Bana tek bir defa ileri geri hakkım olduğunu soylediler üç defa olsa zaten park edecektim ki yanlış mı yaptılarTek sefer değil içerde düzeltmek için üç hamle hakkı var zaten, üye ileri geri derken fark edememiştir.
Keşke yanıma kimse oturmasa da kamerayla falan izleseler doğru yapıp yapmadığımı belki ikincide bu kadar heyecanlı stresli olmamGeçmiş olsun ikinciye alırsınız insallah. Arabayı gerçekten iyi kullanmaktan ziyade trafik öyle bisey ki o komisyon üyesi gibi milyon tane insan cikacak ilerde karsiniza ehliyet aldiktan sonra onlarin görevi de o zor sartlar altinda da kullanmak önemli olan tam anlamiyla hazir degilmissiniz demek ki
İnşallah değişir de beterin beteri gelmezDeğişiyordu (2015’te aldım, sonrasını bilemem)
Tabiki de öyle ama adı üzerinde sınav girdigimiz bütün sınavlarda heyecan yapıyoruz keşke yanımızdaki insanlar körüklemek yerine en azından sussalarDemek ki yeterli değilmişsiniz hanımefendi, kimsenin hazır olmadan ehliyet almasını istemeyiz hiçbirimiz
Ben de pratik yapmadan zaten trafiğe çıkmam ki bugün ehliyet alıp yarın trafiğe çıkmayacağım yani. Ne kendi ne başkasının canını tehlikeye neden atayım. Eskiden düz yolda gidip ehliyet alanlar şu an üzüldüğüm için beni linçliyorBen ehliyetimi 2013 yılında aldım canım ne L park ne yokuş kalkış hiçbir şey yoktusınava girdim yarım debriyaj gerektiren bir yer vardı dua ettim allahım önümde kimse olmasa da orda durup kalkmak zorunda kalmasam diye ki dursam kalkamayacağım öyle bir ehliyet aldım. Parkı çoook sonra öğrendim. Yarım debriyajı hemen keşfettim ama yokuşta kalkmak uzun bir süre bana korku oluşturdu. Şu an çok şükür şehirlerarası kendi başıma gidip geliyorum. Gidemeyeceğim hiçbir yer yok. Ama ben çok fazla pratikle öğrendim bunları. Yani diyeceğim o ki üzülme kalsan da sonrası için çok rahat edersin zorlanmazsın
Bende geçen kis tek seferde aldim. Gerçekten zor ama gercekten haketmeyen kimseyi de geçirmesinler artik trafik kazalarında ciddi ölçüde azalmış bu sayede gecen bi haberde okumuştum. Eminim güzel kullaniyorsunuzdur ama heyecan panik yapmamak cok önemli. Olmazsa sinav günü sakinlestirici hap falan aliyorlarmis kalp atışını düzene sokmak icin bi arastirin istersenizKeşke yanıma kimse oturmasa da kamerayla falan izleseler doğru yapıp yapmadığımı belki ikincide bu kadar heyecanlı stresli olmam
Hamileyim icemem ki ilaç falanBende geçen kis tek seferde aldim. Gerçekten zor ama gercekten haketmeyen kimseyi de geçirmesinler artik trafik kazalarında ciddi ölçüde azalmış bu sayede gecen bi haberde okumuştum. Eminim güzel kullaniyorsunuzdur ama heyecan panik yapmamak cok önemli. Olmazsa sinav günü sakinlestirici hap falan aliyorlarmis kalp atışını düzene sokmak icin bi arastirin isterseniz
Pardon hamileliği kaçırmışım olmaz tabi öyle. Bizim hocamiz mesela cok detay veriyordu surda şunu yapacaksınız su çizgide durup direksiyonu tam tur cevirceksin falan gibi bilemedim sizde nasıl. Birde bi arkadas da demis bunla ilgili bi ton video var youtube da belki sinav alanınızda ceken bi hoca mutlaka vardir onlari izleyin cok faydasi oluyorHamileyim icemem ki ilaç falantabiki öyle hak etmeyen almasın ehliyet. Ama en azından park için bir iki ileri geri şansımız olsaydı açımızı ayarlayabilseydik sanki sokakta herkes tak diye park mı yapiyo iki araba arasına :)
Şimdi sordum özür dilerim; bir hamlede girmeniz bekleniyor, en fazla iki hamlede de düzeltmeniz lazım.Bana tek bir defa ileri geri hakkım olduğunu soylediler üç defa olsa zaten park edecektim ki yanlış mı yaptılar
Bana öğreten hocam benle aynı yaştaydı pek ciddiye alamıyordumAllahim lütfen tonton komisyon üyesiibenim paralel park da tamamdı hiç sıkıntım olmamıştı daha önce yapamayınca kurs hocam da baya verdi veristirdi
üzülmeye değğmez bacım bende 4. de geçtim. heyecandan stresten yapamadımKızlar sabah 9 buçukta direksiyon sınavım vardı. Normalde kurstaki derslerde herşeyi dört dörtlük yapıyordum ama bugün hava o kadar yağışlıydı ki ilk defa yağmurda araba kullandım. Hele yanımda oturan komisyon üyesi Allah kimsenin başına vermesin o kadar olumsuz bir adamdı ki birşey yapsa da bıraksam cinsinden. Paralel park yaparken tam tutturamadim az ileri gidip geriye alacaktım hakkım bitmiş sanırım hemen indirdiler arabadan.Moralim o kadar bozuk ki eve geldiğimden beri ağlıyorum birde hamileyim çok stres yaptım ikinci sınava girmek bile istemiyorum şu an. Arkada oturan komisyon üyesi daha güler yüzlüydü ama yanımda oturan yol boyu beni strese sokacak şeyler söyleyip durdu. İçimi dökmek istedim o stres halen benimle şu an kendimi nasıl teselli edebilirim
Üzmeyin kendinizi bebeğinizi de insanlık hali böyle olumsuz şartlar oluyor bence bir sonraki sınavda çok iyi bir sonuç çıkaracaksınızKızlar sabah 9 buçukta direksiyon sınavım vardı. Normalde kurstaki derslerde herşeyi dört dörtlük yapıyordum ama bugün hava o kadar yağışlıydı ki ilk defa yağmurda araba kullandım. Hele yanımda oturan komisyon üyesi Allah kimsenin başına vermesin o kadar olumsuz bir adamdı ki birşey yapsa da bıraksam cinsinden. Paralel park yaparken tam tutturamadim az ileri gidip geriye alacaktım hakkım bitmiş sanırım hemen indirdiler arabadan.Moralim o kadar bozuk ki eve geldiğimden beri ağlıyorum birde hamileyim çok stres yaptım ikinci sınava girmek bile istemiyorum şu an. Arkada oturan komisyon üyesi daha güler yüzlüydü ama yanımda oturan yol boyu beni strese sokacak şeyler söyleyip durdu. İçimi dökmek istedim o stres halen benimle şu an kendimi nasıl teselli edebilirim
Bana o zamanlar (8 sene önce) ilk sınavdan çok kişiyi geçirmiyorlar bilerek demişlerdi. Nasıl bir kazanımları oluyor bilemiyorum ama 2. Sınavda çok daha rahat oluyorlarYa ben de kursta çok iyi sürüyordum hatta hocam çok emindi benden hiç kuşkusu yoktu ama gerçekten o yanımda oturan komisyon üyesi cellat gibiydi her yaptığım şeye kulp buldu aracın içindeki her noktayı sordu ki bunları kursta öğretmediler hocam da şok oldu o sorulara
Ama sadece ek olarak bir ileri bir de geri hakkınız var onu aştıysanız görevliler sizi indirmek ve sınavı olumsuz bitirmek durumundalar.Bir tane ek hamle hakkı varmış ben bir kere ileri gittim zaten ikinciye arabayı duzelteyim derken hakkım bitmiş meğer. İşini sevmiyorsa yapmasın öğretmendi adam zaten bir proje fen lisesinde. Bu ise onları zorlamıyorlar ki kendileri ek ücret için yapıyorresmen tanımadığım adama kırıldım içerlendim ya
Komisyonda kiler de dışarıdan denetlenir..Komisyon üyesiyim ama uzun süredir görev almıyorum sınavlarda.. Genel de müfettişler dışarıdan izliyor, mesela park olayında eğer aday doğru park edemediyse ve komisyon geçirdiye Bunun gibi bir çok şey sorguşanıyor, bu soruşturma sebebi bile olabiliyor..Bence insanlardan sınav parası almak için işi iyice abarttılar.
Aslında komisyon üyelerini şikayet edebilecek bir kurum olmalı.
Bence kurs hocalarina haddini bildirmek gerek.Allahim lütfen tonton komisyon üyesiibenim paralel park da tamamdı hiç sıkıntım olmamıştı daha önce yapamayınca kurs hocam da baya verdi veristirdi
Üzülme birdahakine alirsin Allahin izniyle bir gün gelecek güleceksin tüm bunlaraKızlar sabah 9 buçukta direksiyon sınavım vardı. Normalde kurstaki derslerde herşeyi dört dörtlük yapıyordum ama bugün hava o kadar yağışlıydı ki ilk defa yağmurda araba kullandım. Hele yanımda oturan komisyon üyesi Allah kimsenin başına vermesin o kadar olumsuz bir adamdı ki birşey yapsa da bıraksam cinsinden. Paralel park yaparken tam tutturamadim az ileri gidip geriye alacaktım hakkım bitmiş sanırım hemen indirdiler arabadan.Moralim o kadar bozuk ki eve geldiğimden beri ağlıyorum birde hamileyim çok stres yaptım ikinci sınava girmek bile istemiyorum şu an. Arkada oturan komisyon üyesi daha güler yüzlüydü ama yanımda oturan yol boyu beni strese sokacak şeyler söyleyip durdu. İçimi dökmek istedim o stres halen benimle şu an kendimi nasıl teselli edebilirim