Siz ehliyetinizi ne zaman almıştınız?Panik yapmayın, stres yapmayın. Arabada tekmişsiniz gibi hayal edin ve hareketlerinizi çok yavaşça ve düşünerek yapın. Düşünmeden hiçbir şey yapmayın. Arkada konuşulanlara kulak asmayın. Yola odaklanın. Ben de bu tarz sınavlarda çok stres yapan bir insandım. Sınavda da düşünmemeye çalışıp bildiklerimi uyguladım. Geçmiştim.
Yalnız TR'de ehliyet kursları düzgün bir şekilde araba kullanmayı öğretemiyor. Ehliyeti aldıktan sonra trafiğe çıkma korkum vardı, onu da yıllar önce sevgilim yaklaşık 1 ay boş alanda bana kullandıra kullandıra en incesine kadar öğretti. Daha sonra hafiften trafiğe çıktık, kullana kullanan iyice alıştım. Şu an istediğim arabam da var, gitmediğim yer de yok. Kendinize güvenin ve cesareti elden bırakmayın. Milyonlarca kadın yapıyorsa siz neden yapamayasınız?
Ben 20 yaşımda almıştım canım.Siz ehliyetinizi ne zaman almıştınız?
Yılı sormuştum aslında. Net soramamışım. Kaç yılında aldınız, Türkiye'de mi aldınız?Ben 20 yaşımda almıştım canım.
Bende yazıldım kursa daha yazılı sınava bile girmedim.bende korkuyorum yapabilir miyim diye konuyu takipteyim.Birkaç gün sonra direksiyon sınavım var. Karakter olarak gergin, endişeli biriyim. Söz konusu sınav olunca bu özelliğim hat safhada oluyor.
Genel olarak sınav beni endişelendiriyor ama özellikle park konusunda endişeliyim. En son derste geri geri parkı ve L parkı iyi yaptım. Ama itiraf etmeliyim ki yapana kadar canım çıktı. Debriyajtan ayağı hafifçe kaldırıp arabanın hareket ettiği noktada ayağımı sabitlemek epey zahmetli.
Endişemi, heyecanımı, gerginliğimi nasıl yok edebilirim?
Aslında gaza ( arabadaki değil) ve motivasyona çok ihtiyacım var. Bu işin Taktiği varsa da paylaşırsanız sevinirim.
8 Eylül güncellemesi:
Direksiyon sınavını geçemedim. Işıklarda aracı istop ettirdim. Ne geldiyse başıma fazla endişe ve stresten geldi. Tüm hevesim uçtu gitti.
Sanırım ikinci sınava girmezsek bir hakkımız gidiyormuş, doğru mu? Yani ikinci sınava istediğimiz zaman giremiyoruz değil mi?
Eğitim aracıyla ders dışında pratik yapacsğım araç aynı olsa çok iyi olurdu ama ikisi farklı marka.Evet, 1 hakkınız yanar. Sınavdan önce bir tanıdığınızdan rica edip boş alanda size biraz kullandırmasını isteyin. Ancak size karışmasın fazla. Yani yanınızda oturup sadece sizi izlesin. Aynaları, koltuğu, kemeri falan her şeyi sınavdaymış gibi en baştan yap. Bu şekilde sınava bir nebze hazırlanırsın.
Teori sınavı rahat geçiliyor. Direksiyon sınavında da stres olmasa o da ilk seferde geçilir.Bende yazıldım kursa daha yazılı sınava bile girmedim.bende korkuyorum yapabilir miyim diye konuyu takipteyim.
Türkiye'de aldım. 2011 yılında almıştım. Şimdi biraz zorlaştırılmıştır deniyor.Yılı sormuştum aslında. Net soramamışım. Kaç yılında aldınız, Türkiye'de mi aldınız?
Daha kitabın yüzünü açmadım.parayı bile yatırmadım.o kadar hevesliydim o heves bile gitti.Teori sınavı rahat geçiliyor. Direksiyon sınavında da stres olmasa o da ilk seferde geçilir.
Bu konudan dolayı mı? Daha en baştan pes etmeyin. Teori derslerinin hepsini iyi dinlerseniz, hocaların önemli dediği konulara tekrar bakıp çıkmış soruları çözerseniz kesinlikle geçersiniz.Daha kitabın yüzünü açmadım.parayı bile yatırmadım.o kadar hevesliydim o heves bile gitti.
Evet artık daha zor. O yüzden seneyi merak etmiştim.Türkiye'de aldım. 2011 yılında almıştım. Şimdi biraz zorlaştırılmıştır deniyor.
Gece falan sürdürüyorlar mı? Kuzenim öyle söylemişti de.Evet artık daha zor. O yüzden seneyi merak etmiştim.
Hayır ben de öyle bir şey olmadı.Gece falan sürdürüyorlar mı? Kuzenim öyle söylemişti de.
Her neyse inşallah başarıyla geçersiniz. İnanın zor değil :) Ehliyeti alıp araba kullandığınızda ben bunun için mi dert ypamışım diyeceksiniz. Başarılar diliyorum şimdiden.Hayır ben de öyle bir şey olmadı.
Ders dışında sınav güzergahında kendi aracımızla birkaç kez çalışmıştım. Araç markaları farklı olduğu için pek faydalı olmadı açıkçası. Eğitim aracıyla daha rahat yol alıyordum. İmkanınız varsa fazladan özel ders alın. Biliyorum hem 2.sınav ücreti hem özel ders ücreti zorlar ama rahat edersiniz. Ehliyetinizi aldığınızda trafikte özgüveniniz artmış olur.Eğitim aracıyla ders dışında pratik yapacsğım araç aynı olsa çok iyi olurdu ama ikisi farklı marka.
Bu sınavdan önce dediğiniz gibi yapmıştım. Demek ki daha çok çalışmam gerekiyormuş. Ben çalışma olarak elimden geleni fazlasıyla yaptım ama yeterli olmadı işte.
Ders dışında Sınav güzergahında sürme şansım olsa keşke ama suç. O yüzden yapamam.
2. sınava girmek için 2 ders daha almak zorunluymuş. Para önemli değil, önemli olan öğrenmem. Keşke bizimkiyle eğitim aracının markası aynı olsaymış. O zaman daha iyi olurdu. Yapacak bir şey yok tabii ki.Ders dışında sınav güzergahında kendi aracımızla birkaç kez çalışmıştım. Araç markaları farklı olduğu için pek faydalı olmadı açıkçası. Eğitim aracıyla daha rahat yol alıyordum. İmkanınız varsa fazladan özel ders alın. Biliyorum hem 2.sınav ücreti hem özel ders ücreti zorlar ama rahat edersiniz. Ehliyetinizi aldığınızda trafikte özgüveniniz artmış olur.
Bizdeki dizel. Eğitim aracını bilmiyorum. Dizel benzinli farkı da mı oluyor sürüşte yoksa?Canım markayı takma. Sonuçta mantık yine aynı mantık. Araç dizel mi benzinli mi?