Direksiyon sınavından kaldım :(

Keşke yanıma kimse oturmasa da kamerayla falan izleseler doğru yapıp yapmadığımı belki ikincide bu kadar heyecanlı stresli olmam

Ben de pratik yapmadan zaten trafiğe çıkmam ki bugün ehliyet alıp yarın trafiğe çıkmayacağım yani. Ne kendi ne başkasının canını tehlikeye neden atayım. Eskiden düz yolda gidip ehliyet alanlar şu an üzüldüğüm için beni linçliyor

Keşke yanıma kimse oturmasa da kamerayla falan izleseler doğru yapıp yapmadığımı belki ikincide bu kadar heyecanlı stresli olmam
Bende geçen kis tek seferde aldim. Gerçekten zor ama gercekten haketmeyen kimseyi de geçirmesinler artik trafik kazalarında ciddi ölçüde azalmış bu sayede gecen bi haberde okumuştum. Eminim güzel kullaniyorsunuzdur ama heyecan panik yapmamak cok önemli. Olmazsa sinav günü sakinlestirici hap falan aliyorlarmis kalp atışını düzene sokmak icin bi arastirin isterseniz

Hamileyim icemem ki ilaç falan tabiki öyle hak etmeyen almasın ehliyet. Ama en azından park için bir iki ileri geri şansımız olsaydı açımızı ayarlayabilseydik sanki sokakta herkes tak diye park mı yapiyo iki araba arasına :)

Pardon hamileliği kaçırmışım olmaz tabi öyle. Bizim hocamiz mesela cok detay veriyordu surda şunu yapacaksınız su çizgide durup direksiyonu tam tur cevirceksin falan gibi bilemedim sizde nasıl. Birde bi arkadas da demis bunla ilgili bi ton video var youtube da belki sinav alanınızda ceken bi hoca mutlaka vardir onlari izleyin cok faydasi oluyor

Allahim lütfen tonton komisyon üyesii benim paralel park da tamamdı hiç sıkıntım olmamıştı daha önce yapamayınca kurs hocam da baya verdi veristirdi
Bana öğreten hocam benle aynı yaştaydı pek ciddiye alamıyordum o bana şunu yapamıyorsun dediğinde sie lan g-toş diyordum (içimden ) neyse işte bana tüyolar verdi işte şu dubayla çizgiyi aynanla hizala aynalarını indir tekerliğe ve çizginin üzerine gelene kadar yavaş yavaş tam sol yap ve geri geri gel dedi arka teker çizginin yanına geldiğinde tam direksiyonu tam sağ yap ve yavaş yavaş kontrollü gel diye anlattı defalarca 10. denemede artık yapabildim sınavda da aynı şekilde yaptım geçtim hoca da çok önemli bence sana tam öğretmesi lazım

üzülmeye değğmez bacım bende 4. de geçtim. heyecandan stresten yapamadım ilk kalışım komisyon yüzünden di diğer ikisi benim hatamdı stop ettirdim. ilk sınavda komisyonlar bırakmak için zorluyor . bende parkımı yaptım tamam dedim bana masus emin misin dedi bak kalırsın falan evt eminim oldu dedim tamam çık oldu evt dedi ona inansam biraz daha geri gidip dubaya çarpmamı istedi . tek hamlede girdim paralel parka çıkarken arabanın ön iki tekerini çıkardım frene bastı bıraktı neden bastınız frene dedim . neymiş karşı kaldırımda yol kenarında duran arabya çarpacağımı düşünmüş . şaka mı yapıyorsunuz araba karşıda ve benim direksiyonum düz değil kırdım dedim . yapacak bişey yok dedi aptal . çok korkuyorsan komisyon olup öne ne oturuyorsun. öyle yapmasa ilk sınavda heyecan yoktu geçerdim

Daha iyi çalışır ikincide gecersiniz
Trafik bu, suratsız adamlardan daha stresli şeylerde de araba çalıştırmanız gerekebilir ,mesela en yakınizdan kötü bir haber alıp bir hışım arabaya atlayabilirsiniz. Bu suruste bazı
hatalar yapmayı normal mi kılar? Ama o zaman siz kaza yapıp acil durumluk olabilirsiniz
Belki de o mendebur insan bilerek mendeburluk yapıyordur ki stresle nasıl olduğunu görmek için. Ya da dikkatinizi dağıtan biri vardır arabada. Çünkü arkada bebek koltugunda bebeğiniz tıkanmış gibi oksururken de sizin o arabayı güvenle kullanıp,güvenle kenara çekmeniz gerekir. Stres yapmanız değil
O yüzden hayirlisi böyle diye düşünün. Demek ki yeterli değilmissiniz ki almamissiniz, benim arkadaşım bundan yillar önce ehliyet aldı . Hatta o zamanlar kayıt yapsan yeterliydi,eğitimlere falan da girmiyordun. Kolayca gecilirdi sınavlar. Sonuç? Arabasını yeni aldiginda daha ilk trafiğe çıkışlarda yapılmayacak bir kaza yaptı (neyse ki burunları bile kanamadı kimsenin)
Yani keşke gerçekten kendinden emin olana kadar kimseye ehliyet verilmese ve hatta her on yılda bir tekrar stresli bir sınava giriilse ehliyet yenilemek için (sadece ehliyet parası koparmak için değil, yeterli mi diye ölçmek için)
İmza; çalıştığı iş gereği yüzlerce kaza tespit tutanağı okumak zorunda kalmış bir kiz

Üzmeyin kendinizi bebeğinizi de insanlık hali böyle olumsuz şartlar oluyor bence bir sonraki sınavda çok iyi bir sonuç çıkaracaksınız

Eğer normal kurs sürecinizde bu hataları yapmamışsanız kalmanız tamamen komisyon üyeleri yüzündendir lütfen üzülmeyin. Bir sonrakine rahat bir ekip denk gelir inşallah. Mesela ben ilk sürüş sınavıma kalacağımı düşünerek girdim çünkü paralel park etmede kurs sürecimde hatalar yapıyordum. Bir iyi park etsem bir kötü park ediyordum. Ama sınavda yanıma oturan komisyon üyesi bana park sırasında yardımcı oldu. Ben biraz daha geri gidip yanaşmaya çalışacaktım ki daha düz geri gidemeden "evet şimdi tam sağa" dedi bana. Ben de hiç geri gitmeden hızlıca sağ yaparak tek hamlede girdim. O öyle demeseydi biraz daha geri gittikten sonra sağ yapardım ve park ederken arkadaki dubaya çarpardım muhtemelen. Allah razı olsun o adamdan, onun o ufak yardımı sayesinde hem özgüvenim kırılmadı hem de ilk seferde ehliyet aldım. Şimdi "buraya araba girmez" denen yerlere bile tek seferde park edecek kadar iyi kullanıyorum arabayı. Ama o gün orda özgüvenim zedelenseydi eminim hep korkak davranırdım. Siz de sınavdaki atmosferden dolayı kötü etkilendiğinizi telkin edin kendinize. Kendinizi yetersiz görmeyin. İkinci sınava kadar park konusunun üzerine gidin. Moral bozmak yok :)

Bana o zamanlar (8 sene önce) ilk sınavdan çok kişiyi geçirmiyorlar bilerek demişlerdi. Nasıl bir kazanımları oluyor bilemiyorum ama 2. Sınavda çok daha rahat oluyorlar

Ama sadece ek olarak bir ileri bir de geri hakkınız var onu aştıysanız görevliler sizi indirmek ve sınavı olumsuz bitirmek durumundalar.

Bol bol video izleyin bence kuralları iyi öğrenin.

Hiç sıkma canını bende L parkta kalmıştım. Yani en son kısımda kaldım çok üzülmüştüm ama ikincide geçtim bir şey olmaz cesaretin kırılmasın

Bence insanlardan sınav parası almak için işi iyice abarttılar.
Aslında komisyon üyelerini şikayet edebilecek bir kurum olmalı.
Komisyonda kiler de dışarıdan denetlenir..Komisyon üyesiyim ama uzun süredir görev almıyorum sınavlarda.. Genel de müfettişler dışarıdan izliyor, mesela park olayında eğer aday doğru park edemediyse ve komisyon geçirdiye Bunun gibi bir çok şey sorguşanıyor, bu soruşturma sebebi bile olabiliyor..

Allahim lütfen tonton komisyon üyesii benim paralel park da tamamdı hiç sıkıntım olmamıştı daha önce yapamayınca kurs hocam da baya verdi veristirdi
Bence kurs hocalarina haddini bildirmek gerek.
Benimki de hiçbir şeyi göstermez etmez yanlış yapınca bağırır azarlardi. Ben de ona verip veristirdim aldı ağzının payını oturdu yerine. Şu direksiyon eğitmenlerinden işini hakkıyla yapan çok çok az.
Ben de ilk seferde aynen sizin gibi ilk kez yağmurlu havada kullandım aşırı heyecanlıydım ve komisyon buz gibiydi. Rampada kaldım. Ama ikinci de komisyon arabaya binmeden tavırlarıyla beni rahatlattı çok kendime güvenli bindim. Stres azaldı ve geçtim.
Darısı başınıza.
Hiç üzülmeyin sıkmayın canınızı kurs hocanız da sizi azarlayamaz heyecan anı olur böyle.

Üzülme birdahakine alirsin Allahin izniyle bir gün gelecek güleceksin tüm bunlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…