Direksiyon sınavı beni endişelendiriyor

Bu konuda daha fazla düşünceye ihtiyacım var. Çünkü çok hevesli bir şekilde bu işe başlayıp sonucunda böyle olması canımı sıkıyor.
Bu konuda daha fazla düşünceye ihtiyacım var. Çünkü çok hevesli bir şekilde bu işe başlayıp sonucunda böyle olması canımı sıkıyor.
Boşuna canınızı sıkıyorsunuz inanın. Çoğu insan ilk seferde geçemiyor zaten. Bana kalsa boşuna hakkınızı hibe etmeyin girin önünüzdeki sınava. Arayı açınca insan daha çok soğuyor. Size kaç ders daha verecek şimdi kursunuz. O dersleri alın. Baktınız olmayacak gibi özel ders alırsınız.

2 ders zorunlu oluyor. Kursla konuşup imkan varsa daha fazla da alabilirim.
Yalnız dün bizim arabayı sürmeye çalıştım. Arabayı doğru düzgün kaldıramadım bile. Çünkü arabadan ve istop ettirmekten korktum. Çok yoğun çalışınca bir yorgunlukta var üzerimde.
Viteslerde eksiğim var daha. Vitesleri iyi öğrenmeden nasıl sınava tekrar gireyim, nasıl trafiğe çıkayım?
Hoca bir şey demese bile son derslerde durmadan hata yaptığım için o da bıkmıştı benim hatalarımdan, yüzünden belli oluyordu. Onun ve sınavın baskısı var üzerimde.

Öncelikle istop ettirmekten korkmayın. Ben ehliyetimi aldıktan sonra kaç kere trafikte kaldım, kaç kere istop ettirdim bilmiyorum. Kardeşimi arardım gelip alırdı beni. Çok korna yedim, çok selektör yedim, şimdi acısını onlardan çıkarıyorum :)

Viteslerde nasıl bir sorunun var?

Trafik olmayan yerde istop olsa neyse diyeceğim de. Trafiğin ortasında olunca diğer insanları da tehlikeye sokmuş olurum. Biri gelip arkamdan çarpabilir mesela.
Mesela vites 2 ye atayım derken 4 e atabiliyorum. Veya mandallı geri vitesi bazen yapamıyorum, 1 e takmış oluyorum. Mandalsız geri viteste ise bir iki kez vites 4 e ( sayı farklı olabilir) takmışlığım var.

İlk başlarda bakmadan vites atmak her acemiye zor gelir. Bu vites işini araba çalışmaz halindeyken biraz çalışabilirsin. Geri vites 1'in yanında ise aslında benim daha kolayıma gidiyordu.

Konunuzu tam okuyamadım işte olduğum için. Yalnız yüzeysel baktığım kadarıyla sürekli kendinizi eleştiriyorsunuz içinizi karartıyorsunuz. Bu hataları sadece güzergahta mı yapıyorsunuz ?
Ben de bu cumartesi sınava gireceğim, ilk sınavım ve çok panik yapıyorum son iki ders alacağım hala arabayı stop ettirdiğim ve paralel parkı yapamadığım oldu. Ama düzeltilebilir şeyler inşallah son iki dersi daha iyi geçiririm diye düşünüyorum.Kendinize moral verin biraz.

O zaman öncelikle kursun aracına yani sınava gireceğiniz araca iyice aşina olun. (degisiklik olmuyor dimi egitim aracinizla sinava giriyorsunuz) Kendi aracınızda vites ve debriyajda sıkıntı yaşamayabilirsiniz, çünkü o elinizin altında çalışır halledersiniz. Ama sınavı geçmek için sınav aracına iyice alışmış olmanız gerek.

Mesela ben eğitimlerde çok stop ettiriyordum, artık seri şekilde çalıştırmaya başlamıştım stop sonrası .... sınavda da stop ettirdim ama çok hızlı toparladım sanki hiç stop etmemiş gibi...gerçi 2.stopu yapsaydım bırakırlardı.

2 hata da kalıyorsun diye biliyorum.

hocalardan da kaynaklı oluyor.bızımkıler baya rahattı.benıde rahatlattılar.arabaya bınerken tır tır tıtrıyodum hatta adam az bekle sen çok heycanlı gorunuyosun nefes al dedi .inşallah gecersınız cidden strese çok bınınce bılsenız bıle pırr hepsi uçup gıdıyor.bır kere ıstop ettrdım en ıyı yaptığım yerde bayır kalkışında.oyle bı tepkı verdımkı adamlar bana acıdı heralde.

Hayır sadece güzergahta yapmıyorum. Ama en çok hatayı güzergahta yapıyorum diyebilirim.

O kadar çalışmaya rağmen hala hata yapıyor olmam canımı sıkıyor.
Sınav denen şey olmasa eminim daha rahat olurdum.

Ben de toparlayabilsem iyi olurdu. Ama yapamadım işte.

Ben güzergah dışında bir kere çalıştım ve iki defa kaza atlattım sağdan tır geliyorken arabayı stop ettirdim ve inip tır şoförüne el sallamak zorunda kaldık dur diye çünkü tekrar çalıştıramadım bile arabayı elim ayağıma dolandı :) Bence sınava kadar güzergah dışında çalışmak doğru değil biz bayanlar için. Güzergahı ezberleyip nerde ne yapacağımızı da ezberlememiz gerekiyor. Ben mesela kendi kendime şu binaya gelince sola sinyal vermelisin şu tabelayı geçince vitesi ikiye düşürmelisin gibi şeylerle belirliyorum hareketlerimi. Ehliyeti bir alayım da şu sınav belasından kurtulayım trafikte aktif araç kullanmayı zamanla öğrenirim diye düşünüyorum.

2. sınav tarihi belli oldu. Yaklaşık 2 hafta sonra. Başka bir hoca ders verecekmiş. Hocanın değişmesi beni biraz düşündürüyor. Gerçi aynı hocanın ders vermesi kötü olurdu benim için. Çünkü sınavdan başarısız olduğum için hocanın yüzüne bakamazdım.

Aslında birkaç hafta hiç araba sürmeyip dinleneyim diyordum. Ama kurs arayınca hayır diyemedim. Hem hakkım varken girmezsem pişman olurum belki diye düşünüyorum.

Şu an o kadar tedirginim ki anlatamam. Morale, motivasyona ihtiyacım var.

Normalde bu kadar kolay pes etmeyip mücadele ederim ama şu an tam tersiyim. Bunu da kendime hiç yakıştıramıyorum. Hata yapmaktan korkuyorum. İşte özet bu tek cümle.

Ya lütfen kafana takma bu kadar. Ben de giricem ve kalırsam güler geçerim ne var ki bunda hata yapılması çok yüksek bir sınav ve en ufak bir hatada bırakıyorlar artık ben de bu konuda mükemmel yetenekli birisi değilim zaten.
Ben de hocamla az tartışma yaşamadım moralimi düşürüyorsunuz falan filan hocaya trip attım resmen hocam da sinirli bir de. Ama yapacak birşey yok kalsam da yine onunla çalışacağım. Bence sakince direksiyona otur ve ezberleyerek yapmaya çalış. Bana herşeyi hocam söylüyordu ve en sonunda isyan etti ben söylemeden hiçbir şey yapmıyorsun dedi.O günden sonra ezberlemeye başladım :)

Evet kafama çok taktım. Rahatlamam, kendime güvenmem için bir öneriniz var mı?

Evet kafama çok taktım. Rahatlamam, kendime güvenmem için bir öneriniz var mı?
Ben de böyleydim. Hocayla telefonda tartışma yaşayıp sizinle anlaşamıyorum ben kursun sahibiyle görüşeceğim dediğim bile oldu. Sonra bi şekilde tatlıya bağladık. Ben dediğim gibi hareketlerimi ezberlemeye çalışıyorum. Artık yola çıktığımda nerde ne yapacağımı biliyorum sadece iyi yapmakta sıkıntı çekiyorum mesela U dönerken arabayı savuruyorum hoca sen ne yapıyorsun diyor. Aslında nerde ne yapacağımı biliyorum ama tam olarak beceremiyorum. Mesela dersten sonra hoca kime ders verecekse arkaya oturdum onları izledim, güzergahı baştan aşağı video çektim bu akşam oturup izleyeceğim mesela. Ama en önemlisi kalmaktan korkmuyorum hatta kalma ihtimalimi daha yüksek görüyorum ama yapacak birşey yok. Yine girerim ne olacak birde bunun stresiyle uğraşamam. Siz de böyle düşünün bence.

Teşekkür ederim. Artık güzergahı iyice öğrendim. Nerede ne yapılır biliyorum. Sadece bazen bilsem de bir şeyi o an yapamayabiliyorum.

Ben de bir ara sizin dediğiniz gibi düşünmeye çalıştım. Ama pek başarılı olamadım. İşte sorunum hata yapmaktan korkmak, özellikle de yolun ortasında istop ettirmekten korkmak, çünkü yolun ortasında bunu yapmak çok tehlikeli.

Önceden de dediğim gibi sınav beni tedirgin ediyor. Yoksa ilk derse göre epey ilerledim. Ama sınavda neredeyse kusursuzluk gerektiği için kendimi acımasızca eleştirebiliyorum.

Aynen kesinlikle haklısınız bu sınavın kusursuzluk payı %1 falan heralde. Zaten düz yolda araba stop etmez ki stop ettireceğiniz belli alanlar var rampada kalkış u dönüşleri park gibi buralara ağırlık verin çalışırken ağır ağır yapın aklınıza yazmaya çalışın. Kalıp tekrar giren çok insan var bu hiç önemli değil motivasyonunuzu düşürmek size sadece zarar verir derslere full odaklanın bir de mesela bir hata yapınca unutun onu insanın aklı yaptığı hatada kalınca önündeki yoldan da hiçbir şey anlamıyor ben bunu çok yaptım keşke yapmasaydım derslerim daha verimli geçerdi.

Ben düz yolda istop ettirmiştim.:) Hem de derslerde hiç ışıklarda istop ettirmemişken sınavda öyle oldu.
Sınav olduğu için iyi konsantre olamadım. Kalkışı vites 1 ile yapmayı adım gibi bildiğim halde komisyon başkanı " haydi gidelim" deyince bir an heyecan yapıp vites 3 te kalkış yapınca araba haliyle istop etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…