- 12 Aralık 2021
- 33
- 16
Ah o komisyon üyelerinin çoğunun burnu öyle havada ki, onlara minnet etmek zorundaymışız gibi davranıyorlar insana.Kızlar sabah 9 buçukta direksiyon sınavım vardı. Normalde kurstaki derslerde herşeyi dört dörtlük yapıyordum ama bugün hava o kadar yağışlıydı ki ilk defa yağmurda araba kullandım. Hele yanımda oturan komisyon üyesi Allah kimsenin başına vermesin o kadar olumsuz bir adamdı ki birşey yapsa da bıraksam cinsinden. Paralel park yaparken tam tutturamadim az ileri gidip geriye alacaktım hakkım bitmiş sanırım hemen indirdiler arabadan.Moralim o kadar bozuk ki eve geldiğimden beri ağlıyorum birde hamileyim çok stres yaptım ikinci sınava girmek bile istemiyorum şu an. Arkada oturan komisyon üyesi daha güler yüzlüydü ama yanımda oturan yol boyu beni strese sokacak şeyler söyleyip durdu. İçimi dökmek istedim o stres halen benimle şu an kendimi nasıl teselli edebilirim
Ben size linçe dair hiçbir şey yazmadım. Moral olsun diye kendimle dalga geçmiştim. Size de trafiğe hemen çıkmayın sakın ha falan demedim. Üzülmenize gerek yok ilk sınavda geçtik şimdi de şoförlüğün alasını yapıyoruz. Bakın sizin gibi cevap verdim…Ben de pratik yapmadan zaten trafiğe çıkmam ki bugün ehliyet alıp yarın trafiğe çıkmayacağım yani. Ne kendi ne başkasının canını tehlikeye neden atayım. Eskiden düz yolda gidip ehliyet alanlar şu an üzüldüğüm için beni linçliyor
Öncelikle sizi linçlemediğimi bilin. Ehliyetimi 2019’da aldım. Düz yolda gidip ehliyet alanlardan değilim.Ben de pratik yapmadan zaten trafiğe çıkmam ki bugün ehliyet alıp yarın trafiğe çıkmayacağım yani. Ne kendi ne başkasının canını tehlikeye neden atayım. Eskiden düz yolda gidip ehliyet alanlar şu an üzüldüğüm için beni linçliyor
Hakkınız var. İçeri girdikten sonra araç oturmadıysa ileri ve geri gelebilirsiniz. Ama başka hakkınız yokÖyle demeyin zaten sınav anında heyecanlı oluyoruz üyelerin tavrı da çok etkiliyor insanı. Ben park yaparken ileri geri hakkım oldugunu sanıyordum meğer yokmuş tam vitesi bire aldım ileri gidicem indirildim arabadan
beni görseler demek ki 16 yıllık ehliyetimi geri alırlarŞimdi sordum özür dilerim; bir hamlede girmeniz bekleniyor, en fazla iki hamlede de düzeltmeniz lazım.
Hiç kendini strese sokma canım ben de 3 kere kaldım onlar bildiğini okuyor kimse görmüyor bizim ne yaşadığımızı anca bırakma derdindelerKızlar sabah 9 buçukta direksiyon sınavım vardı. Normalde kurstaki derslerde herşeyi dört dörtlük yapıyordum ama bugün hava o kadar yağışlıydı ki ilk defa yağmurda araba kullandım. Hele yanımda oturan komisyon üyesi Allah kimsenin başına vermesin o kadar olumsuz bir adamdı ki birşey yapsa da bıraksam cinsinden. Paralel park yaparken tam tutturamadim az ileri gidip geriye alacaktım hakkım bitmiş sanırım hemen indirdiler arabadan.Moralim o kadar bozuk ki eve geldiğimden beri ağlıyorum birde hamileyim çok stres yaptım ikinci sınava girmek bile istemiyorum şu an. Arkada oturan komisyon üyesi daha güler yüzlüydü ama yanımda oturan yol boyu beni strese sokacak şeyler söyleyip durdu. İçimi dökmek istedim o stres halen benimle şu an kendimi nasıl teselli edebilirim
Ben de tek seferde almadım, parktan kalınca bildiğin telefonda park oyunu oynamaktan (çok faydası oluyor), arabayı alıp oraya buraya park etmeye çalışmaktan çözdüm işi. O kadar park çalışmasına artık sıkıntı yaşamıyorum. Dediğim gibi aslında zorlaştırmaları ve titiz olmaları çok daha iyi. Ben bayağı kafaya takmıştım. Ehliyetimi alıp trafiğe çıktığımda kardeşim bile şaşırmıştı. Şimdi elim otomatik sinyal veriyor, parklarım güzel, kaç yıl oldu cezam bile yok.beni görseler demek ki 16 yıllık ehliyetimi geri alırlar
benim de tek cezam var o da ters yoldan gitmek.paralel parka gerek duymuyorummm ondan uğraşmıyorumm yoksa yapıyorum tabiki de.Ben de tek seferde almadım, parktan kalınca bildiğin telefonda park oyunu oynamaktan (çok faydası oluyor), arabayı alıp oraya buraya park etmeye çalışmaktan çözdüm işi. O kadar park çalışmasına artık sıkıntı yaşamıyorum. Dediğim gibi aslında zorlaştırmaları ve titiz olmaları çok daha iyi. Ben bayağı kafaya takmıştım. Ehliyetimi alıp trafiğe çıktığımda kardeşim bile şaşırmıştı. Şimdi elim otomatik sinyal veriyor, parklarım güzel, kaç yıl oldu cezam bile yok.
Hayııır sözüm size değildi ki. Yanlış anlaşıldım özür dilerim. Başkaları için söyledim onu. Çok tatlısınız siz çok teşekkür ederimBen size linçe dair hiçbir şey yazmadım. Moral olsun diye kendimle dalga geçmiştim. Size de trafiğe hemen çıkmayın sakın ha falan demedim. Üzülmenize gerek yok ilk sınavda geçtik şimdi de şoförlüğün alasını yapıyoruz. Bakın sizin gibi cevap verdim…
Sınav giriş ücretleri 130 TL'den 450 TL'ye çıkmış dediler Ocak ayından itibarenGeçmiş olsunn, bugun yiğenimde parkta kaldı dubaya sürtmüş galiba, kendisine de söyledim üzülmeyin zaten 3 hakkınız daha var, bol bol pratik yapın bir sonraki sınava kadar.
İkinci için kendimi nasıl hazırlamalıyım acaba bilmiyorum ki. Şimdi arabayı alıp heryere sürerim sıkıntı yok. Ama o adamlar yanımda olunca ya yine bir aksilik olursa? Bir defa kendime güvenim sarsıldıHiç sıkma canını bende L parkta kalmıştım. Yani en son kısımda kaldım çok üzülmüştüm ama ikincide geçtim bir şey olmaz cesaretin kırılmasın
İşte bundan korkuyorum. Evet park yapabiliyorum oraya buraya çarpmıyorum fakat ya ikinci sınavda yine tek seferde park edemezsem? Birde sınav ücreti 130dan 450ye çıkmış sürekli para baymam gerekecek böyleSıkma canını. 10 yıldır araç kullanıyorum. Her gün trafikte direksiyon sallıyorum. Ben bile kalabilirim o sınavdan. Her seferinde bir kerede sokamadığım oluyor park yerine. Bence değerlendirme kriterleri yanlış
Sen hiç onları takma canım sanki yanında arkadaşın varmış gibi düşün. Benimde ilk sınavdaki komisyon inanılmaz germişti beni. Ama ikincideki çok iyi bir insandı hep cesaret verdiİkinci için kendimi nasıl hazırlamalıyım acaba bilmiyorum ki. Şimdi arabayı alıp heryere sürerim sıkıntı yok. Ama o adamlar yanımda olunca ya yine bir aksilik olursa? Bir defa kendime güvenim sarsıldı