Direksiyon sınavından kaldım :(

Esoskirec

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2021
457
475
29
Kızlar sabah 9 buçukta direksiyon sınavım vardı. Normalde kurstaki derslerde herşeyi dört dörtlük yapıyordum ama bugün hava o kadar yağışlıydı ki ilk defa yağmurda araba kullandım. Hele yanımda oturan komisyon üyesi Allah kimsenin başına vermesin o kadar olumsuz bir adamdı ki birşey yapsa da bıraksam cinsinden. Paralel park yaparken tam tutturamadim az ileri gidip geriye alacaktım hakkım bitmiş sanırım hemen indirdiler arabadan. Moralim o kadar bozuk ki eve geldiğimden beri ağlıyorum birde hamileyim çok stres yaptım ikinci sınava girmek bile istemiyorum şu an. Arkada oturan komisyon üyesi daha güler yüzlüydü ama yanımda oturan yol boyu beni strese sokacak şeyler söyleyip durdu. İçimi dökmek istedim o stres halen benimle şu an kendimi nasıl teselli edebilirim

Kardeşim de bugün sınava girecek o da çok heyecanlı, tanıdık geldi heyecanınız o yüzden :)

Ben ilk sınavda arabayı kaldıramadım bile öyle söyleyeyim el frenini indirmeyi unuttum ve 2 defa kalkış yapamadım. Bindik ve indik aynı yerde 2. sınava da çok bir zaman yoktur bu kadar kendinizi üzmeye değmez.

Ben de ağladım zırladım bayağı rezil olmuştum çünkü ama şu an çok komik

Beni de parktan sonra hemen indirdiler. Aslında o biraz da can güvenlikleri için, trafiğe çıkarmak istemiyorlar en ufak eksik varsa. Moralinizi bozmayın hiç bana sana kimse ehliyet vermez bile diyordu hoca. Önce ağladım sonra çalıştım tanıdıklarımın arabalarıyla sonrasında onlar bile şaşırdı. Daha hakkınız vardır sanıyorum yapacak bir şey yok önünüze bakmanız gerekiyor

Kursta sanki 40 yıllık şoför gibi araba kullanırdım. eşimle birlikte (o zaman sevgilimdi) kursa gitmiştik. Hoca hep “yav şu kızı az örnek al, bak bana Taş çıkartır” filan derdi. bil bakalım ne oldu? Eşim ilk sınavda geçti, ben 3. Sınavda geçtim. Çünkü aynı senin gibi 2 sınav arabadakiler sanki mumya gibiydi. Uçan sineğin sesi duyulurdu o derece sessiz ve soğuklardı. Bu da beni çok germişti. eşimin komisyonu ise enseye şaplak g.te parmak şeklinde kahkahalı bir ekipmiş. Çok şükür 3. Sınavda benim komisyon üyeleri de öyle çıktı ve ben sınavdan geçtim. Ha bir de 3. Sınava girmeden önce 1 çay kaşığı pasiflora şurup içmiştim ama sen hamilesin, bi şeyler içme.

dipnot: hâlâ eşimden çok daha güzel araba kullanıyorum

Ya bayağı yol sürdüm herşey harika parkta niye öyle yaptığımı anlamadım sonra direksiyon hocam da çok kızdı bana o da üzdü beni kendimi beceriksiz gibi hissettim

Ya ben de kursta çok iyi sürüyordum hatta hocam çok emindi benden hiç kuşkusu yoktu ama gerçekten o yanımda oturan komisyon üyesi cellat gibiydi her yaptığım şeye kulp buldu aracın içindeki her noktayı sordu ki bunları kursta öğretmediler hocam da şok oldu o sorulara

Ay çok güldüm yazdığınıza işte bende kursta efsaneydim niye böyle oldu ki anlamadım ama o komisyon üyesi nefretlikkkkk bir insan bu kadar mı suratsız olur bu kadar mı sorgular her detayı

Ay çok güldüm yazdığınıza işte bende kursta efsaneydim niye böyle oldu ki anlamadım ama o komisyon üyesi nefretlikkkkk bir insan bu kadar mı suratsız olur bu kadar mı sorgular her detayı
Geçersınız üzülmeyin
Benım de komisyon üyesinin biri çok suratsızdı
Hoca arkadaki üyeyle sohbet edıyordu o suratsız hiç dahil olmuyordu
İlk seferde geçtim ama indiğimde bayılacak gibiydim onun yüzünden
Darısı sizin başınıza

Peki her sınava girişimizde komisyon üyesi değişiyor mu bilginiz var mı

Ben ehliyet alırken 2.vitese geçtiysen tamam diyip geçirmişlerdi. Sonra noldu bi 12 yıl araba kullanamadım güvensizlikten. Böyle olması daha iyi, en azından parka kadar her şeyi öğretiyorlar
Bence insanlardan sınav parası almak için işi iyice abarttılar.
Aslında komisyon üyelerini şikayet edebilecek bir kurum olmalı.

9 senedir ehliyetim var ve araç kullanıyorum da paralel park ne la ? :)

Üzme kendini ilk seferinde herkesten kaldıklarını duyuyorum son zamanlarda. Erkek kardeşim de 2. De aldı

Ya vallahi çok iyi yapıyorlar, ben de ilk seferde alamamıştım, bayağı titizlerdi. Ehliyetimi alınca kendi başıma trafiğe çıkmaya başladım kısa mesafede. Hepsi can güvenliğiniz ve sizin iyiliğiniz için. Onca ders ve deneyimle ehliyet almak fark yaratıyor, özgüveniniz baltalanmasın.

Sorun adamın suratsizliginda olamaz bence.
Siz iyi çalışın diğer sınava kadar yine de.
Trafige cilacaksiniz.
Bol keseden ehliyet alanlarla dolu heryer
Öyle demeyin zaten sınav anında heyecanlı oluyoruz üyelerin tavrı da çok etkiliyor insanı. Ben park yaparken ileri geri hakkım oldugunu sanıyordum meğer yokmuş tam vitesi bire aldım ileri gidicem indirildim arabadan

Paralel parkın ne olduğuna gittim baktım evet ben asla böyle bir park etme yöntemi kullanmıyorum :) bence kalmanız normal çok zormuş. Böyle iki araba arası boşluğa hiç girmiyorum gidiyorum daha boş bi alana park ediyorum gerekirse daha uzak olsun napalım yürürüm haha :) şimdi girsem hayatta bana ehliyet vermezler demek.

Üzmeyin kendinizi bi dahakine geçeceğinize eminim.

9 senedir ehliyetim var ve araç kullanıyorum da paralel park ne la ? :)

Üzme kendini ilk seferinde herkesten kaldıklarını duyuyorum son zamanlarda. Erkek kardeşim de 2. De aldı
İki araç arasına park etmek :) ikinci için özgüvenim zedelendi. Kurstaki hocam da çok kızdı bana üyelerin yanında ona da ayrı üzüldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…