Direksiyon sınavını kaybettim

Konu ilgili bölüme taşınmıştır,bilginize.
İnşallah o iki şansınızda verirsiniz panik yapmayın :) bol şanslar

arabayı dinleyin bayanlar, kalkışlarda stop ettirmemek için arabayı dinlemeniz lazm, motorun sesi yarım debriyajda değişir. bıkana kadar dur kalk yapın. bi noktası var kavrama noktası ona geldiğinizde araba titrer gaz ister gitmek ister onu yakalamaya çalışın.

Toplam 5 sınav hakkı var,1'ini yazılı sınavda kullandığımız için direksiyona kalıyo 4. Bende ilk sınavımda alamadım stop ettirmiştim yokuşta,sizin gibi korkuyodum hiç alamicam bu heyecanla diye.Ama alınıyo aldım,zaten normalde kullanıyomuşsun ne kadar cok pratik yaparsan sınavda heyecanın o kadar azalır.

Nedense bu zorlu sınav çıktıktan sonra önceden ehliyetini kolaylıkla alan herkes usta şoför kesilmiş.. Herkes ağa paşa olmuş.
Anahtarını alan böyle konulara nedense olumsuz yazıyorlar.

Çok çalış , pratik yap , heyecanını yen yoksa sakın trafiğe çıkma demek çok zor değil..

Elbette heyecan olacak , hatalar olacak. Sağdan yavaş gide gide pratik yapmadan olmaz bu işler zaten.

Sizin ehliyetle araba sürmekle değil de sınavla ve sınav anıyla ilgili kaygınız var Anladığım kadarıyla. Öğrenci olduğunuz zamanlarda da böyle sınav kaygılarınız oluyor muydu? Eğer öyleyse performans kaygısı denilen durum vardır bi kaç basit ilaçla yatışır. Araba sürmek ancak pratik yapılarak öğreniliyor maalesef, bol bol pratik yapın ve kendinize güvenin. Ben ilk ehliyeti aldığımda araba sürmeyi bilmiyormuşum diyorum şimdi, aradan 6 yıl geçmiş ve yaklaşık 40000 km yol yapmışım. Eğer kendi arabanız yoksa eşinizin arabasını alıp boş bir arazide tek başınıza çalışın bence, çünkü Yanınızda biri olunca onun güveniyle rahat oluyor insan, tek başınıza öğrenince sınavda da o rahatlığı yakalamak daha mümkün olur gibi geldi bana. Allah yardımcınız olsun umarım geçersiniz

Canım ilk girdiğimde komisyondakiler çok çok iyiydi. Kaybettim. İkinci de çok soğuk insanlardı. Oldu. Yanı sakin ol kendine güven yeter

Hayır her normal insan gibi bir öğrenme eğrisi şeklinde öğrendim. Tır da kullanmıyorum, iyi şöförlük kıstasının tır kullanıp kullanmama ile bağlantılı olduğunu bilmiyordum.
Büyük kazaları yapanların şöförlük becerilerini neye göre değerlendirip bir de istatistiki verilerine sahipsiniz?
Hiçbir zaman araç kullanmaması gereken kişiler direksiyon başına geçebildiği için her gün maddi ve/ veya can kayıplı trafik kazaları yaşanmakta.

Alırsın tatlım. Heyecanlı olsan bile sogukkanlı davran. Elin ayagına karıştıgını anladılarmı vermiyorlar.

Bende alamam derken ilk sınavda almıştım. Heyecanlanmadım desem yalan olur. Ama bir o kadar rahat davrandìm. Hatta komüsyon arkada hocam yanımda benim çene bir düş bir anda bir özgüven gelmişti bana :)) biraz daha konuşsaydım kesin vermezlerdi herhalde :))

Hiç stop yapmadım. Yokuş yukarı kavramayıda tek seferde yaptım. şuan aktif araç kullanmıyorum. kendi aracımı alınca artık.nasip bakalım.

Son düzenleme:
Demek ki trafikte heyecan bir sorun ki, direksiyon sinavinda 15 puan kaybettirir 100 uzerinden...
Heyecani aşmak veya aşamiyorsak trafige cikmamak en dogrusu...

bende 3. de geçtim. ilki kendi hocamın anlamsız hareketlerinden, ikinci de ise kalmış olmama bağlı panik yaptım. 3. de geçtim 95 le sanırım. ve 3. ye kadar ilk ne eğitim aldıysam onla girmiştim. en önemli nokta heyecan yapmaman.

Ben araba kullanmayı öğreneli 1 hafta oluyor. Hocam o kadar iyiydi ki beni ilk günden trafiğe çıkardı. Böylece 3.günümde tamamen korkumu , heyecanımı yenmiş oldum. Birde bende cok fazla araba kullanma hayali vardı belkide o yüzden cok heyecan yapmadım. Sınavım büyük ihtimalle 2 hafta sonra bakalım benim ki nasıl gececek.. Sakın sende boş yere heyecan yapma. Zaten simdi heyecan yaparsan ilerde tek basına kullanırken daha da heyecanlanırsın. Allah korusun youtube'ya bayanların araba kazası yaz bak neler cıkıyor. Heyecandan geri gaza basan mı dersin, park halindeki aracın üstüne cıkan mı dersin, aşırı hızdan direksiyon hakimiyetini kaybedip savrulan mı dersin neler neler var.

bende arkadaşa katılıyorum.. hiç araba kullanmaya niyet etmemiş , aklından bile geçirmemiş, gerek heyecan gerek stresten dolayı ehliyet almaya yeltenmemiş insanlar bile zamanla öyle güzel şoför oluyorlar ki.. çevremizde çok örnekleri var... benim teyzem arabanın sağ ön koltuğuna bile oturamazdı panik yüzünden... ama bir süre sonra ehliyet de aldı, şimdi istanbulda ciple otobanda fink atıyor... bazı insan hemen kavrar, bazısı zamanla... arkadaşa bahsettiğiniz istatistik konusunda da tamamen yanlış biliyorsunuz.. kazaların yüzde doksanı usta şoförlerden kaynaklanıyor.. bende ehliyetimi yeni aldım ve daha dün emniyetteki bir abimizle muhabbet esnasında geçti aynı konuşma.. bunun ispatı için rakama gerek yok, bunu herkes bilir... yaşayanların tecrübeleriyle, görenlerin şahitlerin bilgileriyle sabittir.. o yüzden şevk kırmak yerine, yapıcı yorumlar herzaman güven verir karşıya.. benim yorumum budur... sizin düşünceleriniz aynı ise de birşey diyemeyiz...
konu sahibine de kesinlikle yılmamasını ve zamanla gayet güzel şoför olabileceğini, yeterki azimle devam etmesini öneririm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…