi. Adam artik sana ogretebilecegim bisey kalmadi dedi Son 5 derste 4. 5. Vites calistik. Trafige olabildigince cikmaya calis. Bide benim hocam cok konusur karisirdi. Konustukca heyecan yaptigimi farkettim kulagimi kapadim sadece konsantre oldum. Heyecanlanma yani dünyanın sonu değil ya. 5. Seferde al 6 da 7de.

Bide bana pahali geldi sizin kursunuz ben 550 ye gittim bu donem.

Eskiden olsa sizin gibi dusunurdum. Ama simdi her gun yaklasik 40 km gidis 40 km donus yol yapiyorum. Inanin panikledigi icin onume aniden kiran, yanindan tir gecerken korkudan soldaki seride kayan, ani bir hamle yapmasi gerekirken araci stop ettirip eli ayagi karistigi icin bir turlu calistiramayip kendini ve cevresini tehlikeye atanlari o kadar cok gordum ki. Bazi seyler sakaya gelmiyor maalesef.

Merhaba, ben ilk denememde alan birisi olarak söylüyorum ki araba kullanmak öyle çok kolay bir şey değil. Ehliyeti almakla bitmiyor malesef hatta ehliyet en basit evre. Özellikle düz vites olan araçlar heyecan kaldırmaz. Otomatiklerde dalgınlık istemez hızı ayarlayamazsanız Allah korusun.. Otomatik vites aracım var 3 senelik şoförüm diyebilirim şu 3 senede gördüğüm en bariz şey bayanların hatası. Üzgünüm ama böyle.. Bayanlar trafikte gerçekten cinnet sebebi.. E-5 te stop edenler mi dersin, 2 aracın yanından rahatça geçeceği sokaktan çıkamayanlar "e geçemezsin dar " diyenler mi dersin aracı zarar görmesin diye. Ben seviniyorum bu kadar kolay olmaması için ama sizde güven yok kendinize. Baksanıza geçemem yine demişsiniz. Böyle yaparsanız iyi ve sağlıklı bir sürücü olamazsınız malesef ki. Heyecanı ufak bir sınavda yapıyorsanız bu denli, trafikte tek başınıza yol tuttuğunuzda bayağı sıkıntı teşkil eder. Kendinize güvenene kadar bence başlamayın.. Ehliyet alırsanız da özel ders almadan çıkmayın. "Ileri sürüş teknikleri" dersini her bayan almalı.

Başüstüne hemen işimin başına dönüyorum hanımım

Aferin.

Oldukça açıklayıcı olmuş, benim de anlatmaya çalıştığım bu idi.

Çok heyecan varsa. Heyecanı bastıran ilaçlar var. 24 saat öncesinden içiliyo.
Eczanecine bi Danış istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…