Direksiyon sınavından kaldım :(

Ah o komisyon üyelerinin çoğunun burnu öyle havada ki, onlara minnet etmek zorundaymışız gibi davranıyorlar insana.
Ben sınava girdiğim zaman en önde oturan erkek komisyon üyesi aşağılamıştı beni paralel parkı yapamadım diye hüngür hüngür ağlamıştım tüm gün boyunca.
İçinizi ferah tutun, yağmur yağmasında sizi germiş, ilk sınav heyecanı da var tabii.
Bir dahakine başarırsınız, bu noktaya kadar ne güzel emek vererek gelmişsiniz. Bir kere olmadı diye bırakmamalısınız. Hata yapabiliriz, insanız sonuçta

şu anda size çok üzücü geliyor biliyorum ama inanın böylesi daha iyi

yarın bir gün sizi barzolar sıkıştırsalar, yağmurda karda yola çıkmanız gerekse, arkanızda araçlar klaksona basarken paralel park edecek olsanız özgüvenli olacaksınız.
biz çok kolay ehliyet aldık. aldık ne oldu ben asla çıkamam gece ya da yağmurda yaşta. bu da beni çok kısıtlıyor. sırf bunun için tekrar direksiyon dersi almayı düşünüyorum.
inanın uzun vadede böylesi en mantıklı olan.

Ben size linçe dair hiçbir şey yazmadım. Moral olsun diye kendimle dalga geçmiştim. Size de trafiğe hemen çıkmayın sakın ha falan demedim. Üzülmenize gerek yok ilk sınavda geçtik şimdi de şoförlüğün alasını yapıyoruz. Bakın sizin gibi cevap verdim…

Öncelikle sizi linçlemediğimi bilin. Ehliyetimi 2019’da aldım. Düz yolda gidip ehliyet alanlardan değilim.

Ben başarısızlığınızın komisyon üyeleriyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Stres yönetiminiz zayıf olduğu için geçememişsiniz.

Trafikte her an her şey olabilir. Panikleyip yaptığınız hatalar onlarca insanın canını alabilir. İşte bu yüzden stres yönetimi çoook önemli.

Bolca pratik yaparak üstesinden gelirsiniz bence. Kendinize güvenin, hemen pes etmeyin.

Hakkınız var. İçeri girdikten sonra araç oturmadıysa ileri ve geri gelebilirsiniz. Ama başka hakkınız yok

Geçmiş olsunn, bugun yiğenimde parkta kaldı dubaya sürtmüş galiba, kendisine de söyledim üzülmeyin zaten 3 hakkınız daha var, bol bol pratik yapın bir sonraki sınava kadar.

ben biliyordum sınava girerken kullanmayı. buna rağmen çok heyecanlandım. sınavda yabancı araba sürünce illa bir fark oluyor, kontağı çevirince o kadar bağırdı ki araba herkes baktı :) her arabanın kontak, vites, pedal ayarı farklı. 80 le filan geçmiştim. annem doğru düzgün süremez benden sonra 90 la geçmişti. normalde trafikte sürücü olmama rağmen, annemle bindiğim ilk zamanlar çok saçma kullanıyordum. kadın korkuyordu. beni geriyordu çünkü gözü üstümdeydi. şimdi de korkuyor ama umurumda değil çok rahatım tabi artık takmıyorum. bir de yıllar önce araba kiralamak zorunda kaldım şehir dışındayken, arabayı kaldıramadım adam vazgeçti bana kiralamaktan. ki daha önce çok kiralamış biri olarak bence araba bozuktu dicem ama adam çalıştırdı :) izlenmek geriyor insanı iyice terslik oluyor. direksiyon sınavında heyecan normal kendinizi rahatlatın hemen öncesinde

Hic yanlis hakki yok maalesef uzulmeyin bu kadar 2. De gecersiniz. Arkadasim 6 kere girdi sinava düşünün yinede aldi sizde hayli hayli alırsıniz

Hiç kendini strese sokma canım ben de 3 kere kaldım onlar bildiğini okuyor kimse görmüyor bizim ne yaşadığımızı anca bırakma derdindeler

beni görseler demek ki 16 yıllık ehliyetimi geri alırlar
Ben de tek seferde almadım, parktan kalınca bildiğin telefonda park oyunu oynamaktan (çok faydası oluyor), arabayı alıp oraya buraya park etmeye çalışmaktan çözdüm işi. O kadar park çalışmasına artık sıkıntı yaşamıyorum. Dediğim gibi aslında zorlaştırmaları ve titiz olmaları çok daha iyi. Ben bayağı kafaya takmıştım. Ehliyetimi alıp trafiğe çıktığımda kardeşim bile şaşırmıştı. Şimdi elim otomatik sinyal veriyor, parklarım güzel, kaç yıl oldu cezam bile yok.

benim de tek cezam var o da ters yoldan gitmek.paralel parka gerek duymuyorummm ondan uğraşmıyorumm yoksa yapıyorum tabiki de.

Hayııır sözüm size değildi ki. Yanlış anlaşıldım özür dilerim. Başkaları için söyledim onu. Çok tatlısınız siz çok teşekkür ederim

Hiç sıkma canını bende L parkta kalmıştım. Yani en son kısımda kaldım çok üzülmüştüm ama ikincide geçtim bir şey olmaz cesaretin kırılmasın
İkinci için kendimi nasıl hazırlamalıyım acaba bilmiyorum ki. Şimdi arabayı alıp heryere sürerim sıkıntı yok. Ama o adamlar yanımda olunca ya yine bir aksilik olursa? Bir defa kendime güvenim sarsıldı

Sıkma canını. 10 yıldır araç kullanıyorum. Her gün trafikte direksiyon sallıyorum. Ben bile kalabilirim o sınavdan. Her seferinde bir kerede sokamadığım oluyor park yerine. Bence değerlendirme kriterleri yanlış

İşte bundan korkuyorum. Evet park yapabiliyorum oraya buraya çarpmıyorum fakat ya ikinci sınavda yine tek seferde park edemezsem? Birde sınav ücreti 130dan 450ye çıkmış sürekli para baymam gerekecek böyle

Sen hiç onları takma canım sanki yanında arkadaşın varmış gibi düşün. Benimde ilk sınavdaki komisyon inanılmaz germişti beni. Ama ikincideki çok iyi bir insandı hep cesaret verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…